AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
FrancescoTotti

#251 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

strong69 wrote:
veliki štrumf wrote:Hej,a,sjećatel' se vas dvojica Bilinog polja i utakmice BiH-Norveška,kada je publika "zasluženo","izviždala" Carew-a,a,nešto slično se dogodilo i u nedjelju u slučaju Balotelija u Milanu???!!!Provokacija nije da nije bilo u oba slučaja,jel'da?I,onda , znači po toj logici svi navijači koji vole svoju ekipu i bodre je srčano i koji se zbog toga nerviraju(jer im je stalo)i , ponekad poneseni strašću neprimjereno odreagiraju,su fašisti ili rasisti pa,bilo da se to dogodi u Milanu ili Zenici!Niđe veze jel'da??
Sjecam se B. Polja. Ali ti mijesas pojmove. Romanisti su vecinski po opredjeljenju fasisti i to ce ti potvrditi i navijaci Rome. Nista neobicno za Italiju gdje su navijaci vecine klubova osim nekih regiona vecinski opredjeljeni kao fasisti.

U sustini, mene briga za to. Za mene postoji jedan klub a on nije iz Italije nego iz BiH. Ove mogu da simpatisem i to je maximum.
Nemas ti pojma . Mislio si na laziale .
Joj kakvih zvjezda ovdje ima . Roma je ovu sezonu mora s epriznati igrala lose posebno u odbrani . Medju prve tri ekipe koje su primile najvise golova . Problem lezi u sljedem .
Spaleti je izgleda umoran od Rome i treba ga zamjeniti
Juan je skoro cijelo vrijeme povrijedjen ( skoro svaku utakmicu smo dobili kad je on igro) a Mexes je cesto iskljucen zbog kartona . Takodjer problemi sa bekovima , ceste povrede a i Spaletijevi ljubimci ( Casetti ) nisu odrasli Rominoj igri .
Totalno van forme Perotta ( tek sad se probudio ) Tadei pa i Pizaro je oscilirao dosta . Protiv Intera najbolji a na sljedecoj utakmici neprimjetan . Aquilani povrijedjen nonstop , navodno sad je operisao koljeno .
Slab golman . Brazil nikad nije imao specijalno dobre golmane a Roma ima dva odnosno tri brazilca :P
Vucinic je takodjer imao dosta povreda pa je i napad na dosta utakmica zatajio . Baptista se jos nije snasao kao ni Menez
Totti je igrao dosta dobro mada je Spaleti stavljao u tim i igro povrijedjen . DDR je bio standardan kao i Rise . Mislim da se ekipa mora promjeniti i dovesti par kvalitetnih igraca . Kontaktirali su i Dzeku i Ibisevica ali ne vjerujem da zele igrati u ekipi koja nece nastupiti u CL
Prestoji odlucujuci mec protiv Milana . ne smijemo izgubiti
scheph

#252 Re: A.S.R. 1927

Post by scheph »

Dobro sad ova utakmica protiv Milana i ne mora biti odlucujuca, sve zavisi od posljednje sa Torinom. Znaci, Maldini igra posljednju utakmicu na San Siru i to protiv Rome, hehe neka mu je sa srecom, velika je igracina bio i legenda Milana i Italije.

Mislim da je ova sezona bila jako losa za Romu. Katastrofalno smo poceli sezonu. Ja ne znam kako su se igraci pripremali ali na pocetku su bili izgubljeni, kao du su jos bili na godisnjim odmorima. Poslije je dosao dobar period sve do one kobne utakmice u 1/8 finala LP protiv Arsenala na Olimpiku. Mislim da smo tu prosli da bi bilo puno lakse u nastavku serije A. Ali to nesrecno ispadanje nas je skroz utuklo i igraci a ni trener nisu se uspjeli oporaviti. Tu je po meni trener zakazao jer nije uspio na psiholoskom planu ekipu izvuci iz krize. Kasnije je dosao i taj poraz od Lazia koji nas je izbacio iz trke za 4. mjesto i LP sljedece godine. Meni licno je skroz svejedno dali cemo uspjeti ostati na 6 ili 7 mjestu jer nas cilj jednostavno nije ispunjen i sezona koja se blizi kraju je bila neuspjesna za Romu.

