Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#2476 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Ja mislim fakat da je samo ruka RvP-a bila u ofsajdu, ako bude snimak, postavite!
Chuckie

#2477 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Ofsajd je kada je dio tijela kojim je dozvoljeno igrati najbliži suparničkom golmanu u trenutku upućivanja
lopte ka tome igraču, ovdje spadaju sljedeći dijelovi tijela: čundara, guzica, sise, ramena, glava, leđa, noge,
dakle sve osim ruku. Znači Balotelli može biti češće u offsajdu jer ima dugaču prangiju jer je crnac, za razliku od npr. Džeke koji ima smoki. :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2478 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

:lol: :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2479 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

BHF_Manijak wrote:
L00d wrote:Ha ? zar je bitno "cim" je bio u offside ?
Jeste, ukoliko je ruka najisturenija ofsajda nema! :wink:

@Honduras, nema tu pretjerujem, ne pretjerujem, to je PRAVILO i nisam ga ja izmislio, nadji na UEFA stranici i sam vidi! :wink:
slažem se ja s tim, ali čim se raspravlja o tome šta mu je bilo naprijed, a šta ne, pa čak nema koncenzusa ni na ovoj temi, onda je bezveze raspravljati o tome. Jer ono o čemu mi raspravljamo 3 sahata, sudija mora odlučiti u dijeliću sekunde, i nema teorije da bude 100% isiguran da je pogodio kad je tako blizu. I onda se oni naravno odluče za opciju od koje će ih najmanje boljeti glava, pogotovo kad je u korist domaćina.

Ona situacija kod penala je plod sličnog razmišljanja ali tamo je sudija sve lijepo vidio kao na tacni, dok kod ofsajda nema šanse da on vidi i potpuno ispravno presudi ukoliko nije baš žešći ofsajd. U ovakvim situacijama dizanje zastavice je haman refleksno.
Bordolini

#2480 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Ma offside je mogao i ne svirati, jbg, tako je kako je. Ali penal je cist ko suza bio, sudija par metara od mjesta desavanja, pogled cist ko suza, niko ga nije blokirao, ono je bas ofirno bilo. :x
Sve u svemu, ipak je City bio konkretniji, nekako su zasluzili da pobjede iako bih, naravno, volio da nije tako. Vozali su Arsenalovu odbranu ko na treningu. :x
Arsenal sa ovom limitiranom ekipom i silnim rokadama stvarno nema sta traziti. Tri izmjene, tri promasaja. Miquel :shock:, Arshavin :-? :x, Chamakh-taj nije imao kontakt s loptom. Nosi ih u tri lijepe pm. Arteta, Vermaelen i Sczesny solidni, ovo ostalo prosjek ili ispod prosjeka. Jbg, borba za cetvrto je top ove sezone ako se ne dese neki veliki transferi a svi znamo da nece.
LSD

#2481 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Image

Ako ovo nije penal, onda šta je :-) ...Arsenal je imao svojih prilika (prije gola Citya) da su zabili možda bi uzeli sva tri boda ali ne znaju...nema ko zabiti osim Van Persia na cija je leđa sve spalo...dalje, ne znam šta planiraju sa Aršavinom u buducnosti :? :roll: jel Wenger konta da ce on naglo proigrati u po sezone ili šta :roll: on se treba prodavati što prije dok se još mogu uzeti kakve pare za njega...Šamak isto, nikakve koristi od tog igraca vec duži period ,a na sisi je.
alijagoro

#2482 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Treba na tu listu dodati Rozickog,Gibsa,Dijabija i Skilacija :D ova prva trojica su ukleti,dok je ovaj cetvrti los igrac.Doduse svaki tim ima ovakvih igraca,to su uglavnom vjeciti talenti,igraci sa nekakvim iskustvom(uglavnom jeftini kupljeni)ili promaseni transferi,gdje treneri ne zele da priznaju da su se zajebali.Mislim takodze da je penal bio na Ramseyu u prvom poluvremenu,start Toure-a.
LSD

#2483 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

alijagoro wrote:Treba na tu listu dodati Rozickog,Gibsa,Dijabija i Skilacija :D ova prva trojica su ukleti,dok je ovaj cetvrti los igrac.Doduse svaki tim ima ovakvih igraca,to su uglavnom vjeciti talenti,igraci sa nekakvim iskustvom(uglavnom jeftini kupljeni)ili promaseni transferi,gdje treneri ne zele da priznaju da su se zajebali.Mislim takodze da je penal bio na Ramseyu u prvom poluvremenu,start Toure-a.
Arsenal to treba sve rastjerati, mislim tih 5-6 nabrojanih parazita od kojih nemaju nikakve koristi, niti igraju, niti imaju kakve minutaže/ucinka na terenu - a redovno sisaju platu s druge strane....nije ni Arsenal narodna menza pa da to dopušta sebi....eto sad ce uskoro prelazni rok i sad vec ih treba na transfer listu nabaciti, pa može se nađe koji naivac koji ce ih kupiti ili kojem trebaju takvi igraci...Wengeru ne trebaju više.
alijagoro

#2484 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

LSD wrote:
alijagoro wrote:Treba na tu listu dodati Rozickog,Gibsa,Dijabija i Skilacija :D ova prva trojica su ukleti,dok je ovaj cetvrti los igrac.Doduse svaki tim ima ovakvih igraca,to su uglavnom vjeciti talenti,igraci sa nekakvim iskustvom(uglavnom jeftini kupljeni)ili promaseni transferi,gdje treneri ne zele da priznaju da su se zajebali.Mislim takodze da je penal bio na Ramseyu u prvom poluvremenu,start Toure-a.
Arsenal to treba sve rastjerati, mislim tih 5-6 nabrojanih parazita od kojih nemaju nikakve koristi, niti igraju, niti imaju kakve minutaže/ucinka na terenu - a redovno sisaju platu s druge strane....nije ni Arsenal narodna menza pa da to dopušta sebi....eto sad ce uskoro prelazni rok i sad vec ih treba na transfer listu nabaciti, pa može se nađe koji naivac koji ce ih kupiti ili kojem trebaju takvi igraci...Wengeru ne trebaju više.
Sumnjam da ce bilo ko od ovih igraca biti prodan,pa koliko je Arsenu trebalo vremena da se rijesi Almunje,Denilsona i Bendija :D
LSD

#2485 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Rosicki i Aršavin su dvije pometine koje samo smetaju :shock: :roll: sramota za njih, nije to toliko ni do godina jer ima i starijih igraca koje se trude i zalažu.... cak i onaj Benajun (koji je njihovih godina) daleko korisniji igrac od njih.
bingov buraz

#2486 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

LSD wrote:Rosicki i Aršavin su dvije pometine koje samo smetaju :shock: :roll: sramota za njih, nije to toliko ni do godina jer ima i starijih igraca koje se trude i zalažu.... cak i onaj Benajun (koji je njihovih godina) daleko korisniji igrac od njih.
Benayoun je LCD od 130 incha za gore nabrojane...
Ramsey nasrijevski oscilira 1 utakmica dobar pa 5 nista
Rezultat odlican kad se uzme da su na bekovima morali igrati Vermaelen i onaj Ququlin ili kako se vec pise

Edit-2 500 postova :)
Last edited by bingov buraz on 21/12/2011 22:49, edited 1 time in total.
Johnny_x

#2487 Re: Arsenal F.C.

Post by Johnny_x »

LSD wrote:Rosicki i Aršavin su dvije pometine koje samo smetaju :shock: :roll: sramota za njih, nije to toliko ni do godina jer ima i starijih igraca koje se trude i zalažu.... cak i onaj Benajun (koji je njihovih godina) daleko korisniji igrac od njih.
Arsavin definitivno, Rosicki ima nekad dobar potez, ali i to rijetko, Wenger mora pojacati vezni red dovesti nekog kao Artetu.
LSD

#2488 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Johnny_x wrote:
Arsavin definitivno, Rosicki ima nekad dobar potez, ali i to rijetko, Wenger mora pojacati vezni red dovesti nekog kao Artetu.
Problem je što se taj pokoji potez ceka po pola godine...mislim, nekad su to bili extra talentovani igraci, nisi ni oni sad neku djuturumi pred penziju pa da se vade na godine,mogu oni sigurno još par godina igrati ali ocito da nece da igraju ili su se toliko zapustili da su van forme totalno...ma Wenger ce njih nogirati vrlo brzo, što je sasvim logicno poslije ovakvih predstava...ne može se tolerisati anemija i beskrvnost u profi klubovima kakav je Arsenal...i Šamak isto, nema potrebe više njega držati na sisi.
Chuckie

