Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Idemedosumom

#76 Re: Belgija - BiH

Post by Idemedosumom »

Dobijamo 5:1, Belđija proglašava dan žalosti.
MaroonBrigade

#77 Re: Belgija - BiH

Post by MaroonBrigade »

Mogli bi lagano postove sa ove teme prebaciti u temu "vicevi" :mrgreen:
Idemedosumom

#78 Re: Belgija - BiH

Post by Idemedosumom »

Jesi to ti Cipre? :D
van Basten

#79 Re: Belgija - BiH

Post by van Basten »

ogadićemo im fudbal :evil:
insaneinthebrain

#80 Re: Belgija - BiH

Post by insaneinthebrain »

satracemo ih ko mraz paprike :zzzz:
Idemedosumom

#81 Re: Belgija - BiH

Post by Idemedosumom »

k'o siročić napolitanku :-D
Logovan

#82 Re: Belgija - BiH

Post by Logovan »

k'o nedavno Estoniju.
splinter

#83 Re: Belgija - BiH

Post by splinter »

Samo da mi ne povedemo
P308

#84 Re: Belgija - BiH

Post by P308 »

Sta je ovo? Nekad bi par dana pred utakmicu vec bilo 50 stranica :shock:
splinter

#85 Re: Belgija - BiH

Post by splinter »

P308 wrote:Sta je ovo? Nekad bi par dana pred utakmicu vec bilo 50 stranica :shock:
Referendum i izbori uradili svoje
Idemedosumom

#86 Re: Belgija - BiH

Post by Idemedosumom »

P308 wrote:Sta je ovo? Nekad bi par dana pred utakmicu vec bilo 50 stranica :shock:
Sto je manje postova na temi, reciprocno nam je veca sansa da cemo ih razvalit k'o sda izbore.
Itsoktobealone

#87 Re: Belgija - BiH

Post by Itsoktobealone »

Frankyee wrote:nedostatak zivota na ovoj temi je neobican. Da li je forum propao ili samo ova tema i utakmmica,,, mozda svi vise na politici .

Belgija ima kvalitet da realno moze igrati 3-5-2 i to bi moglo biti najjace njihovo oruzje. Ta trojica u odbrani su realno dobri ko nasih 4 ...
Ako sa 5 igraca sredine postignu premoc ( a ionako su jaki u sredini u igri 1 na 1 ) onda ce biti veoma tesko izvuci x.

Svi znamo da kad Pjanica poklope mi smo pola ekipe.

Kakva formacija i taktika je najbolja odbrana od tima koji igra 3-5-2 ?
5-4-1 je odbrana protiv te formacije. I napadač koji će pomagati i u defanzivi (čitaj: ne džeko), a vezni koji će praviti presing 90 minuta. Znači trkači. Oni igraju ovu formaciju jer hoće da riješe utakmicu u prvih 30 minuta. Njima će od ovih 5 u veznom Fellaini igrati iza napadača, pa je to skoro 3-4-3 formacija.
RtrnOfSalisbury

#88 Re: Belgija - BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

znadel neko jesul bolja dva jal tri :shock: ono kad odigramo obje nerjeseno jal dobijemo kipar a zijanimo protiv belgijanera, akording tu sajke bolja su dva. inace cini se da se vracamo nasem provjeritom kadru od irske pa rezultat izostat nebi trebo. za vrijeme intoniranja himni obavezno nek neko drekne zivjela flamanija, mozda hin to poremeti.
Progressive House

#89 Re: Belgija - BiH

Post by Progressive House »

spavaš li mirno, kurtoa tibo?
Jack Be Nimble

#90 Re: Belgija - BiH

Post by Jack Be Nimble »

I u mojoj mahali nema se sa kime gledati. Prije se bjezalo sa posla, pred svaku tekmu umrla nana dobivala neki novi rak. Mislio sam da cutnja pred Estoniju ima veze jer se igralo za vrijeme praznika a i Estonija pa ko jebe Estoniju. Pricao sa vlasnikom naseg restorana gdje se obicno raja okupljala u 9 ujutro da zauzme mjesto da bi se gledala tekma u 1145, sada samo penzioniri zovu i pitaju hoce li biti prenos. On tvrdi da je do toga sto sada se sve utakmice mogu pratiti raznim aplikacijama na tel i tabletima, pa nema vise potrebe ici kod nekoga ko ima prenos sa nasih kanala.

