BiH - Oman
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sajosarajlija
#26 Re: BiH - Oman
Ibričić: Visoka temperatura će biti naš protivnik
Senijad Ibričić sa dolaskom Miroslava Ćire Blaževića na selektorsku poziciju postao je možemo slobodno reći standardni prvotimac reprezentacije Bosne i Hercegovine. Popularni Ibro, u razgovoru za --- NO LINKS --- portal najavljuje pobjedu i dobru igru naše reprezentacije sutra protiv Omana.
"Da je Oman nezgodan protivnik najbolje govori njihova pozicija na FIFA rang listi, ali i uslovi u kojima radi njihova selekcija. Ipak, mi ćemo sigurno ići na pobjedu i sigurno ćemo imati još kvalitetniji pristup nego u petak na Koševu protiv selekcije novinara." kaže Ibričić.
"Mislim da dobra atmosfera koja vlada u reprezentaciji i kvalitetni rezultati u klubovima koje pružaju naši reprezentativci će sigurno pridonijeti kvalitetnoj igri u Kanu, ali se jedino bojim da vremenske prilike, odnosno visoka temperatura koja je karakteristična za francusku Azurnu obalu u ovom periodu godine ne budu naš najveći protivnik, s obzirom da se utakmica igra u 17:00 sati." pribojava se prvotimac Hajduka.
Napominjemo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine leti danas ujutro za Nicu gdje će obaviti još jedan trening do sutrašnje utakmice protiv reprezentacije Omana, koja se igra u 17:00 sati u Kanu.
http://www.reprezentacija. net/site/index.p...s&Itemid=57
Misimović: Pobjeda za rang listu
Zvjezdan Misimović, koji je protiv selekcije novinara u petak na Koševu nosio kapitensku traku naše najbolje fudbalske selekcije, sutra će u Kanu najvjerovatnije susret pratiti sa klupe. Njega će sutra, zbog suspenzije za meč protiv Armenije, na terenu u prvih jedanaest mjenjati Miralem Pjanić.
Ipak, samo prisustvo Misimovića puno znači ekipi, pa će tako popularni Miske svojim vedrim duhom i kvalitetnim savjetima svojim mlađim igračima uveliko povećati naše šanse za dobrim rezultatom protiv Omana.
"Iako Oman nije lagan protivnik, u Francusku idemo da pobjedimo. Iako ja iskreno nisam bio nešto pretjerano oduševljen ovim utakmicama sigurno je da će nam pomoći. Prvenstveno, pobjedom bi sigurno naše mjesto na FIFA rang listi pomakli za dvije tri pozicije unaprijed, dok će i sama utakmica pomoći za taktičko i strateško uigravanje za utakmice protiv Armenije i Turske u septembru." ističe Misimović za --- NO LINKS ---.
"Ko god bude igrao sigurno će dati svoj maksimum i ja sam uvjeren da ćemo protiv Omana pružiti kvalitetnu igru i pobjediti." kategoričan je Misimović.
Ćiro: Oman je tehnički potkovana ekipa
Selektor Miroslav Ćiro Blažević nalazi se u velikim problemima kada su povrede njegovih izabranika za susret protiv Omana u pitanju. Naime, listi povrjeđenih igrača na kojoj se nalaze Hasagić, Vladavić, Damjanović i Berberović pridodana su imena Safeta Nadarevića i Vlastimira Jovanovića.
Ipak, u današnjoj izjavi za --- NO LINKS ---, Ćiro ne krije optimizam, ali i već možemo reći standardno prisutni oprez kada je u pitanju sutrašnja utakmica sa Omanom.
"Gledao sam neke utakmice Omana i mogu vam reći, oni nisu nimalo bezopasna ekipa. Imaju jako dobru tehniku i sigurno će biti kvalitetan protivnik mojim lavovima. Imaju par jakih pojedinaca i sigurno u Kan ne dolaze turistički."
