svaki sljedeci korak naprijed ti je vec zaustavljen...
a opet mene da se pita...mene...kad bih ja bio neki bitan faktor
nijedan klub ne bi dobio licence dok se ne obezbjede svi potrebni uslovi za rad omladinskih pogona...dakle iz mjesta iz kojeg ja dolazim koje je nekad davno bilo mocno...mnogo mocno u bivsoj nam drzavi, kada sam vidio u kakvim uslovima preko 200 klinaca trenira...pa...uz duzno postovanje prema Somaliji kao zemlji i narodu koji zivi u toj zemlji, ali...to nema ni u Somaliji...
a gospoda koja je uprdila guzice u klubske fotelje svake godine deblji za jedno 10-15 kila...dobra se auta odjednom voze...jer dobije se finog novca od grada-kantona-federacije-drzave...pare se trose na janjetine i kupovinu nekih bodova koji ce malo zamazat oci...i ono...dobro je sredina tabele(pra liga)...svi sretni
dakle...ko nema 3 pomocna tterena sa vrlo dobrom(ne mora biti odlicna) podlogom(travom)...popratnim objektima(svlacionice-OPREMLJENE, a ne soba 2X2 metra....zatim ucionice gdje bi djeca imala i usmeno/pismenu edukaciju a ne samo da im se baci lopta i da se postavi neki tip koji ce glumiti trenera sa strane igralista i koji ce galamiti na klinca jer ne zna da se postavi na terenu...a niko mu nije ni objasnio kako se to radi...)
moje misljenj...
buducnos...sadasnjost je trenutna...djaba mi stadion od 30 000 ako moram i kupit josh 20 igraca sa strane...zato..prvo omoguciti klincima....a dok oni stasaju u prvotimce...valjda se do tad izgradi i kakav skroman stadioncic sa sjedecih 14000 mjesta, natkrivenom glavnom tribinom...i ostalim elemntima koji zadovoljavaju UEFA kriterije...a onda ce ti isti klinci na tom stadionu napraviti europski rezultat...i stici ce dobre ponude...pa ih prodash....i tako u krug...

[/quote]