AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Gray
#3551 Re: AC Milan
Milan stvarno izgleda slabo ove sezone, traže Bendtnera da zamijeni Zlatana.
Meni kao navijaču Juventusa to nije nimalo drago, italijanski fudbal nikada nije bio slabiji. Treba da bude jak i Juve i Milan i Inter da bi se Calcio vratio na vrh.
Meni kao navijaču Juventusa to nije nimalo drago, italijanski fudbal nikada nije bio slabiji. Treba da bude jak i Juve i Milan i Inter da bi se Calcio vratio na vrh.
- Ringhio
#3552 Re: AC Milan
Nemoj intera ociju ti, toliko lijepih klubova u Italiji ima ti navalio na inter...ccc..
-
Gray
#3553 Re: AC Milan
Ringhio wrote:Nemoj intera ociju ti, toliko lijepih klubova u Italiji ima ti navalio na inter...ccc..
Ne volim ih ni ja, ali Italiji trebaju 3 ili 4 jaka tima u Evropi, a to najvjerovatnije mogu biti samo Juve, Milan, Inter i Roma/Napoli.
- Ringhio
#3554 Re: AC Milan
Italija treba klubove koje cine vecinski talijani. I Milan, i inter, i Juve, Roma, Lazio, Napoli, svi su oni harali kad je od 11 startnih 7 Italijana bilo. Niko nece igrati za Talijanski klub kao sto igra Italijan.
Sad kad se kupuju kojekakvi Kambodzani, Zambijci, vade se nekakvi talenti iz Papa nove gvineje, i kao ljube Italijanski grb i grb tima. Nema od tog nista.
Oni treba da se okrenu svojoj omladini, i svojim omladinskim skolama, jer u korak s Spancima, Englezima i Nijemcima ne mogu zbog svojih glupavih zakona i poreza. Razvit onu svoju balavurdiju, zadrzat pare u zemlji i u ligi, i onda s tim istim kroz 3-4 godine harati Evropom i Svijetom.
Al haj...fudbal je davno prestao biti fudbal, sad je cisti biznis i marketing.
Nekad su igraci radili u fabrici do 3, trenirali od 4, i opet dizali pehare Lige Sampiona, pa se ponovo vracali u te fabrike. Sad fubaleri zaradjuju yebene milione sedmicno, oklizne se na liniju i pukne mu butna kost, uvjek se zale, padaju ko padavicari, tresu se po terenu i preseravaju se. Baletani pravi.
Pravi fudbal je nestao sa pojavom Bekama, onog smijesnog derpea Ronalda iz Reala, i ostalih kojima je gel u kosi bitniji od ishoda utakmice. Sve to je zacinjeno s masovno padavicarskom Barcelonom, koja je jos uz to zasticena ko polarni medvjed od sudija i uefe. Sve je to biznis sad, i lige, i reprezentacije. Samo prodaja i zarada. Koliko puta su samo nas kao reprezentaciju zavrnule sudije, izgubim glas, izgrijesim dusu, i opet zalud...
Da je se vratit na fudbal 90-2000, pa i ranije, kad su na terenu bili heroji, neunistivi ljudi. U sezoni 4 povrede bile, a tuklo se i izvaljivalo iz kopacki.
Sad kad se kupuju kojekakvi Kambodzani, Zambijci, vade se nekakvi talenti iz Papa nove gvineje, i kao ljube Italijanski grb i grb tima. Nema od tog nista.
Oni treba da se okrenu svojoj omladini, i svojim omladinskim skolama, jer u korak s Spancima, Englezima i Nijemcima ne mogu zbog svojih glupavih zakona i poreza. Razvit onu svoju balavurdiju, zadrzat pare u zemlji i u ligi, i onda s tim istim kroz 3-4 godine harati Evropom i Svijetom.
Al haj...fudbal je davno prestao biti fudbal, sad je cisti biznis i marketing.
Nekad su igraci radili u fabrici do 3, trenirali od 4, i opet dizali pehare Lige Sampiona, pa se ponovo vracali u te fabrike. Sad fubaleri zaradjuju yebene milione sedmicno, oklizne se na liniju i pukne mu butna kost, uvjek se zale, padaju ko padavicari, tresu se po terenu i preseravaju se. Baletani pravi.
