BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#9101 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sve tacno sto je limeni napisao, uz malu ispravku, nije tad postojala grupna faza Kupa Uefa kad je Zeljo igrao sa Malagom. Ona je uvedena nesto kasnije.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9102 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Tacno. Da je isti sistem kao sada i Zeljo i Sarajevo bi nakon ispadanja iz play off LP igrali grupe Kupa UEFA.Muhamed Đakmić wrote:Sve tacno sto je limeni napisao, uz malu ispravku, nije tad postojala grupna faza Kupa Uefa kad je Zeljo igrao sa Malagom. Ona je uvedena nesto kasnije.
- Šibicar
#9103 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Patetični kvazi filozof i paćenik.It_is_a_Leclerc wrote:Ovakvu proslavu poraza nisam vidio još od Argentine na Marakani.
- It_is_a_Leclerc
#9104 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
PrijavaŠibicar wrote:Patetični kvazi filozof i paćenik.It_is_a_Leclerc wrote:Ovakvu proslavu poraza nisam vidio još od Argentine na Marakani.
- insaneinthebrain
#9105 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
trolcina leclair koji nema pojma ni o cemu al moze brbljati na sav glas i na svakoj temi
-
Ras Al Ghul
#9106 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zamislite prođemo Standard i dobijemo Leh u plejofu i ubijemo nogama poljsku nejač 
- Charuga
- Globalni moderator
#9107 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pokušavam da zamislim ali ne može ...Ras Al Ghul wrote:Zamislite prođemo Standard i dobijemo Leh u plejofu i ubijemo nogama poljsku nejač
-
Ras Al Ghul
#9108 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Šteta, siromašni su ljudi koji ne mogu!Charuga wrote:Pokušavam da zamislim ali ne može ...Ras Al Ghul wrote:Zamislite prođemo Standard i dobijemo Leh u plejofu i ubijemo nogama poljsku nejač
- Charuga
- Globalni moderator
#9109 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
To je samo tvoje mišljenje, nikako istina. Drži se toga i samo naprijed ... 
- avetinja
#9110 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Na stranu euforija, ako ne budemo igrali pametno ima da nas dobiju sa 2-3 gola razlike. Ja se više plašim nas, nego njih.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
LSD
#9112 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ma jarane, nema tu neke posebne pameti....Standard je spremnija, brža, fizicka jaca, skuplja, u svakom pogledu bolja ekipa - ali sa ovim rezultatom imamo šanse.avetinja wrote:Na stranu euforija, ako ne budemo igrali pametno ima da nas dobiju sa 2-3 gola razlike. Ja se više plašim nas, nego njih.
da nas ne bi natrpali, morat cemo pognuti na terenu (konkrentno u defanzivi), dati 110% i nadati se da ce oni opet ispuhati u drugom poluvremenu.
Treba se odbraniti u prvom poluvremenu i izmoriti stoku.
- avetinja
#9113 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Standard jeste kvalitetniji, to je istina. Upravo to. Moramo ginuti na terenu, ali i misliti glavom, jer jedno bez drugog ne ide. Ovo je otvoren rezultat. Šteta što nije završilo 2-2. Tad bi bilo mnogo lakše ući u duel, a možda i ne bi, jer bi tad Standard sigurno bio spremniji, nego kada imaju prednost od 2-1, koja opet ne znači mnogo. Oni će se svakako spremiti za revanš. Ima tu i sreće, ali i njih je sreća spašavala. Meni je bitno da momci ne dožive katastrofu koja nam se znala desiti. Samo ne znam kakav će biti teren na Koševu. Vjerujem da će biti spreman za meč.LSD wrote:ma jarane, nema tu neke posebne pameti....Standard je spremnija, brža, fizicka jaca, skuplja, u svakom pogledu bolja ekipa - ali sa ovim rezultatom imamo šanse.avetinja wrote:Na stranu euforija, ako ne budemo igrali pametno ima da nas dobiju sa 2-3 gola razlike. Ja se više plašim nas, nego njih.
da nas ne bi natrpali, morat cemo pognuti na terenu (konkrentno u defanzivi), dati 110% i nadati se da ce oni opet ispuhati u drugom poluvremenu.
