Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosnianidiot wrote:Ma ne mozes objasniti ovoj djeci koja se loze na Barcu sta je igra i taktika. "Velika Barcelona" igra tako pogan fudbal, da je to smijesno gledati. Ljudi uopce ne pokazuju zelju da postignu regularan gol, iz igre, nego je samo cilj prici negdje na 18-20 metara, inicirati bilo kakav kontakt da bi se moglo pasti kao pokosen i priliku traziti iz slobodnjaka.
Jadno.
Kad se jednom pojavi normalan sudija, koji nece padati na pritisak ovih cigana Katalonaca, i dopusti malo muskiju igru, njih ce svaki iole ozbiljan tim poderati.
U ovom postu ima dosta istine. Svaka cast drug.
Ne gotivim Milan ali ljudi su danas pokazali sta je taktika. Ovako su osvajali i svjetska prvenstva. Da je jos trener imao na raspolaganju Zlatan i Robinja i da je bolje iskoristio Agauilania (kako li se vec pise). Seedorf je danas svakom mladom igracu pokazao kako se sa inteligencijom rjesava puno stvari u igri.
Barca je naravno puno kvalitetnija ekipa cisto napadacki ali nije fudbal bas tako jednisavna igra
AMD wrote:Otprilike sam i ja to pokušavao reći na neki način. Ljudi ne kontaju da nemožeš izgubiti ako ne primiš go
Pa primili ste veceras dva komada, imali srecu kod stative iz slobodnog udarca, raspoloženog Abiatija koji je odbranio šuteve Messija i Xavia...ali ste zabili dva, ne znaju ni igraci Milana kako su zabili jer nisu ni napadali uopšte...bez ikakve igre su došli do boda...i sad treba onanisati na tu taktiku ma svakako....to je taktika Osasune.
Last edited by LSD on 14/09/2011 00:44, edited 1 time in total.
AMD wrote:
On smatra da je Milan bolji klub od Barce!
Igrači trenutno nije, a po historiji daleko veći. Logično
Pa po historiji je Milan svakako veći. Kad su oni Barsi utrpavali sa pjesmom 4-ku u finalu Lige Prvaka, pola vas nije ni znalo sta je Milan. I ovaj Milan nije slab toliko koliko vi mislite, mozda neigraju lijepo kao Barsa, mozda nemaju talentovan, mlad i poletan tim, mozda imaju najstarije igrace, ali definitivno im ne manjka znanja, iskustva i pozrtvovanosti. Bez Taiwa. Mexesa, Flaminija, Ibre, Robinha oni su uzeli sjajnoj Barsi bod. Imali su dvije sanse i iskoristili su ih, sto je dovoljno da se spusti Barsa koja ih je podcjenila. Jos u prvom poluvremenu su imali par lopti za Pata dvaput je bio u ofsajdu ( jedan neopravdano sviran), dvaput je lose reagovao i nije je primio lopte kada je kompetna Barsina odbrana ispala dugim loptama.
Barsa je bila bolja. U prvom su igrali odlicno, bolje nego u drugom poluvremenu. Ali rani go ih je zakopao jer su mislili da svojom klasicnom pas igrom, mogu sacuvati bodove. Ono sto je Milanu falilo jeste bolje markiranje Barsinih igraca, trebao im je flaster. Barsa je odlicno igrala flaster na igrace Milana i zato je imala odlican posijed lopte, upravo tim flasterom su tijerali vezu i odbranu Milana na greške. Milan je igrao zonu i Barsina je pas igra bila perfektna zbog toga. Nije bilo presjecenih lopti niti ekspresnih kontri.
AMD wrote:Otprilike sam i ja to pokušavao reći na neki način. Ljudi ne kontaju da nemožeš izgubiti ako ne primiš go
Pa primili ste veceras dva komada, imali srecu kod stative iz slobodnog udarca, raspoloženog Abiatija koji je odbranio šuteve Messija i Xavia...ali ste zabili dva, ne znaju ni igraci Milana kako su zabili jer nisu ni napadali uopšte...bez ikakve igre su došli do boda...i sad treba onanisati na tu taktiku ma svakako....to je taktika Osasune.