Pravi fudbal je nestao sa pojavom Bekama, onog smijesnog derpea Ronalda iz Reala, i ostalih kojima je gel u kosi bitniji od ishoda utakmice. Sve to je zacinjeno s masovno padavicarskom Barcelonom, koja je jos uz to zasticena ko polarni medvjed od sudija i uefe. Sve je to biznis sad, i lige, i reprezentacije. Samo prodaja i zarada. Koliko puta su samo nas kao reprezentaciju zavrnule sudije, izgubim glas, izgrijesim dusu, i opet zalud...
Da je se vratit na fudbal 90-2000, pa i ranije, kad su na terenu bili heroji, neunistivi ljudi. U sezoni 4 povrede bile, a tuklo se i izvaljivalo iz kopacki.
- Ringhio
#3555 Re: AC Milan
Nesto najfriskije s marketa, ponudili su interu Cassana za Pazzinija plus kesheve.
Da mi je samo znati kakve droge onaj chelavac koristi.
Jos kad uzmesh pride Mexesa za Bentera uvidis da on nije bas sav svoj.
Bas da vidimo na sta ce ova sezona ispasti.
E da...izgubismo vlastiti kup od Juventusa, mogli smo 3:1 popusit, al eto, dadose nam sudije penal pa se zavrsi s 3:2, jaki smo, pitanje je kako bi opstali u 2 ligi.
Ajd vozdra.
E da...izgubismo vlastiti kup od Juventusa, mogli smo 3:1 popusit, al eto, dadose nam sudije penal pa se zavrsi s 3:2, jaki smo, pitanje je kako bi opstali u 2 ligi.
Ajd vozdra.
-
Verocious
#3556 Re: AC Milan
Izgleda da je to vec gotova stvar samo dok se zavrse neke formalnosti. Cassano + 7 miliona za PazzaRinghio wrote:Nesto najfriskije s marketa, ponudili su interu Cassana za Pazzinija plus kesheve.
Ajd vozdra.
- Ringhio
#3557 Re: AC Milan
@Verocious
Tuga jadi chemer, kako procitah sam je trazio da ga prodaju, vidio i on da nema nafake u klubu. A samo prije 3-4 dana bio je intervju s Galijanijem gdje ga on hvali i kao nada se da ce se Cassano oduziti klubu na ukazanom povjerenju.
Izgleda da je to vracanje duga ustvari njegovo ubacivanje u transfer, i zamjena za ovu pogan interovsku.
Transparenti na tribini, kad smo igrali protiv Juventusa bili su vrh, i pravo ogledalo stanja u Milanu.
Tuga jadi chemer, kako procitah sam je trazio da ga prodaju, vidio i on da nema nafake u klubu. A samo prije 3-4 dana bio je intervju s Galijanijem gdje ga on hvali i kao nada se da ce se Cassano oduziti klubu na ukazanom povjerenju.
Izgleda da je to vracanje duga ustvari njegovo ubacivanje u transfer, i zamjena za ovu pogan interovsku.
Transparenti na tribini, kad smo igrali protiv Juventusa bili su vrh, i pravo ogledalo stanja u Milanu.
-
Verocious
#3558 Re: AC Milan
Milan je morao napraviti smjenu generacija kad-tad ali ne na ovaj nacin. Ode 6-7 staraca koji su bili dosta korisni za igru ekipe, prodaju se dva najbolja igraca i pritome se dovedu manje vise polovnjaci kao neke zamjene. Lose isplanirano, ovo se trebalo uraditi kroz dvije-tri sezone a ne odjednom.Ringhio wrote:@Verocious
Ali valjda tako mora biti i Juventus je prosao kroz jednu jako bolnu smjenu u klubu, promjenjeno je sve i svasta i opet klub zavrsi kao 7. ali od tih igraca je opet ostao neki kostur za ovu sampionsku generaciju.
- burgundy
#3559 Re: AC Milan
Nema fajde zadrzavat igraca koji je nezadovoljan,a to je slucaj sa Cassanom.Nemotivisani Cassano bi mogao sjebavat svakoga,pa bolje pustit ga.Cassano je trazio povecanje plate,na 3.5 miliona eura i produzenje ugovora,na sta Galijani nije naravno pristao.Inter je zeljan da mu placa toliko.Zao mi je oko ovog,pogotovo jer ga je Milan cekao sa formom,pa onda slucaj sa srcem,ali dobro svaki iole ozbiljniji klub bi isto uradio.Sto se razmjene tice,ja sam za,ali Cassano + 7miliona je malo puno.Intera je Pazzini kostao 12 miliona,Milan Cassana 5.Milanu treba jedan klasicni spic a Pazzini je dobar napadac,mozda je proslu sezonu nije bio u pravoj formi,ali ima kvaliteta i nos za gol sto se ocekuje od napadaca.Inter bi u Cassanu dobio nepredvidljivost i kreativnost u napadu sto im nedostaje.Cassano interista od malena,malo me je razocaro da budem iskren,ali dobro.I dalje je tu Robinho,Pato,Sharawy,i sa Pazzinijem nije to lose.
- Muhamed Đakmić
#3560 Re: AC Milan
Najbolje pokazuje gdje su Inter i Milan ovaj transfer Cassana, odnosno Pazzinija. Propali i jedni i drugi.
- Ringhio
#3561 Re: AC Milan
Ja sam veliki fan Cassana, cekao sam ga godinama da dodje u klub, pratio utakmice gdje je igrao, Sampdoria, Roma, rado sam ih gledao i uvjek imao simpatije prema klubu u kojem je igrao. Tu ne racunam Real, jer je to leglo sminkera. No, doceko sam i to da dodje u klub za koji navijam, i eto, ode...
Zao mi je sto ide jer je imao onu asistenciju, ubacivanje u vatru, temperament, i nos za gol. Fino je kreirao igru, i imao je dosta koristnih poteza. Bilo ga je zanimljivo gledati i zbog onog njegovog zajebantskog ponasanja.
Ko ce nam je sad kreirat, kad on one ?
Flamini ?
Zao mi je sto ide jer je imao onu asistenciju, ubacivanje u vatru, temperament, i nos za gol. Fino je kreirao igru, i imao je dosta koristnih poteza. Bilo ga je zanimljivo gledati i zbog onog njegovog zajebantskog ponasanja.
Ko ce nam je sad kreirat, kad on one ?
Flamini ?
- vejza00
#3562 Re: AC Milan
Ringhio wrote:Ko ce nam je sad kreirat, kad on one ?
Flamini ?
Ambrossini
-
STB08
#3563 Re: AC Milan
Uvijek mi je bio drag Cassano i želio sam da ga vidim u Milanu. Ali igrač koji nije zadovoljan klubom i koji se otvoreno deklariše kao navijač drugog (Cassano je izjavio da od 7. god navija za Inter) nam ne treba.
Imam ja svog Boneru koji je veliki navijač Milana hehehe
Imam ja svog Boneru koji je veliki navijač Milana hehehe
- Ringhio
#3564 Re: AC Milan
vejza00 wrote:Ringhio wrote:Ko ce nam je sad kreirat, kad on one ?
Flamini ?
Ambrossini
OOoOOH Ambro, stara kvrga, mastermind kreacije igara, on je na direktnoj liniji sa Murinjom, daje mu savjete kako poslozit igrace
- burgundy
#3565 Re: AC Milan

Dobrodosao. Jos par sati do zvanicnog predsavljanja.
- mrtva kokoš
#3566 Re: AC Milan
a sto ovaj kappa copa nos na ovoj slici ?! 
- boston_c
#3567 Re: AC Milan
Milan polako ali sigurno tone pod kormilom one dvojice staraca... ako u ovih slijedecih 10-ak dana ne potpisu par klasnih igraca (sanse 1%) slijedeca sezona ce biti borba za mjesta u LP i rano ispadanje iz iste ( u zavisnosti od koga izvuku, ili u grupi ili 1/8 finala)... Sto je najgore ja nevidim svjetlo na kraju tunela ni u slijedece 2-3 godine.
- burgundy
#3568 Re: AC Milan
Da nije onih staraca Milan nikad ne bi osvojio 8 prvenstava,5 liga sampiona i mnostvo drugih trofeja.Nijedan tim ne moze uvijek osvajati sve i svasta.Periodi uspona i padova se desavaju.Jasno je da sa ovom trenutnom ekipom Milan nije ozbiljan kandidat za skudeto,za LP da ne govorimo,otisla je jedna sjajna generacija odjednom. Neki su se oprostili od fudbala,drugi zavrsavaju karijere gdje su poceli,treci nisu mogli pruzit igre kao na vrhuncu karijera.Tesko jeste,vrmena ce trebat ali Milan ce uvijek biti Milan i dobri igraci ce dolazit u klub.Ovo je period tranzicije.boston_c wrote:Milan polako ali sigurno tone pod kormilom one dvojice staraca... ako u ovih slijedecih 10-ak dana ne potpisu par klasnih igraca (sanse 1%) slijedeca sezona ce biti borba za mjesta u LP i rano ispadanje iz iste ( u zavisnosti od koga izvuku, ili u grupi ili 1/8 finala)... Sto je najgore ja nevidim svjetlo na kraju tunela ni u slijedece 2-3 godine.
A Cassano iako mi je bio drag ispo je pizdurina.Cekaj 3 mjeseca da se vrati u formu,pa 6 mjeseci lijecenje,uz to redovno primanje plate.Takvi igraci nam ne trebaju bez obzira na kvalitete.
- Atticus Finch
#3569 Re: AC Milan
Pročitah negdje da je Milan ispunio kvotu nonEU igrača. Da li je to istina?
- burgundy
#3570 Re: AC Milan
Da.Atticus Finch wrote:Pročitah negdje da je Milan ispunio kvotu nonEU igrača. Da li je to istina?
- burgundy
#3571 Re: AC Milan
Frisko.Kakin otac koji je ujedno i njegov agent prije par minuta je stigao u Milano.Moze bit bidne moze bit ne bidne 
- boston_c
#3572 Re: AC Milan
Sve to stoji, ali ovaj pad traje vec od 2007, ok onaj skudeto od prosle godine je bio bljesak i to zahvaljucjuci par super transfera (kvalitetno-jeftinihburgundy wrote:Da nije onih staraca Milan nikad ne bi osvojio 8 prvenstava,5 liga sampiona i mnostvo drugih trofeja.Nijedan tim ne moze uvijek osvajati sve i svasta.Periodi uspona i padova se desavaju.Jasno je da sa ovom trenutnom ekipom Milan nije ozbiljan kandidat za skudeto,za LP da ne govorimo,otisla je jedna sjajna generacija odjednom. Neki su se oprostili od fudbala,drugi zavrsavaju karijere gdje su poceli,treci nisu mogli pruzit igre kao na vrhuncu karijera.Tesko jeste,vrmena ce trebat ali Milan ce uvijek biti Milan i dobri igraci ce dolazit u klub.Ovo je period tranzicije.boston_c wrote:Milan polako ali sigurno tone pod kormilom one dvojice staraca... ako u ovih slijedecih 10-ak dana ne potpisu par klasnih igraca (sanse 1%) slijedeca sezona ce biti borba za mjesta u LP i rano ispadanje iz iste ( u zavisnosti od koga izvuku, ili u grupi ili 1/8 finala)... Sto je najgore ja nevidim svjetlo na kraju tunela ni u slijedece 2-3 godine.
A Cassano iako mi je bio drag ispo je pizdurina.Cekaj 3 mjeseca da se vrati u formu,pa 6 mjeseci lijecenje,uz to redovno primanje plate.Takvi igraci nam ne trebaju bez obzira na kvalitete.
mislim da to svi znamo ako Milan hoce da se takmici sa kremom euro fudbala i da bude ozbiljan kandidat za osvajanje LP svake godine on mora da zadrzi najbolje igrace i jos pocne da trosi, a koliko vidim planovi/preduslovi za takvo nesto uopste ne postoje.
-
STB08
#3573 Re: AC Milan
Ova Genoa kao nas trening kamp, citam da nam sada iz nje dolazi neki Ze Eduardo na posudbu
-
STB08
#3575 Re: AC Milan
Didac Vila surgery blow
21.8
Source: Football Italia
Didac Vila's problems continue, as after a failed transfer the Milan defender is out for eight weeks following surgery.
The Spaniard had been due to make the move to Valencia this summer when he failed a medical due to a groin problem.
He returned to Milanello and today it was announced he will be out of action for eight weeks – if there are no complications – after surgery for athletic pubalgia.
Didac Vila spent last season on loan at Espanyol, but with this setback it will be difficult for the Rossoneri to get him off their books.
Source: Football Italia
Didac Vila's problems continue, as after a failed transfer the Milan defender is out for eight weeks following surgery.
The Spaniard had been due to make the move to Valencia this summer when he failed a medical due to a groin problem.
He returned to Milanello and today it was announced he will be out of action for eight weeks – if there are no complications – after surgery for athletic pubalgia.
Didac Vila spent last season on loan at Espanyol, but with this setback it will be difficult for the Rossoneri to get him off their books.