Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Saian

#926 Re: Belgija - BiH

Post by Saian »

Jel to vama melburn nije na ignore-u :D
north

#927 Re: Belgija - BiH

Post by north »

hrasno38 wrote:
north wrote:
Stroj-2 wrote:Mi smo jedni koji ne mijenjaju repku već nekoliko godina. Hrvatska i Srbija to rade skoro svake kvalifikacije. A o ostalim da ne pričam. Svježa krv, mladi igrači. Kod nas MORAJu igrati neki koji jednostavno ne mogu više, al to je taj naš mentalitet. Selektori su priča za sebe.
Uff :-) ....Pa haveru, Srbi mladi su prvaci svijeta, ne Evrope, nego svijeta, Brazil dernu u finalu :-) i mi bi sad da idemo tim putem a naši mladi ne mogu da se plasiraju na neko takmičenje, a i u klubovima gdje igraju koji su daleko niži razred evropskog fudbala ili nisu standardni ili je njihova uloga minorna...Hrvati svake godine tušnu po kojeg mladog igrača za nekoliko desetina miliona eura i lige petice, pa kako ćemo mi uopšte u isti koš sa njima :? ? Nemamo puno izbora, ne možeš samo ko @logovani pisati ima i treba, a ne navesti koji su to igrači...Bajić, Hadžiahmetović, Hodžić, Duljević i slični su za ekipa iz četvrtog šešira da se ne lažemo, ako nam je to cilj onda gurajmo :D...Jedin koji daju kakvu takvu nadu su Memišević i Cimirot, ali to je premalo za neke veće domete :oops:
Cekaj drug nadam se da je lapsus kad si napisao da je Bajic za 4 sesira a kao Cimirot iz prvog :? Kao prvo Bajic igra u znatno jacoj ligi nego sto igra Cimirot i u toj ligi u prosloj sezoni je zabio 11 golova i podjelio 6 asistencija. U ovoj sezoni je u 7 utakmica postigao dva gola.
OK Cimirot nije igrac koji treba da daje golove te je u prosloj sezoni dao jedan i namjestio 5 i kao on je prva klasa sa vrijednosti od 2 mil a Rijad cetvrta sa vrijednosti od 4 mil. Ovo drugo OK ali ne zaboravi da je Hodzic sa 19 godina otisao u Liverpul a ne u PAOK i da nije kriv sto nema dovoljno prilika da igra u sadsnjem veoma losem Dinamu. Kad danas gledas Lulica Dulja je za njega Slavisa Zungul ali isto tako i Stevanovic bez obzira gdje igraju jer ako nista onda bi sigurno 10 puta bolje ubacili paqr lopti sa strane. TSS sad igra u pet puta jacoj ligi nego sto je Grcka a 24 godine su mu i tvrdim da je jedini koji moze podsjetiti na grande Misketa. Cimirot je definitivno neko ko treba da ozbiljnije uskace ali brate ne znam cim je i on zasluzio toliku paznju osim sto je napravio najveci transfer iz BiH ali mu vrijednost vrlo sporo raste.
Kao prvo, odmah da razgraničemo kada je repka u pitanju odnos FCS i FCŽ, jer tu mene taj odnos ne zanima i nikada tu nisam bio subjektivan....Papeta sam napadao kad je počeo srati, Mešu sam odmah u startu dao podršku kada je izabran, kada su i neki željovci bili skeptični..večeras je usrao ali mu treba dati podršku da se izvuče protiv Kipra dok još nije kasno....tako da se tu razumijemo..E sad oko ova dva igrača, ne, nismo se razumjeli, ne kažem da je Cimirot za prvog šešira, samo mislim da igra na poziciji koja nam je deficitarna a to je defanzivni vezni, pogotovo za utakmice gdje se treba natrčavati poput ove večerašnje, a sa svojim klubom i igrama u Evropi je dosta nadošao..On igra u lošijoj ligi od Bajića, ali ipak za ekipu za koju je svaku utakmicu standardan i već se dokazao protiv jakih protivnika poput Dortmunda ili Fiorentine...Bajić još nema takvih utakmica, golovi protiv neki sporova još nisu dovoljni da se na njega najozbiljnije računa za "A" repku, što se mene tiče da bog da prešao u Fener počeo trpati i bio prva opcija u napadu za repku...Za sada to nije :wink: ...U tome sam naveo razliku, a ne što je grka liga jača od turske, ili što je jedan igrao za jedan klub, a drugi za suparničku u našoj ligi pa ima tu različita osjećanja...to mi je nebitno ako komentarišemo repku i ostavimo po strain klubove a to bi trebalo po meni ;-) ..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#928 Re: Belgija - BiH

