BiH - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Očekivanje BiH - Grčka

1. Pobjeda BiH
77
50%
2. Pobjeda Grčke
33
21%
3. Neriješeno
45
29%

Total votes: 155

palermo

#476 Re: BiH - Grčka

Post by palermo »

hz__semir wrote: Stavljao ih ti u istu rečenicu ili ne, ali nijedan od njih nije pravi klasični trkač i radilica. Pjanić trči malo, Miske nimalo. Pod trkom mislim na kokretnu trku, ganjanje protivničkih igrača, oduzimanje lopti na sredini terena, udaranje, skakanje, to ništa Pjanić ne radi, a rade recimo Medunjanin ili Zahirović, pa čak i Sejo zna nekad ganjati ko lud. Pjanić samo trčkara uokolo (za razliku od Misketa, koji čak ni to ne radi, Miske samo hoda po terenu i guzelja), a utakmicu obično završi bez ijednog dobijenog duela, klizećeg starta, te sa malim brojem presječenih pasova.

Iako objica imaju ono što nam je sinoć falilo, lucidni zadnji pas, centaršut iz prekida, ipak nemaju trku, ono što nas je sinoć krasilo. Upravo zato sam i rekao jedan od njih dvojice možda i može igrati, ali obojica nikako. Još ako Papeta opali luda koa u Bukureštu pa im doda iIbričića, onda nam ni šest Spahića u odbrani neće pomoći.
Mislim da ipak malo pretjeruješ. Jedno je reći da nkiih dvojica zajedno ne mmogu a sasvim je drugo reći da jedna od njih MOŽDAmože igrati. Ja bih rekao da jedan od njih dvojice MORA (ako su zdravi) igrati, u ovom trenutku vjerovatno Pjanić, jer bez njih se mi pretvaramo u jalovu ekipu bez mogućnosti da stvaramo šanse. Miske bi mogao biti naš džoker,mislim kako god se okrene da je sposoban za pola sata profesionalnog fudbala, a to već jedna, dvije stvorene šanse.

Bez daljnjeg, juče smo mi djelovali brže, agilnije,djelovali smo dobro, ali nismo dali gola. Ipak je to činjenica koju ne bi smjeli zanemariti.

Ono oko osfajda se zaista slažem,,nismo mi ekipa koja može igrati na tu varijantu.
Obuca9

#477 Re: BiH - Grčka

Post by Obuca9 »

Upravu si, malo sam se zajebao u konstrukciji. Jedan od njih mora igrati, ali obojica jok :D

Da se ja pitam, taj jedan bi ipak bio Miske. Svaka čast Pjaniću, al Miske je Miske, pa čak i kad ne trči :D
palermo

#478 Re: BiH - Grčka

Post by palermo »

hz__semir wrote:Upravu si, malo sam se zajebao u konstrukciji. Jedan od njih mora igrati, ali obojica jok :D

Da se ja pitam, taj jedan bi ipak bio Miske. Svaka čast Pjaniću, al Miske je Miske, pa čak i kad ne trči :D
Da ti iskreno kažem, i ja (iako je protivno logici) nekako mislim da bi možda bili opasniji sa Misketom. Al problem je što on stvarno ne može sada više od pola sata profesionalnog fudbala da igra. A vala ni Pjana nije dobio šansu da bude glavni igrać reprezenatcije (mislim u veznom redu).

zapravo, nemam pojma ko bi trebao igrati od njih dvojice.
buzzer

#479 Re: BiH - Grčka

Post by buzzer »

palermo wrote:
hz__semir wrote:Upravu si, malo sam se zajebao u konstrukciji. Jedan od njih mora igrati, ali obojica jok :D

Da ti iskreno kažem, i ja (iako je protivno logici) nekako mislim da bi možda bili opasniji sa Misketom. Al problem je što on stvarno ne može sada više od pola sata profesionalnog fudbala da igra. A vala ni Pjana nije dobio šansu da bude glavni igrać reprezenatcije (mislim u veznom redu).

imam ja! :)
miske prvo, pjanic drugo poluvrijeme.
dva kreativca slicnih karakteristika, u slicnoj formi (losoj)...
jedina razlika je misketovo iskustvo za otpoceti utakmicu smireno i sigurno, a u drugom bi pjanic mogao osvjeziti igru.
bogat_u_dusi