Puno se u zadnje vrijeme prica oko buducih promjena u Romi: prodaje kluba, gradnje novog stadiona, novog trener i transfera igraca, ali ja o tome ne zelim pisati jer to jos nista nije zvanicno i puno ima novinarskih izmisljotina u vezi toga. Najvaznije je sezonu privesti kraju i sto bolje se pripremiti za predstojecu u kojoj cemo nadam se uci puno spremniji nego u proslu. FORZA ROMA!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#253 Re: A.S.R. 1927

Post by Admir_1984 »

Kobna utakmica je bila ona protiv regine, kada je glupi Spaleti zasrao sa izmjenama :x :x Nakon te utakmice sve je krenulo nizbrdo :(
Van Halen

#254 Re: A.S.R. 1927

Post by Van Halen »

scheph wrote:Dresovi za sezonu 2009/10

Image

Image

Image
Bijeli je dobar skroz,pravi pitarski :thumbup: :thumbup:
Očekujem plasman u europski kup, i naravno bolju slijedeću sezonu.
scheph

#255 Re: A.S.R. 1927

Post by scheph »

Image
scheph

#256 Re: A.S.R. 1927

Post by scheph »

Roma Roma Roma
srce ovoga grada
jedina velika ljubav
od puno i puno ljudi
sto nas nadahnjuješ

Roma Roma Roma
pusti nas da pjevamo
od ovoga glasa se stvara jeka
to su 100 000 glasova
zaljubili smo se u tebe

Roma Roma prelijepa
ja sam te obojio
žuta kao sunce
crvena kao i srce moje

Roma Roma moja
ne dozvoli da te začaraju
ti si se rodila velika
i velika ostani

Roma Roma Roma
srce ovoga grada
jedina velika ljubav
od puno i puno ljudi
ja sam se zaljubio!
FrancescoTotti

#257 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

Sjajna partija Rome . Odrzali su lekciju napuhanim zvjezdama . Milan nema igru ali je ipak medju prva tri . Roma sa skoro punom postavom ( falili su samo Panuci ,Doni , DDR i Cicinjo iz prve postave ) je pokazala da zna igrati i da je neuspjeh ovog tima u ovom prvenstvu prije svega splet nesretnih okolnosti prije svega povreda koje su poremetile cijel tok igre i uticale na slabu igru odbrane . Bez Mexesa i Juana koji je odigro svega nekoliko utakmica ( meni se cini 7 ) i Aquilanija koji je non stop povrijedjen Roma nije imala ni dirigenta odbrane niti dodatnu pomoc koji se zna vracati nazad . Brighi ipak nije uspio nadoknaditi Aquilanija . Doni Motta Cicinjo , Juan Mexes Aquilani Pizaro Perota Tadei Toti i Vucinic ta postava se niti jednom pojavila u proljetnom dijelu a u jesenskom samo dva puta . Ako bi umjesto Tadija koji je izgleda odigro svoje u Romi , barem u prvoj postavi , postavili Meneza ima li bi tu savrsenu postavu . Na klupi Panuci , Sulejman Diamoutene , Artur ( koji je branio vrlo dobro danas ) Brighi , Tadei i Baptista . E problem je sa jednim bekom i jednim napadacem koje Roma nema . Hoce li novi vlasnik odrijesit kesu ili ce se ubaciti mladi igraci ( ima par vrlo talentovanih ) Vidicemo . Spaleti izgleda prelazi u Milan . Dosta je problema . Eto za sada Aquilani ne moze igrati jer je tek operisan pa treba naci zamjenu i za njega
Admir_1984

#258 Re: A.S.R. 1927

Post by Admir_1984 »

Ova sezona je bila pravo mucenje za sve simpatizere Rome :( Ja bi za sljedecu sezonu doveo zamjenu za Juana, jer taj lik je non stop povrijedjen. Pozicija desnog beka je rijeshena na duze staze, Rise moze komotno odigrat jos sezonu dvije na lijevom beku. Podhitno se rijesiti Pizara i Tadeija i dovesti jednog klasicnog napadaca (moja zelja je qualjarela). Spaleti bi trebao preko ljeta razmisliti o mogucim korekcijama u taktici i pozicijama odredjenih igraca, jer je igra Rome od prije par sezona do sada procitana.
FrancescoTotti

#259 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

Sjajna partija Rome . Odrzali su lekciju napuhanim zvjezdama . Milan nema igru ali je ipak medju prva tri . Roma sa skoro punom postavom ( falili su samo Panuci ,Doni , DDR i Cicinjo iz prve postave ) je pokazala da zna igrati i da je neuspjeh ovog tima u ovom prvenstvu prije svega splet nesretnih okolnosti prije svega povreda koje su poremetile cijel tok igre i uticale na slabu igru odbrane . Bez Mexesa i Juana koji je odigro svega nekoliko utakmica ( meni se cini 7 ) i Aquilanija koji je non stop povrijedjen Roma nije imala ni dirigenta odbrane niti dodatnu pomoc koji se zna vracati nazad . Brighi ipak nije uspio nadoknaditi Aquilanija . Doni Motta Cicinjo , Juan Mexes Aquilani Pizaro Perota Tadei Toti i Vucinic ta postava se niti jednom pojavila u proljetnom dijelu a u jesenskom samo dva puta . Ako bi umjesto Tadija koji je izgleda odigro svoje u Romi , barem u prvoj postavi , postavili Meneza ima li bi tu savrsenu postavu . Na klupi Panuci , Sulejman Diamoutene , Artur ( koji je branio vrlo dobro danas ) Brighi , Tadei i Baptista . E problem je sa jednim bekom i jednim napadacem koje Roma nema . Hoce li novi vlasnik odrijesit kesu ili ce se ubaciti mladi igraci ( ima par vrlo talentovanih ) Vidicemo . Spaleti izgleda prelazi u Milan . Dosta je problema . Eto za sada Aquilani ne moze igrati jer je tek operisan pa treba naci zamjenu i za njega
veliki štrumf

#260 Re: A.S.R. 1927

Post by veliki štrumf »

Sjajna partija Rome . Odrzali su lekciju napuhanim zvjezdama
Da, zaista jučerašnja, utakmica je bila prava uživancija(iako, mi je moram priznat, kao dugogodišnjem navijaču Italijanske reprezenacije bilo malo,al'samo malo :D žao zbog Maldinija :? )
Ova sezona je bila pravo mucenje za sve simpatizere Rome
Ne ponovila se nikad više!!
Altsa

#261 Re: A.S.R. 1927

Post by Altsa »

nevjerojatno da neko moze da prati italijanski fudbal i jos da navija za romu :-) ;-)
FrancescoTotti

#262 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

Altsa wrote:nevjerojatno da neko moze da prati italijanski fudbal i jos da navija za romu :-) ;-)
Hehehe . Koliko je tebi godina molim te . Dvadeset ko da gledam . Engleski fudbal se ne moze porediti sa talijanskim u narednih 30 godina . Saberi samo koliko je Milan puta bio u finalu nekog evropskog natjecanja . Nemoj se truditi , vise nego svi engleski klubovi zajedno . Koje velike zvjezde fudbala su igrale u Engleskoj a koje u Italiji . Napravi malo poredjenje :lol: Kojeg engleskog igraca pamtis u zadnjih 15 godina koji je obiljezio svjetski fudbal :lol: Nemoj se truditi , osim Bekama i Sirera koji su malo iznad prosjeka ostali su tek vrijedni pomena :lol: I na kraju koliko su puta englezi bili prvaci svijeta :lol: ili koliko su puta bili u finalu svjetskog prvenstva :lol:
Altsa

#263 Re: A.S.R. 1927

Post by Altsa »

FrancescoTotti wrote:
Altsa wrote:nevjerojatno da neko moze da prati italijanski fudbal i jos da navija za romu :-) ;-)
Hehehe . Koliko je tebi godina molim te . Dvadeset ko da gledam . Engleski fudbal se ne moze porediti sa talijanskim u narednih 30 godina . Saberi samo koliko je Milan puta bio u finalu nekog evropskog natjecanja . Nemoj se truditi , vise nego svi engleski klubovi zajedno . Koje velike zvjezde fudbala su igrale u Engleskoj a koje u Italiji . Napravi malo poredjenje :lol: Kojeg engleskog igraca pamtis u zadnjih 15 godina koji je obiljezio svjetski fudbal :lol: Nemoj se truditi , osim Bekama i Sirera koji su malo iznad prosjeka ostali su tek vrijedni pomena :lol: I na kraju koliko su puta englezi bili prvaci svijeta :lol: ili koliko su puta bili u finalu svjetskog prvenstva :lol:
malo si prolupo. govorimo o italijanskom klupskom fudbalu koji je najogavniji u evropi, najdosadniji i najkorumpiraniji danas od najbolje petorke. jel ti treba jos nesto. zato :skoljka: a ako ti je toti maneken idol onda sigurno imas manje godina od mene :-)jer neki fudbaler moze biti samo idol balavcu, a ja to sigurno nisam.
Last edited by Altsa on 25/05/2009 14:16, edited 1 time in total.
Point.

