AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tony montana

#4576 Re: AC Milan

Post by tony montana »

Super Mario prvi fudbaler koji je u istoj sezoni 2 puta ispao iz Lige Prvaka.. :-D :thumbup:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4577 Re: AC Milan

Post by I am Happy »

tony montana wrote:Ono je bilo rastavljanje na prostem faktore.. Al su se barem časno oprostili,i nisu igrali totalni bunker kao ostale ekipe koje dođu na Nou Camp.
Zato su i ispali.. popusiti 2:0 prednost iz prvog meca je zalosno...
Sve sto su trebali je da daju jedan Gol.. druga bi prica onda bila i fanovi barse bi drugu pricu pricali...
Ali eto nije se dalo onom Niangu
P.Starck

#4578 Re: AC Milan

Post by P.Starck »

oridjidji wrote:
Zmijuga loma wrote:
Sarajevo1946 wrote:Bus i mogao je proći, ali se pravio pametan. Eto mu sad.
Ne znam šta si ti gledao, čovjek je išao na isti game plan kao i u prvoj utakmici. To je i logično jer su tad limitirali Barcu na 0 šansi. Prošlu dohakao on Barci, sad oni dohakali njemu.

"It’s important to remember, of course, that Milan were inevitably looking to replicate their first leg strategy. A key part of that approach was their willingness to push their midfield up, leaving space between the lines. Against Messi as a false nine it worked, but against Villa and Messi, it was disastrous. Massimo Ambrosini, far from having the freedom to move forward and press, needed to be watching Messi."

http://www.zonalmarking.net/2013/03/13/ ... n-tactics/
Taktika je trebala liciti na onu iz prvog meča, ali nije. Prosli mec je bio Muntari umjesto Flaminija, te je Pazini bio u napadu. I to na mjestu gdje je igrao Mesi tu ga je pokrivao Muntari, ne Ambrosini koji je dosta sporiji, Muntari je to dosta bolje radio od ovoga, cak za razliku od ovoga znao je i da iznese loptu i rastereti Montoliva, koji je odigrao puno bolje nego nocas. Pored toga treba spomenuti i cinjenicu da je Boateng igrao na desnoj strani, a ne kao centralni napadac, gdje je nocas poceo utakmicu i da je kao takav dosta bolje pomagao timu nego Niang u fazi odbrane. To mozda na oko nije golema razlika u postavci, ali se rezultat tih promjena vidio.
bas tako, s tim sto nije odustajao, cekao je go iz kontre koji nije pao + onaj konstant, proslu utakmicu odlican ovu strasno los, doduse vila na njegovoj strani, ali to nije izgovor
tony montana

#4579 Re: AC Milan

Post by tony montana »

Yahel wrote:
tony montana wrote:Ono je bilo rastavljanje na prostem faktore.. Al su se barem časno oprostili,i nisu igrali totalni bunker kao ostale ekipe koje dođu na Nou Camp.
Sve sto su trebali je da daju jedan Gol.. druga bi prica onda bila i fanovi barse bi drugu pricu pricali...
A i da ga je dao ovi bi se još više naljutili i još bi im utrpali par komada.Šuti,bilo jednom i ne ponovilo se više.. :D
povratnikk

#4580 Re: AC Milan

Post by povratnikk »

tony montana wrote:
Yahel wrote:
A i da ga je dao ovi bi se još više naljutili i još bi im utrpali par komada.Šuti,bilo jednom i ne ponovilo se više.. :D
ne bih bas rekao ..psiha je cudo ...
tony montana

#4581 Re: AC Milan

Post by tony montana »

Bilo i prošlo,i nadam se da se ovo više neće ponoviti ovako velikom klubu kao što je Milan,iako nisam njihov simpatizer..
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4582 Re: AC Milan

Post by I am Happy »

Pa sto se nisu ljutili na San Siru :)
tony montana

#4584 Re: AC Milan

Post by tony montana »

TheMule

#4585 Re: AC Milan

Post by TheMule »

ganjeta wrote:
TheMule wrote:Volio bih da Milan prodje dalje, ali lahko se moze dogoditi da im pukne petica tamo
Ovakav komentar može napisati neko ko prati fudbal od "juce" ili ima 12. godina ! Kakva petica djeco?! Na osnovu cega?