-
LSD
#9114 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Blagojević i Hadžiahmetović se kljuc uspjeha ili neuspjeha.avetinja wrote:Standard jeste kvalitetniji, to je istina. Upravo to. Moramo ginuti na terenu, ali i misliti glavom, jer jedno bez drugog ne ide. Ovo je otvoren rezultat. Šteta što nije završilo 2-2. Tad bi bilo mnogo lakše ući u duel, a možda i ne bi, jer bi tad Standard sigurno bio spremniji, nego kada imaju prednost od 2-1, koja opet ne znači mnogo. Oni će se svakako spremiti za revanš. Ima tu i sreće, ali i njih je sreća spašavala. Meni je bitno da momci ne dožive katastrofu koja nam se znala desiti. Samo ne znam kakav će biti teren na Koševu. Vjerujem da će biti spreman za meč.LSD wrote:ma jarane, nema tu neke posebne pameti....Standard je spremnija, brža, fizicka jaca, skuplja, u svakom pogledu bolja ekipa - ali sa ovim rezultatom imamo šanse.avetinja wrote:Na stranu euforija, ako ne budemo igrali pametno ima da nas dobiju sa 2-3 gola razlike. Ja se više plašim nas, nego njih.
Morace se oslobađati brže lopte i reagovati bolje na onaj njihov ludacki presing na našoj polovini....taj presing nas yebe nenormalno
Sinoc su izgledali kao kad Barca igra protiv Cordobe, ubili hljeb u nama presingom i agresijom...to im ne smijemo dozvoliti opet.
E sad, lako je pricati i kenjati za tastaturom....naši igraci ne mogu za 7 dana postati brži, jaci , agresivniji, generalno bolji igraci
- avetinja
#9115 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Blagojević je u prvom poluvremenu bio katastrofalan. Još je izgubio jednu od niza lopti koja nas je mogla koštati, ali sreća nas je spasila. Igrači su im agresivni i bore se za loptu. Dolaze iza leđa i uzimaju nam loptu samo tako. U drugom poluvremenu su radili ono što smo mi na početku prvog - počeli startovati na igrače. Što se tiče forme, kakva je takva je. Ništa ne možemo učiniti za sedan dana, ali možemo se taktički pripremiti. Ono što nama treba to je gol na početku. Tačno se vidjelo da su im se smrznule noge kada je Đelmić dao gol i kada smo se ohrabrili. Nisu više mogli da prolaze kako su htjeli, počeli su gubiti lopte. Psihički su pali. Ako prvi damo gol, oni će biti ti koji će morati napadati, a mi bi trebali iz kontre čekati svoju šansu.LSD wrote:Blagojević i Hadžiahmetović se kljuc uspjeha ili neuspjeha.
Morace se oslobađati brže lopte i reagovati bolje na onaj njihov ludacki presing na našoj polovini....taj presing nas yebe nenormalnonismo navikli na to - a ovi nam ne daju ni sekunde da staneš na loptu, da malo pogledaš, da razmisliš, da sacekas druge da se prikljuce, to ovi ne daju- vec odmah napadaju loptu, dišu za vratom....i to ce Oda morati nekako riješiti, inace cemo gledati reprizu provg poluvremena.
Sinoc su izgledali kao kad Barca igra protiv Cordobe, ubili hljeb u nama presingom i agresijom...to im ne smijemo dozvoliti opet.
E sad, lako je pricati i kenjati za tastaturom....naši igraci ne mogu za 7 dana postati brži, jaci , agresivniji, generalno bolji igraci
- Sarajevski-Seljak
-
Crvena Tifoza
#9117 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma napasti od početka. Da Željo da neki brzi gol, dali bi i tri. Nisu ni belgijanci neki bauk od ekipe. Sinoć su i oni poslije 60. minute pali i fizički i psihički. Očekivam dobro navijanje i pobjedu Željezničara za prolaz dalje.
-
mirza_15
#9118 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja ne mislim tako. Ako zeljo rano zabije gol Standard ostaje bez mogucnosti kalkulisanja i mora napasti. Ovako moraju kalkulisati jer imaju nezgodan rezultat. Cudno za jednu Belgijsku ekipu, ali djeluju mi fizicki nespremno, ili je tempo u prvom bio toliko jak da nisu mogli vise. Jedina Zeljina sansa je da ne primi gol u prvom poluvremenu kako zna i umije. Ako je pad igre Standard bio zbog umora Zelji se onda povecavaju sanse. Dakle, zeljo treba probati da se odbrani prvo, a onda ce sanse itekako porasti.
- Dr. Kuca
#9119 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Trebalo je biti 6:4
. Ali to je fudbal, u prvom vas ubili ko mraz paprike u drugom zeljo ubio ove ko grad paradajz.
- MOSALJOZE
#9120 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nisu oni nespremni,nego im je ovo tek 2 takmicarska utakmica,a mi prije njih odradili vec 5.mirza_15 wrote:Ja ne mislim tako. Ako zeljo rano zabije gol Standard ostaje bez mogucnosti kalkulisanja i mora napasti. Ovako moraju kalkulisati jer imaju nezgodan rezultat. Cudno za jednu Belgijsku ekipu, ali djeluju mi fizicki nespremno, ili je tempo u prvom bio toliko jak da nisu mogli vise. Jedina Zeljina sansa je da ne primi gol u prvom poluvremenu kako zna i umije. Ako je pad igre Standard bio zbog umora Zelji se onda povecavaju sanse. Dakle, zeljo treba probati da se odbrani prvo, a onda ce sanse itekako porasti.
Ja mislim da bi se trebali postaviti kao protiv Ferenca,cekati svoju sansu,,a ako je ne bude onda zadnjih 15 minuta stisnuti pa sta bude.
-
Bambino Blu
- Mea_parvitas
#9122 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ko kaze da Zeljo mora napadati. Samo strpljiva igra, kao i protiv Ferenca, a prilika ce se pruziti to je sigurno. Treba i malo sportske srece, i aBd gol u 70-oj minuti za 1:0 i to je to. Bice pakleno u cetvrtak, to je sigurno...leškarenje wrote:Ne mozes porediti te dvije tekme,jebo ga ti...onu ste dobili i niste morali napadati,dok je ovdje obrnuto.
- fortaleza
#9123 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
E ako je do sad bilo nekih opravdanja u posjeti, sad ako ne bude minimum 22-25 000 ljudi katastrofa, a posebno sto cijene karata nisu bas tako visoke, oko 10-12 KM prosjek, ne mogu biti nize.
Na Poljudu protiv Norvezana 27 000 i to dva sektora zatvorena bila zbog kazne, u play offu ce biti, abd i 35 000, a sjever kao najjeftiniji 15 KM, istok 20, zapad 25.
Na Poljudu protiv Norvezana 27 000 i to dva sektora zatvorena bila zbog kazne, u play offu ce biti, abd i 35 000, a sjever kao najjeftiniji 15 KM, istok 20, zapad 25.
- Logovan
#9124 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Auu 50 milja, pa nek' se tuku i nek' pale i dalje.
- avetinja
#9125 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bi' će 23 milje.fortaleza wrote:E ako je do sad bilo nekih opravdanja u posjeti, sad ako ne bude minimum 22-25 000 ljudi katastrofa, a posebno sto cijene karata nisu bas tako visoke, oko 10-12 KM prosjek, ne mogu biti nize.