BH stadioni

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
translater

#101 Re: BH stadioni

Post by translater »

zakon o sportu ne postoji...

svaki sljedeci korak naprijed ti je vec zaustavljen...

a opet mene da se pita...mene...kad bih ja bio neki bitan faktor :D :D

nijedan klub ne bi dobio licence dok se ne obezbjede svi potrebni uslovi za rad omladinskih pogona...dakle iz mjesta iz kojeg ja dolazim koje je nekad davno bilo mocno...mnogo mocno u bivsoj nam drzavi, kada sam vidio u kakvim uslovima preko 200 klinaca trenira...pa...uz duzno postovanje prema Somaliji kao zemlji i narodu koji zivi u toj zemlji, ali...to nema ni u Somaliji...

a gospoda koja je uprdila guzice u klubske fotelje svake godine deblji za jedno 10-15 kila...dobra se auta odjednom voze...jer dobije se finog novca od grada-kantona-federacije-drzave...pare se trose na janjetine i kupovinu nekih bodova koji ce malo zamazat oci...i ono...dobro je sredina tabele(pra liga)...svi sretni

dakle...ko nema 3 pomocna tterena sa vrlo dobrom(ne mora biti odlicna) podlogom(travom)...popratnim objektima(svlacionice-OPREMLJENE, a ne soba 2X2 metra....zatim ucionice gdje bi djeca imala i usmeno/pismenu edukaciju a ne samo da im se baci lopta i da se postavi neki tip koji ce glumiti trenera sa strane igralista i koji ce galamiti na klinca jer ne zna da se postavi na terenu...a niko mu nije ni objasnio kako se to radi...)

moje misljenj...

buducnos...sadasnjost je trenutna...djaba mi stadion od 30 000 ako moram i kupit josh 20 igraca sa strane...zato..prvo omoguciti klincima....a dok oni stasaju u prvotimce...valjda se do tad izgradi i kakav skroman stadioncic sa sjedecih 14000 mjesta, natkrivenom glavnom tribinom...i ostalim elemntima koji zadovoljavaju UEFA kriterije...a onda ce ti isti klinci na tom stadionu napraviti europski rezultat...i stici ce dobre ponude...pa ih prodash....i tako u krug...
extraordinary

#102 Re: BH stadioni

Post by extraordinary »

Pa to sam i rekao, po zakonu ne može se klub privatizovati.
fakat

#103 Re: BH stadioni

Post by fakat »

splend wrote:kome u bosni trebaju stadioni?....ja volim dati 5 KM, stajat s jaranom pri vrhu, pazeci da ne slomim nogu, gledat jel prokisnjava na tom dijelu, psovat sudiji sve redom, gostima takodjer, gledat fudbal bez igre ali sa cejfom, proslavit gol od srca(iako sam i prije tekme znao da cemo pobjedit), zapaliti cigaru bez da mi dolazi obezbjedjenje i govori kako to smeta porodici ispod mene, slusati dobacivanja ljudi ispred mene( nesto najsmijesnije sto se u zivotu moze cuti) i uzivati u carima bosanske primere division :mrgreen:
Bila je jednom tema u vezi ovoga boldiranog ali mi se sada ne da roviti da je nadjem, zapamtio sam par provala koje samo u Bosni mozes cuti i vidjeti, na primjer nakon slabog zalaganja nekog centarfora neko iz publike vice "udri je glavom, jebla te ona, neces na fakultet!" :lol:, ili "sudijaaa, daboga ti sin doveo zeta u kucu!" A jednom je Velez gostovao negdje Bogu iza nogu dok se borio za ulazak u Premijer ligu nakon rata, pa je Red Army podigla trans "jedva smo vas nasli" :lol:
Buducnost_Banovici

#104 Re: BH stadioni

Post by Buducnost_Banovici »

Image
Image
El_comadante

#105 Re: BH stadioni

Post by El_comadante »

translater wrote:zakon o sportu ne postoji...

svaki sljedeci korak naprijed ti je vec zaustavljen...