Na upit o povrjeđenim igračima Ćiro dodaje: "Imamo peh da uvijek imamo problema sa zadnjom linijom. Nadarević skoro pa sigurno neće igrati, a umjesto njega će uz Spahića i Pandžu najvjerovatnije zaigrati Mravac. No, ništa nije definitivno. Ko god bude igrao morat će igrati na najvišem nivou, bolje nego protiv Novinarske selekcije, to ti garantujem!"
Iako zvanične potvrde nema, protiv Omana bi u utorak u 17:00 sati na teren trebalo istrčati sljedećih jedanaest igrača: Supić, Jahić, Spahić, Pandža, Mravac, Salihović, Rahimić, Muratović, Ibričić, Pjanić i Džeko.
Senijad Ibričić sa dolaskom Miroslava Ćire Blaževića na selektorsku poziciju postao je možemo slobodno reći standardni prvotimac reprezentacije Bosne i Hercegovine. Popularni Ibro, u razgovoru za --- NO LINKS --- portal najavljuje pobjedu i dobru igru naše reprezentacije sutra protiv Omana.
"Da je Oman nezgodan protivnik najbolje govori njihova pozicija na FIFA rang listi, ali i uslovi u kojima radi njihova selekcija. Ipak, mi ćemo sigurno ići na pobjedu i sigurno ćemo imati još kvalitetniji pristup nego u petak na Koševu protiv selekcije novinara." kaže Ibričić.
"Mislim da dobra atmosfera koja vlada u reprezentaciji i kvalitetni rezultati u klubovima koje pružaju naši reprezentativci će sigurno pridonijeti kvalitetnoj igri u Kanu, ali se jedino bojim da vremenske prilike, odnosno visoka temperatura koja je karakteristična za francusku Azurnu obalu u ovom periodu godine ne budu naš najveći protivnik, s obzirom da se utakmica igra u 17:00 sati." pribojava se prvotimac Hajduka.
Napominjemo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine leti danas ujutro za Nicu gdje će obaviti još jedan trening do sutrašnje utakmice protiv reprezentacije Omana, koja se igra u 17:00 sati u Kanu.
Misimović: Pobjeda za rang listu
Zvjezdan Misimović, koji je protiv selekcije novinara u petak na Koševu nosio kapitensku traku naše najbolje fudbalske selekcije, sutra će u Kanu najvjerovatnije susret pratiti sa klupe. Njega će sutra, zbog suspenzije za meč protiv Armenije, na terenu u prvih jedanaest mjenjati Miralem Pjanić.
Ipak, samo prisustvo Misimovića puno znači ekipi, pa će tako popularni Miske svojim vedrim duhom i kvalitetnim savjetima svojim mlađim igračima uveliko povećati naše šanse za dobrim rezultatom protiv Omana.
"Iako Oman nije lagan protivnik, u Francusku idemo da pobjedimo. Iako ja iskreno nisam bio nešto pretjerano oduševljen ovim utakmicama sigurno je da će nam pomoći. Prvenstveno, pobjedom bi sigurno naše mjesto na FIFA rang listi pomakli za dvije tri pozicije unaprijed, dok će i sama utakmica pomoći za taktičko i strateško uigravanje za utakmice protiv Armenije i Turske u septembru." ističe Misimović za --- NO LINKS ---.
"Ko god bude igrao sigurno će dati svoj maksimum i ja sam uvjeren da ćemo protiv Omana pružiti kvalitetnu igru i pobjediti." kategoričan je Misimović.
Ćiro: Oman je tehnički potkovana ekipa
Selektor Miroslav Ćiro Blažević nalazi se u velikim problemima kada su povrede njegovih izabranika za susret protiv Omana u pitanju. Naime, listi povrjeđenih igrača na kojoj se nalaze Hasagić, Vladavić, Damjanović i Berberović pridodana su imena Safeta Nadarevića i Vlastimira Jovanovića.