Zna PATO kako je zabio
Ma nije to...nego prica neka velika taktika...realan budi, to je qurac od muflona a ne neka taktika - budimo iskreni...jednom prošlo na foru, u zadnjim sekundama izjednacili (plus i što je Barca odigrala totalno ispod svog nivoa) i sad umislili da su najjaci tim evrope...malo realnosti kakva ba taktika.
Cim neka ekipa pokaze malo cvrstoce u igri, odmah kukanje bunker, vako nako. Barca je jos uvijek najjaci tim, al ako ne ove, onda slijedece godine od njihove dominacije nema nista. U ovom trenutku Man, Real i Chelsea mogu da odigraju i na boljem nivou od polovnog Milana i tesko da ce Barca da se seta kao prosle godine.
Jack Be Nimble wrote:Nemam sta da provjeravam. Barca meni se cini na nekih 15 ili 16 a Milan na 14 ili 15.
Sta pricas ti ba?! Vidis da ni sm ne znas a pricas nesto...
Barcelona: 4 Lige prvaka, 4 Kup pobjednika kupova, 4 UEFA Super cupa
Milan: 7 Liga prvaka, 2 Kup pobjednika kupova, 5 UEFA Super cupa
PS Ne simptaisem ni jedne ni druge, ali na noge treba ustati kad se jedan Milan spomene!
Barsa ima jos onih city fair kupova sto je Dinamo jednom uzeo.
Ma smijesan kup ba, kup koji je vazio nekih 15-tak godina i koji samo moze wikipedija uvrstiti medju ozbiljne evropske kupove, zna se sta se uzima za relevantno kada su u pitanju evropski trofeji, Liga prvaka, Liga UEFA(nekad kup uefa, evropska liga, ali u biti to je to!) te Super kup UEFA, ostalo je fakat smijesno...
Ti si zaboravio 4 duge lopte prema Patu (dva puta sviran ofsajd jednom neopravdano) i to kojim je ispala citava Barsina odbrana. Prvi put mu je pobjegla lopta kada je izbijao sam, drugi put su ga sustigli zato sto je lose primio loptu.
Svi vi onanisite na igru Barse, imate i pravo, najbolje igra... Ali razumite da ni Milanova ekipa nije za podcjeniti. Da sam navijac Barselone svrsavao bi na perfektno odigrano prvo poluvrijeme, ali na onako drugo poluvrijeme jok. Milan je dao dva gola iz dvije prilike. Barsa je imala 101 sansu i na kraju je ispusila bodove. Ko im je kriv sto zele da se usetaju u go... Dodavanje na 16 metara od gola je nekome zanimljivo i lijepo... al jbg meni nije...
Tako su izbacili i Celzi kada ih je Hidink vodio, dodavajuci se 180 minuta toga dvomeca na rubu 16 sve dok Iniesti nije palo napamet da opuca. U dvije utakmice dali su go iz prakticno jedine sanse koju su imali, a to je ona iz koje je Iniesta zabio za Barsino finale. Tada je Celzi sa puno manjim posijedom napravio dosta vise go sansi. Jos znamo sta je Celziju Orebro tada uradio kako bi ispali iz toga polufinala. Sada je bilo red da im neko za takvo sto vrati tj. da oni igraju i stvaraju sanse a da im drugi daju golove.
Milan je odigrao kako je odigrao. Nije to izgledalo sjajno na terenu... ali cilj opravdava sredstva. Bod im je velik... puno veci nego da su ovu utakmicu izgubili...
Mislio sam općenito ne defanzivu, mada ovaj Milan nije ni sjena onog Milana iz 2003 koji je imao prejebnu odbranu Maldini-Nesta-Stam-Cafu. Osasuna primi sedam komada. Tako je i Inter izbacio Barcelonu. Imala je i Barcelona sreću da je Abate ispao glup i da je sudija svirao offside kada je Pato opet došao 1 na 1. Bilo bi 0-2, a ne 1-1. To je ono šta bi bilo, kad bi bilo.
