BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ripicipi

#1301 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ripicipi »

bijelo_dugme wrote:
Socijalista wrote:Igra li veceras Pjanic iz prve i gdje mogu pogledati tekmach?
Uso u 88. minuti, iznenadio sam se pravo to mu je prvu utakmica u CL.

Najmladji bosanac u ligi prvaka dosada?
Imao je jedno odlicno dodavanje prije nego sto je izveo korner :thumbup:
klixober

#1302 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by klixober »

Sa 18 godina zaigrati u Ligi prvaka protiv Barcelone je ogromna stvar.Definitivno najmladi Bosanac/Hercegovac koji je igrao LP.
papacja

#1303 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by papacja »

Mahmutović i Haurdić igrači utakmice

Naši mladi fudbaleri u Češkoj iz kola u kolo igraju sve bolje, pa ne bi trebalo čuditi da uskoro krenu stopama Edina Džeke. Ajdin Mahmutović proglašen je za igrača utakmice, u kojoj su njegove Teplice sa 1:0 savladale Liberec. Bivši fudbaler Čelika zabilježio je asistenciju za pogodak. U tom susretu nastupio je i Admir Ljevaković.

Igrač utakmice bio je i Anes Haurdić, mladi fudbaler koji je u Češku došao iz Hadžića. Njegov Jablonec u gostima je savladao Mladu Boleslavu sa 2:1, a naš 19-godišnji fudbaler je, kao i Mahmutović, trijumfu pridonio asistencijom.
ekist

#1304 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by ekist »

NAPOKON :!: :!: :!:

Ćiro vraća Jahića, Štilića i Mitrovića

Prema dostupnim informacijama, Tolja više ne želi biti član državnog tima, kaže selektor...

26.02.2009. 08:15

Selektor nogometne reprezentacije Miroslav Blažević nije stigao jučer u Širokom Brijegu saopćiti članovima Izvršnog odbora NSBiH plan i program aktivnosti uoči mečeva sa Belgijom 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Nakon prekinute sjednice IO, Ćiro je u razgovoru za "Dnevni avaz" otkrio još neka imena koja će uvrstiti na spisak kandidata za ove utakmice.

- Iako ih nisam pozivao nakon susreta sa Španijom i Estonijom, pozvat ću Semira Štilića i Sanela Jahića. Štilić je igrama u poljskom Lehu pokazao znatan razvoj i kvalitet te ne smije više ostajati po strani.

Što se tiče Jahića, u posljednje vrijeme je nastupima u Arisu privukao pažnju i nadam se da će to isto što prikazuje u Grčkoj, prikazati i u reprezentaciji - rekao je Blažević.

Ćiro je najavio i poziv Almiru Tolji, koji trenutno brani u Iranu, ali prema prvim informacijama, nekadašnji golman Čelika, Sarajeva i reprezentacije više ne želi nastupati za državni tim.

- Čuo sam, a poslije sam i u jednim novinama pročitao Toljinu izjavu da je za njega reprezentacija završena priča. Pošto mi treba iskusan i provjeren golman, jer je neizvjesno da li će se Kenan Hasagić oporaviti od povrede ramena, mislim da sam rješenje pronašao u Romeu Mitroviću. On je proglašen najboljim golmanom u jesenjoj polusezoni u Mađarskoj. Mitrović je prošao sve reprezentativne selekcije i o njemu sam dobio najbolje preporuke - istakao je Ćiro.

Oslonac na iskusne i provjerene

Blažević je želio podvući kako će spisak za Belgiju biti poprilično drugačiji od onog u proteklim akcijama.

- Za Sloveniju i Rijeku zvao sam neke igrače koji su perspektiva, ali za ove odlučujuće duele moram se osloniti na iskusne i provjerene. Oni koji ne budu na spisku ne trebaju biti razočarani, jer ćemo i dalje pratiti njihove igre - poručio je Ćiro.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/c ... -mitrovica
Abacija

#1305 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Abacija »

ekist wrote:NAPOKON :!: :!: :!:

Ćiro vraća Jahića, Štilića i Mitrovića

Prema dostupnim informacijama, Tolja više ne želi biti član državnog tima, kaže selektor...

26.02.2009. 08:15

Selektor nogometne reprezentacije Miroslav Blažević nije stigao jučer u Širokom Brijegu saopćiti članovima Izvršnog odbora NSBiH plan i program aktivnosti uoči mečeva sa Belgijom 28. marta u Genku i 1. aprila u Zenici.

Nakon prekinute sjednice IO, Ćiro je u razgovoru za "Dnevni avaz" otkrio još neka imena koja će uvrstiti na spisak kandidata za ove utakmice.