#480 Re: BiH - Grčka

Post by bogat_u_dusi »

hz__semir wrote:
JEDRILICA wrote:Ja ne znam kako ti Pjanica i Misimovica u istu recenicu mozes svrstati sto se tice zalaganja. U svim zadnjim utakmicama kada se niko nije zalagao Pjanic je trcao. Mozes misliti kako bi tek u ovom sastavu odradio posao.
Ipak je on 5 klasa iznad Stilica. Pa stilic je upropastio nekoliko kornera i slobodnih udaraca. Nije proturio niti jednu loptu. Jedino sto mi se kod njega svidjelo je bila borbenost i moglo se naslutiti da ima lijepu tehniku koju veceras nije znao da iskoristi.
Maletic je povrijedjen.
Stavljao ih ti u istu rečenicu ili ne, ali nijedan od njih nije pravi klasični trkač i radilica. Pjanić trči malo, Miske nimalo. Pod trkom mislim na kokretnu trku, ganjanje protivničkih igrača, oduzimanje lopti na sredini terena, udaranje, skakanje, to ništa Pjanić ne radi, a rade recimo Medunjanin ili Zahirović, pa čak i Sejo zna nekad ganjati ko lud. Pjanić samo trčkara uokolo (za razliku od Misketa, koji čak ni to ne radi, Miske samo hoda po terenu i guzelja), a utakmicu obično završi bez ijednog dobijenog duela, klizećeg starta, te sa malim brojem presječenih pasova.

Iako objica imaju ono što nam je sinoć falilo, lucidni zadnji pas, centaršut iz prekida, ipak nemaju trku, ono što nas je sinoć krasilo. Upravo zato sam i rekao jedan od njih dvojice možda i može igrati, ali obojica nikako. Još ako Papeta opali luda koa u Bukureštu pa im doda iIbričića, onda nam ni šest Spahića u odbrani neće pomoći.
Nebih rekao da Pjanic trci malo, pretrci on dosta. Pogledaj njegove kretnje u mecu sa Njemackom na jutubu jer je fokus na njemu svo vrijeme i vidjeces kako on igra. Po meni je on nas najvitalniji igrac u vezi, kao i Salihovic koji je svo vrijeme reprezentaciji nedostajao. Oni su jedini igraci koji uz Misketa znaju poturiti kvalitetnu loptu i istu zadrzati u nogama, kada je par igraca na njima. Nekad je nas najbolji veznjak bio Miske, ali on vec dvije godine kuburi sa formom i vrijeme je da mu se lagano zahvalimo mjestom na klupi ili oprostajkom jer nema kontinuiteta u svojim igrama ni u svome klubu, a ni u reprezentaciji.

Meduljanin je igrac koji igra vise po lijevoj strani i blize golu, to je njegovo prirodno mjesto u svim klubovima u kojim je igrao. U reprezentaciji igra zadnjeg veznog uz Rahimica i mogu reci odlicno se snalazi na toj poziciji. Po meni je dobro odigrao do njega Besic u utakmici sa Meksikom. Sinoc nije Grcka odigrala dobro, tako da Momak me je iznenadio u toj utakmici pozitivno i mislim da bi se na njega ozbiljnije moglo racunati u buducnosti na mjestu zadnjeg. Medjutim treba sada obratiti na paznju na to kako ce nam izgledati veza kada se vrate Miske, Pjanic i Rahimic, jer je i Salihovic tu, te kako ce nam izgledati napad kada se vrati Ibisevic. U odbrani nema dileme, Papac ce sigurno igrati uz Spahica, Lulica i Mujdzu. U vezi ce biti promjena definitivno. Mislim da cemo se vratiti na formaciju 4-5-1 jer 4-4-2 formacija ce istisnuti nekog od spomenutih igraca iz tima.

