BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisničkoime

#9876 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

BHF_Manijak wrote:
korisnik101 wrote:Ne trebamo se lagati.

Vrsajevic, Zahirovic , Sunjic ne bi trebali biti blizu repke.
Takodje i Stevanovic.
Nije to reprezentativni kvalitet.
Stevanovic ne bi smio igrati dok ne nadje tim u kojem je standardan. Neka se vrasti u Vojvodinu,. ali neka igra!.Tek onda ga pozvati.

I jos nesto,
Shvatili smo koliko nam fali Ibricic.
Dobro ba hoce li iko ovot provokatora pod rezervnim nickom, a poznatiji kao PapeSucic, odstraniti?! Jebo li ga Ibricic!
E pa ja kontam šta je liku navodi i koga treba i koga ne treba odstranio bi nam cijelu sredinu terena a ono rođo Ibričić.
Čuj fali Ibričić :lol: :lol: :lol:
Dead Man Walking

#9877 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Korisničkoime wrote:Opet se spominje Stevanović pa dajte ljudi ne ide to tako nakon jednog osrednje ili loše odigranog poluvremena izbacivati momka iz repke.
Naravno da ga ne treba izbacivati, ali realno, u ovom trenutku ne mozemo od njega ocekivati neku veliku korist. Neka ga, neka nadolazi, mlad je i moze napredovati za razliku od, vec opjevane, trojke VZSh.
korisnik101

#9878 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by korisnik101 »

Korisničkoime wrote:
BHF_Manijak wrote:
korisnik101 wrote:Ne trebamo se lagati.

Vrsajevic, Zahirovic , Sunjic ne bi trebali biti blizu repke.
Takodje i Stevanovic.
Nije to reprezentativni kvalitet.
Stevanovic ne bi smio igrati dok ne nadje tim u kojem je standardan. Neka se vrasti u Vojvodinu,. ali neka igra!.Tek onda ga pozvati.

I jos nesto,
Shvatili smo koliko nam fali Ibricic.
Dobro ba hoce li iko ovot provokatora pod rezervnim nickom, a poznatiji kao PapeSucic, odstraniti?! Jebo li ga Ibricic!
E pa ja kontam šta je liku navodi i koga treba i koga ne treba odstranio bi nam cijelu sredinu terena a ono rođo Ibričić.
Čuj fali Ibričić :lol: :lol: :lol:
Stevanovic je zamjenio Ibisevica.
I koliko sam ja vidio u tandemu sa Medom nije odigrao jedan pas pravilno. Jedno obicno dodavanje je izgledao komplikovanije od nuklearne fizike.
Ibricic sa Medom bi bio puno ubitacniji tim. Siguran sam u to.
MOSALJOZE

#9879 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

E čuj sad Ibro :lol:
jeza u ledja

#9880 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Gledam ovaj prvi gol od juce, haj sto Bico i Sunjic gledaju kako Altidore uzima loptu ispred njih, ali ne bi bilo gola da nije dodao Johnsonu, kojeg Zukanovic propusta kao da ne postoji. Jos ga vidi fino kako trci kraj njega i ni maltene ni da potrci.
Kod drugog gola Sunjic pusta Johnsona da se izvuce naprijed, primi loptu (dok Zahirovic sve to prati sa strane) i onda ga nas Toni ceka da mu prije, posalje loptu kroz noge i doda Altidoreu kojeg cuva Zukanovic. Cetvrti gol, Zahirovicev igrac se ponovo izvlaci, prima loptu, dodaje drugom igracu na kojem Sunjic ispada lagano, ovaj vraca nazad do Zahirovicevog igraca nad kojim ispada doticni, koji pak dodaje loptu Bradleju koji je jebiga sa centra terena izgubio svog branica, mescini Misketa, na njega nalijece Bicho, koji jebiga nema druge opcije, ostavljajuci iza sebe Altidorea, na kojem ostaje - Avdija. :-) Mislim ono ko iz skolskih udzbenika, domino efekat, koji prvo krece upravo od Zahirovica i pospjesen Sunjicevim ispadanjem. Svaki igrac je kasnio za svojim napadacem. Cijeli sistem tako ispada, ako neki sistem i postoji, sa ovim kadrom.