Post by hrasno38 »

and wrote:vjerovatno je to i martinez vidio.uštopao pjanića i ukinuo nas :mrgreen:
ma problem je sto je svaki selektor po tome ustopao Pjanica jer ga ljudi moji nema nigdje u reprezentaciji i uvijek od prvog dana se trazi neki razlog i neki drugi krivac za njegove lose igre. Zaista zanimljivo samo njemu...Dzeki, Spahi, Medi, Vranjesu ovom onom momentalno se jebe majka, zena ali Malom Princu je uvijek neko drugi kriv. Pa kako majku mu jebem Misketu nije niko smetao....kako je Miske znao dati zadnji pas, pogoditi gol i biti treci strijelac reprezentacije svih vremena....kako je znao podjeliti ne znam ni ja koliko asistencija. Vrlo jednostavno jer je bio igracina sam za sebe i nisu mu trebali drugi da to pokaze. Jebo te vezni igrac od 40 miliona koji ne zna baciti igraca na guzicu ili kao Toti iz prve dati pas kao da ga je snajperom poslao. Ako to ne mozes onda si u rangu Mede, Cimija, TSS i ne znam sto bi igrao svaku utakmicu. Isto tako napadaci gdje se uporedjuju Dzeko i Ibisevic a to je jednostavno neuporedivo jer Vede nema nigdje kad ga uporedis sa Edinom. Isto godina igranja za reprezentaciju duplo manje golova i tu sva prica zavrsava. kao sto rece @Velkoski ustanes i naklonis se igracu kojeg tesko da ce iko statisticki stici u sljedecih 20 godina. Nama treba kao suvo zlato igrac koji ce dati zadnji pas i koji ce uputiti kvalitetan centarsut u kazneni za Djurica i Edina. Ja kad se samo sjetim utakmice protiv Grcke u Zenici i onih Misketovih bravura muka mi dodje kad je Edina u oko pogadjao. Evo radi podsjecanja i cistog uzivanja u fudbalskoj igri

Grean

#929 Re: Belgija - BiH

Post by Grean »

Tyke wrote:
Grean wrote: Bravo @hrasno.

Ovo je potencionalno bila najbolja Mesina postavka kojeg sam redovno kritikovao zbog fudbala kojeg je furao prije ove utakmice, nabijanje lopte i igre preko krila na ustrb sredine.

Ali sta on moze kad su debili sami sebi oduzimali loptu, kad su od tri pasa imali dva pogresna i kad im je svaki drugi prijem lopte zavrsavao u nogama protivnika i to igraci poput Pjanica, Medunjanina, Lulica. Hajde sto se desavalo Jajalu ali Pjanic je izgledao kao amater. Kompletan vezni red je izgledao kao skup amatera. Za nepovjerovati.
Ti si druze zalut'o ovdje, habera ti nemas.

TSS (ili Milicevic) bi po svim parametrima igre MORAO igrati prije Medunjanina, iza njega Pjanic i Cimirot, desno Visca, lijevo Lulic i napred Dzeko. U odbrani Spahic i Sunjic (mada i Spahic je uzasan, ali on ili Bicakcic) i bekovi Kolasinac i Vranjes (Mateo). Begovic je vec odavno uzasan i on mora malo ohladiti, dati sansu Sehicu.
Smijem se kladiti po zivot da veceras ne bismo izgubili, a i u skorije vrijeme bismo igrali daleko ljepsi i brzi fudbal.

