AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burgundy

#3501 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Ma ako jos neko dodje dobro je,nema nista od zvucnih imena.Kaka nema sanse da dodje jer je skup,a Real ne da na posudbu,treba i njima lova za Modrica.Mada treba naci neku zamjenu za Pata.
STB08

#3502 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Slazem se za Staklne Noge (Pata), nikad mi nije bio drag :D I kad nije povrijedjen, previse je sebican. Treba nam neki polivalentan igrac (mozda ga dobijemo u malom Faraonu) i 1 Inzaghi :) koji ce samo ubacivati lopte u mrezu
Kad se samo sjetim tandema on i Sheva u napadu, a i Tomasson je bio dostojna zamjena...pa zatim kratko Crespo...
STB08

#3503 Re: AC Milan

Post by STB08 »

AC Milan - Olimpia 3-1 (Binho, Noce 2x)

http://www.youtube.com/watch?v=-hTERx32 ... r_embedded
burgundy

#3504 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Dobra utaklmica bi,pogotovo prvo poluvrijeme.Olimpia iako slabija ekipa,jako su solidno odigrali.Robinjo igrac utakmice,mnogo je pretrcao,doslovno svuda ga je bilo na terenu.Driblinzi pasovi i gol na kraju.Cassano jos nije fit,ali genijalan je igrac bez obzira na sve.Mladi Cristante je buducnost Milana,bice srasan igrac tek mu je 17.De Sciglia cemo gledat ove godine cesce,da je ovako na lijevom boku ko sto je na desnom sve bi ljepse bilo :D.Sad ide Real osmog to ce biti pravi test i vrhunac ove turneje.Mozde se i nesto isposluje u vezi Kake,mada ce bit tesko.Kaka je jos klasa od igraca.
STB08

#3505 Re: AC Milan

Post by STB08 »

burgundy wrote:Dobra utaklmica bi,pogotovo prvo poluvrijeme.Olimpia iako slabija ekipa,jako su solidno odigrali.Robinjo igrac utakmice,mnogo je pretrcao,doslovno svuda ga je bilo na terenu.Driblinzi pasovi i gol na kraju.Cassano jos nije fit,ali genijalan je igrac bez obzira na sve.Mladi Cristante je buducnost Milana,bice srasan igrac tek mu je 17.De Sciglia cemo gledat ove godine cesce,da je ovako na lijevom boku ko sto je na desnom sve bi ljepse bilo :D.Sad ide Real osmog to ce biti pravi test i vrhunac ove turneje.Mozde se i nesto isposluje u vezi Kake,mada ce bit tesko.Kaka je jos klasa od igraca.
Cassano je kralj, drago mi je sto je ostao u timu, pricalo se kao da bi i on mogao napustiti Milan.
U napadu Steklene Noge i Faraon, a iza njih Cassano da ih hrani loptama, vidjet cemo kako ce Alegri to postaviti u sezoni. Samo da Boa ne bude poluspic
Jack Be Nimble

#3506 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Image

:D
burgundy

#3507 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Trazi covjek investitore.

Image
burgundy

#3508 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Jack Be Nimble wrote:Image

Mozda ce i bit nesto od ovog sastanka.Kruze glasine da bi Gazprom mogao kupiti 25 % akcija Milana za 180 miliona eura.Upitan za strane investitore Berluskoni je rekao : Nasa vrata su uvijek otvorena za svakog ko zeli da pomogne nasem klubu.Mi imamo Milan u nasim srcima i uvijek mislimo sta je najbolje za Milan.Nase finansije su sada u redu za naredne 3-4 godine.Prvenstveno je dug izbrisan prodajom Ibrahimovica i Thiaga Silve.
Jack Be Nimble

#3509 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Ja se nadam da ce nesto biti!
Ringhio

#3510 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Ja kako sam gledao na CNN ili na nekom drugom inostranom programu, rekose da kinezi pregovaraju s Berluskonijem i da bi mogli uloziti veeeeeliki novac u klub, ako ne i otkupiti ga, sto je po meni neoprostivo.

Dobiti 20-40 posto akcija ok, ali odkupiti klub kompletan, da budemo ko Chelsea, ili Manchester City...bljak...