Bilo je jos ispada ovih igraca nevezano za golove, ali mi se neda gledat cijela tekma. Susicu, pliz, kutarisi se bar jednog, ostale stavljaj jedino u slucaju krajnje nuzde.

Nijedan nas gol nije pao zbog usporenosti njihove odbrane.
GeneralBHF

#9881 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Zahirovic kako je usao nije faula napravio a to mu je bas pozicija ometanje napada, odnosno, destrukcija igre protivnika pa ljudi pored njega prolaze kao da ga nema. Sunjic je predebeo i prespor tako da nije on u formi uopste jer ne zelim da ga podcjenjujem. Vrsajevic stvarno nije kadar za reprezentacije i on se toliko izgubio da nije znao loptu da primi.
spacek

#9882 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:55, edited 1 time in total.
le piaf

#9883 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by le piaf »

Lakat Jebić wrote:kad neko zavrne loptu preko zida, dovoljno blizu stative, to je gol i nema se sta golmanu reci. isto kao kod penala, golman ide na procjenu, krene ranije, ako pogodi dobro i jest, ako ne pogodi, neces mu srat da je levat. moze golman stati malo blize sredini gola, al onda ostavlja igracu, pored prostora preko zida, i prostor uz drugu stativu. a ako ga primi u svoju stranu iz slobodnjaka, e onda mu imas sta prigovoriti.
Evo jos jedan primjer iz ne tako davne proslosti za diskusiju o postavljanju golmana, primanja gola u svoj ugao ;-)

http://youtu.be/_LVpHBzzI5I
The BEN10

#9884 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by The BEN10 »

le piaf wrote:
Lakat Jebić wrote:kad neko zavrne loptu preko zida, dovoljno blizu stative, to je gol i nema se sta golmanu reci. isto kao kod penala, golman ide na procjenu, krene ranije, ako pogodi dobro i jest, ako ne pogodi, neces mu srat da je levat. moze golman stati malo blize sredini gola, al onda ostavlja igracu, pored prostora preko zida, i prostor uz drugu stativu. a ako ga primi u svoju stranu iz slobodnjaka, e onda mu imas sta prigovoriti.
Evo jos jedan primjer iz ne tako davne proslosti za diskusiju o postavljanju golmana, primanja gola u svoj ugao ;-)
Bravo, to je to. Ljudi ne shvaćaju da su izvođači slobodnih udaraca profesionalci koji satima treniraju izvođenje slobodnjaka...
le piaf

#9885 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by le piaf »

KvaziExpert wrote:Jedan moj kolega tvrdi, a djeluje mi ozbiljan (za razliku od vlastite tvrdnje :mrgreen: ), da bi hasagic odbranio sva četiri gola koje smo primili u srijedu. I za vrijeme trajanja one sage hasagic/begovic, nam je svima zivce vadio beskrajnim kontriranjem
Hasagic je (bio) veoma kvalitetan golman nema sumnje, ali begovic je klasa iznad. Imao je hasaga izleta u svojoj dugogodisnjoj karijeri i vise nego dovoljno, tako da je ta prica glupost.
O bivsim reprezentativcima sve najbolje.
spacek

#9886 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:55, edited 1 time in total.
Arteta

#9887 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

jeza u ledja wrote:Gledam ovaj prvi gol od juce, haj sto Bico i Sunjic gledaju kako Altidore uzima loptu ispred njih, ali ne bi bilo gola da nije dodao Johnsonu, kojeg Zukanovic propusta kao da ne postoji. Jos ga vidi fino kako trci kraj njega i ni maltene ni da potrci.
Kod drugog gola Sunjic pusta Johnsona da se izvuce naprijed, primi loptu (dok Zahirovic sve to prati sa strane) i onda ga nas Toni ceka da mu prije, posalje loptu kroz noge i doda Altidoreu kojeg cuva Zukanovic. Cetvrti gol, Zahirovicev igrac se ponovo izvlaci, prima loptu, dodaje drugom igracu na kojem Sunjic ispada lagano, ovaj vraca nazad do Zahirovicevog igraca nad kojim ispada doticni, koji pak dodaje loptu Bradleju koji je jebiga sa centra terena izgubio svog branica, mescini Misketa, na njega nalijece Bicho, koji jebiga nema druge opcije, ostavljajuci iza sebe Altidorea, na kojem ostaje - Avdija. :-) Mislim ono ko iz skolskih udzbenika, domino efekat, koji prvo krece upravo od Zahirovica i pospjesen Sunjicevim ispadanjem. Svaki igrac je kasnio za svojim napadacem. Cijeli sistem tako ispada, ako neki sistem i postoji, sa ovim kadrom.