Meni je licno euforija ispuhala kada je sudija osvirao kraj sa Iranom. Te dvije godine kvalifikacija i SP je nesto sto nikada necu zaboraviti. A sada mogu da rade sta god hoce, samo trazim od njih da se cuvaju drugog i treceg sesira.
Paul F.

#91 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

Ja se baš naložio. Jedva čekam. Da uživam u kvalitetnom fudbalu ne opterećujući se rezultatom. Preletih ovaj njihov forum. Smatraju tekmu jako bitnom i oprezni su. Do sad 6 susreta, 1 nerješen, 2 Pobjede Belgije i 3 poraza. Šest igrača sa Mešinog spiska igra ili je igralo u Belgiji. Odbrana im je oslabljena i kad vide kakve golove Bosna daje nije svejedno. Srećom, nijedan naš se nije tamo registrovo da se provaljuje, za razliku od Irskog foruma onomad. Neka tako i ostane.
:bih:
Laertes

#92 Re: Belgija - BiH

Post by Laertes »

Paul F. wrote:Ja se baš naložio. Jedva čekam. Da uživam u kvalitetnom fudbalu ne opterećujući se rezultatom. Preletih ovaj njihov forum. Smatraju tekmu jako bitnom i oprezni su. Do sad 6 susreta, 1 nerješen, 2 Pobjede Belgije i 3 poraza. Šest igrača sa Mešinog spiska igra ili je igralo u Belgiji. Odbrana im je oslabljena i kad vide kakve golove Bosna daje nije svejedno. Srećom, nijedan naš se nije tamo registrovo da se provaljuje, za razliku od Irskog foruma onomad. Neka tako i ostane.
Jezičke barijere :mrgreen: Insomnia, očekujemo da nam braniš čast tamo!
Point.

#93 Re: Belgija - BiH

Post by Point. »

Bice gusto, bice 0-2, bice 0-2, bice 0-2. :bih: :bih:
Paul F.

#94 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

Laertes wrote:
Paul F. wrote:Ja se baš naložio. Jedva čekam. Da uživam u kvalitetnom fudbalu ne opterećujući se rezultatom. Preletih ovaj njihov forum. Smatraju tekmu jako bitnom i oprezni su. Do sad 6 susreta, 1 nerješen, 2 Pobjede Belgije i 3 poraza. Šest igrača sa Mešinog spiska igra ili je igralo u Belgiji. Odbrana im je oslabljena i kad vide kakve golove Bosna daje nije svejedno. Srećom, nijedan naš se nije tamo registrovo da se provaljuje, za razliku od Irskog foruma onomad. Neka tako i ostane.
Jezičke barijere :mrgreen: Insomnia, očekujemo da nam braniš čast tamo!
Sreća pa imamo jezičke barijere. :D
AmiĐa_Idriz

#95 Re: Belgija - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Frankyee wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Verthonghen i Alderweireld će biti jebeni za preskočiti, sa sigurnošću mogu reći trenutno najuigraniji štoperski par u Europi, Totaš još nije primio gol iz otvorene igre. Toliko. Naravno pitanje je kako će to izgledati sa 3 nazad, ko će biti treći, ko libero?
Trebace nam jedan dobar udarac Mede iz daljine
Asmira, Medu i Rumenog poslati na teren, niko nam više ne treba :izet: :mrgreen:
shake69

#96 Re: Belgija - BiH

Post by shake69 »

Ako Mehmed i u Briselu izvede Vedada s Edinom u pocetnoj postavi, bude opet igrao Medo i ljudi nas natamburaju zbog lose taktike selektora ''koji nema vremena isprobati nova rjesenja na kriticnim pozicijama, prije svega u srednjem redu, nece biti u narednim utamicama ni ovih 4-5 stranica u najavi utakmice.
Stari

#97 Re: Belgija - BiH

Post by Stari »

Joj sad će opet onaj Stari moliti za linkove ...i plakati baliti sliniti kao i prije 15 godina.