Ako si primjetio Barcelona večeras nije uspjela da se ušeta u gol sa loptom, nisu mogli da probijaju kroz sredinu kao inače. Messija su puštali da primi loptu i tek onda ga udvajali i to dosta uspješno. Čak šta više, svjesno su puštali previše prostora bekovima Barcelone i onda pokušavali preko indisponiranog Cassana i Seedorfa da dođu u priliku za neki zadnji pas Patu po tim bokovima. Igrali su dosta čvrsto, ali ne grubo. Dobili su dva žuta od čega onaj ludom MVB zbog prigovora. To je za razliku od krvnika Mourinha dosta drugačije. I opet da kažem nisu igrali Zlatan, Robinho, Flamini, Gattuso, Taiwo... Roviti Zambrotta, Boateng, Seedorf, nespreman Aquillani. Ovo je dosta smanjilo taktički manevar, ali opet se nešto skontalo i pokazuje disciplinu i taktiku. Imali su sreće. Da li je šta neregularno? Nije.
Sad možemo ovaku ujtru. Kao što se tebi gadi defanziva, tako se i meni gadi besmisleno kruženje i peglanje lopte dok protivnik ne ispadne.
Ti si zaboravio 4 duge lopte prema Patu (dva puta sviran ofsajd jednom neopravdano) i to kojim je ispala citava Barsina odbrana. Prvi put mu je pobjegla lopta kada je izbijao sam, drugi put su ga sustigli zato sto je lose primio loptu.
Svi vi onanisite na igru Barse, imate i pravo, najbolje igra... Ali razumite da ni Milanova ekipa nije za podcjeniti. Da sam navijac Barselone svrsavao bi na perfektno odigrano prvo poluvrijeme, ali na onako drugo poluvrijeme jok. Milan je dao dva gola iz dvije prilike. Barsa je imala 101 sansu i na kraju je ispusila bodove. Ko im je kriv sto zele da se usetaju u go... Dodavanje na 16 metara od gola je nekome zanimljivo i lijepo... al jbg meni nije...
Tako su izbacili i Celzi kada ih je Hidink vodio, dodavajuci se 180 minuta toga dvomeca na rubu 16 sve dok Iniesti nije palo napamet da opuca. U dvije utakmice dali su go iz prakticno jedine sanse koju su imali, a to je ona iz koje je Iniesta zabio za Barsino finale. Tada je Celzi sa puno manjim posijedom napravio dosta vise go sansi. Jos znamo sta je Celziju Orebro tada uradio kako bi ispali iz toga polufinala. Sada je bilo red da im neko za takvo sto vrati tj. da oni igraju i stvaraju sanse a da im drugi daju golove.
Milan je odigrao kako je odigrao. Nije to izgledalo sjajno na terenu... ali cilj opravdava sredstva. Bod im je velik... puno veci nego da su ovu utakmicu izgubili...
Da ti pokušam objasniti
Taktika je kad ti igra ima neki smisao, kad imaš cilj (npr. ako se braniš kao veceras Milan da imaš neku koncepciju da napadneš iz određenih situacija)...e sad ces ti mene ubjeđivati da je Milan planirao zabiti gol u 22 sekundi i u 93 minuti utakmice...to je ,ko biva, taktika velicantsvena...a ja kažem, to je rinaka od price...odmah u startu da to razriješimo.
Šta je radio veceras Milan u 99% utakmice...sabio ispred svojih 16 metara i nabijaj loptu u kukuruze što dalje od gola.
Druga je stvar ,što je veceras fanovima Milana zinula guzica nakon tekme, pa umislili da su najjaci u evropi tako što su na nafakaški nacin došli do ovog boda...ali dobro, to je sad druga strane medalje.
Barca je u suštini odigrala vrlo loše za svoj nivo...nije to toliko bilo brzo u protoku lopte, ni konkretno u zadnjem pasu da bi se ovi talijanski penzioneri iskarali kako dolikuje...mada, ima i revanš, valjda ce stisnuti damu pa na svom terenu napasti ko mužijaci - pred svojim publikom...ili ce opet igrati ko ženke...postavlja se pitanje: jesu li oni nekakvi prvaci Italije ili Osasuna?' sa ovom "taktikim" se ne razliku apsolutno....uglavnom vidjecemo.
Navijac sam Milana od malih nogu, FK Sarajevo na cije utakmice sam isao nisam nikad volio ko Milan.
Znači totalni sam opičenjak za njima.
Mogu reći da Barsa igra predobar fudbal. Al fali im kurčevitih igrača koji vole da raspale sa distance. Jbg previše peljaju loptu, van 16. Ide lopta sa strane na stranu, a niko da je pljune kako treba. Da ne govorim o ubačajima u kazneni prostor, gdje očigledno imaju problema. Bolje im ide kada s boka salju prizemniju loptu, nego visoku nekome za glave. Barsa je odlicna, ali ima mana... Milan je imao dva kornera iz prvog kornera stvorili su priliku. Pato je skocio, udario loptu glavom, ali pravo u ruke Valdesu i to je vrlo lako nadskocio odbranu Barse. Thiago je iz drugog ubacaja iz ugla pogodio.
Ono sto me odusevilo jeste, nacin na koji pokusavaju vratiti izgubljenu loptu brzim flasterom i presingom na igrace.
FENOMENALNO!
I Milan je odigrao loše za svoj nivo, primili su dva gola na strani?! Ne, nije Milan planirao zabiti tako, baš kao što nije planiro grešku Abatea i glupi faul Cassana. Taktika je ono kada dođeš negdje sa ciljem da ne izgubiš od bolje ekipe i u tome uspiješ. Samo budala može misliti da Milan nije vešeras odigrao taktički zrelo i disciplinovano. Mogli su i izgubiti 2-1, ali opet mnogi su očelivali 5-0.
oridjidji wrote:Navijac sam Milana od malih nogu, FK Sarajevo na cije utakmice sam isao nisam nikad volio ko Milan.
Mogu reći da Barsa igra predobar fudbal. Al fali im kurčevitih igrača koji vole da raspale sa distance. Jbg previše peljaju loptu, van 16. Ide lopta sa strane na stranu, a niko da je pljune kako treba. Da ne govorim o ubačajima u kazneni prostor, gdje očigledno imaju problema. Bolje im ide kada s boka salju prizemniju loptu, nego visoku nekome za glave. Barsa je odlicna, ali ima mana... Milan je imao dva kornera iz prvog kornera stvorili su priliku. Pato je skocio, udario loptu glavom, ali pravo u ruke Valdesu i to je vrlo lako nadskocio odbranu Barse. Thiago je iz drugog ubacaja iz ugla pogodio.
Ono sto me odusevilo jeste, nacin na koji pokusavaju vratiti izgubljenu loptu brzim flasterom i presingom na igrace.
FENOMENALNO!
Ako si primjetio u zadnje 3 sezone, (a ako treba mogu ti postaviti i klipove- nikakav problem) Barca nikad ne roka te projektile van 16 metara (ponekad Messi i to je to)...90% njihovih golova su golovi u 16 metara iz mat pozicije u kojim Pedro ,Villa ili Messi izlete ispred golmana 1 na 1...usljed kombinacija veznog reda i onda sjevne killer pass odnekle od Xavia i to je to...cak ni korenere ne izvode kao ostatak svijeta, vec nekakva kratka dodavanja jer nemaju visinu...sve je to oko 170 cm visine i bezveze je nabacivati lopte u 16 metara... to si morao primjetiti.
Dakle, citava taktika tiki-taka je da kombinacijama i pasovima step by step dođeš do gola, ako treba vrati Valdesu i 200 puta , resetuj pa ponovo...to je njihova filozofija fudbala...matematicki fudbal, nekom odvratan i ogavan - nekome velicanstven... o okusima se ne raspravlja.
Tako da nemoj ocekivati da neko pljune sa 20 metara, jer to je Guardiola izgleda zabranio ustavom
LSD wrote:
Da ti pokušam objasniti
Taktika je kad ti igra ima neki smisao, kad imaš cilj (npr. ako se braniš kao veceras Milan da imaš neku koncepciju da napadneš iz određenih situacija)...e sad ces ti mene ubjeđivati da je Milan planirao zabiti gol u 22 sekundi i u 93 minuti utakmice...to je ,ko biva, taktika velicantsvena...a ja kažem, to je rinaka od price...odmah u startu da to razriješimo.