Bilo je jos ispada ovih igraca nevezano za golove, ali mi se neda gledat cijela tekma. Susicu, pliz, kutarisi se bar jednog, ostale stavljaj jedino u slucaju krajnje nuzde.

Nijedan nas gol nije pao zbog usporenosti njihove odbrane.
Zukanovic spor, Sunjic spor, Bicakcic na beku spor, Altidore i Johnson brzi.
Sta vi ocekujete u takvim situacijama?
Arteta

#9888 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Arteta »

jeza u ledja wrote: Susicu, pliz, kutarisi se bar jednog, ostale stavljaj jedino u slucaju krajnje nuzde.
Ne ide to tako, jer da bi se nekog kutarisao moras i zvati nekog na njegovo mjesto.
brucos7

#9889 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by brucos7 »

KvaziExpert wrote:Jedan moj kolega tvrdi, a djeluje mi ozbiljan (za razliku od vlastite tvrdnje :mrgreen: ), da bi hasagic odbranio sva četiri gola koje smo primili u srijedu. I za vrijeme trajanja one sage hasagic/begovic, nam je svima zivce vadio beskrajnim kontriranjem
Kolega ti nema pojma u fudbalu. Svako poredjenje Begovica i Hasagica je smjesno...
cyprus

#9890 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

Nerado :mrgreen: i ja kontriram... Ali Hasagić je (još uvijek) najbolji reprezentativni golman svih vremena... Ja bih bio presretan kada bi Begović pružio slične partije kao on u reprezentativnom dresu... Ne sporim da će Begović ostvariti bolju klupsku karijeru (ustvari, već je ostvario), govorim isključivo o igrama u reprezentaciji... Samo mi je pravo krivo što mu se vazda gledala dlaka u jajetu...
MOSALJOZE

#9891 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Kako će Begović biti ko Keno kada čovjek nije imao posla u dosadašnjim kvalifkacijama.Kad se sjetim kad Keno uzme loptu pa predribla napadača sve u meni umre.
Logovan

#9892 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Kako će Begović biti ko Keno kada čovjek nije imao posla u dosadašnjim kvalifkacijama.Kad se sjetim kad Keno uzme loptu pa predribla napadača sve u meni umre.
Keno se volio igrati sa našim živcima. :D Predribla jednog igrača, pa drugog, pa opet onog prvog i onda nabije loptu. 8-)
korisnik101

#9893 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by korisnik101 »

The BEN10 wrote:
le piaf wrote:
Bravo, to je to. Ljudi ne shvaćaju da su izvođači slobodnih udaraca profesionalci koji satima treniraju izvođenje slobodnjaka...
Onaj zid bi moja nana loptom prebacila.

Nemojte suplje molim vas.
luckylaka

#9894 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

le piaf wrote:
Hasagic je (bio) veoma kvalitetan golman nema sumnje, ali begovic je klasa iznad. Imao je hasaga izleta u svojoj dugogodisnjoj karijeri i vise nego dovoljno, tako da je ta prica glupost.
Na osnovu cega si zakljucio da Bega klasa za Kenu,zato sto godinama tavori u prosjecnom engleskom prvoligasu i u prelaznom roku samo ga nasi novinari prodaju Barsi,M.C.M.U,Bayernu...(daj boze da ga sta od ovog ubode)Ipak sa svojih 26 godina Bega je trebao daleko vise pokazati.Da je iskljucivi krivac za par golova u reprezentaciju i on sam zna.Hvala bogu pa su ovi zadnji nebitni.
PeppermintSA

