AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2326 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Bili nekad... u zadnje vrijeme malo drugačija priča.
zasto mislis da nece dobiti barselonu na san siru?
Moguće je sve, ali lakše je valjda zaganjati pobjedu protiv Batea, nego protiv Barce.
Jeff Bingham

#2327 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

ha dobro sad, dosadilo im igrat na amateur pa prebacili na world class :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2328 Re: AC Milan

Post by Entropio »

Jeff Bingham

#2329 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

nema ga do kraja sezone :sad: steta, taman kad se trznuo i poceo igrat kako treba :roll:
Jeff Bingham

#2330 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

http://www.football-italia.net/nov3p.html

generalno ne volim ibrahimovica nikako, al mi je sad porastao u ocima
“I added: 'You are s***ing yourself because of Mourinho. You can go to hell!' I was completely mad.
:D
2407

#2331 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Jeff Bingham wrote:http://www.football-italia.net/nov3p.html

generalno ne volim ibrahimovica nikako, al mi je sad porastao u ocima
“I added: 'You are s***ing yourself because of Mourinho. You can go to hell!' I was completely mad.
:D
Ne volim barcelonu nikako, ibru jos manje al da je pametan ovdje ispao, nije. Sad on vozi Ferraria i igra u milanu a ne u vjerovatno najacem timu ikada sto je igrao zato jer tamo nije mogao voziti Ferraria :-) Glupost, moze on opravdavat sebe koliko hoce ali on je u krivu ovdje.
Jeff Bingham

#2332 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

ma kako nije, pa zamisli tebi da na poslu kaze sef ne mozes na poso dolazit svojim autom nego moras nekim drugim? halo ba :-)
2407

#2333 Re: AC Milan

Post by 2407 »

Jeff Bingham wrote:ma kako nije, pa zamisli tebi da na poslu kaze sef ne mozes na poso dolazit svojim autom nego moras nekim drugim? halo ba :-)
Vjerovatno postoji i razlog iza te odluke. Od kluba do kluba postoje razlicita pravila. Primaju milione i onda se zale, licimjer do licimjera. Evo u Juventusu su zabranili slatkise i junk food generalno, pa jel sad cijeli tim treba strajkovat.

Po meni, neka bude samo po meni, on ispada glup ovdje jer osporava odluke jako uspjesnog kluba i trenera koji vodi taj klub. Da je to neki luzerski klub u kojem je raspad bilo bi OK, ovako je glup. Eto on je pametan a svi u Barecloni su glupi :-) Izvini Zlatane nisam znao da si toliki mentalni kapacitet :roll:
BHF_Manijak

#2334 Re: AC Milan

Post by BHF_Manijak »

Ma to je lik koji tesko podnosi autoritet, to je tako jebi ga, on je igracina, za moj ukus medju top 3 napadaca Evrope sigurno, ima bukvalno sve, enormno jak, skok igra, primanje, tehnika, sut, igra glavom itd, ali njegovo ponasanje i bahatost je malo veci problem, u vecini timova u kojima je igrao bio je on taj koji predvodi tim, bio je vodja i glavna zvijezda, dok se u Barci morao uklopiti u tim, i to ga je kocilo kao sto i sam kaze, taktika se radi Messia mijenjala a on je tu ispastao, to nije mogao podnijeti...Vidite da navodi i primjere kako su u Barci vecinom igraci poslusni, sve su oci uprte u Pepa dok je on vise slobodniji tip, takticke naredbe shvata kao formalnosti i slicno...U najmanju ruku radi se o problematicnom karakteru, tersu i slicno.
Neosporivo, i Zlatan i Barca su gromade, za Ibrahimovica je dovoljno reci da gdje god da je igrao da je taj tim titulu osvojio, Barca je najbolja ekipa svijeta u posljednjih 4-5 godina, ali te dvije ljubavi nisu funkcionisale nikako, za njih ne vazi oni da se suprotnosti privlace!
Mada na kraju krajeva, ja sam to davno govorio, jos kada je Ibra tek presao, taj tip napadaca, ma kako klasa bio, ne odgvara sistemu igre Barce nikako, ali nikako, njima vise lijezu tipovi omaleni, brzi, okretni, prodorni ala Villa, Pedro, Messi i slicni, jer je takav sistem igre, nema sidrasa i cekanja lopti, svi su i veza i napad, kretanje, brzo oslobadjanje odbrambenog igraca itd...Nebitno da li je to Ibrahimovic, Drogba, Dzeko, Gomez itd, takvi napadaci ne bi se nikako uklopili u Barci, ma kako klase bili, dok bi recimo Luiz Suarez odlican bio...
Jeff Bingham

#2335 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

pa postoji razlog za zabranu slatkisa, vrlo logican, svaki sportista bi trebao voditi racuna o svojoj prehrani. losa hrana moze uticati na mnogo faktora koji se mogu vrlo lako odraziti na terenu. s druge strane, objasni mi kako ce fudbaler pruziti bolje performanse, ako dodje u golfu na trening umjesto u ferariju? :-)

jeste, primaju puno para, ali na kraju krajeva oni su tu samo uposlenici a ne robovi. ja bih se prvi bunio da mi sef pocne srat o stvarima koje nemaju veze s poslom i mojim performansama na poslu.

