AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oridjidji

#5426 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Ringhio wrote:Ti rece da si uzeo bijeli dres, jesil platio shipping ovoliki ili ga shippujes negdje drugo ?

Zadnji sto sam ja uzeo je bio iz sezone 2012, zadnje u kojoj je Gennaro igrao. Uzeo sam ga sa uksoccershop. Platio sam ga negdje oko 110 - 120 eura sa svim amblemima imenom i brojem. To je onaj dres sa bijelom kragnicom.

Tad nisam zalio jer sam htio imati taj dres, pogotovo sto se oprostio u njemu, za ove novokomponovane milanovce nisam toliko privrzen tak da mi se ne daju velike suske za njih.

A i taj domaci snimao sam, ima takvih AAA+ kopija na amazonu po 12 dolara, nije niko budala.
Zavrsio ga preko ovih kupi dres. Dres drama. 100KM. Nisam preko Milanove stranice. Duplo je skuplje. 80 eura plus shipping.

Ako je vala kopija, onda je bolest dobro uradjena jer po vidjenju na Milanovom storeu, nema razlike.
Last edited by oridjidji on 05/07/2014 21:32, edited 1 time in total.
mumi80

#5427 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Kakav je taj sa "kupi dres"?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
oridjidji

#5429 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

mumi80 wrote:Kakav je taj sa "kupi dres"?

Odličan vala.
FIDELCA

#5430 Re: AC Milan

Post by FIDELCA »

GRAZIE :vozdra:

Image
oridjidji

#5431 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Šime Vrsaljko se najavljuje u Milanu, priča se da bi u utorak transfer mogao biti ozvaničen :D
oridjidji

#5432 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Livorno želi Petanju, Kairo i Galijani pregovarali danas vezano za Ćerćija :D

http://talijanska-liga.blogspot.com/201 ... rcija.html
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#5433 Re: AC Milan

Post by F&N »

oridjidji wrote:Livorno želi Petanju, Kairo i Galijani pregovarali danas vezano za Ćerćija :D

http://talijanska-liga.blogspot.com/201 ... rcija.html
:thumbup:
strasan igrac

http://scsport.ba/vijest/76248
mahalaš

#5434 Re: AC Milan

Post by mahalaš »

mumi80 wrote:Kakav je taj sa "kupi dres"?

Odlican, ja sam kupio 2-3 dresa i prezadovoljan :thumbup:
oridjidji

#5435 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Potencijalna pojačanja za narednu sezonu su određena :D

http://talijanska-liga.blogspot.com/201 ... nijem.html
Tyke

#5436 Re: AC Milan

Post by Tyke »

Sve se to vec odavno zna. :)
oridjidji

#5437 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Naravno da se zna kad se informacije vrte u krug. Klubovi prave sage od transfera, kako bi skrenuli pažnju na polovne kupovine, poput moguće kupovine Vrsaljka, sve izvjesnije kupovine Ramija i da bog da da dovedemo Taarabta. Da li ćemo dobiti jednog top igrača u ovome roku? Teško... Vidjećemo.

Uglavnom mi smo doveli Agacija, Aleksa, Meneza, Albertacija.

Otišli (neki prodani, neki pozajmljeni, neki kao slobodni igrači) : Kaka, Urbi, Kopola, Kingsli Boateng, Birsa, Noče, Vergara, Paluši...
Čekaju odlazak iz kluba: Zakardo, Konstant, Vila,Esien, Robinjo, Matri, Niang, Balo i Petanja.

Petanja ide u Avelino na posudbu, sve je izvjesnije. Matri odlazi u Đenovu, u ponedjeljak bi trebalo da se ozvaniči saradnja. Robinja traže Ameri, Zakarda Turci, Niang na aukciji. Lacio je trazio Konstanta koliko se sjećam, Esiena niko sad za sad, za Vilu ne znam sta ce biti. Bali se navodno traži novi klub.

Jedina pozitivna stvar je što će mali Mastur možda biti promoviran u prvi tim ove sezone.
Tyke

#5438 Re: AC Milan

Post by Tyke »

Izgleda se lome oko Ayewa iz Marseille i Torinovog Cercia.

Iturbe se ne spominje posljednja 2 dana, a znamo da u Milanu samo bane igrac, u po nicega. Jedan od ovih trojice da dodje i Rami sa Alexom (uz Vrsaljka, mozda), ja bih bio zadovoljan do zimskog prelaznog roka.
"Let's just wait and see," Galliani told reporters at the club's Milanello training ground when asked whether Milan still had a chance of signing the 21-year-old, who is valued at 25 million euros.
Nakon Birsine posubne u Kijevo, navodno se obezbijedilo 25 mil. za Iturbea, mada sve zavisi od Balotelija, meni se cini.
According to Gazzetta dello Sport and Sky, the gap between Milan and Valencia stands at €500,000 with the Rossoneri’s latest offer being €3.75m and Valencia wanting €4.25m. Milan are reluctant to raise their bid and Rami is currently in Milano waiting for developments. The player only wants to stay at Milan and is believed to not even be considering other options.

“Rami right now is in Milanello, waiting for the response from Valencia,” Sky Sport Italia’s reporter Peppe Di Stefano commented on the situation. “Milan don’t want to move from their €3.75m offer. The distance (between Milan and Valencia) is minimal and there is the will of the player who rejects all the other offers that come to Valencia and just wants Milan. The Rossoneri expect a positive response.” Ernesto Bronzetti and Fabrizio De Vecchi keep working for Milan on the transfer.
Last edited by Tyke on 10/07/2014 21:58, edited 1 time in total.
Rob_Atl

#5439 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

Jebo te Milan haman i u narednih 5 godina nece dovesti neko zvucno ime , na sta je klub spao, ma mislim citava liga jebajiga, 90-tih je bila najbolja liga na svijetu, sad su 4 po mom misljenju, i bare bare sa francuzima , ali mala prednost talijanima, steta za Milan navijam od one generacije kad su izgubili od ajaxa finale :D
Ringhio

#5440 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pozdrav Milanoljubci

Da se nadovezem na temu o dresovima.

