Frustracija srpskog naroda

PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

Ako se bilo ko obrati Srbima sa strane, pa ukaze na probleme, to je protivnik.

Ako neko iznutra, Srbin, ukaze gdje su problemi, to je izdajnik.

Za svakoga postoji "odgovor".

Potpuno iracionalna politika.

Najveci dio Srba tek treba da shvati da su ih "zedne preko vode" prevodili upravo takozvani "veliki Srbi".

Iako u srpskom narodu postoje ljudi koji su svjesni uzroka i posljedica, njihov glas nije dovoljno jak da nadjaca i nadglasa ove takozvane "velike".

Jos nije dovoljno jak.
AmelFl

Post by AmelFl »

ja neznam sto se vi pokusavate opravdati ili objasniti borisu sta je kako je

srbi su jako tvrdoglav narod, pate od bolesti koja se zove islamizam, bolest koja je njima zasadjena vec stoljecima od turaka i ostalih

ja neznam ni jednog srbina da se ne prepane kada vidi zelenu boju ili da ne ispali neki glup vic u vezi muslimanske vjere

sve je to psihicki, i sve dok propaganda postoji, postojat ce i ljudi kao boris
loli

Post by loli »

AmelFl wrote:ja neznam sto se vi pokusavate opravdati ili objasniti borisu sta je kako je

srbi su jako tvrdoglav narod, pate od bolesti koja se zove islamizam, bolest koja je njima zasadjena vec stoljecima od turaka i ostalih

ja neznam ni jednog srbina da se ne prepane kada vidi zelenu boju ili da ne ispali neki glup vic u vezi muslimanske vjere

Hm, hm, hm. Tako otprilike ide u stripovima o komandantu Marku. Inače ovakve rasprave ne komentarišem, ali me stvarno ponekad raspameti taj nedostatak svega onoga što je bilo među nama i što nas je krasilo, a to je uvijek bilo, čini mi se, prihvatanje. Prihvatanje da smo drugačiji. Da smo različiti. Da slavimo različite Bogove.
Gdje smo došli. Evo dotle, da u zavisnosti od toga kom korpusu pripadamo, onaj drugi korpus definišemo na način kao da smo, u najmanju ruku, čuveni stručnjaci na polju psihologije. Frojd pa mi (mislim na ljude sa foruma).
Hebi ga, kasni je sat, a mi ćemo i dalje razmišljati da li će ujutru biti vruć burek za ćeru ili sina, da li će biti para za taj burek. Znaš, sada će neki reći odmah, tebi nije silovan...
Da nije, ili jeste, samo ja o tome baš puno ne palamudim. Shvatio sam da je najbitnije mojoj ćeri obezbijjediti ujutru vruć burek.
A ja, ćerin tata, sam bio i ostao čoek, dokazan i u najcrnjim trenucima, kada je trebalo i puška se potegnula na bratiju da ne bi bilo nekih nejasnoća po pitanju čojstva i junaštva. I sretan sam zbog toga.
Šta još reći. Vidite, svi ovdje malo pa malo e da nas ne zaustaviše pred BL sada bi se Mile smijo iz Čačka ili Paraćina.
Ebi ga, tako je kako je. Zaustaviše. Baš pred BL. I šta sad. Možemo ukinuti RS, nije to neki problem, ali ljudi, da li se može ukinuti način razmišljanja velike većine Srba u BH.
Svi ste zaboravili preglasavanje u parlamentu, vezanje zastava i sl.
Čini mi se da je suština problema da prihvatite da u BH postoje Srbi, jebi ih, kakvi su takvi su.
I sada ja kao neko ko je imao žestokih problema zbog svojih izjava tipa neću u tor kao Srbin, nego jedino kao socijaldemokrata ili generalno demokrata sa građanskim pogledom na svijet, pročitam šta se sve piše, i nevidim sebe i svoju ćeru u toj budućoj BH u kojoj bi ona mogla imati problema zbog agresivnog i genocidnog tate. Ili generalno, bože moj, ona je onom ona koja nije za BH kao i njen tata i sve njihove tate koje su, strašno, nosile pušku, a sada se prodaju za demokrate i ine...
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

loli wrote:
AmelFl wrote:ja neznam sto se vi pokusavate opravdati ili objasniti borisu sta je kako je

Hm, hm, hm. Tako otprilike ide u stripovima o komandantu Marku. Inače ovakve rasprave ne komentarišem, ali me stvarno ponekad raspameti taj nedostatak svega onoga što je bilo među nama i što nas je krasilo, a to je uvijek bilo, čini mi se, prihvatanje. Prihvatanje da smo drugačiji. Da smo različiti. Da slavimo različite Bogove.
Gdje smo došli. Evo dotle, da u zavisnosti od toga kom korpusu pripadamo, onaj drugi korpus definišemo na način kao da smo, u najmanju ruku, čuveni stručnjaci na polju psihologije. Frojd pa mi (mislim na ljude sa foruma).
Hebi ga, kasni je sat, a mi ćemo i dalje razmišljati da li će ujutru biti vruć burek za ćeru ili sina, da li će biti para za taj burek. Znaš, sada će neki reći odmah, tebi nije silovan...
Da nije, ili jeste, samo ja o tome baš puno ne palamudim. Shvatio sam da je najbitnije mojoj ćeri obezbijjediti ujutru vruć burek.
A ja, ćerin tata, sam bio i ostao čoek, dokazan i u najcrnjim trenucima, kada je trebalo i puška se potegnula na bratiju da ne bi bilo nekih nejasnoća po pitanju čojstva i junaštva. I sretan sam zbog toga.
Šta još reći. Vidite, svi ovdje malo pa malo e da nas ne zaustaviše pred BL sada bi se Mile smijo iz Čačka ili Paraćina.
Ebi ga, tako je kako je. Zaustaviše. Baš pred BL. I šta sad. Možemo ukinuti RS, nije to neki problem, ali ljudi, da li se može ukinuti način razmišljanja velike većine Srba u BH.
Svi ste zaboravili preglasavanje u parlamentu, vezanje zastava i sl.
Čini mi se da je suština problema da prihvatite da u BH postoje Srbi, jebi ih, kakvi su takvi su.
I sada ja kao neko ko je imao žestokih problema zbog svojih izjava tipa neću u tor kao Srbin, nego jedino kao socijaldemokrata ili generalno demokrata sa građanskim pogledom na svijet, pročitam šta se sve piše, i nevidim sebe i svoju ćeru u toj budućoj BH u kojoj bi ona mogla imati problema zbog agresivnog i genocidnog tate. Ili generalno, bože moj, ona je onom ona koja nije za BH kao i njen tata i sve njihove tate koje su, strašno, nosile pušku, a sada se prodaju za demokrate i ine...
Po toj logici, da mi ne pricamo o tome, da, onako odsutimo sve, pa, eto nista se nije desilo, niko nikome nije ni na zulj stao, a kamoli da je nesto gore uradio....

Ne moze.

Ovakvi forumi, izmedju ostalog, valjda sluze i za dijalog.

Ne samo dijalog gdje se na silu govori fino o nekome ili necemu, nego se nekad moraju razmijeniti i neki stavovi koji nece svakome ostaviti osmijeh na licu.

Postoje pravila i pisana i nepisana koja omogucavaju neki red.

Kad ljudi sjednu za sto, rucak, vecera, postoji bonton. Postoji neki uredjeni redoslijed sta se kad radi. A da se ne govori o ponasanju naroda.

Veliki dio Srba, u ovom momentu jos uvijek osjeca opijenost nacijom, jos uvijek ih trese groznica. Oni su velikim dijelom sami sebe (vec) izolovali, oni traze izlaz u toj samoizolaciji, oni biraju svoje vodje koji ce ih uspjesnije voditi u izolaciju.

Dok god taj put nije destruktivan po druge, dok god drugi ne osjecaju poteskoce zbog tog "srpskog pitanja", problema nema.

Medjutim, ako srpski narod (odnosno njegova vecina), trazeci svoj put prema nekim svojim ciljevima, (blago receno) opterecuje ili (nazalost) unistava druge, tada se pravila krse, tada jednostavno mora da se trazi nacin, da im se kaze, objasni, da je to pogresno.

Neki Srbi su to davno shvatili i bez da su cekali da im se o tome govori. Oni su jedina prava sansa Srbije.
Post Reply