Mislim da ce protiv Bjelorusije izgledati ovako ako nas nedestkuju povrijede:

Code: Select all

--------------------- KENO -----------------------------
   MUJDZA       SPAHIC        PAPAC         LULIC
           MEDULJANIN      RAHIMIC
  PJANIC              MISKE               SALIHOVIC    
                          DZEKO 

Mene jedino nervira presing koji nasi igraci prave na drugu ekipu, previse nam visoko izlazi odbrana i to smatram najvecim nasim problemom. Dobro je to sto dugo mozemo cuvati loptu u svojim nogama, medjutim nekad je i lose jer ocito nam fali brzi protok lopte prema naprijed, ali uglavnom izgledamo sve bolje i bolje. U Rumuniji je izlazak nase odbrane do centra rezultiralo sa tri laka gola, protiv Grcke je takodjer par puta lopta preskocila nas tim i na taj nacin pokazali smo ranjivost u mecu u kojem smo kvalitetno odigrali, iako nam je falilo par bitnih pojedinaca. Bjelorusija ce igrati na kartu kontra napada, jer tako su igrali cijele kvalifikacije i vrlo lako moze da nam se desi da u ovome dvomecu okliznemo koji bod, ako se i dalje budemo postavljali u odbrani na nacin na koji se sada postavljamo.
bogat_u_dusi

#481 Re: BiH - Grčka

Post by bogat_u_dusi »

palermo wrote:

Mislim da Miske treba igrati dosta blize golu, odmah iza Dzeke kako bi pripremao lopte za njega. Pjana moze odigrati po desnoj strani kvalitetno, ali kao krilo, nikako kao neko ko radi u defanzivi jer momak ima dobar trk, centarsut i tehniku i zna se kvalitetno ubaciti u napad.
sadmire

#482 Re: BiH - Grčka

Post by sadmire »

sve u svemu, odavno nismo u jednoj utakmici bili tako dominantni, bilo prijateljskoj, bilo kvalifikacijskoj. Steta samo sto nismo pobijedili, al mozda je i dobro tako.
bingov buraz

#483 Re: BiH - Grčka

Post by bingov buraz »

Da i ja reknem koju "pametnu" :mrgreen:

Solidno smo izgledali sinoc,tehnicki smo za one antitalente Brazil i protiv ovih sirovih ekipa moze se ovako igrati (nismo zabili ali nema veze) dok sa reprezentacijama koje su jace tehnicki ne mozemo meda (Rumunija) pa treba prilagodjavati taktiku protivniku.

Misljenja sam da ne treba Zeca otpisivati nakon jedne lose tekme,covjek se zbog svojih karakteristika nije uklopio u kombinovanu autobus-bunker :mrgreen: postavku grka,zasad bi ga ostavio na klupi,u nekoj drugoj postavci bi mogao valjati kad bi imao vise prostora za trk.

Mravac :roll: sta reci...spasio uklizavanjem cist gol ali i zajebao stvar neizlaskom u liniju kod te akcije.
Volja postoji ali znanje talasika.Rezerva rezerve krajnji domet da sam ja selektor!

Stilic nit smrdi nit mirise,neka ga u 18 i to je to,Misimovic je i sa 10 kg viska tata za tu poziciju.

Zahirovic,kao sto ne bih otpisao Zeca nakon jedne lose ne bih ni ovoga ukivao u zvijezde nakon jedne dobre partije.Ohrabrujuce izgleda ali prvih 60 minuta je po mom misljenju jos rezervisano za deduku Rahimica.

Lulic standardno dobar,Mujdza prosjecno,Medunjanin rutiner,Spaha gigant,Dzeko vjerovatno najbolja partija u dresu BiH vidi se da su ga Englezi tuningovali :mrgreen: svjetska klasa u inat hejterima :thumbup:

Imamo razloga za optimizam pred dvomec sa belim rusima,nema euforije i to je super.
p206

#484 Re: BiH - Grčka

Post by p206 »

vi očito niste gledali zadnju utakmicu Misimovića za svoj klub...
sadmire

#485 Re: BiH - Grčka

Post by sadmire »

i ne treba nam euforija, Bjelorusi su pravo zafrkani na svom terenu. Ovo nam dodje kao baraz prije baraza i moramo dati sve do sebe da osvojimo cetiri boda jer bi nam sa tri druga pozicija bila upitna, odnosno morali bismo pobijediti Francuze u parizu za baraz.
zecko_kupuz

#486 Re: BiH - Grčka

Post by zecko_kupuz »

bogat_u_dusi wrote: Mene jedino nervira presing koji nasi igraci prave na drugu ekipu, previse nam visoko izlazi odbrana i to smatram najvecim nasim problemom.
Spahić se nešto folira s tim lutanjem prema naprijed, a Pandža i Mravac ga samo slijepo prate. To treba iskorijeniti, nemamo mi sredinu koja može pritisnuti i rutinski uzeti loptu, kad krene protivnički napad lopta za tren posla stigne do našeg šesnaesterca.