I da pitam forumske selektore, po cemu je Lulic medju najlosijima, zato jer ga je Mesa svojom voljom "bacio" na desnog beka, jer je u izglednoj sansi napucao protivnickog igraca umjesto da bolje ubaci loptu u peterac, jer nije igrac za bekovske pozicije pa u odbrani nije specijalan, zbog toga??
Momak je ginuo veceras, svo vrijeme igrao gore-dole, pokrivao cijelu desnu stranu, nerijetko u sredini bio, trudio se kao rijetko ko veceras i onda se bas on osporava. Ncnc
Generali posliije bitke.

Svi prizivaju sad Cimirota a realno bio je izgubljen koliko i ostatak veznog reda ono malo vremena sto je proveo u igri. Bas sam pomislio, sreca za njega da nije igrao od pocetka da ga ne utuce ova utakmica. Bojim se da on nista ne bi donio, kao sto nije ni Jajalo.
Did

#930 Re: Belgija - BiH

Post by Did »

Oslabljena Belgija, napadaci u formi i covjek odlucio rizikovati s formacijom s kojom jos nismo igrali. Uz to pocetak kvalifikacija, imamo neke bodove. Legirimno i ne moze mu se reci da je mis bez muda. Odavno je jasno da protiv boljih reprezentacija moramo igrati s jednim napadacem, a protiv slabijih sa dva, ali sto ne probati. I svakako bi vjerovatno izgubili, kmjm.
cvrčak_na_hedonizmu

#931 Re: Belgija - BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nije problem što smo izgubili, problem je što su nas ljudi više raznijeli nego mi one amatere iz Estonije. Ozbiljnim igračima i ozbiljnim reprezentacijama to se ne bi smjelo dešavati.

Bolje je imati u ekipi Cimirota, Hodžića ( koji je zglajzao u Dinamu, jer se kurčio, a ne zbog kvaliteta ), Bajića, Amira, Memiševića, Duljevića, Đurića pojačane sa nekoliko "boljih" igrača koji će se truditi ( Pjanić bi nam baš trebao ) nego istih 11, sa varijacijama na temu, kao u zadnjih 5-6 godina. Nema više motiva, želje, elana. To se vidi.

Gledam sinoć Island, gube 1:2 od finaca, naglavu skaču da preokrenu rezultat, vidi se želja, volja i htjenje. Ne treba ni pisati da su okrenuli rezultat u zadnjih 6 minuta, 3:2 završilo;

Nema hljeba od pola naših igrača, što se tiče reprezentacije. Tu spadaju Begović, Spahić, Medunjanin, Džeko ( ako neće da igra, pišem ako neće ) i još njih nekolicina. Mi uzesmo Kirin kup sa "drugom" ekipom. Navodno sa drugom ekipom. Prođosmo Dansku sa Eriksonom u ekipi, Japan u najjačem sastavu. Ovi bi izgubili, evo glave. Jer ih boli kurac, taa će Japan.

Meša je retardiran, smiješan trener ( pa ja uradih bolju analizu prije utakmice, da se ne citiram bezveze ). Veći je levat od Šuškavca :run: što je teško postići. Što napisa kolega Artest, ozbiljan diletant.

Kvalifikacije su izgubljene, što zbog igrača, što zbog debila trenera. A kada bude smjena igrača mi ćemo ostati bez 15 igrača, umjesto da smo se lagano riješili njih 5-6, našli dobrog trenera i pobili se sa Grčkom i Belgijom.

Više se ne nerviram
condy

#932 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Bolje da Mesa ne rizikuje protiv Kipra inace odose jos jedne kvalifikacije u zaborav.
BHF_Manijak

#933 Re: Belgija - BiH

Post by BHF_Manijak »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kvalifikacije su izgubljene, što zbog igrača, što zbog debila trenera. A kada bude smjena igrača mi ćemo ostati bez 15 igrača, umjesto da smo se lagano riješili njih 5-6, našli dobrog trenera i pobili se sa Grčkom i Belgijom.