EDIT:

jeste lik koji ne podnosi autoritet, jeste ters i serator, ima onaj video kad iz cista mira na treningu Milana mladog Strassera spuca nogom u ledja...kreten, ne volim ga kao osobu, ali u ovom konkretnom slucaju je potpuno u pravu :)
Baudelaire

#2336 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Nije Ibra cvjećka, ali nije ni Guardiola cvjećka. Pa on je insistirao na tome da se Eto'o proda, a onakvog igrača još nisu imali. Svaka čast Villi, ali malo je drugačiji, a i nije efikasan kao Eto'o.
ultima_palabra

#2337 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Ma to je jednostavno... i jedan i drugi je na svoj način u pravu, odnosno u krivu. Jednostavno Ibra i Barca nisu bili jedno za drugo, to je bilo jasno svakom prosječnom ljubitelju fudbala čim se počeo spominjati taj transfer... ne znam zašto nije Guardioli i Laporti.
LSD

#2338 Re: AC Milan

Post by LSD »

Zlatan i Barca :-) nidje veze, to se moralo znati.... što kaže kolega Ultima, ta ljubav (koja je Barcu koštala skoro 70 miliona eura) je u startu bila osuđena na propast i dobro je ta veza ikako izdržala tu jednu godinu...taj ludak se nikome živom ne prilagođava niti savija kicmu ,pa ni Guardioli....previše je i Pep umislio da se Zlatan može smiriti, ukrotiti i instalirati u njegov sistem....kakva zabluda :-) zayeb stoljeca.
ultima_palabra

#2339 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Cassano uspješno operisan :thumbup: Nadam se da će oporavak biti brz i potpun...
Zgec Lezda

#2340 Re: AC Milan

Post by Zgec Lezda »

Zlatan nikad nije bio igrac za Barce. Ne zato sto nije dovoljno dobar/los, on jednostavno nije vrsta igraca za Barcinu vrstu fudbala. Njemu bi puno bio bolji Real Madrid. Zato je to sto je potpisao za Barcu bila katastrofa ne samo zato sto je otiso iz Barce poslje jedne sezone, nego zato sto su ga Barca na kraju samo posudili Milanu i sprijecili ikakvu mogucnost da ode u Real. A da je on doso prosle sezone u Real, e to bi bila ekipa i to zesca.
Baudelaire

#2341 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Ma neko je ranije dobro sve objasnio, jednostavno, takav igrač ne leži Barcinom sistemu. Ne toliko svojim kvalitetima na terenu, to bi se i moglo trpiti, nego i samim svojim karakterom i ponašanjem. Ibra je uvijek željan dokazivanja, uvijek mora biti u centru pažnje, postaje frustriran kada se stvari ne vrte oko njega. U Barceloni to nije bilo moguće. Zajebao se Ibra, ali mislim da se više zajebao Guardiola što je htio Ibru prilagoditi sistemu, a ne obrnuto.
Jeff Bingham

#2342 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

fantasticna asistencija ibre za robinha, skrsio ga lanzafame s ledja i penal, koji zlatan sigurno realizuje, 1:0 :) ima na areni 4, korisnici telecoma mogu gledati na mojawebtv :)
Jeff Bingham

#2343 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

robinho na sjajnu asistenciju ibrahimovica za 2:0 :-D

jedna sumnjiva odluka sudije, trebao je biti penal za cataniu, pogodila lopta zambrottu u ruku, ali mu je ruka bila iza ledja, nije bilo sanse da je namjerno :)

kako ibra asistira :shock: sad sutnu seedorfu, ostavi ga samog sa golmanom, al promasi :roll:

EDIT: 4:0 8-)
ibizza

#2344 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Ocekujem demoliranje Barce na San Siru :D

GRANDE MILAN
Jeff Bingham

#2345 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

“And then you can’t say no to Milan. I always had the hope that I could become a Rossonero. I thought I could have been the ‘Mr X’ they were talking about.

“Milanello is a footballing paradise because it offers the very best facilities to work in. I’ve played for four great clubs, but there is no comparison with Milan in terms of structure and organisation.”
:thumbup:
http://www.football-italia.net/node/12952
Jeff Bingham

#2346 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

:lol: 2 puta u prvih 7 mi nuta igraci fiorentine igraju rukom u 16, i nema penala :-)

EDIT: nevjerovatno, ponisten cist go seedorfa :lol: :lol: probacu pronaci highlights poslije utakmice, nevjerovatno sta sudija radi :-)
ibizza

#2347 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Eh,dosao je i taj dan,veceras mala Barca pada na koljena velikom Milanu :D
ibizza

#2348 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Ibraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 8-)
missko

#2349 Re: AC Milan

Post by missko »

Milan me pozitivno iznenadio, Spanci znaju ubit ovih zadnjih 20 min da nema uopste tekme, a sudija pomaze u ubijjanju tekme maximalno.
ibizza

#2350 Re: AC Milan

Post by ibizza »

missko wrote:Milan me pozitivno iznenadio, Spanci znaju ubit ovih zadnjih 20 min da nema uopste tekme, a sudija pomaze u ubijjanju tekme maximalno.
Ova utakmica je dokazala da se Milan vraca u vrh Evropskog fudbala.
Post Reply