Ako vec kupujete replika dresove nemojte da vas neko udara po usima s cijenama od 80-100 marki, svi imamo internet svi imamo kartice.

Evo link samo jednog od mnogobrojnih AAA replika

http://wholesale-soccer-jerseys360.com/ ... -3346.html

Dres od ove sezone, sa champions league, 7 thropy, i respect patchem izadje 20 dolara, po nasem kursu 28 maraka. Na e-bayu se moze naci prezime i broj za 5 eura spremno za stampanje, i jednio sto preostaje je odnjeti kod nekoga ko ima presu i odstampat to na dres.

Elem prije par dana sam imao priliku vidjeti novu garnituru Milanovih dresova i osjetiti ih pod rukom.

Crveno crni je fantazija, bijeli je dosta lijep mada ne preferiram tu boju, ono sto me zacudilo je promjena amblema na oba dresa, bijeli stit s crvenim krstom i znakom milana u desnom donjem uglu je ok, crveni krst i bijeli stit ok, nije im prvi put, ali ono sto me zacudilo je znak na bijeom dresu koji je sljedeci.

Image

Za razliku od bijelog stita i krsta koji je " patch " napravljen od platna i prisiven na dres u crveno crnoj kombinaciji, ovaj " casa di Milan " logo koji se nalazi na bijelim dresovima je napravljen od gume, kao i zvijezda iznad, i to je zalijepljeno na dres.

Interesantno rijesenje ali totalno odstupanje od loga, ok retro, al ova " iskrizana lopta " nekako mi ne prilici dresu. Jest da zanimljivo izgleda, jest da je bijeli dres u kombinaciji s ovim logom barem meni jedan od najljepsih bijelih Milanovih dresova koji je izasao unazad 10 godina, mislim da bi podjedanko lijepo izgledao i sa klasicnim ili ovim retro Milanovim grbom. I usput, AC MILAN koje se nalazi ispod grba je takodje gumeno.

Image

Usput da se pohvalim pazario dres i trenerku iz prosle sezone :)
Pol_Pot

#5441 Re: AC Milan

Post by Pol_Pot »

Ringhio wrote:
Dres ona varijanta za 29e iz oficijelnog shopa?
Pol_Pot

#5442 Re: AC Milan

Post by Pol_Pot »

Ringhio

#5443 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pol_Pot wrote:
Ringhio wrote:
Ne ne, uzeo ga u oficialnom addidasovom shopu, izasho me oko 70 maraka, u pola cijene. Imaju snizenje svake godine kad izadju novi kitovi ono sto im ostane u radnji tuse za pola cijene.
Pol_Pot

#5444 Re: AC Milan

Post by Pol_Pot »

Ringhio wrote:
Pol_Pot wrote:
Ringhio wrote:
Ne ne, uzeo ga u oficialnom addidasovom shopu, izasho me oko 70 maraka, u pola cijene. Imaju snizenje svake godine kad izadju novi kitovi ono sto im ostane u radnji tuse za pola cijene.
Nisam to znao. Ja sam naručio dres 13/14 iz oficijelnog shopa, 29 eura, a dostava za BiH 34 eura :D Sreća ima raje po Evropi.

Ova cijena od 70 maraka, jel to sa dostavom?
Ringhio

#5445 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

@ Pol_Pot

Nije drugar, 70 maraka je bio dres na kasi. Ja sam ga licno uzeo. Trenerka gornji i donji dio je bila negdje oko 70-80 maraka ne mogu se sjetiti, uglavnom oboje me izaslo nekih 150-160 maraka.

Caka je sto je oboje kupljeno u inostranstvu....Zadnji put kad sam bio u BBI centru sjebo sam se kad sam vidio cijene, i proslosezonski Milanov dres za koji su trazili nemalih 160 maraka.

Novi dres je oko 140 maraka, bez broja i petcheva, trenerku jos nisu dobili.
bosnianidiot

#5446 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Ovaj "iskrizana lopta" je logo od Casa Milan, novog administrativnog centra kluba koji je nedavno izgradjen pa ga Barbara malo promovise. Meni se bas nesto pretjerano ne svidja, ali nije ni lose.

Image
Ringhio

#5447 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

U slucaju Barbare dobro Gennaro rece da zenama nije mjesto u fudbalu.
mumi80

#5448 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Barbara je jedina svijetla tacka u upravi Milana i jedina koja ima viziju. Da joj babo da vece ovlasti bilo bi puno bolje ;)

bosnianidiot

#5449 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Ma nema Barbara fudbalsku viziju, ali ima poslovnu. Evo prvo ova zgrada, pa mozda izganjaju i stadion, sto bi bilo odlicno. Nazalost sa ovakvim "dugorocnim planiranjem", od kvalitetne ekipe Milana nema nista bar narednih 5-6 godina. Do tad cemo gledati dominaciju Juventina i Gallianieve free transfere. Ali svacije vrijeme dodje i prodje.
mumi80

#5450 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Pa na celu kluba i treba neko ko ima poslovnu viziju, a na klupi valjda treba neko ko ima fudbalsku viziju.
Da se ona pitala mi bi i ove sezone igrali LP jer je ona Alegriju davno htjela dati otkaz

Post Reply