Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#2326 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Drago mi zbog pobjede pravo, ali tek kada otresu i United i City u prvenstvu, onda mozhemo prichati da je Wenger doshao tobe.
Baudelaire

#2327 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

burek_in_space wrote:Drago mi zbog pobjede pravo, ali tek kada otresu i United i City u prvenstvu, onda mozhemo prichati da je Wenger doshao tobe.
Nije on to mogao ni kad je bio tobe, da se tako izrazim :D
missko

#2328 Re: Arsenal F.C.

Post by missko »

Ovo je prvi put u zivotu da se tekma ovako okrene i da pravda pobijedi nakon 2 vodstva protivnika, u sustini obicno zavrsi drugacije al danas je bilo kako treba.
Ovo bi moglo biti posljednje gostovanje Malom Murinju na klupi Celsija, pored Toresa golove zabijaju stare pijanice Teri i Lampard.
nuki_cika

#2329 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Zaista sam bio skeptičan po pitanju ovakvog arsenala nakon odlaska nasrija i fabregasa,ali onakva igra jučer protiv čelzija vec na nesto počinje ličiti.Nastave li ovako igrati kroz tri do četri mjeseca bez povreda ovaj će arsenal po jacini nadmasiti onaj sa fabregasom i nasrijem sigurno.Dijabi,sanja,vilšir,sve su to odlični igraci na svojim pozicijama koji nisu još u pogonu.
Razlika u odnosu na onaj prošlogodišnji arsenal je taj što su se prošle godine znali prekombinovati bez ikakvih rezultata.Ove godine to ide sasvim dobro,i mnogo brže se dolazi do gol sansi.Onakav igrac poput žervinja nam je i trebao,brz,sa dobrom tehnikom koji zna probiti sam po strani i napraviti višak i to mi se onako bas sviđa kod njega,i ako treba poraditi na sebi,pa da ne propušta onakve sanse.
Za van persija nemam rijeci,fenomenalno."Bože sacuvaj nam van persija zdravog do kraja sezone" :D
Remzi sve bolji,još malo na brzini treba poraditi.
Song-velika radilica na sredini kao i obično,
E santos-ne znam kako da opšiem ovog momka.Tokom utakmice se mjenja poput godišnjih doba.Sad napravi dobru reakciju ili prodor,a vec u sljedećoj akciji sve zna usrati.Treba poraditi na tom kontinuitetu dobrih igara,ali sasvim dobar
Arteta također mnogo koristan
Kosjenli sajajn,a per jedna od najslabijih karika jučer uz đuru.
simonese

#2330 Re: Arsenal F.C.

Post by simonese »

nuki_cika wrote:Zaista sam bio skeptičan po pitanju ovakvog arsenala nakon odlaska nasrija i fabregasa,ali onakva igra jučer protiv čelzija vec na nesto počinje ličiti.Nastave li ovako igrati kroz tri do četri mjeseca bez povreda ovaj će arsenal po jacini nadmasiti onaj sa fabregasom i nasrijem sigurno.Dijabi,sanja,vilšir,sve su to odlični igraci na svojim pozicijama koji nisu još u pogonu.
Razlika u odnosu na onaj prošlogodišnji arsenal je taj što su se prošle godine znali prekombinovati bez ikakvih rezultata.Ove godine to ide sasvim dobro,i mnogo brže se dolazi do gol sansi.Onakav igrac poput žervinja nam je i trebao,brz,sa dobrom tehnikom koji zna probiti sam po strani i napraviti višak i to mi se onako bas sviđa kod njega,i ako treba poraditi na sebi,pa da ne propušta onakve sanse.
Za van persija nemam rijeci,fenomenalno."Bože sacuvaj nam van persija zdravog do kraja sezone" :D
Remzi sve bolji,još malo na brzini treba poraditi.
Song-velika radilica na sredini kao i obično,
E santos-ne znam kako da opšiem ovog momka.Tokom utakmice se mjenja poput godišnjih doba.Sad napravi dobru reakciju ili prodor,a vec u sljedećoj akciji sve zna usrati.Treba poraditi na tom kontinuitetu dobrih igara,ali sasvim dobar
Arteta također mnogo koristan
Kosjenli sajajn,a per jedna od najslabijih karika jučer uz đuru.
Karneval F.C. nastavlja po starom
Johnny_x

#2331 Re: Arsenal F.C.

Post by Johnny_x »

Jos jedna pobjeda, RVP opet 2 gola covjek masina, Arsenal jednostavno mora uzeti neku titulu ove godine, red bi bio
Chuckie

#2332 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Jaki smo ko crna zemlja, kakvo je ono građenje kod gola Norwicha Mertesacker?!?!? Lopato.

RVP lob ala Elvir Bolić protiv Španije, maestro, i to desnom. :thumbup:
Riddle

#2333 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

Trenutno igraju mnogo direktnije nego sto su to prije radili. U prethodnim sezonama se znalo desiti da po nekoliko minuta drze loptu i da se naizgled bezumno dodavaju bez ikakvog ucinka. Protivnicki tim bi zatim uzeo loptu i istrcao kontru koja je uvijek bila moguca, jer je Arsenalova odbrana uvijek visoko postavljena. Sada iskoristavaju i najmanju pukotinu vrlo brzo, nema vise razvlacenja, lopta odmah ide na krilo ili kroz sredinu ako je to moguce. Uveliko pomaze to sto je Van Persie u ovako dobroj formi, pa to sve moze zavrsiti. U ovakvom izdanju su vjerovatno najbolji tim lige i ljepota ih je gledati.

Ali... Arsenal je tim koji previse zavisi od forme. Uvijek su i bili. Cim malo ispadnu iz kolosijeka, tesko se vracaju i rijetko su u stanju da izvuku pobjedu kad lose igraju. Mozda je ovo neki novi pocetak i moguce je da cu se ugristi za jezik, ali dok ne vidim suprotno, ostajem pri svome. Mnogo ce zavisiti od toga hoce li Van Persie izdrzati citavu sezonu.
Chuckie

#2334 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

^^ u pravu si. :thumbup:
ultima_palabra

#2335 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Arsenal igra puno direktnije nego prije... što je puno efikasnije. Kada bi izbacili gluposti u defanzivi i kad bi Gervinho i Walcott imali mozak bila bi to extra ekipa :)

P.S. Evo @Riddle me pretekao :-D
Johnny_x

#2336 Re: Arsenal F.C.

Post by Johnny_x »

Ima li ko kakav link?
Chuckie

#2337 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Van Persi majstor, a i Diaby se vratio. :thumbup:
Johnny_x

#2338 Re: Arsenal F.C.

Post by Johnny_x »

Chuckie wrote:Van Persi majstor, a i Diaby se vratio. :thumbup:
Trenutno jedan od najboljih napadaca Evrope, je li on dao 34 gola u 30 tekmi.
Arsenal sigurno prvi u grupi.
Libyano

#2339 Re: Arsenal F.C.

Post by Libyano »

Henry i Federer bili na Emiratesu :)
Chuckie

#2340 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Henry trenira sa Arsenalom ovih dana. :)
Libyano

#2341 Re: Arsenal F.C.

Post by Libyano »

Chuckie wrote:Henry trenira sa Arsenalom ovih dana. :)
Lijepo ga je vidjeti kod kuce :-D
hau jes no

#2342 Re: Arsenal F.C.

Post by hau jes no »

da hoće džeko preći kako u arsenal, e to bi bilo uživanje za gledat
quasar

#2343 Re: Arsenal F.C.

Post by quasar »

Nek prvo osvoji titulu sa Sitijem pa nek onda dodje u Arsenal da nastavi niz.
missko

#2344 Re: Arsenal F.C.

Post by missko »

hau jes no wrote:da hoće džeko preći kako u arsenal, e to bi bilo uživanje za gledat
Pa mogao bi ako ga daju za Van Persija, spekulacije su cudo, a ako neki ciko koji ima pare zamisli nesto slicno to bi onda moglo i da se ostvari.
missko

#2345 Re: Arsenal F.C.

Post by missko »

Gledam Wengera poslije tekme intervju, prica a takva mu faca kao da svrsava i uporedim face iz onog perioda pocetkom sezone na svakoj zabrinut i placljiv, sto ti je zivot jbte.
Chuckie

#2346 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Image

:thumbup:
Riddle

#2347 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

"We don't need BATMAN, we've got ROBIN..."
:mrgreen:
Chuckie

#2348 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Šta je ono sve vrhunski teniseri gledaju Arsenal, neki dan Federer, danas Murray. :D
Edin H.

#2349 Re: Arsenal F.C.

Post by Edin H. »

Bravo Al-Fayed :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2350 Re: Arsenal F.C.

Post by Tomahawk11 »

Vermalen dvostruki strijelac :dance:
Post Reply