Ipak, u današnjoj izjavi za --- NO LINKS ---, Ćiro ne krije optimizam, ali i već možemo reći standardno prisutni oprez kada je u pitanju sutrašnja utakmica sa Omanom.
"Gledao sam neke utakmice Omana i mogu vam reći, oni nisu nimalo bezopasna ekipa. Imaju jako dobru tehniku i sigurno će biti kvalitetan protivnik mojim lavovima. Imaju par jakih pojedinaca i sigurno u Kan ne dolaze turistički."
Na upit o povrjeđenim igračima Ćiro dodaje: "Imamo peh da uvijek imamo problema sa zadnjom linijom. Nadarević skoro pa sigurno neće igrati, a umjesto njega će uz Spahića i Pandžu najvjerovatnije zaigrati Mravac. No, ništa nije definitivno. Ko god bude igrao morat će igrati na najvišem nivou, bolje nego protiv Novinarske selekcije, to ti garantujem!"
Iako zvanične potvrde nema, protiv Omana bi u utorak u 17:00 sati na teren trebalo istrčati sljedećih jedanaest igrača: Supić, Jahić, Spahić, Pandža, Mravac, Salihović, Rahimić, Muratović, Ibričić, Pjanić i Džeko.
- zalizani
#27 Re: BiH - Oman
Otpali Nadarević i Jovanović
Zadnji trening pred odlazak fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u Francusku na utakmicu protiv Omana, zadao je glavobolju selektoru Miroslavu Blaževiću.
Na Grabavice sa ostatkom ekipe nije bilo Safeta Nadarevića, koji je zbog povrede definitivno otpao iz kombinacija za meč sa Omanom i umjesto Cannesa zaputio se u rodni Cazin. Sa drugim problemom, Ćiro i njegov stručnji štab suočio se tokom treninga, obzirom da je zbog povrede rad sa ekipom prije vremena morao okončati Vlastimir Jovanović.
„Jovanović neće moći igrati jer je zaradio distorziju zgloba lijeve noge“, potvrdio je Blažević, naglasivši kako neće uputiti nove pozive.
Kao i na svim dosadašnjim treninzima, upriličena je utakmica između „plvih“ i „narandžastih“. Pobjedu su slavili, uslovno rečeno rezervisti, koji su nastupili u sastavu: Supić, Jahić, Kečo, Spahić, Štilić, Pjanić, Jovanović, Topić i Mravac. Na suprotnoj strani, bili su: Nurković, Vasilić, Rahimić, Pandža, Salihović, Muratović, Ibričić, Misimović i Džeko.
„Rezervisti“ su bolj otvorili meč i već nakon desetak minuta vodili su sa 4:0. Dva puta mrežu Nurkovića zatresao je Topić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali su se Spahić i Štilić. Nakon toga uslijedilo je opuštanje, što su iskoristili Ibričić, Misimović i Vasilić te smanjili na 3:4. Pjanić je pogodio za 5:3, a konačan rezultat postavio je Misimović.
Bh. reprezentativci sutra u jutarnjim satima putuju prema Francuskoj, čarter letom na relaciji Sarajevo – Nica, a do utakmice sa Omanom, Ćirini Zmajevi odradiće još jedan trening.
-
El_comadante
#28 Re: BiH - Oman
danas očekujem pobjedu i ništa drugo. sve ostalo bi bila bruka i sramota za nas.
-
Abacija
#29 Re: BiH - Oman
Hoce li biti nasih navijaca? Stadion je malen i tu bi se mogla napraviti dobra atmosfera sa par hiljada nasih. 
- zecko_kupuz
#30 Re: BiH - Oman
Šesnaest igrača u konkurenciji
, ali pozitivno je to što će barem svi dobiti šansu (ustvari, za Nurkovića nisam sigurica).