Neću ...nić se najte uzrujavati...ali ako neko zna koja TV-ija radi prenos tekme. Hajte budite zlatni kao oduvijek/zauvijek što ste bili. Jel Face TV, Hayat? BH1?

A što se tiće utakmice....ma raščetverićemo him guzove na tri komada.
SkyLimit

#98 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Zašto je došlo do zasićenja?

Ne mogu više gledati kako se od tkz. Plavookog bombardera lopta odbija kao od direk.

Ne mogu više gledati krila Lulića i Višću koji ne mogu ni direka prediblati.

Forsiranje Vranješa koji i kad nema kluba mora biti u reprezentaciji a poslije samo prvih 15 minuta malo je reći propuha po njegovoj strani u Irskoj zaslužio je da nikad više ne dobije poziv.

Medunjanin šetač čija igra prolazi samo protiv Estonije i Maccabi Petah Tikve, što i jeste njegovo nivo.

Znam ja da mi i nemamo boljih, ali volio bih vidjeti da barem griješe nova lica, a ne godinama jedni te isti.
Last edited by SkyLimit on 06/10/2016 13:03, edited 1 time in total.
north

#99 Re: Belgija - BiH

Post by north »

Vermalen, Company, De Bryne i Dembele sigurno ne igraju...vrlo vjerovatno i Naingollan što bi bilo super...nije da nisu oslabljeni...ali opet dvojica Hazarda, ovaj mlađi sve bolji i bolji u zadnje vrijeme, Lukaku, Benteke, Witsel, Carrasco u strašnoj formi, štopera oba beton, plus provjereni golman, stručni štab Martinez, i Henry koji je doduše amate u ovom poslu još uvijek...Tanki su po imenima :D Ali sreća pa ne igraju ipak ko Barca :oops: .....dosta će zavisiti i od Meše, ali naravno i pristupa igrača....Da se pitam ko što ne pitam, taktika bi trebala biti čuvati nulu na poluvremenu sa zatvorenijom varijantom, a onda pred kraj ubaciti Vedu...

Dakle ili Vedo ili Medunjanin na klupu, a poželjno obojica, pa u drugom mijenjati...Sa Džekom i Ibiševićem, i Medunjaninom na zadnjem veznom od starta izginućemo ko kamikaze...valjda Meša nije toliki levat :oops:
Stari

#100 Re: Belgija - BiH

Post by Stari »

Fudbal ...dakle nogomet ...nikad nije bio demokratski proces odlucivanja i usaglasavanja o tome ko je bolji u igri lopte ... niti je ...barem ne reprezentativni i barem ne jos uvijek.... trgovacko-usluzna vrsta obrta u kojoj prije ili kasnije pobjedjuje onaj koji ima najvise para za kupiti najbolje igrace i trenere...

Ono sto medjutim jeste demokratska mogucnost odlucivanja ....i jeste trgovacko usluzna vrtsa obrta .....to je: gledanje cijelog tog cirkusa.

Ako ti se ne gleda imas demokratsko pravo odluciti ne gledati ... i ako ti se ne kupuje sve to ...ne kupuj.

To je tako zasad ...ako (i kad) se i to promijeni ...ja cu prestati pratiti sve to ...jednako onako kako sam prestao pratiti profesionalne lige i evropske kupove. Ili cu ...ako bogda ja tad vec biti toliko star da se trebam zakopavati.
Last edited by Stari on 06/10/2016 15:24, edited 1 time in total.
Locked