AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ibizza

#3226 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Petit_Beurre wrote:Mexes, Nesta, Gatto, Ambro, Seedorf, Robinho, Inzaghi, Pato ( posudba ), Zambrotta, Muntari, Aquilani ( ova posljednja dvojica bi kao i mogla ostati, al samo kao rezervni igraci), sve je ovo visak.
Sto je najzalosnije ne ocekujem nista od ljeta, doće Montolivo ( :-) ) i još koji jeftini igrač. Jedino što me obradovalo su vijesti oko Albe iz Valencije i Murijela iz Leccea. Mali je je*eni vrag, strašno igra, evo Romi je ubo dvicu.
MilanLab se treba raspustiti pod hitno, pa dokle više Meeserman da šenluči, čovjek je postao Frankenstein.
Zadržati Allegrija, Ibru, TS-a, KPB-a, Abbiatija i oko njih graditi novu ekipu, u protivnom nek nam je Bog na pomoći...
Slazem se,ovo treba uraditi bez obzira dali uzeli titulu ili ne.
Valjda u Italiji(da ne idu dalje) ima 6-7 mladih igraca koji ce se uz ove nabrojane prosetati ligom.
Petit_Beurre

#3227 Re: AC Milan

Post by Petit_Beurre »

ibizza wrote: Slazem se,ovo treba uraditi bez obzira dali uzeli titulu ili ne.
Valjda u Italiji(da ne idu dalje) ima 6-7 mladih igraca koji ce se uz ove nabrojane prosetati ligom.

Muriel je zabio prvi i treći gol na snimku. Odlična zamjena za Pata a i jako je mlad ( za 10 dana puni 21godinu ).
Najbolja zamjena za Robinha bi bio Jovetić, uf kako bi njega volio vidjeti u Milanu.
-----Muriel------
Ibra--------Jovetić/Shaarawy
A ne treba zaboraviti da imamo Cassana.
Za sredinu nam treba definitivno jedan vrsni kreativac, jedan trkač i defanzivni vezni.
Priča se o M'Vili ( Rennes ) i Asamoah Kwadwu iz Udinesea. Montolivo je također skoro 90% naš igrač. Tu su i Ederson iz Lyona, Džagoev iz CSKA-a itd itd. Van Bommela bi volio vidjeti još jednu sezonu, jer mislim da je još uvijek jako koristan.
Asamoah(Urby)---V.Bommel (M'Vila)---KPB (Aqua/Monti)

Odbrana:
J.Alba ---- T.Silva----??????---- Srna ( besplatno na kraju sezone)
2407

#3228 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Asamoah i Jovetic su Juventusovi :mrgreen:
oridjidji

#3229 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Petit_Beurre wrote:da ode Allegri? Ljudi čovjek je sa prepolovnom ekipom koja je skoro cijelu sezonu osakaćena povredama dosao do četvrtine finala LP, držao prvo mjesto koliko je držao. Čovjek ne može da izgradi svoj sistem jer nema igrače za takvo nešto. Nije Allegri ni izbliza kriv, kriva je uprava i onaj kreten Berlusconi.
kriv je kako nije kriv, prosle sezone je osvojio titulu, ali je pobjedio obje napoli, s lacijem je uzeo 4 boda, od juventusa 3 u dva meca, sa romom takodjer, od intera 4, od fiorentine 6.
ove sezone s lacijem uzeo bod, sa napolijem bod, od juventusa bod, sa romom jedino imao pozitivan bilan, od intera izgubio, od fiorentine ima 3 boda.

nema opravdanja za lose rezultate i sa ovako polovnom ekipom.
oridjidji

#3230 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

burgundy wrote:
oridjidji wrote:
Dr. Kuca wrote:Kako jadan jedanesterac opet. Ooohooo
sramotan penal, maxi se okliznuo, sudija im dao penal. sve u svemu nisu juce zasluzili da pobjede. svaka cast fiorentini.iako sam rosoner nadao sam se kiksu milana nakon barse. mislio sam da ce biti remi. jedina pozitivna stvar u ovome porazu je to sto do kraja sezone nemaju pravo na kix, kao ni juve. titula se moze izgubiti i dobiti u ovih 7 kola do kraja. allegri ako je mislio da moze lagano do sada, definitivno nek zna da od sada nemoze.

ako ode allegri koga biste zeljeli na klupi milana?
+1

Ako ode Allegri,volio bih da Tassotti dobije sansu i da Maldinija ubace da radi sa odbrambenim dijelom. Mislim da je ne uvrstavanje Maldinija u Milan jedna velika sramota za klub.Tassotti je vec dosta dugo pomocnik,pocevsi od Ancelotija pa Leonarda sad evo Allegrija,mislim da taj covjek ima dovoljno znanja da pokusa biti trener,a i kao igrac je bio pod trenerskim velicinama kakvi su Kapelo i Saki.Ove godine Tassottija je trazio i Lazio kad je Edy Reja htio da napusti Lazio medjutim Tassotti je to odbio.
tasoti jeste stasavao uz dobra trenerska imena, ali ne znam kako bi se snasao u ulozi glavnog trenera. volio bi bilo koje zvucnije ime u ulozi glavnog trenera. meni su se od trenutnih trenera u italiji najvise svidjeli mazari i guadolin, cak mi se i spaleti svidjao nekada kao opcija za trenera milana, ali od ove trojice vjerovatno nece niko preuzeti milan.
svakako nam treba trener koji je kruna u evropskome fudbalu hidink, van hal, lipi, kapelo, neko s kime bi milan mogao daleko dogurati i u lpu. alegri je ove sezone pogubio konce sa milanom jer je dosta bodova prosuo protiv ekipa koje je mahom prosle sezone dobio.

ako je istina ono sto mediji pisu tj. da bi ove godine berluskoni mogao razrjesiti kasu onda cemo dobiti i dobrog trenera, a bogme i dosta dobrih igraca.
burgundy

#3231 Re: AC Milan

Post by burgundy »

2407 wrote:Asamoah i Jovetic su Juventusovi :mrgreen:
Koliko ja znam jedan igra u Udinezeu drugi za Fiorentinu.
oridjidji

#3232 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

burgundy wrote:
bogme se juve previse nada, a ko ce zaista poci iz udinezea i fiorentine u druge klubove vidjecemo kada krene prelazni rok. jovetic bi mogao biti novi il genio ako predje u milan. kad se sjetim kakav je prije milan imao fenomenalan tim ...
2407

#3233 Re: AC Milan

Post by 2407 »

burgundy wrote:
Naravno ali su nova pojacanja Juventusa :razz:
2407

#3234 Re: AC Milan

Post by 2407 »

oridjidji wrote:
burgundy wrote:
bogme se juve previse nada, a ko ce zaista poci iz udinezea i fiorentine u druge klubove vidjecemo kada krene prelazni rok. jovetic bi mogao biti novi il genio ako predje u milan. kad se sjetim kakav je prije milan imao fenomenalan tim ...
Juve ima dobru saradnju s timom iz Udina i Pazienza je vec tamo, tako da bi on uz doplatu trebao za Asamoaha. A za Jovetica ce biti tesko s obzirom na rivlastvo dva kluba, ali definitivno je da Joveta na ostaje u Firenzi.
burgundy

#3235 Re: AC Milan

Post by burgundy »

2407 wrote:
burgundy wrote:
Naravno ali su nova pojacanja Juventusa :razz:
ŠBB KBB djesi Moggi jr :D
2407

#3236 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Ide mi dobro pogadjanje buducnosti ovih dana pa sam se malo osilio 8-) :razz: :mrgreen:
burgundy

#3237 Re: AC Milan

Post by burgundy »

2407 wrote:Ide mi dobro pogadjanje buducnosti ovih dana pa sam se malo osilio 8-) :razz: :mrgreen:
Dobro je samo nemoj u kašike gledat,sve ostalo prolazi.
oridjidji

#3238 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

2407 wrote:
oridjidji wrote:
burgundy wrote:
Juve ima dobru saradnju s timom iz Udina i Pazienza je vec tamo, tako da bi on uz doplatu trebao za Asamoaha. A za Jovetica ce biti tesko s obzirom na rivlastvo dva kluba, ali definitivno je da Joveta na ostaje u Firenzi.
nista tu nije sigurno, jer asamoaha ako bude zelio neko van italije, definitivno ode za bolje pare nego sto moze dobiti ako podje u juventus.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3239 Re: AC Milan

Post by F&N »

Evo citam ovdje opravdanja na racun Alegrija.
Po meni ne treba njega pravdati toliko.
Jel trener taj koji treba uozbiljiti Robinha i reci mu kada udje u 16 da ne radi 18000 driblinga vec da ili puca ili odmah asistira, je li trenerov poso da natjera Aquilanija i ostatak sredine da pomazu odbrani, a ne da ko juce lagano setaju i gledaju Boneru i Mexesa kako se bore sami protiv 3 igraca Fiorentine?

Previse se Alegri ne zeli zamjeriti nekim igracima, covjek je kukavica. To je jedino sto mi se kod njega ne svidja.

Jebenu Fiorentinu nisu mogli pobjediti 1:0 nek se ubiju, svi igraci i strucni stab.

Na kraju krajeva nije bitna utakmica protiv Fiorentine, sta je bilo protiv Napolija, Lacija, Juventusa, Intera sve na San Siru???

Je li i to Berluskoni kriv?

Kriv je strucni stab i igraci NA PRVOM MJESTU. Tek poslije dolazi krivica Galijanija i Berluskonija.

Realno uporedite sastave i imena na svim pozicijama u Seriji A, pa vidite je li moglo ili moralo bolje.

A citav ljekarski tim Milana bih u tamnicu.
I ovo sa povredama se godinama povlaci.
studeni76

#3240 Re: AC Milan

Post by studeni76 »

oridjidji wrote:
ako je istina ono sto mediji pisu tj. da bi ove godine berluskoni mogao razrjesiti kasu onda cemo dobiti i dobrog trenera, a bogme i dosta dobrih igraca.
Eto vam Balo, mogao bi uskoro bit na prodaju. Dobijate novog Messia,a pozitivno djeluje i na ekipu :D
F&N

#3241 Re: AC Milan

Post by F&N »

studeni76 wrote:
oridjidji wrote:
Eto vam Balo, mogao bi uskoro bit na prodaju. Dobijate novog Messia,a pozitivno djeluje i na ekipu :D
da mu Ibro par samara svinta i pokaze gdje mu je mjesto :mrgreen:
spree

#3242 Re: AC Milan

Post by spree »

i montolivo. da se ni njemu ne nadaju :D.
Petit_Beurre

#3243 Re: AC Milan

Post by Petit_Beurre »

F&N wrote:Evo citam ovdje opravdanja na racun Alegrija.
Jel trener taj koji treba uozbiljiti Robinha i reci mu kada udje u 16 da ne radi 18000 driblinga vec da ili puca ili odmah asistira, je li trenerov poso da natjera Aquilanija i ostatak sredine da pomazu odbrani, a ne da ko juce lagano setaju i gledaju Boneru i Mexesa kako se bore sami protiv 3 igraca Fiorentine?

Previse se Alegri ne zeli zamjeriti nekim igracima, covjek je kukavica. To je jedino sto mi se kod njega ne svidja.

Jebenu Fiorentinu nisu mogli pobjediti 1:0 nek se ubiju, svi igraci i strucni stab.

Na kraju krajeva nije bitna utakmica protiv Fiorentine, sta je bilo protiv Napolija, Lacija, Juventusa, Intera sve na San Siru???

Kriv je strucni stab i igraci NA PRVOM MJESTU. Tek poslije dolazi krivica Galijanija i Berluskonija.

Realno uporedite sastave i imena na svim pozicijama u Seriji A, pa vidite je li moglo ili moralo bolje.

Ne možeš konja valceru naučiti. Čovjek od govana pitu pravi. Skoro cijelu sezonu kuburimo sa povredama, često nismo pola tima imali. Prošle sezone je napravio čudo, ove pogotovo samo nije ničija do zore gorila.
Protiv Fiorentine smo pukli psihički, to jeste do Allegrija ali to je stvarno zanemarivo u poređenju s onim što je čovjek uradio s ovakvim timom, koji je, nažalost moram priznati ovisan i previše o Ibri i njegovom raspoloženju, i što je još gore on je "mediocre"- š'o bi rekli anglo-saksonci.

Postali smo jeftini. Berlu hoće trofeje s ekipom u koju se godišnje uloži oko 10 miliona?
Lako je Conteu srati. Koliko je para Juventus uložio prethodnih godina a koliko Milan. Na koliko frontova je Milan igrao a na koliko Juve. Sa koliko povreda Juve sa koliko Milan?

Imamo trenera sa kojim se možemo udarati nogom u guzicu od sreće, samo nemam ekipu.
oridjidji

#3244 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

studeni76 wrote:
oridjidji wrote:
podcjenjujete svi vi balu, a prvi trener koji bude veci psiholog od njega ce napraviti zvijer igraca od njega.
za njega je murinjo rekao da je momak vanserijski talenat i da sa malo truda moze postati svijetski kalibar od igraca.
pogledaj baline igre sa pocetka njegove karijere u interu i vidjeces da je to dijete u stanju mnogo toga da uradi.

to sto niko sa njim nije znao, ne znaci da neko drugi nece sa njim moci bolje...
rano je njega proglasavati za loseg igraca...
fosil

#3245 Re: AC Milan

Post by fosil »

oridjidji wrote:
studeni76 wrote:
oridjidji wrote:
podcjenjujete svi vi balu, a prvi trener koji bude veci psiholog od njega ce napraviti zvijer igraca od njega.
za njega je murinjo rekao da je momak vanserijski talenat i da sa malo truda moze postati svijetski kalibar od igraca.
pogledaj baline igre sa pocetka njegove karijere u interu i vidjeces da je to dijete u stanju mnogo toga da uradi.

to sto niko sa njim nije znao, ne znaci da neko drugi nece sa njim moci bolje...
rano je njega proglasavati za loseg igraca...
Drug, sve sto si napisao stoji, ali mora se i Balo malo trgnuti i njemu je dvadeset druga. Nije jedini vanserijski talenat koji bi se trebao odreci mnogo toga u zivotu da uspije. Puno toga je i do njega...
oridjidji

#3246 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Petit_Beurre wrote:
F&N wrote:Evo citam ovdje opravdanja na racun Alegrija.

Ne možeš konja valceru naučiti. Čovjek od govana pitu pravi. Skoro cijelu sezonu kuburimo sa povredama, često nismo pola tima imali. Prošle sezone je napravio čudo, ove pogotovo samo nije ničija do zore gorila.
Protiv Fiorentine smo pukli psihički, to jeste do Allegrija ali to je stvarno zanemarivo u poređenju s onim što je čovjek uradio s ovakvim timom, koji je, nažalost moram priznati ovisan i previše o Ibri i njegovom raspoloženju, i što je još gore on je "mediocre"- š'o bi rekli anglo-saksonci.

Postali smo jeftini. Berlu hoće trofeje s ekipom u koju se godišnje uloži oko 10 miliona?
Lako je Conteu srati. Koliko je para Juventus uložio prethodnih godina a koliko Milan. Na koliko frontova je Milan igrao a na koliko Juve. Sa koliko povreda Juve sa koliko Milan?

Imamo trenera sa kojim se možemo udarati nogom u guzicu od sreće, samo nemam ekipu.
nebih se slozio da nemamo ekipu, napokon ove sezone imamo skoro pa dupli sastav, steta samo sto nije dao povjerenja vise mladim igracima. ibrahimovic je centralna figura naseg tima, ali to nam je prosle sezone pomoglo ove nije jer su nas sve ekipe procitale, kao i nasu igru. u srazu sa vecim ekipama ove godine smo izgubili puno vise bodova nego prosle godine. pa ove sezone je vise zabio nocerino nego robinjo... zabio je vise i od pata koji je zbog povrede dugo odsustvovao i opet odsustvuje. ibra je igrac boli glava, ali u velikim mecevima rijetko odigra kao u malim i to mu je boljka. robinjo jednu zablista i onda napravi katastrofalan niz losih predstava i tako u krug. nema kontinuitet. pato i kasano su odsutni zbog problema sa povredama i zdravljem. maxi lopez i el sharawy dobijaju na kapaljku prilike, mada i nisu tako losi igraci da nebi mogli igrati cesce.

istina je danas gaze povrede, ali definitivno je vrijeme da se upali alarm i da zapnu u prvenstvu kada u lp-a nisu dobacili do polufinala jer sezona bez trofeja bilo bi previse za ovakav milan.
oridjidji

#3247 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

jos da napomenem jedino su milan i bajern od top 10 najbogatijih klubova bez dugova.
sva govorkanja unazad godinu, dvije vode ka tome da bi milan mogao graditi ubrzo svoj stadion.
a rekonstrukcija tima se spominje ove godine... abd mislim da cemo biti na ljeto mnogo jaci nego sada...
F&N

#3248 Re: AC Milan

Post by F&N »

Sva ta "vadiona" stoji, ali realno ba nemas opravdanja za onakvu utakmicu protiv Fiorentine te naku kukavicku taktiku protiv Catanie na pocetku drugog poluvremena kad su izjednacili.
Jarane oni primaju MILIONE, halo ba MILIONE, zamisli u nekoj firmi da neki menadzeri dovedu u pitanje ostvarenje zacrtanih ciljeva u toku poslovne godine, a plate su im milionske.
Pa letili bi kroz vrata i to prvo glavom pa onda ostatkom tijela.

Na kraju krajeva mogu puci psihicki, moze im biti los dan, moze da ih nece lopta taj dan, jebi ga nece pa nece, ali moras se zalagati, moras trcati, moras pokazati makar volju. Protiv Fiorentine su pokazali goli k.... I za takav stav prema igri bih im ja fino svima radne knjizice vratio u ruke.

A o politici dovodjenja igraca se moze pisati danima, daj Boze da se ista promjeni i ove godine, valja kakvih para Berluskoniju da ostane i za kurve, jos uvijek nije se odredio za prioritete da li ce biti akvizicije u muskom ili zenskom taboru njegove ekipe.
oridjidji

#3249 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

F&N wrote:Sva ta "vadiona" stoji, ali realno ba nemas opravdanja za onakvu utakmicu protiv Fiorentine te naku kukavicku taktiku protiv Catanie na pocetku drugog poluvremena kad su izjednacili.
Jarane oni primaju MILIONE, halo ba MILIONE, zamisli u nekoj firmi da neki menadzeri dovedu u pitanje ostvarenje zacrtanih ciljeva u toku poslovne godine, a plate su im milionske.
Pa letili bi kroz vrata i to prvo glavom pa onda ostatkom tijela.

Na kraju krajeva mogu puci psihicki, moze im biti los dan, moze da ih nece lopta taj dan, jebi ga nece pa nece, ali moras se zalagati, moras trcati, moras pokazati makar volju. Protiv Fiorentine su pokazali goli k.... I za takav stav prema igri bih im ja fino svima radne knjizice vratio u ruke.

A o politici dovodjenja igraca se moze pisati danima, daj Boze da se ista promjeni i ove godine, valja kakvih para Berluskoniju da ostane i za kurve, jos uvijek nije se odredio za prioritete da li ce biti akvizicije u muskom ili zenskom taboru njegove ekipe.
vjeruj mi da je berli trener kluba, oni bi lp sa pjesmom osvajali jer covjek vidi nezalaganje na terenu i uvijek je kritican prema onome sta vidi. energicniji je on od njih lik iako ima 70 i kusur godina. stari je on lisac. neka stari udara samo, jbg zasluzio je ipak je on najbolji predsjednik milana ikada zbog toga kakvog je fudbalskog giganta stvorio od kluba koji je imao mnostvo oscilacija i losih trenutaka prije njega.
Mirnnes

#3250 Re: AC Milan

Post by Mirnnes »

Evo čitajući komentare pojedinih forumaša, bude mi drago što očito ima u ovom gradu još poneki veliki fan Milana, zaljubljenik u Rossonere :)

Što se ove sezone tiče, po meni je Milan dostigao vrhunac u LP, proći Barcu nije bilo objketivno očekivati. Druga je stvar što ždrijeb Milanu u 1/4 finala nije doveo Apoela, Benficu ili Marsej..., gdje bi bili čak i favoriti.

Šteta je što je igra na 2, a jednim djelom sezone i na 3 fronta, rezultirala brojnim povredama, i to ključnih igrača, i to za ključne utakmice (Silva, VanBommel, Boateng...), to, prije svega govori o nedovoljno širokom igračkom kadru, igračima koji su istrošeni i stari itd...
Sa ovim što ima, Allegri mora pokušati SVE da do kraja osvoji titulu, povratak Silve i Bommela bi puno značio u tome...

Za sljedeću godinu, ako bude para, biće i muzike :p. Pa vec je poznato ko su i ko ce biti trzisno najzanimljiviji igrači: Modrić, G.Bale, Neymar, M. Gotze, ..., Hamšik, ... itd, sigurno će se pojaviti i neko ime nakon EP; elem, nije dobro da se Milan ne dovodi u vezu sa bilo kojim od ovih ili ostalih igrača za koje se može pouzdano znati da bi bili pojačanja, dakle "zvjezde" prelaznog roka.

Te igrače zadnjih 3-4 godine Milan ne kupuje, oni idu u Reale, Barcelone, City-e, Chelsea itd, kada počne da ih kupuje, onda se možemo nadati da jedan Milan u ždrijebu za 1/4 LP ne bude totalni autsajder ako se izvuče Barca ili Real...
Post Reply