15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
samkoF

#1251 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by samkoF »

Stigoh do reprise drugog poluvremena I definitivno se moze reci da smo bili u prvom mnogo bolja ekipa od argentine, konkretnija,opasnija,sa boljim sansama I vise suteva na gol.Dakle dosta bolji smo bili u prvom al gubili 0-1 e to bas dobro I boli.U drugom jesmo popustili sto mozda zbog formacije argentine I uvodjenjem higuana I gage a sto mozda I vec nasim umorom .
PeppermintSA

#1252 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by PeppermintSA »

koliko god se trudio, ne mogu izbjeći gorak okus u ustima :roll: Mislim da je Argentina bila zrela za prosipanje bodova sinoć... Primiti onakav autogol, neiskoristiti nijhove greške na sredini u prvom poluvremenu, forsiranje lijevog boka umjesto desnog gdje je Hajrović bio raspoložen, Džekino neuočavanje Lulića, Lulićev udarac glavom, previše nespretnih zadnjih pasova... Onih zadnjih pet minuta kad su se uvukli u svoj šesnaesterac i doslovce ostavili kompletnu sredinu praznu... :roll: Sve mi djeluje da smo više sami sebe zajebali nego što su nas oni dobili... :roll:

Da nismo takve kurate sreće (autogol) i da nismo tolikoooo naivno ispadali u nekoliko navrata, mogli smo napraviti tu jebenu senzaciju...sad me sve hastra Nigera, hoće li biti kakvih kalkulacija kod Argentinaca u zadnjoj tekmi, svašta nešto... :roll:
dert

#1253 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by dert »

Ispasce ovo na dobro :thumbup: :bih:Malo vise je bilo treme kod pojedinih igraca .Mi mozemo , mi hocemo, mi cemo. U drugoj utakmici radi Bosanski inat i i i i :thumbup: :bih: Idemo Bi H :bih:
Koshpa

#1254 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Koshpa »

Image
Don Zivconi

#1255 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Don Zivconi »

Nasi su igrali odlicno mozda malo Lula u grcu al dobro je to sve, fascinira me kako sumo u par navrata iznijeli loptu iz odbrane :D fakat sam ponosan na igru momaka :bih:

i moram pohvaliti sudiju, mislim da je ovo najkorektnije sudjenje do sada na mundijalu, imao je par klizecih pjanketu :lol: al sve u svemu odlicno je sudio
apsidejzi

#1256 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by apsidejzi »

Ako je Argentina kandidat za osvajanje svjetskog, onda smo i mi. Imaju dobre pojedince kojima treba 10 sekundi za postizanje gola ali mi imamo timsku igru. Sigurna odbrana bez panike. Svaka cast.
sumirprimus

#1257 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

e ajd sad neko nek postavi golove...hvala...
Don Zivconi

#1258 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Don Zivconi »

sumirprimus wrote:e ajd sad neko nek postavi golove...hvala...
sto, hoces to igrat na male pa ti trebaju golove postaviti :D
leo karan

#1259 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by leo karan »

Naše je trema saprala i uništila. I ono malo samopouzdanja sto smo imali, autogol Kolašinca je ubio. To je odredilo utakmicu i našu igru. Strah se osjetio.
Igrali bi puno, puno bolje da nije bilo te nesrece. Majke mi ono se samo nama moze desiti.

Mi smo iz perspektive gledatelja širom svijeta super bili sinoc, iznenadjeni su nasom predstavom odnosnom snaga i statistikom te smo zato nekako i ponosni.
Ali ne mogu se oteti dojmu, da smo, s obzirom na stanje na terenu, mogli bolje.
Bilo je prostora za puno bolju i odlucniju igru. I tako mi je krivo sto to nismo iskoristili prostor koji su nam ostavili argentinci.

Sigurno nisu mogli od pritiska, vidjelo se da su se sasrali, jebiga.
Hrabrosti i odlucnosti je falilo Pjanicu, Kolasincu (sto je razumljivo), Lulicu, Mujdzi i Dzeki.
Po meni su najvise oni podlegli pritisku i onda nije bilo poleta, izgledali su usporeno. To upravo trema uradi.

Mislim da su Hajrović, Miske u prvom, Bešić i Spahić bili na visini zadatka. Odigrali bas s mudima.

Znaci sve super, samo malo vise samopouzdanja i odlucnosti nam je falilo pa da izvucemo nerjesno.

Mislim, starno je jebeno ovo bilo igrat, kad je za gledanje bilo ovako stresno, ja umalo mozdani nisam dobio. Ko u transu sam bio. Danas jedva cekam da jos jednom u miru pregledam tekmu.
pirmin

#1260 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by pirmin »

Igracima svaka cast, nema im se sta prigovoriti. :thumbup:

Ali slaviti ovaj poraz kao neki tamo daleko :D sto slave svoje poraze je
potpuno pogesan pristup.
ultima_palabra

#1261 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by ultima_palabra »

Šteta, ovi su bili zreli za kinder surprise... naši poprilično nervozni što nas je sputavalo cijelu utakmicu, pogotovo u napadu. Argentina je jedino dobro igrala u periodu od 20tak minuta oko drugog gola. Šteta zbog autogola, volio bih vidjeti kako bi se Argentinci proveli protiv naše postavljene odbrane i pod pritiskom da moraju dati gol.

Za nas pravo prvenstvo počinje protiv Nigerije.
Dr. Kuca

#1262 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Dr. Kuca »

Falilo je malo agresivnosti ostalo sve 5.
leo karan

#1263 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by leo karan »

PeppermintSA wrote:koliko god se trudio, ne mogu izbjeći gorak okus u ustima :roll: Mislim da je Argentina bila zrela za prosipanje bodova sinoć... Primiti onakav autogol, neiskoristiti nijhove greške na sredini u prvom poluvremenu, forsiranje lijevog boka umjesto desnog gdje je Hajrović bio raspoložen, Džekino neuočavanje Lulića, Lulićev udarac glavom, previše nespretnih zadnjih pasova... Onih zadnjih pet minuta kad su se uvukli u svoj šesnaesterac i doslovce ostavili kompletnu sredinu praznu... :roll: Sve mi djeluje da smo više sami sebe zajebali nego što su nas oni dobili... :roll:

Da nismo takve kurate sreće (autogol) i da nismo tolikoooo naivno ispadali u nekoliko navrata, mogli smo napraviti tu jebenu senzaciju...sad me sve hastra Nigera, hoće li biti kakvih kalkulacija kod Argentinaca u zadnjoj tekmi, svašta nešto... :roll:
Sve sam vidio kao ti! :-D
I tako mi je krivo, jer imam osjecaj da smo mogli izvuc makar nerijeseno.
:bih:
leo karan

#1264 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by leo karan »

pirmin wrote:Igracima svaka cast, nema im se sta prigovoriti. :thumbup:

Ali slaviti ovaj poraz kao neki tamo daleko :D sto slave svoje poraze je
potpuno pogesan pristup.
Ma kakvo slavljenje poraza. Ja sam bas sjeban.
Ne mogu se pomiriti da smo izgubili, a imali smo prostora... :twisted:
ultima_palabra

#1265 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by ultima_palabra »

Ali da nismo uputili nijednu loptu u 16erac zadnjih 5 minuta, kad je njima onako ušla voda u uši :roll:
Mračajski proto

#1266 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Mračajski proto »

Prokleli ste Kolašinca, sunce vam krvavo.
leo karan

#1267 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by leo karan »

ultima_palabra wrote:Ali da nismo uputili nijednu loptu u 16erac zadnjih 5 minuta, kad je njima onako ušla voda u uši :roll:
To me kostalo 5 godina zivota, oni nam pustili sredinu i naguzili se, a igracima noge ko tudje u tim momentima... :twisted:
sumirprimus

#1268 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by sumirprimus »

Don Zivconi wrote:
sumirprimus wrote:e ajd sad neko nek postavi golove...hvala...
sto, hoces to igrat na male pa ti trebaju golove postaviti :D
ne zajebaji,od sinoc,nekako mi to sve brzo islo i maglovito...
Drvosjeca iz Dejcica

#1269 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ultima_palabra wrote:Ali da nismo uputili nijednu loptu u 16erac zadnjih 5 minuta, kad je njima onako ušla voda u uši :roll:
Onaj zadnji centaršut Bičakčića je za plakat :( , mislim da ono mora biti bolje ako se želi napraviti nešto na SP-u.
ultima_palabra

#1270 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by ultima_palabra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Onaj zadnji centaršut Bičakčića je za plakat :( , mislim da ono mora biti bolje ako se želi napraviti nešto na SP-u.
Jbg, njega i razumijem, 90. minuta, bio povrijeđen, nije njegova pozicija...

Jel vama onaj Sabella djeluje kao da je maloprije izašao sa hemoterapije?
Tigar1

#1271 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Tigar1 »

Kad je himna svirala stajao sam mirno... suze same tekle... 20 godina skoro čeka se taj momenat da odemo na veliko takmičenje, sve one velike utakmice, pobjede, porazi, suspenzije... sve mi je bilo pred očima...

Kaže supruga ''Zašto?''

Eh ženo kad bi znala...

Primamo gol i kao da me neko polio hladnom vodom... međutim momci se ''vraćaju'' konsoliduju... igramo bolje...

Do kraja tekme sam stajao na nogama i skakao k'o lud... Ponosan opet po ko zna koji put što sam Bosanac.

Begović – naš portir odličan, sjajna tekma i sigurnost, kod oba gola nije mogao ništa
Spahić – odličan, kapiten se borio kao lav, kako je samo odnio ondje Aguera, morao je fasovati karton
Bičakčić – dobro se borio, kasnije kad je prebačen na desnog beka vidjelo sa da je umoran za tako nešto lai kapa do poda
Kolašinac – šteta za gol, dobrih pola sata je bio ''odsječenih'' nogu zbog toga... eh da se negdje drugo odbila...
Mujdža – veliki pritisak je kad vas ''salijeću'' Di Maria i Kun... dobro je odradio svoj dio posla
Pjanić – kakva kontrola i smirenost, svaka čast Mire
Bešić – ratnik, zmaj i lav... kakva borba i kontrola... svaka čast Muhamede
Misimović – smiren bio Miske kao da će ga zavući kakvoj gari, dobro je odigrao, eh da ono nije bio ofsajd kad je bacio loptu Luli
Lulić – nervozan, unezvjeren, nije to bila najbolja partija mog imenjaka, trema je učinila svoje
Hajrović – dobar bio, drzak i bezobrazan... može biti bolji još
Džeko – nije lako kad ti trojica ''jašu'' po leđima... mislim da je ondje mogao pružiti loptu Luli koji je bio sam.. ali i to je sastavni dio igre...

Vedator – svaka čast plavo oko, razbio sam stolicu kad je se zakoprcala...
Višća – dobar... može on mnogo dati ovoj repki
Medunjanin – dobar

Idemo dalje, momci ponosan sam na vas, možemo ovom igrom dobiti čamuge i homeinijevce... samo hrabro

Volim te BiH!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1272 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Truba »

joj dobro ste imali snage gledati nakon autogola ja odmah ugasio tv
mislio sam bice 6 0
kad ono jutros fenomenalnih 2:1
najbolji mogući rezultat kad gubiš
prema hajlajtsima bilo je dosta šansi
moglo je biti i 2:2
sasvim solidne akcije i šutevi na gol
kamen spoticanja

#1273 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by kamen spoticanja »

De nek neko postavi ono nase iznosenje lopte iz peterca kad su messi i aguero pravili pritisak
Koja je ono ljepota
Drvosjeca iz Dejcica

#1274 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ultima_palabra wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jbg, njega i razumijem, 90. minuta, bio povrijeđen, nije njegova pozicija...

Jel vama onaj Sabella djeluje kao da je maloprije izašao sa hemoterapije?
Ma meni su svi Arentinci nabubrili k'o paradajz iz staklenika. :mrgreen:

Bičo će biti bolji, ja sam generalno zadovoljan, nismo se obrukali i pokazali smo da nismo slučajno tu. :thumbup:
shake69

#1275 Re: 15. Juni 2014. Argentina vs. Bosnia and Herzegovina

Post by shake69 »

Nije mi drago sto sam pogodio rezultat vec sto zadugo, ko zna kada, sto bi rekao Pape, cemo biti na SP i imati priliku napraviti senzaciju protiv dvostrukog svjetskog prvaka. Jedan kiks koji se moze desiti najboljem i majstorije genija slomili bi i jace, ali raduje drskost i samopuzdanje nase sredine koja bi mogla i morala donijeti prevagu protiv Nigerije i Irana. Ne znam, ali Bicakcic mi ne ulijeva povjerenje na stoperskoj poziciji i radije bih tamo vidio Kolasinca u preostale dvije utakmice. Steta sto se ne spominje 15 izgubljenih lopti Messija u prvom poluvremenu kako pise BBC, a dobar broj je zasluga Besica i nasih odbrambenih igraca.
Mozda nismo svjesni koliko znaci Vedadov gol. Skinuli smo 'junf' i uvjeren sam da cemo utrpati afrikancima i Perzijancima bar 2-3. Zazalio sam sto Seje nije bilo sinoc kod onog slobodnjaka odakle se nadavao golova u Bundesligi.
Samo da se ne uzoholimo dobrim nastupom protiv Messija&comp. , drugi krug ce biti nas! :bih:
Last edited by shake69 on 16/06/2014 08:56, edited 1 time in total.
Locked