AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ReD aka Socijalista

#726 Re: A.S.R.1927

Post by ReD aka Socijalista »

LSD

#727 Re: A.S.R.1927

Post by LSD »

Dok se malo Roma uigra i pohvata konce, bice to ekipa za samog vrha Serije A.
Teško je i Enriqueu sprovesti sve svoje planove u djelo na terenu, a talijani su poznati kako nemaju puno stpljenja prema trenerima.
Pjanić, Krkić, Osvaldo su igraci koji bi bili pojacanja u 90% timova svijeta
Baudelaire

#728 Re: A.S.R.1927

Post by Baudelaire »

LSD wrote:Dok se malo Roma uigra i pohvata konce, bice to ekipa za samog vrha Serije A.
Teško je i Enriqueu sprovesti sve svoje planove u djelo na terenu, a talijani su poznati kako nemaju puno stpljenja prema trenerima.
Pjanić, Krkić, Osvaldo su igraci koji bi bili pojacanja u 90% timova svijeta
Vidjet ćemo kakav je di Benedeto. Da je kakav klasični Italijan, Enrique bi već dva otkaza dobio. Zamparini, de Laurentis, dva najveća ludaka u Seriji A. Enriquea bi otjerali, vratili nakon dvije tekme i opet otjerali.
Trigoria

#729 Re: A.S.R.1927

Post by Trigoria »

Ne treba tjerati nikoga, ova ekipa ima perspektivu i treba strpljenja. Ova sezona će biti gore - dole, biće tu sjajnih partija ali i glupih poraza, što smo već i doživjeli. Di Benedetto ima velike planove, ali prije svega želi stvoriti brand koji će donositi novac, a što je nemoguće bez dobrih partija na terenu. A dobre partije ne dolaze preko noći, bez obzira što su pojedinci vrhunski igrači.. Treba sve to uigrati. Ako budemo dovoljno strpljivi i mi navijači a i uprava kluba, ova ekipa u naredne tri godine osvaja scudetto, bez dvojbe.

Gledao sam cijelu utakmicu danas, i slažem se da je to najbolja utakmica Rome ove sezone. Opet tu škripi u vezi, ne razumiju se svi kako treba i nekada i nije tako dobra stvar imati toliko konkurenata za cijeli jedan vezni red. Kada je ušao Pizzaro umjesto Tottija, dobili smo na brzini i efektivnosti. Pjanić je bio sasvim dobar, ali pored Tottija, sve njegove kvalitete ne mogu doći do izražaja. Ovako je kao na uzdi, uvijek do 70% svojih mogućnosti i onda mu ne daju dalje. Treba forsirati Rosija, Bojana, Borinija, Pjanića, a polako se udaljavati od oslonca na veteranima. Pokazalo se to i danas, a i sam Luis je rekao da je ovo igra kakvu Roma želi igrati.

Biće to sve super, samo strpljenja.
Romanista 101%

#730 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Trigoria

#731 Re: A.S.R.1927

Post by Trigoria »

Da je DiBenedetto pametan, odmah izaslanika poslati u London i pregovarati dolazak. Da donesemo scudetto na Olimpico prije nego pređemo na novi stadion 2013.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111005119
slusaj vamo

#732 Re: A.S.R.1927

Post by slusaj vamo »

ReD aka Socijalista wrote:Komentari prilika i desavanja:
1
14'

Korner za Roma! Izvodi ga Francesco Totti sa desne strane.

14'
Pablo Daniel Osvaldo iz momčadi Roma je uputio udarac na stadionu
Pronadji uljeza :lol:
:D

Komentatora pod hitno na kurs, tema padezi i gramatika.
Last edited by slusaj vamo on 05/10/2011 19:17, edited 1 time in total.
ReyHan

#733 Re: A.S.R.1927

Post by ReyHan »

capelo nije dobrodosao na olimpico zbog onog hinjskog prelasaka u juventus. tada je sve uvjeravao da ce ostati u romi, i odjednom je spakovao kofere i napustio rim, a sa sobom je poveo i emersona. nakon toga romi je trebalo dvije godine da se opravi. u sezoni nakon njega tim je vodilo pet trenera ako me sjecanje sluzi.
u rimu mu to nikada nisu oprostili, cak ga nisu zvali ni na proslavu 80 godina kluba prije nekoliko godina.
Romanista 101%