- Iako ih nisam pozivao nakon susreta sa Španijom i Estonijom, pozvat ću Semira Štilića i Sanela Jahića. Štilić je igrama u poljskom Lehu pokazao znatan razvoj i kvalitet te ne smije više ostajati po strani.

Što se tiče Jahića, u posljednje vrijeme je nastupima u Arisu privukao pažnju i nadam se da će to isto što prikazuje u Grčkoj, prikazati i u reprezentaciji - rekao je Blažević.

Ćiro je najavio i poziv Almiru Tolji, koji trenutno brani u Iranu, ali prema prvim informacijama, nekadašnji golman Čelika, Sarajeva i reprezentacije više ne želi nastupati za državni tim.

- Čuo sam, a poslije sam i u jednim novinama pročitao Toljinu izjavu da je za njega reprezentacija završena priča. Pošto mi treba iskusan i provjeren golman, jer je neizvjesno da li će se Kenan Hasagić oporaviti od povrede ramena, mislim da sam rješenje pronašao u Romeu Mitroviću. On je proglašen najboljim golmanom u jesenjoj polusezoni u Mađarskoj. Mitrović je prošao sve reprezentativne selekcije i o njemu sam dobio najbolje preporuke - istakao je Ćiro.

Oslonac na iskusne i provjerene

Blažević je želio podvući kako će spisak za Belgiju biti poprilično drugačiji od onog u proteklim akcijama.

- Za Sloveniju i Rijeku zvao sam neke igrače koji su perspektiva, ali za ove odlučujuće duele moram se osloniti na iskusne i provjerene. Oni koji ne budu na spisku ne trebaju biti razočarani, jer ćemo i dalje pratiti njihove igre - poručio je Ćiro.

http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/c ... -mitrovica
:shock: :-) :lol:

Ciro se oslanja na izjave u novinama! Pa sto ga ne nazove i provjeri da li je to istina i koji je razlog da Tolja odbije reprezentaciju. Neeee, vazno je ugovoriti utakmicu sa Rijekom kako bi se nekakvim Palestincima namjestio poziv u reprezentaciju. Jos samo fali da go... Spiric toj dvojici dadne drzavljanstvo a momci i djevojke koji su rodjeni u BiH ne mogu dobiti drzavljanstvo. :x :evil: :twisted:
zecko_kupuz

#1306 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Haha, Ćiro konačno otkrio toplu vodu. Ovo i jeste jedini način da se stvori ozbiljna reprezentacija. Treba se riješiti loših navika - pozivanja 18 igrača, a onda kada neko zaradi povredu krpimo momčad kako znamo i umijemo...i to svakakvim anonimusima.
Pozoveš 25 igrača na koje (otprilike) računaš u toku jednog kval. ciklusa i to je to :thumbup: . Okupe se, dobro upoznaju, zajedno treniraju, uigraju se. Ako se neki prvotimac (ne daj Bože) povrijedi, tu je uvijek kvalitetna alternativa. Tako bi barem trebalo fercerati u teoriji :D .
Imamo kvalitetne igrače, ali nemamo toliko kvalitetan tim. Ekipa je jednostavno neuigrana :roll: .
rado_vidjen

#1307 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

ne daj boze ako se hasagic ne oporavi :roll: ..jezim se i pomisli da neki mitrovici, nurkovici i sl. brane na ovoj utakmici.

zna li neko koju tacno poziciju jahic igra u arisu? to je vazno. iz zelje se prodao kao prvi strijelac lige (na polusezoni) da bi ga bajevic mislim koristio kao desnog beka. ni pozicije stopera i zadnjeg veznog mi nisu strane.
Socijalista

#1308 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Stilicev Lech vodi u Kupu uefa protiv Udinese-a, dobra igra Stile dosad.
bijelo_dugme

#1309 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

zecko_kupuz wrote:Haha, Ćiro konačno otkrio toplu vodu. Ovo i jeste jedini način da se stvori ozbiljna reprezentacija. Treba se riješiti loših navika - pozivanja 18 igrača, a onda kada neko zaradi povredu krpimo momčad kako znamo i umijemo...i to svakakvim anonimusima.
Pozoveš 25 igrača na koje (otprilike) računaš u toku jednog kval. ciklusa i to je to :thumbup: . Okupe se, dobro upoznaju, zajedno treniraju, uigraju se. Ako se neki prvotimac (ne daj Bože) povrijedi, tu je uvijek kvalitetna alternativa. Tako bi barem trebalo fercerati u teoriji :D .
Imamo kvalitetne igrače, ali nemamo toliko kvalitetan tim. Ekipa je jednostavno neuigrana :roll: .
A gdje je onda mjesto Munibovom zetu? :oops:

Nisu budale da napune avion sa viskom a da da Munibov zet gleda utakmicu preko TV:a, da nije do fife isli bi mi na utakmice sa 14 igraca...
Last edited by bijelo_dugme on 26/02/2009 21:47, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#1310 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Ma pusti Munibovog zeta sad :lol: . Nego, Štilić je asistirao kod pogotka za Lech. A Džeku i Misketa naguzi PSG k'o
od šale :P . Rahimić prošao glatko.
bruce lee

#1311 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bruce lee »

zecko_kupuz wrote:Ma pusti Munibovog zeta sad :lol: . Nego, Štilić je asistirao kod pogotka za Lech. A Džeku i Misketa naguzi PSG k'o
od šale
:P . Rahimić prošao glatko.
nije bas k'o od sale. wolfsburg je bio puno bolji, ali nisu iskoristili sanse. bila ih je masa, i za misimovica i pogotovo za dzeku. psg prvi put u protivnickom sesnaestercu pred kraj prvog poluvremena i izvukose penal, od tad je bilo sve jasno zbog gola na strani.
bijelo_dugme

#1312 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Radeljic opet igra, neznam kako za njega nema mjesta u reprezentaciji :-?
rado_vidjen

#1313 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by rado_vidjen »

ovaj nas salihovic je zesce, ali ZESCE, hendikepiran u desnu nogu. nesto k'o beckham.

nisam ga vidio da primiri loptu desnom, a kamoli sta drugo.
zecko_kupuz

#1314 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

@rado_vidjen
Ma tako je izgleda sa mnogim ljevacima :razz: . Ali danas je dobro odigrao, mora se priznati :thumbup: .
@bijelo_dugme
Bogami, koliko ja znam, Radeljić je uvijek tu na okupu. Sad što nije u prvoj postavi to je druga stvar.
abondanzieri

#1315 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

FCV Dender EH [4 - 0] Tubize

13' [1 - 0] S. Smajic
40' [2 - 0] A. Aganovic
73' [3 - 0] S. Smajic
90' [4 - 0] D.D. Pever
:bih:
and

#1316 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by and »

štilić dao gol za lech,na džeki napravljen penal.
Ridjobrki

#1317 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Zec, Ibričić i Bartolović strijelci u HNL, svaki po gol. :bih:
Baltazar_khan

#1318 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Baltazar_khan »

Zabio ga Džeko velikom HSV-u! :thumbup: :bih:
bijelo_dugme

#1319 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Baltazar_khan wrote:Zabio ga Džeko velikom HSV-u! :thumbup: :bih:

I Stilic jos jedan :bih:

A gdje gledate? Imal ko link?
Baltazar_khan

#1320 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Baltazar_khan »

bijelo_dugme wrote:
Baltazar_khan wrote:Zabio ga Džeko velikom HSV-u! :thumbup: :bih:

I Stilic jos jedan :bih:

A gdje gledate? Imal ko link?
Me evo, gledam werder-bayern, i ovaj javio da je Džeko zabio 3 gol za Wolfsburg...
zecko_kupuz

#1321 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zecko_kupuz »

Hajmo, linkova, linkova... :D . Hajde ljudi, ako možete negdje naći golove, da vidimo barem Džeku i Štilića :bih: .
Socijalista

#1322 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Ubishe nasi trahanu, jos veceras da hoce Pjanic da zabije bio bi slag na torti :thumbup: :bih:
abondanzieri

#1323 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by abondanzieri »

Stvarno je velika steta sto Dzeko nije zabio barem deset golova u prvom dijelu sezone,jer bi sa tim ucinkom i formom u kakvoj je trenutno sigurno ozbiljno konkurisao za titulu prvog strijelca Bundes lige
-danTe-

#1324 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by -danTe- »

zecko_kupuz wrote:Hajmo, linkova, linkova... :D . Hajde ljudi, ako možete negdje naći golove, da vidimo barem Džeku i Štilića :bih: .
http://www.goalsarena.com/video/german- ... rg_en.html

dzeko... :thumbup:
Nuke

#1325 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Nuke »

GKS Bełchatów - Lech Poznań 0:1 S. Stilic
http://www.youtube.com/watch?v=Oqx2EoJLkZE

GKS Bełchatów - Lech Poznań 0:2 S. Stilic
http://www.youtube.com/watch?v=0xRd7vnFPlM
Locked