freelader
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zippo
#1 freelader
ima li iko iskustva sa land roverom freelander 2003 godiste.
u njega se ugradju je BMW motor, pa kontam da mozda i nije los.
ako ko nesto zna i o odrzavanju u bih neka podjeli sa nama.
pozdrav
pozdrav
-
land
#2 Re: freelader
Sve informacije o bilo kojem Land Roveru mozes Dobiti u BBS-u na Stupu
Oni inace i odrzavaju landrovere i imaju rezervne dijelove
033 639 258
061 180 129
http://www.4x4centar.ba/index.php
Oni inace i odrzavaju landrovere i imaju rezervne dijelove
033 639 258
061 180 129
http://www.4x4centar.ba/index.php
- olensoner
#3 Re: freelader
koliko znam, jedina mana Land Roverima inace su preskupi troskovi odrzavanja, a ovako mehanicki su vrlo izdrzljiva i dobra auta, jos taj ima odlican BMW-ov motor, ali sve ima svoju cijenu 
-
zippo
#4 Re: freelader
samo ako je on izdržljiv, i ako nema nekih hroničnih bolesti, održavanje nije problem.
ne prelazim mnogo kilometara godišnje, do 10.000, i relativo dobro pazim auto.
razmišljao sam i o hondi crv, razbija me to sto u bih nema ovlastenog servisa i majstora koji bi je mogao održavati.
ne prelazim mnogo kilometara godišnje, do 10.000, i relativo dobro pazim auto.
razmišljao sam i o hondi crv, razbija me to sto u bih nema ovlastenog servisa i majstora koji bi je mogao održavati.
-
land
#5 Re: freelader
Ja vozim Land Rover Discovery 2003 godiste svi koji nisu upoznati kukaju na cijenu odrzavanja Landrover-a a cijene dijelova su skoro pa u pola jeftinije nego kod recimo japanaca
i ja sam tako razmisljao dok se nisam raspitao
Naj bolje je napraviti poredzenje nazovi i pitaj cijene potrosnog materijala za nekog od Landrovera a onda pitaj za cijene u istoj klasi za nekod od Japanaca i dobijes kompletnu sliku u glavi, jesu skupi ako se poredi sa golfom 2
i ja sam tako razmisljao dok se nisam raspitao
Naj bolje je napraviti poredzenje nazovi i pitaj cijene potrosnog materijala za nekog od Landrovera a onda pitaj za cijene u istoj klasi za nekod od Japanaca i dobijes kompletnu sliku u glavi, jesu skupi ako se poredi sa golfom 2
-
zippo
#6 Re: freelader
nego de ti meni reci za freelander, kako se pokazao, pogotovo mjenjač.
ako slučajno znas i cjene nekog redovnog servisa za ovaj model,
ja imam namjeru to negdje na jesen kupovat, pa sam još u traženju modela ali mi se ovaj nekako sviđa, jedinu manu mu vidim dvoja vrata, koliko vidim nema ih sa 4 vrta , jedino mlađi modeli koji cjenom dosta odskaću.
ako slučajno znas i cjene nekog redovnog servisa za ovaj model,
ja imam namjeru to negdje na jesen kupovat, pa sam još u traženju modela ali mi se ovaj nekako sviđa, jedinu manu mu vidim dvoja vrata, koliko vidim nema ih sa 4 vrta , jedino mlađi modeli koji cjenom dosta odskaću.
-
nadrealista
#7 Re: freelader
Imao sam jednog 2001 sa tim motorom td4 2.0 . Šta da ti kažem kol"ko para tol"ko muzike. Dobar motor, dobro držanje na cesti(nije haldex prenos 4x4) solidna potrošnja ali servisiranje
Dijelovi su žara, dugo im treba da stignu a sve komplikovanije zahvate ovdje niko ne radi - šlepa i Slav.Brod. Ako hočeš dat ću ti broj Neše koji radi servis bolje od ovih sa stupa i koji zna u "glavu" svakog LR u Sarajevu.
Dijelovi su žara, dugo im treba da stignu a sve komplikovanije zahvate ovdje niko ne radi - šlepa i Slav.Brod. Ako hočeš dat ću ti broj Neše koji radi servis bolje od ovih sa stupa i koji zna u "glavu" svakog LR u Sarajevu.
-
zippo
#8 Re: freelader
pa jebemu pasa, sta je žara, sta je servisiranje - redovno, koliko je ta zamjena ulja, koliko sam ja upoznat nema remen kajš nego lanac i to mi je jedna velika prednost kod održavanja, ovi primjerci koje sam ja gledao su prešli od 100.000 do 150.000 km , dali je to velika kilometraža za taj model??