ps Bjelorusiju sam gledao jučer, taraba su, baš tip reprezentacije koji nam odgovara. Mislim da je sve na nama ovaj put.
žuti

#487 Re: BiH - Grčka

Post by žuti »

hz__semir wrote:Dobra utakmica. Strah me samo da Pape ne usere sve ovo od večeras ubacivanjem Pjanića i Misketa u Bjelorusiji. A garant hoće..?
100% :roll:
palermo

#488 Re: BiH - Grčka

Post by palermo »

p206 wrote:vi očito niste gledali zadnju utakmicu Misimovića za svoj klub...
Koja je to utakmica ? Ja juče gledao neku reprizu Kuban-Dinamo,Miskeu šao negdje petanestak minuta prije kraja....i nije bio loš, al baš za petnaest minuta.
nego, de koju infomraciju,ako si ti gledao ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#489 Re: BiH - Grčka

Post by -LIBERO- »

Po cemu je to Grcka u prvom jakosnom "sesiru" . To sam se odavno vec pitao,a narocito poslije ovog njihovog izdanja sinoc.

Nismo ni svjesni kako smo extra prosli u predstojecim kvalifikacijama izvukavsi ove iz najjaceg jakosnog sesira.
shalla

#490 Re: BiH - Grčka

Post by shalla »

-LIBERO- wrote:Po cemu je to Grcka u prvom jakosnom "sesiru" . To sam se odavno vec pitao,a narocito poslije ovog njihovog izdanja sinoc.

Nismo ni svjesni kako smo extra prosli u predstojecim kvalifikacijama izvukavsi ove iz najjaceg jakosnog sesira.
Ma znaš šta je crnjak, što ovakva mrljavština od ekipe uvijek nekako na kraju ili ugura gol ili ga protivnička ekipa sama ugura sebi... Ogavni su do bola, ljudi su od prvog zvižduka igrali na rezultat, nisam mogao vjerovati. Što kaže jaran sa kojim sam gledao, qratz bi Mravac onako blokirao Samarasa da je u pitanju bila kvalifikacijska tekma :mrgreen:
Madrid

#491 Re: BiH - Grčka

Post by Madrid »

Spominje se da Pjanić ne trci dovoljno, ustvari on trci, ali je teško od igraca onakve konstitucije ocekivati da prekida akcije :-)
Bas se sjecam jedne utakmice u LP kad je Pjanić bio igrac sa najvise pretrcanih km dok ga trener nije zamjenio, tako da mali definitivno trci...
bogat_u_dusi

#492 Re: BiH - Grčka

Post by bogat_u_dusi »

zecko_kupuz wrote:
bogat_u_dusi wrote: Mene jedino nervira presing koji nasi igraci prave na drugu ekipu, previse nam visoko izlazi odbrana i to smatram najvecim nasim problemom.
Spahić se nešto folira s tim lutanjem prema naprijed, a Pandža i Mravac ga samo slijepo prate. To treba iskorijeniti, nemamo mi sredinu koja može pritisnuti i rutinski uzeti loptu, kad krene protivnički napad lopta za tren posla stigne do našeg šesnaesterca.

ps Bjelorusiju sam gledao jučer, taraba su, baš tip reprezentacije koji nam odgovara. Mislim da je sve na nama ovaj put.
Taraba ili ne oni uzese Bugarsku na svom. Zavisimo od sebe i to je najbitnije. Mislim da su igraci svijesni ako uvezu sada tri pobjede, pa makar bile i sa 1-0, mi smo na pola puta do Eura, jer imamo utakmicu protiv Bjelorusa glavnih konkurenata za drugu poziciju, te protiv Luksemburga na domacem terenu. Bjelorusi imaju utakmicu vise od nas i Rumuna, a mi imamo 2 boda vise od Rumuna iz istog broja utakmica, tako da nesmijemo prosuti ni bod u dvomecu sa Bjelorusima jer Rumuni imaju do kraja utakmice ovim redom Luksemburg (gostovanje), Francuska (kuci), Bjelorusija (kuci), Albanija (gostovanje) i nek iz tih meceva izvuku 10 bodova prestigli su nas ukoliko mi izvucemo manje iz 4 preostale utakmice. Francuska ima dvomec sa Albancima, te utakmicu sa nama i Rumunima. Tako da u ovoj grupi jos nije nista gotovo i ako bude podcijenjivanja vrlo lako moze da se desi da kiksamo i mi i Francuzi, pa da se stanje u grupi jos vise zakomlikuje jer prvoplasiranu ekipu od petoplasirane dijeli sest bodova.
žuti

#493 Re: BiH - Grčka

Post by žuti »

Bodovi protiv Luxemburga se brišu jel tako?
sadmire

#494 Re: BiH - Grčka

Post by sadmire »

žuti wrote:Bodovi protiv Luxemburga se brišu jel tako?
ne za poredak u skupini, tu su svi bodovi jednako vazni.
U kvalifikacijama u kojima najlosiji drugi, recimo, ne igra baraz, tu se brisu, jer obicno jedna grupa ima samo pet ekipa pa se ne uzimaju u obzir bodovi protiv sestoplasiranog u grupi.
todd_smith

#495 Re: BiH - Grčka

Post by todd_smith »

ne znam da li je ovo najjaca postava Grcke bila, ali ako jeste sanse su nam odlicne za 1. mjesto u grupi

sto se tice utakmice, ok je bilo, nista posebno, mogli/trebali bolje, samo 2 udarca na gol (Sejov slobodnjak i Dzeko iz kornera) i 2 udarca pored gola...i opet zamalo da primimo na samom kraju

Najbolji trenutak utakmice, Samaras 1 na 1 sa golmanom, Panzda stize sa noge mu skida loptu :thumbup:
Baltazar_khan

#496 Re: BiH - Grčka

Post by Baltazar_khan »

todd_smith wrote:u

Najbolji trenutak utakmice, Samaras 1 na 1 sa golmanom, Panzda stize sa noge mu skida loptu :thumbup:
misliš mravac :mrgreen:
Obuca9

#497 Re: BiH - Grčka

Post by Obuca9 »

shalla wrote:
-LIBERO- wrote:Po cemu je to Grcka u prvom jakosnom "sesiru" . To sam se odavno vec pitao,a narocito poslije ovog njihovog izdanja sinoc.

Ma znaš šta je crnjak, što ovakva mrljavština od ekipe uvijek nekako na kraju ili ugura gol ili ga protivnička ekipa sama ugura sebi... Ogavni su do bola, ljudi su od prvog zvižduka igrali na rezultat, nisam mogao vjerovati. Što kaže jaran sa kojim sam gledao, qratz bi Mravac onako blokirao Samarasa da je u pitanju bila kvalifikacijska tekma :mrgreen:
Čuj jaran, a gdje je kum :D
shalla

#498 Re: BiH - Grčka

Post by shalla »

hz__semir wrote:
shalla wrote:

Čuj jaran, a gdje je kum :D
Na moru peder jedan :mrgreen:
Logovan

#499 Re: BiH - Grčka

Post by Logovan »

Zadovoljan sam juće igrom naših reprezentativaca sa obzirom da jedan dio igrača nije nastupio il' zbog povrede il' zato što ih Safet Sušić nije zvao. Džeko se izgleda vraća u onog pravog Džeku. Ulazi u duele jak, bez bespotrebnog padanja i simuliranja. Imao je 1-2 dobre prilike. Zec i Muslimović tanko pravo, vukli se po terenu. Zečina me je posebno razočarao a Muslimoviću fali utakmica. Zahirović je prejako odigrao, dokazao je da se na njega može ozbiljno računati. Štilić ni tamo ni vamo, biće bolje slijedeći put. Mravac i Pandža mi nisu neka sigurnost u odbrani, posebno Mravac. Jest da je uklizao Samarasu i tako spasio čist gol ali ipak je za njega klupa. Spahić standardno dobar, kao i Lulić i Salihović. Šehić kao da namjerno živcira raju sa nepotrebnim čuvanjem lopte u svom posjedu. Treba mu godina dana da doda nekom od suigrača loptu ili da izbije.

Ono što me posebno zabrinjava to su nepotrebni driblinzi. Ima trenutaka da baš pretjeraju sa svojim driblinzima, umjesto da se što brže oslobe lopte te tako da akciju učine što bržom. Pojedini igrači drže loptu, spuste glavu prema travi i trče okolo bez da gledaju je li neko od njihovih kolega u boljoj poziciji da nešto uradi.
Frankyee

#500 Re: BiH - Grčka

Post by Frankyee »

Da li neko ima snimak cijele utakmice da ponovo gledam
Locked