a opet mene da se pita...mene...kad bih ja bio neki bitan faktor :D :D

nijedan klub ne bi dobio licence dok se ne obezbjede svi potrebni uslovi za rad omladinskih pogona...dakle iz mjesta iz kojeg ja dolazim koje je nekad davno bilo mocno...mnogo mocno u bivsoj nam drzavi, kada sam vidio u kakvim uslovima preko 200 klinaca trenira...pa...uz duzno postovanje prema Somaliji kao zemlji i narodu koji zivi u toj zemlji, ali...to nema ni u Somaliji...

a gospoda koja je uprdila guzice u klubske fotelje svake godine deblji za jedno 10-15 kila...dobra se auta odjednom voze...jer dobije se finog novca od grada-kantona-federacije-drzave...pare se trose na janjetine i kupovinu nekih bodova koji ce malo zamazat oci...i ono...dobro je sredina tabele(pra liga)...svi sretni

dakle...ko nema 3 pomocna tterena sa vrlo dobrom(ne mora biti odlicna) podlogom(travom)...popratnim objektima(svlacionice-OPREMLJENE, a ne soba 2X2 metra....zatim ucionice gdje bi djeca imala i usmeno/pismenu edukaciju a ne samo da im se baci lopta i da se postavi neki tip koji ce glumiti trenera sa strane igralista i koji ce galamiti na klinca jer ne zna da se postavi na terenu...a niko mu nije ni objasnio kako se to radi...)

moje misljenj...

buducnos...sadasnjost je trenutna...djaba mi stadion od 30 000 ako moram i kupit josh 20 igraca sa strane...zato..prvo omoguciti klincima....a dok oni stasaju u prvotimce...valjda se do tad izgradi i kakav skroman stadioncic sa sjedecih 14000 mjesta, natkrivenom glavnom tribinom...i ostalim elemntima koji zadovoljavaju UEFA kriterije...a onda ce ti isti klinci na tom stadionu napraviti europski rezultat...i stici ce dobre ponude...pa ih prodash....i tako u krug...
e upravo ovako. bez ovoga nema ni rezultata u Europi. i još dodam smanjiti ligu na max. 10 a ja bi na 8 i to je to.
Distortion

#106 Re: BH stadioni

Post by Distortion »

Radi se na tome da travnjak Bilinog polja u buducnosti bude dosta bolji i kvalitetniji. Još je faza testiranja i nadam se pozitivnim rezultatima jer mislim da je ovo pravi nacin da se jednom za sva vremena rijesi pitanje terena na Bilinom polju. Nije izmisljanje tople vode, samo kopiranje odnosno primjena onog sto se vec radi na San Siru, Allianz Areni itd. Uporedjivao sam dvije slike slikano u razmaku od 5 dana i definitivno se primjeti napredak.
samo_ti

#107 Re: BH stadioni

Post by samo_ti »

Mora biti dobar , kada su do sada pare i pare spiskali na njega :D

a sto se tice stadiona , na Istoku je postavljen krov , dosta je ispregradjivan ( lozama i novinarskim mjestima ) ... sada je sluzbeni ulaz-glavni , dole gdje je bio Fan shop....dosta je prosireno ( milion nekih prostorija i hodnika ) , uglavnom siroko je....danas bilo farbanje i krecenje , sminkanje uglavnom :-D

na Zapadu su radjeni mokri cvorovi i postavljeni reflektori na krov ...

Jug i Sjever , mislim da nista nije radjeno :)

p.s. Kako sam danas upratio , sa Istoka i Zapada je skinuta ona zastitna ograda ( ne znam oce li se nova postavljati ) :?

p.s.s. i da hoce vise promjeniti samo one klupe za rezervne igrace , pa dosta je vise drvenih klupa :D
siki_sa

#108 Re: BH stadioni

Post by siki_sa »

samo_ti wrote:Mora biti dobar , kada su do sada pare i pare spiskali na njega :D

a sto se tice stadiona , na Istoku je postavljen krov , dosta je ispregradjivan ( lozama i novinarskim mjestima ) ... sada je sluzbeni ulaz-glavni , dole gdje je bio Fan shop....dosta je prosireno ( milion nekih prostorija i hodnika ) , uglavnom siroko je....danas bilo farbanje i krecenje , sminkanje uglavnom :-D

na Zapadu su radjeni mokri cvorovi i postavljeni reflektori na krov ...