Ovo je Milan, sedmostruki prvak Evrope, i kad je najlošiji ima mentalnu snagu i svaki protivnik to poštuje i zna to. Pa bolan ne bio ne igraju sa Hridom nego s Milanom.

Naravano da se može desiti potop, fudbal je jbg. Ali nakon one sinocne partije i prespavane noci gotovo sam ubjeden u prolaz, jer Milan jedan metne i cao-cao vozdrica :wink: .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ganjeta, Ganjeta, gdje si mi sad Ganjeta? U misiju rupu se sakrio? Treba vama Milanezima jos dosta pure. Slijedeci put slusaj cika Muleta kad ti bude trebalo strucno misljenje o fudbalu
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4586 Re: AC Milan

Post by mali_milojica »

TheMule wrote:
ganjeta wrote:
TheMule wrote:Volio bih da Milan prodje dalje, ali lahko se moze dogoditi da im pukne petica tamo
Ovakav komentar može napisati neko ko prati fudbal od "juce" ili ima 12. godina ! Kakva petica djeco?! Na osnovu cega?

Ovo je Milan, sedmostruki prvak Evrope, i kad je najlošiji ima mentalnu snagu i svaki protivnik to poštuje i zna to. Pa bolan ne bio ne igraju sa Hridom nego s Milanom.

Naravano da se može desiti potop, fudbal je jbg. Ali nakon one sinocne partije i prespavane noci gotovo sam ubjeden u prolaz, jer Milan jedan metne i cao-cao vozdrica :wink: .

Ganjeta, Ganjeta, gdje si mi sad Ganjeta? U misiju rupu se sakrio? Treba vama Milanezima jos dosta pure. Slijedeci put slusaj cika Muleta kad ti bude trebalo strucno misljenje o fudbalu
Kao prvo,petica nije pukla.
Pobjedio je bolji,nema rasprave. Ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji i zato ga volimo i zato jeste najvaznija sporedna stvar na svijetu.
Ali priznaj da ti se slio hladan znoj niz kicmu kada je Niang krenuo prema vratima.
Idemedosumom

#4587 Re: AC Milan

Post by Idemedosumom »

Ne razumijem ovu ciganiju sto postavlja slike autobusa, kao milan se iskljucivo branio.

Pa milan je po mom vidjenju igrao ukupno otvorenije nego chelsea, real, inter sto su igrali u posljednjih nekoliko utakmica.
povratnikk

#4588 Re: AC Milan

Post by povratnikk »

Ove slike su nastale prije utakmice... ocekivali su da postave bus ispred gola.

A nisu, i svaka cast na tome - :thumbup:
TheMule

#4589 Re: AC Milan

Post by TheMule »

mali_milojica wrote:Kao prvo,petica nije pukla.
Pobjedio je bolji,nema rasprave. Ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji i zato ga volimo i zato jeste najvaznija sporedna stvar na svijetu.
Ali priznaj da ti se slio hladan znoj niz kicmu kada je Niang krenuo prema vratima.
Nisam ni gledo utakmicu niti me interesovala. Gledo sam Galatasaraj i Salke. A to za peticu, eh heh uhvati me ti pravo.
Verocious

#4590 Re: AC Milan

Post by Verocious »

Jebiga, steta prava prokockati onakvu prvu utakmicu i onakvo vodstvo :roll: bio sam 100% ubjdedjen da Milan prolazi dalje...
Jack Be Nimble

#4591 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Jack Be Nimble wrote:
ganjeta wrote:
Ovakav komentar može napisati neko ko prati fudbal od "juče" ili ima 12. godina ! Kakva petica djeco?! Na osnovu čega?
Na osnovu Liverpula, Arsenala i Deportiva :roll:
I sada mozemo dodati i Barcelonu :D
lerdi

#4592 Re: AC Milan

Post by lerdi »

Koliko danas onog Robinha treba otjerati iz ekipe. Pa koliki moraš kreten biti da uradiš ono što je on uradio na kraju utakmice. Maše rukama da svi dođu u šesnesterac i kad se svi dogegaju onda on dodaje loptu najbiližem do sebe koji gubi loptu. Pogledao sam ne znam ni sam koliko utakmica u životu, ali ono je vrh kada je imbecilnost i retardacija u pitanju.
Mikady