-
Abacija
#31 Re: BiH - Oman
Je li dogovoreno da se svi mogu zamijeniti?zecko_kupuz wrote:Šesnaest igrača u konkurenciji, ali pozitivno je to što će barem svi dobiti šansu (ustvari, za Nurkovića nisam sigurica).
- Edin H.
#32 Re: BiH - Oman
Slazem se, ali cisto sumnjam.Abacija wrote:Hoce li biti nasih navijaca? Stadion je malen i tu bi se mogla napraviti dobra atmosfera sa par hiljada nasih.
Inace idealna prilika da se zapale baklje
- Baltazar_khan
#34 Re: BiH - Oman
Razvaljujemo Oman 
-
Abacija
#35 Re: BiH - Oman
Startnih 11: BIH: Nemanja Supić, Boris Pandža, Sanel Jahić, Emir Spahić, Elvir Rahimić, Senijad Ibričić, Sejad Salihović, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Marko Topić.
Kako ovo izgleda u formaciji? Ko igra na lijevom beku?
-
palermo
#36 Re: BiH - Oman
Valjda Sejo Salihović kao i dosada, a leđa mu čuva Mravac, men se čini da je tako bilo sad na KoševuAbacija wrote:Startnih 11: BIH: Nemanja Supić, Boris Pandža, Sanel Jahić, Emir Spahić, Elvir Rahimić, Senijad Ibričić, Sejad Salihović, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Marko Topić.
-
Abacija
#37 Re: BiH - Oman
Mravac je na klupi.palermo wrote:Valjda Sejo Salihović kao i dosada, a leđa mu čuva Mravac, men se čini da je tako bilo sad na KoševuAbacija wrote:Startnih 11: BIH: Nemanja Supić, Boris Pandža, Sanel Jahić, Emir Spahić, Elvir Rahimić, Senijad Ibričić, Sejad Salihović, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Marko Topić.
-
palermo
#38 Re: BiH - Oman
Vid stvarno, pa onda ne znamAbacija wrote:[
Mravac je na klupi.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#39 Re: BiH - Oman
Ima li prenosa. Sopcast ako iko zna. Nemam pristup ovom justin.tv. Unaprijed hvala
-
Abacija
#40 Re: BiH - Oman
mms://media.bih.net.ba/rtvbih
-
lolo_lolo
#41 Re: BiH - Oman
jel ima fanatikosa.da hoce neki nered napraviti
-
Abacija
#42 Re: BiH - Oman
Ja se tek sad ukljucio i vidio nekoliko nasih zena sa zastavama.lolo_lolo wrote:jel ima fanatikosa.da hoce neki nered napraviti
- BarbaDue
#43 Re: BiH - Oman
LEGEA sponzor utakmice, nisam dosada vidio da su bili sponzori...
- jasko_ba
#44 Re: BiH - Oman
50 000 navijača na tribinama, još toliko napolju ostalo 

-
Abacija
#45 Re: BiH - Oman
Stativa za Oman.
-
klixober
#46 Re: BiH - Oman
Ne svida mi se nikako da Topic ima prednost ispred Pjanica i Stilica.Svaka cast Topicu na igrama u proslosti,ali Pjana i Stila su igraci zeljni dokazivanja,mnogo bolji tehnicari i Topic je u odnosu na njih dedo.
- BarbaDue
#47 Re: BiH - Oman
vile su nas pronosale...Abacija wrote:Stativa za Oman.
-
paral0c0
#48 Re: BiH - Oman
Abacija wrote:mms://media.bih.net.ba/rtvbih
Nema slike!
-
Abacija
#49 Re: BiH - Oman
Pokusaj vise puta ili idi na http://www.justin.tv/bhftv/popoutparal0c0 wrote:Abacija wrote:mms://media.bih.net.ba/rtvbih
Nema slike!
EDIT: Sad nemam ni ja slike.
Last edited by Abacija on 09/06/2009 17:19, edited 1 time in total.
- Baltazar_khan
#50 Re: BiH - Oman
Šta bi mi bez Džeke?