Milan je uvjek bio italijanski, takav bi morao i da bude u buducnosti, uvjek, bez izuzetka.
Jack Be Nimble

#3511 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

I ja sam da bude 20-40% ali u ovoj danasnjoj globalizaciji/ekonomiji vise nije moguce izdrzati tim a da se ne dobiju koferi love od Rusa/Kineza/Arapa. Meni je zao manjih timova koji mozda nece moci da privuku paznju stranaca. Najbolje za Milan i ostale klubove u Italiji da izgrade svoje stadione i da odetle podignu neku lovu. Vecina stadiona u Italiji je po kvalitetu bukvalno jednaka Bilinom Polju.
Ringhio

#3512 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Imao je on jednu fazu zelje za granjom stadiona. Stadio Silvio Berlusconi. I onda je odustao jer je lafo zaljubljen u San Siro.

Frka je u cijenama karti, a ne u stadionima. Znam da je poredjenje bilo prije mozda 1 ili 2 godine, da si za pare za koje bi uzeo najjeftiniju kartu za utakmicu u italiji mogao kupiti VIP kartu na shvabskom terenu. Svabe imaju dosta jeftine karte, i oni su ko i amerikanci, njima je utakmica vise zabava, i gubljenje vremena, gdje se najede i napije, malo zapjeva i ode se kuci, dok kod talijana, to je skroz drugacija situacija.
elmirčo

#3513 Re: AC Milan

Post by elmirčo »

Jack Be Nimble wrote:I ja sam da bude 20-40% ali u ovoj danasnjoj globalizaciji/ekonomiji vise nije moguce izdrzati tim a da se ne dobiju koferi love od Rusa/Kineza/Arapa. Meni je zao manjih timova koji mozda nece moci da privuku paznju stranaca. Najbolje za Milan i ostale klubove u Italiji da izgrade svoje stadione i da odetle podignu neku lovu. Vecina stadiona u Italiji je po kvalitetu bukvalno jednaka Bilinom Polju.
Dodjite kod čika Anjelija na kafu :dance: :mrgreen:
burgundy

#3514 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Image
Atticus Finch

#3515 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Da, ali je Juventus napravio stadion, u dvije sezone skoro u potpunosti izmjenio ekipu (iz tog razloga velika potrošnja), a treba dodati da nije igrao ligu prvaka, za razliku od Intera i Milana. Već iduće sezone će saldo biti potpuno drugačiji, jer će Juventus imati najbolje poslovanje, te će biti daleko ispred ostalih u Italiji.
burgundy

#3516 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Bez obzira 139 miliona je velika cifra.U buducnosti ce se Juventusov stadion isplatit ali nerealno je ocekivati da ce se za godinu dana odstrniti dug.Juventus je vec jednu sezonu odigrao na novom stadionu.Takodje Juventus je jos u potrazi za napadacem.Milan nije prodao dvojicu najboljih igraca zato sto je htio,vec je bio primoran,da bi konsolidirao finansije,upravo zbog FFP koji je sve blize.Vecina ovih klubova imaju svoje stadione,i u situciji su kudikamo boljoj od italijanskih kada su takse u pitanju,ali vidimo da ih to ne sprjecava da su do guse u dugovima,da ne pricamo o finansijskoj krizi koja je pogodila citavu Evropu a koja se itekako odrazava i na same klubove.Real ima mozda najvise fanova na svijetu,ali ovaj dug od 300 miliona ce bit tesko breme za njih.Da ne govorim o ovim bogatim novopecenim klubovima.Prije dvije godine Real bi zavrsio transfer Modrica u hipu,a sada vidimo koliko se vaga da bi se skinuo koji milion.Svi klubovi su svjesni nadolazeceg FFP,i ko bude igrao po pravilima istog bice u prednosti.Bolna je bila prodaja Ibre i Silve,ali kada si preko 26 godina u ovom poslu sigurno znas sta je najbolje za klub.I sam Man City nije vise aktivan kao prije godinu - dvije,ove godine nijedno zvucno pojacanje nisu doveli,zele Van Persija,ali isto tako prvo zele prodat jednog napadaca po svemu sudeci Dzeku ako je neko spreman dati 31,5 miliona eura.FFP ce biti dobar zato sto nece vise biti vlasnika klubova koji ce pokrivati gubitke,vec ce biti odredjeni iznos kojim mogu pokriti dug, ja mislim do 30 miliona,a ostalo ce bit snadji se kako znas i umijes.Bice zanimljivo u svakom slucaju,ali mislim da je buducnost jaka omladinska skola.
Atticus Finch

#3517 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Andrea Agnelli je najavio da će do polovine 2013. godine Juventus uspostaviti finansijski ekvilibrium. Sve dosad urađeno vodi ka tome.

burgundy

#3518 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Pismen vam je ovaj presidente,odlicno prica engleski.
burgundy

#3519 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Cristian Zapata stigao na posudbu iz Vilareala.Vise bih volio da je doveden Mbiwa,ali Monpeljeov predsjednik je malo lud,tako da ce doc mozda sljedece godine djabe.Zapata je bio odlican u Udinezeu,u Vilarealu je bas potonuo kao podmornica,nadam se da ce mu igranje za Milan vratitit samopouzdanje i motivaciju,pogotovo sto je tu jos jedan odlicni veteran Kolumbijac Yepes.Veceras u 2 Real Madrid - AC Milan prijateljska u New Yorku.
ganjeta

#3520 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Prvih 15. minuta Milan se brani k'o na Kupresu :lol:, centra nisu prešli.
Rob_Atl

#3521 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

Ne znam kako Milan ima uopste 11 igraca da sastavi ekipu, sve rasprodali :D
Ringhio

#3522 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Nekad kad se sjetim kakav nam je kub bio. Najbolji igraci nisu mogli izaci iz kluba za zivu glavu, niti su trazili da idu odatle, a nije bilo novca kojim su se mogli kupiti. Sad svaka susa moze doci i reci ja hocu Kaku, daj nam i Zlatana, daj nam i tog dugonju tu u odbrani, i de za kusur upakuj mi kopacki i suvenira.

Mi smo poslati rasadnik za manje klubove od nas, cuj, PSG kupi od nas 2 vrhunska igraca. Zamisli to prije 10 godina.

I sad Zapata, kupimo svakakav sljam, da bi igrao 2 godine, ti ga dobio dzabe, otkupio, i onda ga prodo po 2 puta vecoj cijeni zato sto je igra u Milanu. Nece to tako dovijeka biti. Mogli bi uskoro roljnut ko Kaljari, da nas nema ni na mapi.

Umjesto da se okrenemo omladincima, 17-18-19 godina, koje mi stancamo u svojim omladinskim skolama fudbala, mi kupujemo nekakve mrsomude, da bi ih samo prodali, i napravili profita, jer eto Milan je u dugovima.

Joj sto me nerivraju.

I sad ovih 5 komada protiv reala. To pokazuje nasu realnu snagu. Vec ako nas ljudi drobe, ubaci djecu nek se celici, drobit ce 2 godine, al zato ce 3 godinu svima da polome zube.
STB08

#3523 Re: AC Milan

Post by STB08 »

Ringhio wrote:
Umjesto da se okrenemo omladincima, 17-18-19 godina, koje mi stancamo u svojim omladinskim skolama fudbala, mi kupujemo nekakve mrsomude, da bi ih samo prodali, i napravili profita, jer eto Milan je u dugovima.

I sad ovih 5 komada protiv reala. To pokazuje nasu realnu snagu. Vec ako nas ljudi drobe, ubaci djecu nek se celici, drobit ce 2 godine, al zato ce 3 godinu svima da polome zube.
Slažem se.

Ali kdo nas je politika da mlade talente šaljemo na posudbu, zatim prodamo pola ugovora i onda nakon par godina, otkupimo tog igrača po puno većoj cijeni....
burgundy

#3524 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Nije sramota izgubiti od ovog Reala,ali je sramota ovakvim rezultatom.Real je dominirao citavim dijelom utakmice,mada je Milan sa prvim sastavom bolje stajao.Drugi dio i tu se vidjela razlika,u kvalitetu i sirini klupe Reala u odnosu na Milan,a da ne spominjem puno bolju fizicku pripremljenost realovih igraca.Real ima najbolji kontranapad na svijetu,malo se otvoris i nema te.Di Marija je haos pravio po lijevoj strani,Ronaldo je odigrao sa pola snage,ali i to mu je bilo dovoljno za dva gola.Udje Kaka i za 40 minuta upisa 3 asistencije,kazu nije ko sto je bio, spor te ovo te ono.Ovaj Kaka je bolji od komplet bi bio najbolji igrac Milana.Tezak poraz Milana i samo nas je vratio u realno stanje,a to je da nema trofeja ove sezone.A za Real sve najbolje,samo ima par ekipa moze parirat,strasni su.
missko

#3525 Re: AC Milan

Post by missko »

Moj Milane jabuko sa grane, moj Milane ............
Stra reci nego igranje s ugledom kluba.
Post Reply