Jug i Sjever , mislim da nista nije radjeno :)

p.s. Kako sam danas upratio , sa Istoka i Zapada je skinuta ona zastitna ograda ( ne znam oce li se nova postavljati ) :?

p.s.s. i da hoce vise promjeniti samo one klupe za rezervne igrace , pa dosta je vise drvenih klupa :D
to bi super bilo kad bi reflektori bili na krovu i kad bi uklonili one klasicne reflektore, a klupa za rezerve je ocajna, to pod hitno treba mjenjati, pa vala nije to nesto skupo, :bih:
samo_ti

#109 Re: BH stadioni

Post by samo_ti »

Nece se oni sklanjati , ipak je to OLD SCHOOL :dance:

a imaju reflektori i na krovu zapada ... samo ne znam koja je jacina svjetla i to , vidjt cemo na utakmici :)

a klupa za rezervne....nego sta nego je ocajna , ali oni nista ne diraju :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#110 Re: BH stadioni

Post by bordo gandalf »

Distortion wrote:Radi se na tome da travnjak Bilinog polja u buducnosti bude dosta bolji i kvalitetniji. Još je faza testiranja i nadam se pozitivnim rezultatima jer mislim da je ovo pravi nacin da se jednom za sva vremena rijesi pitanje terena na Bilinom polju. Nije izmisljanje tople vode, samo kopiranje odnosno primjena onog sto se vec radi na San Siru, Allianz Areni itd. Uporedjivao sam dvije slike slikano u razmaku od 5 dana i definitivno se primjeti napredak.
Daj slike ba :D
siki_sa

#111 Re: BH stadioni

Post by siki_sa »

rashtiman wrote:
Distortion wrote:Radi se na tome da travnjak Bilinog polja u buducnosti bude dosta bolji i kvalitetniji. Još je faza testiranja i nadam se pozitivnim rezultatima jer mislim da je ovo pravi nacin da se jednom za sva vremena rijesi pitanje terena na Bilinom polju. Nije izmisljanje tople vode, samo kopiranje odnosno primjena onog sto se vec radi na San Siru, Allianz Areni itd. Uporedjivao sam dvije slike slikano u razmaku od 5 dana i definitivno se primjeti napredak.
Daj slike ba :D
hocemo slike
cappy_tempo

#112 Re: BH stadioni

Post by cappy_tempo »

samo nemoj da opet bude "bilino polje strah i trepet",a tamo slika nekog domacina sa kucnom kosilicom sredjuje teren :D
zecko_kupuz

#113 Re: BH stadioni

Post by zecko_kupuz »

cappy_tempo wrote:samo nemoj da opet bude "bilino polje strah i trepet",a tamo slika nekog domacina sa kucnom kosilicom sredjuje teren :D
Jah, V.Musić je na Bilinom znao upasti do vrata u travu. :D ;-) :bih:
Distortion

#114 Re: BH stadioni

Post by Distortion »

Slika nema :D

Mislim da nema potrebe da stavljam slike jer nista nije spektakularno a iste mogu bit predmet sprdnje tako da ne zelim nista da stavljam. Sve je jos u fazi testiranja i ako ljudi pristanu na ovo sto im je prezentovano onda ce biti i nesto od toga. Uglavnom radilo bi se po istom principu kako se odrzava i Allianz Arena, San Siro...

http://www.youtube.com/watch?v=wZ-R_mvqcUk
siki_sa

#116 Re: BH stadioni

Post by siki_sa »

Koliko sam ja saznao na kosevu se moze igrati ove godine ali bez zapadne tribine, jer na toj tribini stolice nemaju naslonajca, kapacitet koseva ce spasti na 16.000.Nesto se pod hitno mora uraditi, ono je sramota.........
Sad zamislite da sarajevo ili zeljo prodje koje pretkolo i da dodje Liverpool npr ili sta ja znam neka super ekipa a kosevo krcato s 16.000, sramota.....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#117 Re: BH stadioni

Post by -LIBERO- »

Tender za zapadnu tribimnu Koseva je raspisan,obaran vec dva puta,i taj tender je za nesto vise od 3000 stolica,jer samo toliko imaju para,sto je negdje oko 100.000KM.
Tako da ce poslije ovoga treceg tendera neko definitivno dobiti posao od firmi koje su aplicirale,ali samo za 3000 stolica :-) .a kada se to postavi ceka se skupljanje ostatka love da se nastave radovi.

U prevodu opsti cirkus,ali eto valjda uspiju tih 16 000 stolica sa naslonima postaviti za neke 2-3 godine.

I onda neki ovdje,a i uopste,pricaju o nekim velelepnim stadionima novoizgradjenim i slicno. :D Boze sacuvaj :run:
Rob_Atl

#118 Re: BH stadioni

Post by Rob_Atl »

Pa ni San Siro nema stolice sa naslonom pa se opet igra :roll:
zecko_kupuz

#119 Re: BH stadioni

Post by zecko_kupuz »

Rob_Atl wrote:Pa ni San Siro nema stolice sa naslonom pa se opet igra :roll:
Boli Talijane čuna za to. "Sam s mirom" ima krov. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#120 Re: BH stadioni

Post by -LIBERO- »

U Dortmuntu navijacka tribina nema stolica uopste..pa se igra sasvim opusteno ;-)

Ima takvih primjera koliko hoces po evropi. Ali jedno su ove BITNE zemlje a drugo smo mi sitna buranija.. ;-)
LSD

#121 Re: BH stadioni

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:U Dortmuntu navijacka tribina nema stolica uopste..pa se igra sasvim opusteno ;-)

Ima takvih primjera koliko hoces po evropi. Ali jedno su ove BITNE zemlje a drugo smo mi sitna buranija.. ;-)
:thumbup: ;-) to je sav smisao...primjera je mnogo širom citave evrope, ako cemo gledati samo stolice bez naslonjaca.
Šta to znaci?? znaci da treba zabraniti ulazak gledaocima i na stadionu San Siro, na primjer...nema naslonjaca.

Ono što kaže Osim o njihovoj licemjernosti i dvostrukim aršinima.. ipak smo mi i previše sitna buranija koja je napravila i previše sranja tako da ovi iz UEFE sad jedva ceka da nas zayebavaju i za najmanju sitnicu.
Last edited by LSD on 23/06/2011 20:38, edited 1 time in total.
Zatamnjena stakla

#122 Re: BH stadioni

Post by Zatamnjena stakla »

Fojnica ima najbolji stadion :D
siki_sa

#123 Re: BH stadioni

Post by siki_sa »

Da se razumijemo mi nemamo ni jedan stadion da valja, koji to stadion u drzavi ima semafor da valja, koji je to stadion komplet natkriven......
-LIBERO-
Čiča Gliša

#124 Re: BH stadioni

Post by -LIBERO- »

Interesantno rjesenje stadiona /trznog centra koji se trenutno gradi u Beogradu. Na mjestu nekadasnjeg stadiona F.K Vozdovac ,pravit ce se trzni centar ,a(Merkator ja mislim) a za uzvrat ce im napraviti mali stadion na krovu trznog centra ciji ce vlasnik biti F.K Vozdovac. Naravno ,stadion ce ispunjavati sve moguce UEFA standarde. jedina "mana" je sto ce biti dosta malog kapaciteta,ali realno gledajuci sasvim dovoljno za potrebe Vozdovca.

Interesantan ugovor i rjesenje,ocito,na obostrano zadovoljstvo.

Image
Image
Image
Image[/quote]
Obuca9

#125 Re: BH stadioni

Post by Obuca9 »

Kreneš u Merkator, a gore neki Maksumić izvodi slobodnjak, lopta preleti stadion i zvekne te u glavu, ni krivog ni dužnog :D
Post Reply