#2489 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Đervinjo predribla i golmana. :D
LSD

#2490 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Zna li ovaj Wenger ubaciti još jednog špica da malo rastereti Van Persia :? po 3 igraca wolvesa oko njega, a on drži onu krpu Rosickog :shock: nevjerovatno...pa ubaci mladog Chemberlaina, momak ce sigurno probiti par puta.
Chuckie

#2491 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Kako mi ide onaj kreten Rosicky na živce to nije normalno, koliko sam usra napada.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2492 Re: Arsenal F.C.

Post by bordo gandalf »

Mrtvi arsenal :x
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2493 Re: Arsenal F.C.

Post by Velkoski »

Debili :x
alica.k

#2494 Re: Arsenal F.C.

Post by alica.k »

hennesseyja neko nafuro da je casillas
Chuckie

#2495 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Wenger će opet reći da ne treba dovoditi nove igrače. Retard.
LSD

#2496 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

rashtiman wrote:Mrtvi arsenal :x
I šta da radi Wenger Aršavinu, Rosickom i Šamaku poslije ovoga :? evo neka neko kaže šta da im covjek radi :? da odbija od plate - to je presmiješna kazna....jedino da ih žive zakopa u zemlju...jer da su imalo korektni prema sebi i navijacima ,sami bi otišli iz kluba.
RVP po tri konja na leđima ima - i opet najviše prijetio i šutirao :!: pa imaju li imalo stida :oops: ...Vermalen koji je defanzivac daleko više napravi u fazi napada nego ona tri parazita.
I ne znam šta raja pljuje po Gervinhu, momak se trudi maximalno, aktivan je, napada konstanto i želi igru, probija, nabacuje, šutira, ne bježi od duela, ako ništa onda barem ne cuva nogu kao čeh i rus :x
nuki_cika

#2497 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Chuckie wrote:Wenger će opet reći da ne treba dovoditi nove igrače. Retard.
Vi se odmah fatate novih igraca.Pa pokušali su sve,ali đaba je kad nece onda stvarno nece.
Chuckie

#2498 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

nuki_cika wrote:
Chuckie wrote:Wenger će opet reći da ne treba dovoditi nove igrače. Retard.
Vi se odmah fatate novih igraca.Pa pokušali su sve,ali đaba je kad nece onda stvarno nece.
Pa normalno da treba nove igrače, a ne parazite Rosickog, Arshavina i Chamaka, 3 bandere da su igrale umjesto ove trojice dali bi gol.
Madrid

#2499 Re: Arsenal F.C.

Post by Madrid »

LSD wrote:
rashtiman wrote:Mrtvi arsenal :x
I šta da radi Wenger Aršavinu, Rosickom i Šamaku poslije ovoga :? evo neka neko kaže šta da im covjek radi :? da odbija od plate - to je presmiješna kazna....jedino da ih žive zakopa u zemlju...jer da su imalo korektni prema sebi i navijacima ,sami bi otišli iz kluba.
RVP po tri konja na leđima ima - i opet najviše prijetio i šutirao :!: pa imaju li imalo stida :oops: ...Vermalen koji je defanzivac daleko više napravi u fazi napada nego ona tri parazita.
I ne znam šta raja pljuje po Gervinhu, momak se trudi maximalno, aktivan je, napada konstanto i želi igru, probija, nabacuje, šutira, ne bježi od duela, ako ništa onda barem ne cuva nogu kao čeh i rus :x
Ni meni nije jasno zasto se Gervinho pljuje nakon skoro svake utakmice, pa on je sigurno među 3 najbolja igraca Arsenala ove polusezone...
Gandalf

#2500 Re: Arsenal F.C.

Post by Gandalf »

Mene u Arsenalu uvijek prijatno iznenadi Vermaalen - kakvu taj lik šutinu ima - mogao bi on lagano zaigrat' na sredini, umjesto što se bezze smuca po odbrani - češće bi dolazio u priliku da složi loptu po golu sa distance.
Post Reply