Više se ne nerviram
Ovo pisem ima mjesec. Hvatat cemo se za glavu kad fakat smjena dodje i onda ce ti isti, koji su pisali "gdje ces ovodit Cimirota protiv Belgije" se hvatat za glavu. Hvatat ce se jer su fudbalske analfabete.
Sta ces pricati i objasnjavati ljudima koji kontaju da igrace trebas uvoditi protiv Belgije u gostima, a ne neke Estonije, Kipra, Grcke itd...
rage_guy

#934 Re: Belgija - BiH

Post by rage_guy »

Haj mi samo objasni sto su izgubljene kvalifikacije? Jesi li to fakat ono ozbiljno racunao na prvo mjesto pa je to sto sad gotovo sigurno necemo biti prvi tragedija? Realno je da budemo drugi u ovoj grupi i idemo u u baraz. Ne znam stvarno sta ocekujete od ovih kvalifikacija.
condy

#935 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nije problem što smo izgubili, problem je što su nas ljudi više raznijeli nego mi one amatere iz Estonije. Ozbiljnim igračima i ozbiljnim reprezentacijama to se ne bi smjelo dešavati.

Bolje je imati u ekipi Cimirota, Hodžića ( koji je zglajzao u Dinamu, jer se kurčio, a ne zbog kvaliteta ), Bajića, Amira, Memiševića, Duljevića, Đurića pojačane sa nekoliko "boljih" igrača koji će se truditi ( Pjanić bi nam baš trebao ) nego istih 11, sa varijacijama na temu, kao u zadnjih 5-6 godina. Nema više motiva, želje, elana. To se vidi.

Gledam sinoć Island, gube 1:2 od finaca, naglavu skaču da preokrenu rezultat, vidi se želja, volja i htjenje. Ne treba ni pisati da su okrenuli rezultat u zadnjih 6 minuta, 3:2 završilo;

Nema hljeba od pola naših igrača, što se tiče reprezentacije. Tu spadaju Begović, Spahić, Medunjanin, Džeko ( ako neće da igra, pišem ako neće ) i još njih nekolicina. Mi uzesmo Kirin kup sa "drugom" ekipom. Navodno sa drugom ekipom. Prođosmo Dansku sa Eriksonom u ekipi, Japan u najjačem sastavu. Ovi bi izgubili, evo glave. Jer ih boli kurac, taa će Japan.

Meša je retardiran, smiješan trener ( pa ja uradih bolju analizu prije utakmice, da se ne citiram bezveze ). Veći je levat od Šuškavca :run: što je teško postići. Što napisa kolega Artest, ozbiljan diletant.

Kvalifikacije su izgubljene, što zbog igrača, što zbog debila trenera. A kada bude smjena igrača mi ćemo ostati bez 15 igrača, umjesto da smo se lagano riješili njih 5-6, našli dobrog trenera i pobili se sa Grčkom i Belgijom.

Više se ne nerviram
Druze fulio si loptu :mrgreen:
Kvalifikacije nisu izgubljene.
gold'n'brown

#936 Re: Belgija - BiH

Post by gold'n'brown »

BHF_Manijak wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Fasciniras ti mene kako pises eseje a ne kontas dosta toga...Mi se ne mozemo vratiti u Belgiji nikad poslije 2-0 samo mozemo nastradati...Daj majke ti brukas se ti i ostali koji misle da moze bolje sa Lulicem, Medom, Spahom, Zukom..Ja ne znam sta vi mislite da mi imamo igrace da se nose sa ovakvom Belgijom poslije 2-0 nakon pola sata..Fakat ko god misli nek se umije i nek ide spavati...Posljedni put cu reci njihov fudbal je za nas druga dimenzija...
Fasciniras ti ljude sto pises, a nista ne kazes niti se sta pametno procita.

Treba ti crtati k'o djetetu u jaslicama, ipak su obdaniste jedan visi stupanj. Nije poenta hoce li se neko vratiti protiv Belgije sa 0:2, to ce uciniti jedna, MOZDA dvije reprezentacije trenutno u svijetu, ALI je poenta sto i kako si se doveo do 0:2!