#734 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Capello je izdajnik, ne treba nam.
Trigoria

#735 Re: A.S.R.1927

Post by Trigoria »

Ja se slažem sa nepobitnim činjenicama, ali naglašavam da je on jedan od vrlo rijetkih koji nas ponovo može dovesti do titule. To što je on prebjegao u Juventus mi možemo gledati s gađenjem, i ja sam isto radio kada je bilo aktuelno, ali isto sam to govorio i kad je trebalo prodati klub a svi upirali prstom u Franca. Ja sam se ježio i primisli da klub više ne bude u vlasništvu porodice.. Ali eto, ko su navijači da se pitaju, sad smo u rukama debelog Amerikanca.

Stvar je u tome šta je najbolje za klub, iako mi svi imamo osjećaje. Sve rečeno stoji i ne poričem ništa, samo treba misliti i na boljitak kluba na duži period. Daj Bože da Luis bude taj koji će sve to postaviti na mjesto i koji će biti dovoljno psihički čvrst da odoli uticaju Tottija na dešavanja u ekipi. A to nam, iskreno, trenutno najmanje pogoduje.
ReyHan

#736 Re: A.S.R.1927

Post by ReyHan »

pa da je klub ostao u rukama sensijevih, sigurno bi kroz koju godinu bankrotirao.ne znam da li si upoznat, ali jedino sto roma posjeduje su ugovori igraca, sve ostalo sensijevi su rasprodali: od trigorije, do amblema na dresu.
navijaci su godinama zagovarali prodaju, koju su ovi vjesto izbjegavali, ali na srecu to se desilo na kraju
Romanista 101%

#737 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Roma bez Tottija u rimskom derbiju

Kapetan Rominih nogometaša Francesco Totti propustit će nedjeljni rimski derbi protiv Lazija zbog ozljede bedrenog mišića desne noge...

Ozlijedio se Totti u 6. kolu Serie A protiv Atalante 1. listopada. Iako su se u klubu nadali da će se oporaviti na vrijeme za derbi protiv Lazija, sada su priopćili kako to ipak neće biti slučaj, te da mu je potrebna dodatna fizioterapija.

Totti je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svih pet ligaških utakmica i pritom upisao jednu asistenciju.

I Roma i Lazio dosad su osvojili identičnih osam bodova i drže šesto, odnosno sedmo mjesto ljestvice.
ReyHan

#738 Re: A.S.R.1927

Post by ReyHan »

sada ce se vidjeti kako ce roma izlgledati na terenu bez tottija. mnogi su se slozili u tome da totti usporava igru, previse davi loptu... vrlo moguce da na njegovom mjestu zapocne oporavljeni lamela od kojeg se mnogo ocekuje, i to bi mu bilo vatreno krstenje. i pored velikog talenta, bojim se da bi izgorio u zelji (mada svi jedva cekamo da vidimo sta moze ovaj mali).

dakle:

stek

rosi kjaer burdiso j.angel

simlicio de rossi pjanic

lamela

bojan osvaldo
Romanista 101%

#739 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

ja bi prije stavio Pjanica na Tottijevo mjesto, Lamela se je tek oporavio i nije odigrao ni minute za Romu i staviti ga od prve minute i to u derbiju za mene nije dobro rjesenje, mozda kasnije u drugom poluvremenu moze dobiti sansu.
Zavatoni

#740 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

Rasturanje fašista... :D :D :D
Enriqueova koncepcija tek dolazi do izražaja kada nema Tottija.
Mire se potpuno oslobodio. Neviđeno dijeli lopte...
Ni boda Laziju ni u 6-tom derbiju za redom...
Extra.
LSD

#741 Re: A.S.R.1927

Post by LSD »

Roma je izgleda pocela praviti remont ekipe, što je za svaku pohvalu...polako se traži zamjena za Tottija koji je bio top klasa punu deceniju ali koji ih sad samo usporava (De Rossi ce preuzeti ulogu lidera ekipe), trebaju nogirati i Perottu (i njegovo je prošlo) a Bogami i Pizzara (njegovo nikad nije ni došlo)...Pjanića,Osvalda,Krkića,tog malog Lamelu,Kjaera i ove mlađe - to ce Enrique forsirati i gurati...imaju potencijal da postanu veoma opasna ekipa.
campa_xxx

#742 Re: A.S.R.1927

Post by campa_xxx »

Zavatoni wrote:Rasturanje fašista... :D :D :D
Extra.
:?
Romanista 101%

#743 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Roma ima vec Tottijevog nasljednika a to je Pjanic. Krkic jos nije na onom nivou kao kada je igrao u Barci ali mozda mu treba vremena vise da se prilagodi talijanskom fudbalu. Cassetti, Perrotta, Pizarro, TADDEI OUT!
689908

#744 Re: A.S.R.1927

Post by 689908 »

Extra.
:-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#745 Re: A.S.R.1927

Post by LSD »

Romanista 101% wrote:Roma ima vec Tottijevog nasljednika a to je Pjanic. Krkic jos nije na onom nivou kao kada je igrao u Barci ali mozda mu treba vremena vise da se prilagodi talijanskom fudbalu. Cassetti, Perrotta, Pizarro, TADDEI OUT!
Upravo tako, ova cetvorka je rekla svoje i oni su prošlost , svi prešli 30-tu ,ispuhali i oni više ne mogu ponuditi fudbal na vrhunskom nivou...njihove karijere su odavno u silaznoj putanju i oni ne mogu biti buducnost kluba.
Povukli su dosta dobrih poteza ovog ljeta sa podmlađivanjem ekipe dovođenjem mlađih igraca Pjanića,Lamele, Krkića,Angela,Osvalda...to ce im biti igraci od kojih ce imati koristi u buducnosti.
Nije ni Enriqueu lako....španac u Italiji :? malo i on izgleda izgubljen u pocetku...skroz drugacija filozofija fudbala i trebat ce mu vremena da se pohvata sve konce i da se navikne na talijanski fudbal.
Romanista 101%

#746 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Gago nije lose odigrao, cak stavise uz De Rossija (koji je najbolji igrac Rome do sada u ovoj sezoni) i Pjanica jedan od najboljih veceras...Jose Angel izgubljen i zbunjen ali to je i normalno za mladog igraca koji prvi put igra derbi...Pizarro :x Kjær :x Perrotta :x NO COMMENT!!

Enrique jos ima PUNO da uci o talijanskom fudbalu, veceras mi je izgledao kao osoba koja je prvi put dosla na stadion da gleda utakmicu.
LSD

#747 Re: A.S.R.1927

Post by LSD »

Veceras je Enrique fakat izgledao izgubljeno, cak i isprepadano na momente od citave atmosfere na stadionu...šta li je njemu kroz glavo prolazilo kad je cuo grmljavinu sa tribina :lol: to ptice znaju :-) ...jest godinama bio veliki igrac i odigrao tolike utakmice, ali jedno je pozorišna atmosfera u Španiji, a nešto sasvim drugo derbi Rima gdje su na obje strane extremni tifozi...izgledao je kao izgubljen slucaj koji je zalutao tu.
Ali radi se o vrlo perspektivnom treneru...prošle godine sa Barcom B (ubjedljivo najmlađim timom Secunde) je rasturao u Secundi...cak bi ušao i u Primeru, da pravila ne onemogucavaju B timovima da se takmice u istoj ligi sa A timovima.
Rad sa mladim igracima mu je najjaca strana, pa upravo pod njegovom palicom su se razvili Alcantara, Fontas, Muniesa - sad vec prvotimci A tima....ali to ne vrijedi puno u Italiji, u mocvari punoj krokodila koja nikome ne prašta...u Seriji A opstaju samo najjizdržvljiviji i najiskusniji - sasvim drugi mentalitet jbg.
Romanista 101%

#748 Re: A.S.R.1927

Post by Romanista 101% »

Ma da budem iskren ne ocekujem od Rome trofeje ove sezone. Ovo je projekat koji je tek poceo da se razvija. Dosta mladih igraca je doslo u klub, novi je trener koji je isto mlad i treba vremena. Enrique samo mora shvatiti da je puno veca razlika u fudbalu ali i u mentalitetu igraca i navijaca Spanije i Italije nego sto on to misli. Samo neka pogleda rezultate danasnjih utakmica i sve ce mu biti jasno. Odbrana, odbrana i samo odbrana. Ko u seriji A igra ofanzivno? Milan? Napoli? Ma daj...talijanska reprezentacija je uvijek bila poznata po jakoj odbrani i fantasticnim golmanima. To je njihova tradicija i istorija. Ali igrati 4-3-3 u seriji A je jednostavno nemoguce. Trebas da imas super igrace koji su brzi i trce 90 min. sto Roma u ovom trenutku nema. Mozes pokusati ali kontrama ce te ubiti i nemas sanse. I ne svidja mi se sto previse eksperimentise, on jos nema idealnih 11 igraca vec rotira svaku utakmicu. Evo kako bi ja to poslozio :D

Stekeleburg

Rosi Burdisso Heinze/Juan Angel

Gago De Rossi Simplicio

Osvaldo Pjanic Bojan/Lamela
Zavatoni

#749 Re: A.S.R.1927

Post by Zavatoni »

Grievous wrote:
Extra.
jeste prvih 5 minuta dok gol nije pao i onda skroz losa igra, osim one kontre kad su fulili Bojan i Osvaldo nista nisu napravili

eto toliko o tome da bolje igraju bez Tottija... najlakse je po Tottiju udariti jer je on glavna zvijezda a evo vidjeli smo veceras raspad sistema

onaj Gago mrtvi i Jose Angel su izgubili 8 od 10 lopti koje su primili...
Dobro. Jesam se zaletio. Šta ću, pronosao me onaj juriš Rome na početku... :D

U svakom slučaju, mislim da je Roma sinoć imala jako dobro poluvrijeme. Da nije bilo glupog penala i crvenog Lazio im ne bi dao nijedan gol. Kjaer je napravio glupost ala Spahić i to ti je to...
I dalje smatram da je Enriqueova Roma extra projekat, koji će donijeti rezultate već u ovoj sezoni. Niko se u Seriji A ne izdvaja previše po kvalitetu, tako da će se titula odlučivati između Rome, Juventusa, Milana i Napolija.

O Pjaniću zaista nemam šta da dodam. Momak je sa 21 godinu preiskusan i predobar. nedostaje mu fizički element, ali nadoknađuje inteligencijom u igri. Možda ću opet pretjerati, ali se nadam da će upravo Mire postati prva netalijanska legenda u Romi, nakon Contija, Tottija...

I Osvaldo. Njega niko ne izdvaja, a čovjek je zvijer od špica. Novi Batistuta. Mislim da će ovaj pick'n'roll Pjanić-Osvaldo postati trademark Rome u narednim godinama.

Nadam se da će Luis Enrique naći način da rješi problem igrača tipa Pizzara i ostalih bivših provotimaca koji siluju loptu, ne igraju za ekipu i ne žele da usvoje novu koncepciju. Namjerno Tottija izdvajam (iako on prednjači u navedenom ponašanju), jer se Luis mora posebno dogovoriti sa Tottijem kako da ovu Romu zajedno povedu do scudetta. Nikako ga ne smije staviti u isti paket sa ostalim igračima.

Amerikanac ima lovu, ali i strpljenje. Čini mi se da i navijači imaju strpljenja. Ova ekipa ima kapacitet i siguran sam da će nas obradovati ove godine još puno puta.
ultima_palabra

#750 Re: A.S.R.1927

Post by ultima_palabra »

Zavatoni wrote:I Osvaldo. Njega niko ne izdvaja, a čovjek je zvijer od špica. Novi Batistuta. Mislim da će ovaj pick'n'roll Pjanić-Osvaldo postati trademark Rome u narednim godinama.
Niđe veze, frajer je prosjek strogi :roll: Nijedan segment igre nema u kojem je extra klasa.

Što se tiče Enriquea, ima čovjek finu viziju ali valja to implementirati u nepoznatoj mu zemlji... plus ima nekoliko starohana u ekipi koji se u to baš nikako ne uklapaju.
Post Reply