#9895 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

luckylaka wrote:
le piaf wrote:
Na osnovu cega si zakljucio da Bega klasa za Kenu,zato sto godinama tavori u prosjecnom engleskom prvoligasu i u prelaznom roku samo ga nasi novinari prodaju Barsi,M.C.M.U,Bayernu...(daj boze da ga sta od ovog ubode)Ipak sa svojih 26 godina Bega je trebao daleko vise pokazati.Da je iskljucivi krivac za par golova u reprezentaciju i on sam zna.Hvala bogu pa su ovi zadnji nebitni.
Dok je Keno tavorio u ispodprosjećnim turskim prvoligašima, a pri tom naš koštao utakmica i utakmica, da ne kažem prošlog EP-a :roll:
jeza u ledja

#9896 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote:
jeza u ledja wrote: Susicu, pliz, kutarisi se bar jednog, ostale stavljaj jedino u slucaju krajnje nuzde.
Ne ide to tako, jer da bi se nekog kutarisao moras i zvati nekog na njegovo mjesto.
eksi
jeza u ledja

#9897 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote: Zukanovic spor, Sunjic spor, Bicakcic na beku spor, Altidore i Johnson brzi.
Sta vi ocekujete u takvim situacijama?
Nije brzina u nogama u pitanju, vec brzina u reagovanju. Zukanovic par metara ispred Johnsona da bi ga propustio trckarajuci pored njega, a ovaj u sprintu.
le piaf

#9898 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by le piaf »

luckylaka wrote:
le piaf wrote:
Da, na osnovu toga sto "tavori" u stabilnom premierligasu u kojem je jedan od najzasluznijih sto uopste imaju premijerligaski status posljednjih nekoliko godina. Ako pratis imalo fudbal, a pretpostavljam da pratis cim se upustas u diskusiju, primjetices da se golmanima najteze prodati, prvo sto nije bas uobicajeno da se cesto rotiraju, a niko ne voli da sjedi na klupi, a drugo sto je golmanski vijek dosta duzi od igraca u polju, pa ima golmana koji po 15-18 godina provedu u jednom klubu na golu. A slozices se da za nasu reprezentaciju vise vrijedi sto Begovic brani u Stokeu i suocava se sa najboljim napadacima danasnjice, nego da bude zamjena u Bayernu, Barci i gorenabrojanim evropskim klubovima koji imaju golmane koje nece mijenjati do penzije.
Da je iskljucivi krivac za neki gol su bas teske rijeci, sto znaci da je samo on odgovoran i niko drugi. Ne bih se bas slozio.
A sto se tice Hasagica, solidan golman boljeg do tada nismo imali, ali Begovic je klasa za njega i vec sada ima odradjenih kvalitetnijih utakmica nego sto je Hasagic imao u citavoj svojoj karijeri. Eto ti Hasagica, i njegovo postavljanje kod slobodnog udarca za Albance. Kakav altidor Toliko o tome da se treba stajati na sredini, primi ga u golmanov ugao (nije vidio loptu od zivog zida).

@korisnik101, zovi nanu da misketa poduci :mrgreen:
todd_smith

#9899 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

cyprus wrote:Nerado :mrgreen: i ja kontriram... Ali Hasagić je (još uvijek) najbolji reprezentativni golman svih vremena... Ja bih bio presretan kada bi Begović pružio slične partije kao on u reprezentativnom dresu... Ne sporim da će Begović ostvariti bolju klupsku karijeru (ustvari, već je ostvario), govorim isključivo o igrama u reprezentaciji... Samo mi je pravo krivo što mu se vazda gledala dlaka u jajetu...
Begovic je tek poceo ako cemo realno, a i ono sto je u Parizu branio je bilo vrhunska klasa
MOSALJOZE

#9900 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Pa šta je samo branio protiv Grčke kako Salpingidisu skide 1 na 1,ma dajte znamo da je imao kikseva,ali za mene nema dvojbe NAJBOLJI GOLMAN :bih: Keno je uvijek stajao na golu,bez obzira na sve povrede ledja koje je imao njemu hvala,ali Bega je NO.1
Last edited by MOSALJOZE on 16/08/2013 17:03, edited 1 time in total.
Post Reply