Šta je radio veceras Milan u 99% utakmice...sabio ispred svojih 16 metara i nabijaj loptu u kukuruze što dalje od gola.
Druga je stvar ,što je veceras fanovima Milana zinula guzica nakon tekme, pa umislili da su najjaci u evropi tako što su na nafakaški nacin došli do ovog boda...ali dobro, to je sad druga strane medalje.
Barca je u suštini odigrala vrlo loše za svoj nivo...nije to toliko bilo brzo u protoku lopte, ni konkretno u zadnjem pasu da bi se ovi talijanski penzioneri iskarali kako dolikuje...mada, ima i revanš, valjda ce stisnuti damu pa na svom terenu napasti ko mužijaci - pred svojim publikom...ili ce opet igrati ko ženke...postavlja se pitanje: jesu li oni nekakvi prvaci Italije ili Osasuna?' sa ovom "taktikim" se ne razliku apsolutno....uglavnom vidjecemo.
Milan se branio i vrebao priliku. Poveli su rano. Sta su trebali? Otvoriti se i napasti primiti 4-ku od Barse. Sta je branjenje i vrebanje prilike iz kontre i polukontre nego taktika. Posto ti nepratis Italijane, vec Barsu koja je u svakom pogledu zanemarila takticki fudbal i igra zadnje dvije idilicni fudbal u kojem se nista radikalno nemjenja onda suti o taktici. Obrati paznju na Milanove izmjene i kada su se te izmjene dogodile i koga je Allegri i kako mjenjao, pa ces malo skontati sta je taktika. Gvardiola je pokusao rano zatvoriti utakmicu uvodjenjem Pujola i tu se zajebao. Tada je Allegri uveo Urbija i Akvilanija i pokusao je da u zadnjih 10 minuta, provuce koju loptu za napad i stvori koju priliku za go. Dobili su dva kornera. Jedan je Pato sutao u ruke Valdezu, drugi su krunisali golom u sudijskoj nadoknadi.
Barsa je odgrala onoliko koliko je mogla da odigra jer Milan se odlicno branio.
Jbg ... Fanovi Barse misle da se sve ekipe dobijaju posijedom lopte, e jbg. Fudbal je više od toga.
To sto ti ocekujes da neko ko u veznom redu ima dvojicu novih igraca bude uigran, kao xavi, iniesta i messi to je tvoja licna stvar. Milan je zelio da bude neporazen, vratili su se sa bodom kuci. Vi ste igrali svoju igru. Nismo vam sjeckali igru, nismo vas unistavali startovima, odigrali smo fer i korektno i odnjeli bod na San Siro.
oridjidji wrote:Navijac sam Milana od malih nogu, FK Sarajevo na cije utakmice sam isao nisam nikad volio ko Milan.
FENOMENALNO!
Ako si primjetio u zadnje 3 sezone, (a ako treba mogu ti postaviti i klipove- nikakav problem) Barca nikad ne roka te projektile van 16 metara (ponekad Messi i to je to)...90% njihovih golova su golovi u 16 metara iz mat pozicije u kojim Pedro ,Villa ili Messi izlete ispred golmana 1 na 1...usljed kombinacija veznog reda i onda sjevne killer pass odnekle od Xavia i to je to...cak ni korenere ne izvode kao ostatak svijeta, vec nekakva kratka dodavanja jer nemaju visinu...sve je to oko 170 cm visine i bezveze je nabacivati lopte u 16 metara... to si morao primjetiti.
Dakle, citava taktika tiki-taka je da kombinacijama i pasovima step by step dođeš do gola, ako treba vrati Valdesu i 200 puta , resetuj pa ponovo...to je njihova filozofija fudbala...matematicki fudbal, nekom odvratan i ogavan - nekome velicanstven... o okusima se ne raspravlja.