Pocetna postavka od starta je bila uzasna i samo totalna neznalica o fudbalu moze opravdati kretanje na Belgiju sa 2 spica, od kojih je jedan 0 trkacki, te sa uzasno sporom odbranom i UZASNO spora 3 veznjaka i bez lijevog krila.

Ako ovo nekome nije jasno, zao mi je, taj neka prati tenis, kosarku, karling ili bilo koji drugi sport, o fudbalu veze nema.

Samo se nerviram bezveze sta citam, al' jebi ga, takve su teme o reprezentaciji. Pise k'o stigne.
:thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#937 Re: Belgija - BiH

Napisah šta mislim i sve objasnih. To što je ljudima teško pročitati ili shvatiti post od nekoliko rečenica, jebiga, nije do mene :D

Sa ovakvim trenerom, istim igračima koji se vrte u zadnjih 5-6 godina, nećemo daleko. Island ima lošiju ekipu od nas, a jači tim i mnogooo bolju igru.

Al jebiga, ne prate ljudi fudbal :skoljka:

http://www.uefa.com/uefaeuro-finals/sea ... index.html

Nema veze gdje ljudi igraju, može se igrati i protiv najjačih ili se barem ne blamirati :wink:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 08/10/2016 01:08, edited 1 time in total.
north

#938 Re: Belgija - BiH

Post by north »

Meša je imao dvije velike utakmice, da pokaže koliko može...ustvari 3, dvomeč sa ircima i večeras i sve je ujebao...utakmica protiv Walesa gdje je Wales već bio obezbijedio plasman na EP i ona pobjeda na Kipru nisu baš neki aman zaman uspjesi...Dakle, u gore navedene tri prevažne tekme, sve tri smo bili očajni uz nikakvu igru...To već ne miriše na dobro, i ovo što cvrčak piše, koliko god na prvu se mislilo da je još rano, bojim se da bi na kraju mogli biti upravo tako...Meni se čini da definitivno nije trener za velike stvari, ok, derati ćemo estonce i takve smiješne ekipe, uzeti ponegdje bod protiv nekih osrednjih ekipa na strani, ali ove jače gdje trebaš pokazati muda, napraviti neki veliki rezultat, mi se tada po defaultu raspadamo, a tu bi se trebala pokazati uloga trenera....Ako protiv Kipra gluho bilo ne uzmemo, jasno je da i ove kvalifikacije su skoro pa izgubljene a Meša će biti još jeda nu nizu koji će neslavno otići i hljeb tražiti negdje po Iranu, Uzbekistanu i sličnim fudbalskim velesilama...Ali eto, ima još koji gram šanse da nas sviju razuvjeri....Za početak da se Kipar uzme ako je moguće :-) :oops:
madner

#939 Re: Belgija - BiH

Post by madner »

Ja se nadam da je Spahic barem prodao ovu utakmicu, da nije slucajno.
condy

#941 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Strucnjaci poslije utakmice... :roll:

I ja kad vidim rezultate kontam da bi uvijek treba dobit na kladionici. Dobijem klinac
cyprus

#942 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

Ma dobro, sad malo više dramimo nešto što bi realno trebalo... Kao i svaki put poslije neke lošije partije...

Realnije će se razmišljat već od sutra, treba prespavat :)
Paul F.

#943 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

breba wrote:Odlicna postavka ali nismo imali srece. Moglo se lako desiti da oni sve fule a mi pogodimo koji gol.
Potpuno tačno.
rage_guy

#944 Re: Belgija - BiH

Post by rage_guy »

Za sve je kriv Ibisevic i njegova dobra forma u Herthi. Da on ne zabija tamo, Mesa bi postavio 4-2-3-1 sa samo Dzekom u napadu i rezultat bi bio 3-1 za Belgiju. :D
cyprus

#945 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

rage_guy wrote:Za sve je kriv Ibisevic i njegova dobra forma u Herthi. Da on ne zabija tamo, Mesa bi postavio 4-2-3-1 sa samo Dzekom u napadu i rezultat bi bio 3-1 za Belgiju. :D
Mislim da bih se sa ovim mogao složiti :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#946 Re: Belgija - BiH

condy wrote:Strucnjaci poslije utakmice... :roll:

I ja kad vidim rezultate kontam da bi uvijek treba dobit na kladionici. Dobijem klinac
Nope, prije da ti veze nemaš o fudbalu :-D Al nisi jedini, ne brini :oops:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Mesa je pacer koji neće probati Cimirota protiv Estonije jer je ganjao da zabijemo što više golova. Sad imamo situaciju da su dva igrača višak protiv Belgije, Ibisevic i Medunjanin, a zamjene ( Jajalo, Cimirot ) nikada nisu odigrale pola minuta zvanicne utakmice sa Miretom. Može se vrlo lako desiti da nam vezni red bude prilično neuigran što se i moglo očekivati gledajući sastav protiv Estonije. Čovjek je gledao samo jednu utakmicu i ništa za naredne utakmice.

Također nisam siguran u Viscu ( u defanzivi pogotovo ), a još manje što se tiče pozicije desnog beka. Moglo bi nam biti jebenog propuha na desnoj strani.

Nisam optimista, al nikako. Mesa pacer, mi dizel ekipa.....
Grean

#947 Re: Belgija - BiH

Post by Grean »

Medunjanin: Igrali smo prvo poluvrijeme kao da smo se bojali

"Formacija nije bila uzrok, svi smo bili složni da igramo tako. Jednostavno nismo mogli da pronađemo napadače iako smo imali loptu. Nismo ništa kreirali u prvom dijelu,

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/medunjan ... ali/209433
Sve ono o sto sam pominjao. Kakva formacija, oni su se usrali ko' grlice a noge su im bile ko' sapletene.

Falilo je to lijevo krilo a najmanje se u igri vidjelo da fali lijevo krilo, sve drugo je falilo vise a prije svega da ne prodajes svaku drugu loptu.
Last edited by Grean on 08/10/2016 01:20, edited 1 time in total.
condy

#948 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

condy wrote:Strucnjaci poslije utakmice... :roll:

Nope, prije da ti veze nemaš o fudbalu :-D Al nisi jedini, ne brini :oops:
Mesa je pacer koji neće probati Cimirota protiv Estonije jer je ganjao da zabijemo što više golova. Sad imamo situaciju da su dva igrača višak protiv Belgije, Ibisevic i Medunjanin, a zamjene ( Jajalo, Cimirot ) nikada nisu odigrale pola minuta zvanicne utakmice sa Miretom. Može se vrlo lako desiti da nam vezni red bude prilično neuigran što se i moglo očekivati gledajući sastav protiv Estonije. Čovjek je gledao samo jednu utakmicu i ništa za naredne utakmice.

Također nisam siguran u Viscu ( u defanzivi pogotovo ), a još manje što se tiče pozicije desnog beka. Moglo bi nam biti jebenog propuha na desnoj strani.

Nisam optimista, al nikako. Mesa pacer, mi dizel ekipa.....
Rece strucnjak koji bi dobio Belgiju sa Luksemburgom :lol:
condy

#949 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Grean wrote:
Medunjanin: Igrali smo prvo poluvrijeme kao da smo se bojali

"Formacija nije bila uzrok, svi smo bili složni da igramo tako. Jednostavno nismo mogli da pronađemo napadače iako smo imali loptu. Nismo ništa kreirali u prvom dijelu,

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/medunjan ... ali/209433
Sve ono o sto sam pominjao. Kakva formacija, oni su se usrali ko' grlice a noge su im bile ko' sapletene.

Falilo je to lijevo krilo a najmanje se u igri vidjelo da fali lijevo krilo, sve drugo je falilo vise a prije svega da ne prodajes svaku drugu loptu.
Falio nam je Hazard i jos koji Belgijanac. Tad bi bilo zanimljivo :thumbup:
SmoLe

#950 Re: Belgija - BiH

Post by SmoLe »

Šta napadate Spahu, to je naš najbolji strijelac do sada :lol: :lol:
Ma kakve ba kampove sagrađivati djecu tjerati da treniraju, ispisat ih iz škole i nek ganjaju loptu :D
Locked