Jbg drug moj sad si ga malo pretjerao ako se sve samo svodi na interes i ako će igrači svoje zalaganje uskladiti sa "bičom" selektora onda zajebi sve ovo i repku i fudbal. Ne želim ni da pomislim da je to kod svakoga tako kako si ti naveo. Koji je motiv i interes da jedan Giggs i Bale igraju za Wales koji sigurno neće ići na EP ili SP. Da su izrazili želju Engleska bi ih uzela bez razmišljanja. Polovina dosadašnjih reprezentativaca je mogla da igra za drugu reprezentaciju da se sve svodi samo na to.jeza u ledja wrote:@ KorisnickoIme
Mislim da je ta ideja oko "izgaranja" za nacionalni tim mit. Igraci nece dati 100% jedino ako ih selektor ne natjera na to. Mi smo prije igrali mnogo utakmica koje nisu bile nikakvog znacaja jer nismo imali sanse za kvalifikaciju ili smo igrali sa Omanom i slicnim zemljama. Danas je situacija drukcija.
Uglavnom, mislim da ti taj strah od nedovoljnog zalaganja "stranaca" u nasoj repki ne stoji.
Sto se tice ostalog u vezi Hajrovica, generalno se slazem s tobom, i tako isto mislim i za recimo Begovica i Medunjanina, ali sta sad, ne znaci da ih ne volim.
A ovo oko promjene drzavljanstva. Ja sam jednom konstatovao da se ono uglavnom desava u slucajevima kada je velika razlika u kvalitetu izmedju dvije reprezentacije. Znaci igrac iz Zemlje A ce preci da igra u Zemlju B ili ako je Zemlja A toliko jaka da u njoj nema sanse da zaigra (Holandija, Njemacka, pa i Hrvatska i SRJ nekad, u odnosu na BiH) ili ako je Zemlja A jako slaba (Luksemburg, Kanada u odnosu na BiH). Najveci problem nastaje kada su Zemlja A i Zemlja B otprilike podjednake jacine (Svicarska u odnosu na BiH). Upravo zato je saga o Hajrovicu trajala duze i ispala prljavija.
Vidjecete da ce tako biti i u buducnosti.
U slucaju da je igrac bas svjetska klasa on ce izabrati jaci nacionalni tim.
Ne znam ali jbg.kao klinac dok se šutala lopta kad zabiješ gol i imitiraš profesionalne igrače nisi zamišljao da stojiš pred tribinama nekog stadiona u p.m. nego da stojiš pred navijačima BiH (ili Juge ako si stariji) na Koševu ili sad na Bilinom koji skandiraju tvoje ime. Zamišljao si da uvodiš BiH u finale SP ili EP a ne bilo koju zemlju. Jbg. pola foruma bi dalo godinu dana života da mogu i znaju da zaigraju u dresu repke samo jednu tekmu pa makar i prijateljsku protiv Omana.