Tako da nemoj ocekivati da neko pljune sa 20 metara, jer to je Guardiola izgleda zabranio ustavom
pa ja samo ukazujem na mane, isto tako treba im spomenuti super skok igru u napadu
jbg sve su to mane Barse... male, ali nekada u ovakvim utakmicama mnogo znace...
I još nešto. Barcelona je do sada igrala 2 super jake utakmice sa Realom, jaku utakmicu sa Portom i još dvije ligaške utakmice sa Villarealom i Sociedadom. To je pet dosta dobrih utakmica, a Milan je samo igrao protiv Lazia. Znači, igrači Barcelone su sigurno u boljoj formi i dosta su uigraniji, za razliku od Milana. Od Milana se neke ozbiljni stvari mogu očekivati tek za koji mjesec. Milan je sada u fazi transformacije, polako se odriču starijih igrača i kupuju neke malo mlađe i prave ozbiljan tim.
A što bi Barca mjenjala svoju taktiku ...njihova taktika je Michelsov totalni fudbal, samo update br.5 ili 6 -nebitno.
Da li bi ti mjenjao da si na njihovom mjestu?' ko bi zapravo normalan od onakvog uigranog stroja koji imaju svoj stil (koji je godinama brižno uzgajan i trasiran) sad odjednom pravio Inter, Milan,Čelzi ili šta ti ja znam...hajd pošteno reci
To bi bilo totalno nazadno, sad izmišljati neke nove taktike i praviti od tih igraca, neke igrace zadatka.
Zamisli Barcu da se bunkeriše to je nezamislivo , nezamislivo još od perioda Cruyffa...ne samo sad ovo...ne vole odbranu, ne vole se braniti, cak ni ne kupuju strašne stopere ili defanzivce opcenito kroz svoju historiju, niti ulažu nešto plaho u svoju odbranu.....nece ljudi da odustanu od svog stila i vozdra....hoce da imaju loptu kod sebe, da kombinuju i da napadaju...ko ih sprijeci u tome- svaka cast.
A što bi Barca mjenjala svoju taktiku ...njihova taktika je Michelsov totalni fudbal, samo update br.5 ili 6 -nebitno.
Da li bi ti mjenjao da si na njihovom mjestu?' ko bi zapravo normalan od onakvog uigranog stroja koji imaju svoj stil (koji je godinama brižno uzgajan i trasiran) sad odjednom pravio Inter, Milan,Čelzi ili šta ti ja znam...hajd pošteno reci
To bi bilo totalno nazadno, sad izmišljati neke nove taktike i praviti od tih igraca, neke igrace zadatka.
Zamisli Barcu da se bunkeriše to je nezamislivo , nezamislivo još od perioda Cruyffa...ne samo sad ovo...ne vole odbranu, ne vole se braniti, cak ni ne kupuju strašne stopere ili defanzivce opcenito kroz svoju historiju, niti ulažu nešto plaho u svoju odbranu.....nece ljudi da odustanu od svog stila i vozdra....hoce da imaju loptu kod sebe, da kombinuju i da napadaju...ko ih sprijeci u tome- svaka cast.
U ovoj ekipi Barcelona ima jaaaaaaako mnogo prostora za taktički napredak. Oni su toliko jaki da jednostavno ako imaju svoj dan taktika im ne treba. Međutim, problem nastaje kada dođe neka tvrđa ekipa tipa Chelsea, Inter, Milan, i počne da igra bunker. Tada bi na scenu trebao da stupi Guardiola, da uradi nešto, da promijeni. Međutim, on to nije u stanju. Pogledaj npr Chelsea. Oni su znali zabiti skoro 10 golova ekipama u ligi, ali su znali i odgirati na rezultat. Večeras je Milan pokazao da se može igrati sa njima, ali zamisli još da je večeras Chelsea bio umjesto Milana i sa onakvim igračima igrao defanzivu. Tek tada bi bilo problema za njih.
ne znam zasto pokusavas predstaviti 2-2 kao losu igru barce...kada je u pitanju dobra igra milana jel cinjenica je je barcelonin igracki kadar puno impresivniji nego milanov? jeste. Jel cinjenica da su igrali u barceloni? jeste. jel cinjenica da guardiola nije postigao ono sto je ocekivao? jeste.