#4593 Re: AC Milan

Post by Mikady »

Nije kraj svijeta, nece vam ni u dzep ni iz dzepa.
Mobile_Disco

#4594 Re: AC Milan

Post by Mobile_Disco »

lerdi wrote:Koliko danas onog Robinha treba otjerati iz ekipe. Pa koliki moraš kreten biti da uradiš ono što je on uradio na kraju utakmice. Maše rukama da svi dođu u šesnesterac i kad se svi dogegaju onda on dodaje loptu najbiližem do sebe koji gubi loptu. Pogledao sam ne znam ni sam koliko utakmica u životu, ali ono je vrh kada je imbecilnost i retardacija u pitanju.
Zato ima karijeru kakvu ima, i ne sjedi djaba na klupi, djaba talenat kad si malouman. Nisu svi Ronaldinho i ekipa koji su harali evropom, on je igrao nesto malo u Realu, presao u City mislio da je Manchester United :D Sve u svemu treba ga sutnuti nogom i zahvalit´ mu se..
SaPnA

#4595 Re: AC Milan

Post by SaPnA »

TheMule wrote:
ganjeta wrote:

Barceloni treba pure da dostigne milan kao klub, to sto je barca bolja u odredjenom peridu nije za nekog kurcenja, docice kad tad neko jaci, mada evo vec su dosli, bayern i real, zapamti nista nije zauvijek
Rob_Atl

#4596 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

Nisam vidio da je iko grijesio u odbrani ko milan juce, bas sam jaranu ogvorio kad je niang pogodio stativu reko sad slijedi zlatno pravilo u fudbalu cim ofulas 100 posto sansu primices go, on kae de ba, kad bumm. I onako su halalili ovu sezonu u pocetku vec jer su bas losi bili, na ljeto ce se posloziti kockice, napad nam ne treba malo sredinu dotjerat i odbranu i prosetat se seriom a i ligom sampiona :D
BRAH

#4597 Re: AC Milan

Post by BRAH »

TheMule wrote:
ganjeta wrote:

svaka čast mule, spustio si ga pod zemlju :thumbup:
TheMule

#4598 Re: AC Milan

Post by TheMule »

BRAH wrote:svaka čast mule, spustio si ga pod zemlju :thumbup:
Jack Be Nimble wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Na osnovu Liverpula, Arsenala i Deportiva :roll:
I sada mozemo dodati i Barcelonu :D
Ko ne uci iz historije, ima da je ponavlja. :D
SaPnA wrote:Barceloni treba pure da dostigne milan kao klub, to sto je barca bolja u odredjenom peridu nije za nekog kurcenja, docice kad tad neko jaci, mada evo vec su dosli, bayern i real, zapamti nista nije zauvijek
U stvari, medju navijacima, to je najvaznija stvar - jacina kluba u odredjenom periodu. Ne govorimo ovdje o klubu koji je samo ove sezone u formi, vec koji je jaci evo vec dugi niz godina, i nema naznaka da ce posustati. Na drugoj strani imas Milan koji izgleda sablasno. Lose vodjenje kluba i nedostatak para u Talijanskoj ligi dovodi u pitanje kad ce to oni biti jaci od Barce? Za 10-15 godina?

Niko ne osporava da je Milan veliki klub, ali navijacko prepucavanje se uvjek svodilo na trenutno stanje na terenu, a cim neko pocne govoriti o trofejima, izgubio je. Jebiga, ne zivi se od stare slave.
SaPnA

#4599 Re: AC Milan

Post by SaPnA »

Najgore je kad "navijaci" barse, reala, pocnu kakiti, a dali bi pakasa ronaldu i mesiju, kad bi sutra iz barse otisao mesi, xavi, iniesta, pique koliko bi navijaca ostalo, daj ba odvadite malo, meni ne treba ni jedan mesi ni ronaldo niti bilo ko da simpatiziram milan, ne zelim reci navijam jer zna se ko su navijaci.
(ovo nije licno tebi)

Cestitke na pobjedi sinoc, ali smirite strasti malo, do pehara ima jos puno
povratnikk

#4600 Re: AC Milan

Post by povratnikk »

TheMule wrote:
ganjeta wrote:

Ovo je stvarno kiks .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply