Bootstrap ti je predobra stvar to vec znas tako da mozes predpostaviti da je trazen puno ali ne zasebno vec u kombinaciji vecinom php tako da jedino da trazis pod dizajnom mozda ima nekih statickih stranica za raditiAndroid Knego wrote:moze li mi neko reci kako Bootstrap kotira u freelance potraznji?
Freelancing u bosni
Moderator: Benq
-
bajro17
#26 Re: Freelancing u bosni
- xamp
#27 Re: Freelancing u bosni
Radim jabajro17 wrote:treba mi neko sa znanjem laravela radim sa laravelom 5.2 kako ubaciti da ima 3 tipa usera
- xamp
#28 Re: Freelancing u bosni
Boostrap ti je samo CSS framework sa JS modulima. Bez dodatnog znanja, 0 bodova ti je samo znanje Bootstrapa.Android Knego wrote:moze li mi neko reci kako Bootstrap kotira u freelance potraznji?
-
Android Knego
#29 Re: Freelancing u bosni
bajro17 wrote:Bootstrap ti je predobra stvar to vec znas tako da mozes predpostaviti da je trazen puno ali ne zasebno vec u kombinaciji vecinom php tako da jedino da trazis pod dizajnom mozda ima nekih statickih stranica za raditiAndroid Knego wrote:moze li mi neko reci kako Bootstrap kotira u freelance potraznji?
ok, hvala vam.xamp wrote: Boostrap ti je samo CSS framework sa JS modulima. Bez dodatnog znanja, 0 bodova ti je samo znanje Bootstrapa.
ma nisam ni mislio stati na Bootstrapu, nego kontao moze li se samo sa tim krenuti, recimo na fiverru... znam jos ponesto ali jos nije dovoljno dobro...
-
bajro17
#30 Re: Freelancing u bosni
niko ne zna za laravel jaooo
- xamp
#31 Re: Freelancing u bosni
Vec se javih gore da znam.bajro17 wrote:niko ne zna za laravel jaooo
-
ljiljan02
#32 Re: Freelancing u bosni
R9.. wrote:Ja sam na upwork-u nekih dvije godine i za sad nije loše, može se fino zaradit.
Ako nekom treba pomoć kakva ili savjet slobodno nek se obrati.
Poceo sam raditi na UpWorku ali nemam nikakvih posebnih vjestina (tipa programiranje, dizajn...) ali svaka pomoc (savjet) je vise nego dobrodosao.
Ako si jos uvijek aktivan javi se da ne pisem sada detaljno.
- R9..
#33 Re: Freelancing u bosni
Pisi na PP,ljiljan02 wrote:R9.. wrote:Ja sam na upwork-u nekih dvije godine i za sad nije loše, može se fino zaradit.
Poceo sam raditi na UpWorku ali nemam nikakvih posebnih vjestina (tipa programiranje, dizajn...) ali svaka pomoc (savjet) je vise nego dobrodosao.
Ako si jos uvijek aktivan javi se da ne pisem sada detaljno.
-
Kataklinger
#34 Re: Freelancing u bosni
R9 i Bajro, bac'te oko na Inbox.
- R9..
#35 Re: Freelancing u bosni
Nece poruke da odu iz outboxa
- mirsek
#36 Re: Freelancing u bosni
Preporucujem da se poslovna iskustva i savjeti iz konkretnih primjera a koja nemaju veze sa privatnim ponudama za posao ipak javno objavljuju na forumu da jedni drugima pomognemo oko freelancinga i sto bolje iskoristimo nase znanje. 
-
Kataklinger
#37 Re: Freelancing u bosni
Hajde ovako, imam neki osnovni nivo znanja iz HTML/CSS/JavaScript/jQuery/Bootstrap, i uz to znam pomalo AngularJS, .NET Web API...Malo bih zaplivao u te freelancing vode, pa ima li neko iskusan, da preporuči odakle da počnem, gdje šta kako?
-
quarterback
-
ljiljan02
#39 Re: Freelancing u bosni
Kataklinger wrote:Hajde ovako, imam neki osnovni nivo znanja iz HTML/CSS/JavaScript/jQuery/Bootstrap, i uz to znam pomalo AngularJS, .NET Web API...Malo bih zaplivao u te freelancing vode, pa ima li neko iskusan, da preporuči odakle da počnem, gdje šta kako?
Nemam neko iskustvo sa UpWorkom ali savjetujem te da sto prije pocnes. Ne znam nista od ovoga sto si naveo (cak za dva pojma prvi put cujem) pa sam opet nasao neke poslice.
Kad nije niko drugi morao sam ja odgovoriti jer bas bih volio da ovaj topic ostane aktivan.
- R9..
#40 Re: Freelancing u bosni
Imam jedno pitanje vezano za Web Design...
Kako da napravim/dizajniram neki web site ali bez kodiranja...jer stvarno nisam strucan u tome.
Znaci koji software da koristim, da li je Dreamweaver dobar i da li ima boljih programa.
Kako da napravim/dizajniram neki web site ali bez kodiranja...jer stvarno nisam strucan u tome.
Znaci koji software da koristim, da li je Dreamweaver dobar i da li ima boljih programa.
-
pinkman
#41 Re: Freelancing u bosni
Nikako. Bolje da nista nemas nego da imas bilo sta.R9.. wrote:Imam jedno pitanje vezano za Web Design...
Eventualn da uzmes pretplatu na nekom drop & drop sajtu. Npr. ono sto je Shopify za web shop, da pronadjes samo za web sajt. Ja slucajno naletih na simbla.com, pa pogledaj.
Za $6 mjesecno dobijes 1 GB prostora, 1 GB prometa i da spojis svoju domenu. Ja kako vidim ima dosta templejta pa je OK. Pogledaj koje su alternative, ali za $72 (127 KM) godisnje je ovo sasvim ok, a ne moras brinuti ni o hostingu.
- Casual's
#42 Re: Freelancing u bosni
Miješaš pojmove. Dizajneru je posao napraviti dizajn web stranice, izgled.R9.. wrote:Imam jedno pitanje vezano za Web Design...
Dakle, ti želiš i da dizajniraš i da programiraš web stranicu?
Za to ti je potrebno znanje HTML-a i CSS-a, a imaš i plugin koji uz neka olakšanja PS fajl konvertira u HTML (odnosno dijelove PS fajla ).
-
cassius
#43 Re: Freelancing u bosni
Kako u pocetku doci do poslova ?R9.. wrote:Ja sam na upwork-u nekih dvije godine i za sad nije loše, može se fino zaradit.
- R9..
#44 Re: Freelancing u bosni
Hvala, lijepo ovo izgleda.pinkman wrote:Nikako. Bolje da nista nemas nego da imas bilo sta.R9.. wrote:Imam jedno pitanje vezano za Web Design...
Eventualn da uzmes pretplatu na nekom drop & drop sajtu. Npr. ono sto je Shopify za web shop, da pronadjes samo za web sajt. Ja slucajno naletih na simbla.com, pa pogledaj.
Za $6 mjesecno dobijes 1 GB prostora, 1 GB prometa i da spojis svoju domenu. Ja kako vidim ima dosta templejta pa je OK. Pogledaj koje su alternative, ali za $72 (127 KM) godisnje je ovo sasvim ok, a ne moras brinuti ni o hostingu.
Mnogo bolje nego onaj branded.me gdje sam kao napravio neli portfolio.
- R9..
#45 Re: Freelancing u bosni
Ko mi je kriv sto nisam na vrijeme ucio HTML i CSS...Casual's wrote:Miješaš pojmove. Dizajneru je posao napraviti dizajn web stranice, izgled.R9.. wrote:Imam jedno pitanje vezano za Web Design...
Dakle, ti želiš i da dizajniraš i da programiraš web stranicu?
Za to ti je potrebno znanje HTML-a i CSS-a, a imaš i plugin koji uz neka olakšanja PS fajl konvertira u HTML (odnosno dijelove PS fajla ).
- FasterThanLight
#46 Re: Freelancing u bosni
html i css nisu programski jezici
-
ljiljan02
#47 Re: Freelancing u bosni
sta je sa onim weebly.com ? znam da je jednostavno samo ne znam koliko je efikasno.
- R9..
#48 Re: Freelancing u bosni
Sad su oni malo zasrali sa ovim conectima tako da je trenutno 60 connecta malo za pocetnika...cassius wrote:Kako u pocetku doci do poslova ?R9.. wrote:Ja sam na upwork-u nekih dvije godine i za sad nije loše, može se fino zaradit.
Ja bi preporucio da krenes sam niskim cijenama,
Da uvjek apliciras sa custom cover letter-om
Da lijepo uredis profil (titlula, skills, overview, portoflio i mozda koji test da uradis vezan za posao koji radis)
- Casual's
#49 Re: Freelancing u bosni
Ko je rekao da jesu?FasterThanLight wrote:html i css nisu programski jezici
- FasterThanLight
#50 Re: Freelancing u bosni
Casual's wrote:Ko je rekao da jesu?FasterThanLight wrote:html i css nisu programski jezici
Casual's wrote: Dakle, ti želiš i da dizajniraš i da programiraš web stranicu?
Za to ti je potrebno znanje HTML-a i CSS-a