#264 Re: A.S.R. 1927

Post by Point. »

Nemoj tako covjece, engleska liga je najbolja liga svemira, sta ti je. :D

Barem 10 najboljih igraca svih vremena nikad nije igralo na Otoku, tako da se tu vidi koji fudbal je najzanimljiviji., odnosno najbolji.
Altsa

#265 Re: A.S.R. 1927

Post by Altsa »

Point. wrote:Nemoj tako covjece, engleska liga je najbolja liga svemira, sta ti je. :D

Barem 10 najboljih igraca svih vremena nikad nije igralo na Otoku, tako da se tu vidi koji fudbal je najzanimljiviji., odnosno najbolji.
a jel to nije. govorimo o danasnjem fudbale a ne onome sto je bilo prije 20 ili 30 godina.
jedno pitanje ako znas odgovor onda si stvarno veliki poznavalac fudbala: koliko je italijanskih ekipa igralo u polufinalu lige prvaka (2008/2009).??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

da ti odgovorim VELIKA 0 :lol: :lol: :lol:
Van Halen

#266 Re: A.S.R. 1927

Post by Van Halen »

Ne javljaj se više na ovu temu stare ti.
FrancescoTotti

#267 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

Altsa wrote:
FrancescoTotti wrote:
malo si prolupo. govorimo o italijanskom klupskom fudbalu koji je najogavniji u evropi, najdosadniji i najkorumpiraniji danas od najbolje petorke. jel ti treba jos nesto. zato :skoljka: a ako ti je toti maneken idol onda sigurno imas manje godina od mene :-)jer neki fudbaler moze biti samo idol balavcu, a ja to sigurno nisam.
Totti je prije svega svjetski igrac , svjetske klase . Ako si juce gledo utakmicu mogo si vidjeti magicne poteze tog dragula fudbala a vidio si i Bekana kao navodno najboljeg engleskog igraca 21 stoljeca koji je primio dva put loptu i dodo je dva puta a mladi od Totija 5-6 godina . Jos i pride Toti dade gol , majstorski gol a u 13 utakmica koje je poceo od pocetka dao je 12 golova :lol: A Totti mi nije idol niti sam imo ikada idole u zivotu , Totti je samo igrac koji je obiljezio zadnjih 10-15 godina svjetski fudbal .
A sto se tice ogavnog fudbala evo ove sezone razultata Inter - Milan 3-2 , Inter - Roma 3:3 , Roma Inter 2.2 , Lazio - Milan 1-4 , Roma . Juve 1-4 . Dalje jedan Cagliari moze pobiejdti Juve , Chievo zueti bod u gostima Juventusu , Inter i Juve i Roma izgube od atalante . U engleskoj ligi gdje se samo nabija lopta u 16 gdje pola igraca ne zna stopati loptu a gdje je jedan od najboljih centarfora Croutch onda se mogu samo grohotom nasmijati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: Nisi mi nabrojo igrace ... Nema ih :mrgreen: A sto se tice klupskog takmicenja reko sam ti : Milan ima vise finala u svim evropskim kupovima nego svi engleski klubovi zajedno . E sad da vidim tvoj protivargument :mrgreen: :lol: Ne , toga nema :lol:
Altsa

#268 Re: A.S.R. 1927

Post by Altsa »

Ha Ha Ha Ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Toti obiljezio zadnjih 10 - 15 godina i to svjetskog fudbala. mozda kao maneken. daj covjece otidi da ti neko salije stravu. da imalo poznajes fudbal znao bi da se engleski fudbal vise ne bazira samo na ubacivanju lopte u sesnesterac vec je to sistem koji se igra u evropi. vjerojatno i ti to znas ali moras da napises neku nebulozu tj.glupost. Bekama pljujes a dosao je da igra u tu tvoju najbolju evropsku ligu . pa normalno kad je taraba pa ga niko nece u premier ligi. to isto pokazuje kako ti je dobra ta zabarska liga .koliko je dosad ekipa ispalo ili ti izbaceno iz prve zabarske lige zbog lopovluka. de majke ti mi to pronadi jer mi se gadi ta zabarsko-mafijaska liga a o fasizmu na utakmicama necu ni da govorim (bilo navijackim ili ti igrackim ekscesima). cijeli nogometni svijet tvrdi da je engleska liga najbolja ali eto ti strucnjak kazes jok. zabari su najbolji. ko sto rekoh idi da ti saliju stravu. :-) :-) :lol: :lol: :lol:

koliki si poznaval fudbala pokazuje to da ti je Croutch pojam za centarfora. :skoljka: :run:
scheph

#269 Re: A.S.R. 1927

Post by scheph »

Aquilani produžio ugovor s Romom

ALBERTO AQUILANI, veznjak talijanskog nogometnog prvoligaša Rome, proudužio je svoj ugovor s klubom sve do lipnja 2013. godine.

Na službenoj internet stranici kluba asroma.it objavljeno je da je dogovor postignut i da će Alberto do isteka ugovora od Rome inkasirati više od 15 milijuna eura. Njegov prethodni ugovor vrijedio je do 2010. godine, a Inter i Juventus su pokazivali veliki interes za dovođenjem Aquilanija u svoje redove.

Član talijanske reprezentacije na prošlom europskom prvenstvu imao je sezonu prošaranu ozljedama, te je ubilježio samo 14 nastupa.

M.Š./Totalsport
Art-Vandaley

#270 Re: A.S.R. 1927

Post by Art-Vandaley »

haha italija majka namjestanja :lol: :lol:
hidrant

#271 Re: A.S.R. 1927

Post by hidrant »

Roma je mali tim i ne vidim razlog zasto se otvara tema o istoj.
Treba uvesti pravilo da se mogu otvarati teme samo o velikim timovima.
U suprotnom ce ljudi poceti otvarati teme i o Malagi,Chievu,Bayernu i sl.
Admir_1984

#272 Re: A.S.R. 1927

Post by Admir_1984 »

a odakle ovi padobranci vishe dolaze :-)
veliki štrumf

#273 Re: A.S.R. 1927

Post by veliki štrumf »

Ne,padobranci no,neke "spodobe" što ih je ona kiša od neki dan iz zemlje izbacila!! :D
FrancescoTotti

#274 Re: A.S.R. 1927

Post by FrancescoTotti »

Altsa wrote:Ha Ha Ha Ha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Toti obiljezio zadnjih 10 - 15 godina i to svjetskog fudbala. mozda kao maneken. daj covjece otidi da ti neko salije stravu. da imalo poznajes fudbal znao bi da se engleski fudbal vise ne bazira samo na ubacivanju lopte u sesnesterac vec je to sistem koji se igra u evropi. vjerojatno i ti to znas ali moras da napises neku nebulozu tj.glupost. Bekama pljujes a dosao je da igra u tu tvoju najbolju evropsku ligu . pa normalno kad je taraba pa ga niko nece u premier ligi. to isto pokazuje kako ti je dobra ta zabarska liga .koliko je dosad ekipa ispalo ili ti izbaceno iz prve zabarske lige zbog lopovluka. de majke ti mi to pronadi jer mi se gadi ta zabarsko-mafijaska liga a o fasizmu na utakmicama necu ni da govorim (bilo navijackim ili ti igrackim ekscesima). cijeli nogometni svijet tvrdi da je engleska liga najbolja ali eto ti strucnjak kazes jok. zabari su najbolji. ko sto rekoh idi da ti saliju stravu. :-) :-) :lol: :lol: :lol:

koliki si poznaval fudbala pokazuje to da ti je Croutch pojam za centarfora. :skoljka: :run:
Pa koliko ja znam Croch igra za reprezentaciju , igro za Liverpul :lol: Nisam neki strucnjak ali da vidimo barem u zadnjih 15 godina koji se to igrac iz engleske moze mjeriti sa Totijem :lol: Eto kazes Bekan nije dobar igrac . Pa koji je dobar :lol: Eto nije Crouch . Dva igraca da valja u zadnjih 15 godina je dala engleska koji se mogu mozda mjeriti sa Totijem . Lampard ( koji se nije vidio protiv Barce ) i Gerard ostali nisu vrijedni pomena . Da umalo da zaboravim Totti je osvojio zlatnu kopacku Frans Fudbala kao najbolji strelac Evrope ako tebi to ista znaci :lol:
hidrant

#275 Re: A.S.R. 1927

Post by hidrant »

FrancescoTotti wrote: Pa koliko ja znam Croch igra za reprezentaciju , igro za Liverpul :lol: Nisam neki strucnjak ali da vidimo barem u zadnjih 15 godina koji se to igrac iz engleske moze mjeriti sa Totijem :lol: Eto kazes Bekan nije dobar igrac . Pa koji je dobar :lol: Eto nije Crouch . Dva igraca da valja u zadnjih 15 godina je dala engleska koji se mogu mozda mjeriti sa Totijem . Lampard ( koji se nije vidio protiv Barce ) i Gerard ostali nisu vrijedni pomena . Da umalo da zaboravim Totti je osvojio zlatnu kopacku Frans Fudbala kao najbolji strelac Evrope ako tebi to ista znaci :lol:
Ne to nikom nista ne znaci.
Totti je najbolji igrac u Univerzumu,pogotovo nakon onih sest,sedam nula(ne moze covjek ni pamtit toliko vrelike
brojeve) protiv Utd.-a koji je inace seoski klub.
Post Reply