kako nema majstora koji može da održava to auto,
nemoj te mi samo reci da kupim golfa - muka mi je od njega,
pa zar nemože majstor ili servis za BMW da održava i freelander-a
kako nema majstora koji može da održava to auto,
nemoj te mi samo reci da kupim golfa - muka mi je od njega,
pa zar nemože majstor ili servis za BMW da održava i freelander-a
-
land
#9 Re: freelader
Neso Opancic kupuje dijelove od Dine na stupu ( cesta prema aerodromu kod energo pertolove pumpe a ne onaj servis ODA ) to znam sigurno i zato su mu cijene jake jer stavlja dobru marzu
033639258 nazoves i ljudi ti sve objasne i mane i prednosti
033639258 nazoves i ljudi ti sve objasne i mane i prednosti
-
zippo
#10 Re: freelader
evo sad sam zvao na ovaj broj i , nezman bas s kim sam pricao, ali dobio sam ove informacije.
ulje moze polusintetika ide 6 litara meni se ćini oko 70 km
filter zraka 50
ulja 25
goriva 30
vodena pumpa 150
ovo mi se ne cini pretjerano skupo,
rekli su mi da su dosta pouzdane masine, pa ako bude srece mozda se i provoza
ali ko jos zna , dugo je do jeseni
ulje moze polusintetika ide 6 litara meni se ćini oko 70 km
filter zraka 50
ulja 25
goriva 30
vodena pumpa 150
ovo mi se ne cini pretjerano skupo,
rekli su mi da su dosta pouzdane masine, pa ako bude srece mozda se i provoza
ali ko jos zna , dugo je do jeseni
-
land
#11 Re: freelader
Tako je nesta i za mog Disca cijene su ok nisu pretjerane a dole su ljudi poprilicno korektni ja 12 godina vozim Land Rovera i znam ih sve u dusu
-
zippo
#12 Re: freelader
jarane hvala na informaciji, pa ako pazarim cujemo se da razmjenimo jos koje info.
-
nadrealista
#14 Re: freelader
Ja samo prenosim svoje iskustvo jer sam imao kvarove na vozilu.....ne redovno održavanje tipa ulje, filteri itd. to možeš zamijeniti i bez ovlaštenog servisa. Problem je kad se pokvari elektronika, mehanički dijelovi jer za te stvari nema niko ovdje dijagnostičke uređaje ....čak ti ni ključ ako ga izgubiš niko nije u stanju kodirati....Kad sam ja imao Fl ,Ford nije imao servis za Land rover možda sad ima..
Freelander je auto "šminka" tako da postoji razlika između njega i discoverya. Disco je puno bolji i manje kvarljivo auto ( prosurfaj po stranim forumima LR fanova). Meni je lično žao što sam ga prodao jer vozio sam i druge konkurentske modele al je LR
Freelander je auto "šminka" tako da postoji razlika između njega i discoverya. Disco je puno bolji i manje kvarljivo auto ( prosurfaj po stranim forumima LR fanova). Meni je lično žao što sam ga prodao jer vozio sam i druge konkurentske modele al je LR
Last edited by nadrealista on 19/06/2009 17:17, edited 1 time in total.
- kurty
#15 Re: freelader
jedna glupost od mene, ali je istinita...
Statisticki gledano koliko je proizvedeno novih automobila bilo koje marke, Land Rovera je danas najvise na cesti...
to dovoljno govori o Land Roveru
Statisticki gledano koliko je proizvedeno novih automobila bilo koje marke, Land Rovera je danas najvise na cesti...
to dovoljno govori o Land Roveru
-
zippo
#16 Re: freelader
kurty, i ja sam negdje pročitao tu statistiku, ali sam mišljenja da taj prosjek drže oni stari tipovi koji su se proizvodili veoma davno i još uvijek se voze.
daj bože da ovaj freelander ima kvalitetu koja je tu marku auta proslavila.
nadrealisto, hvala na odgovoru, svjestan sam ja tog što mi govoris, ali ja nekako vjerujem da necu imati problema sa nekom ozbiljnijom mehanikom,
bar se nadam da mi nece zapasti neki razvaljen primjerak, jedino me strah struje i elektronike, ali nesto kontam to je ipak nesto stariji model i da nema bas
nekih velikih elektroničkih sistema ili šta ti ja znam čega,
auto mi se sviđa izgledom, kontam BMW motor, land rover mehanika, trebalo bi to biti solidna kombinacija.
do sada sam imao sreće sa autima, vozim normalno, redovno mjenjam tekućine, pa zar da se neću pokajati ni ovaj put
ali ko zna sta ću na kraju i da kupim, želja mi je freelander ili auto slićne okncepcije, ali na kraju ko zna sta ce ispasti
u svakom slučaju hvala na mišljenjima, i ako ko ima jos koje saznanje dobro došlo je
hvala
daj bože da ovaj freelander ima kvalitetu koja je tu marku auta proslavila.
nadrealisto, hvala na odgovoru, svjestan sam ja tog što mi govoris, ali ja nekako vjerujem da necu imati problema sa nekom ozbiljnijom mehanikom,
bar se nadam da mi nece zapasti neki razvaljen primjerak, jedino me strah struje i elektronike, ali nesto kontam to je ipak nesto stariji model i da nema bas
nekih velikih elektroničkih sistema ili šta ti ja znam čega,
auto mi se sviđa izgledom, kontam BMW motor, land rover mehanika, trebalo bi to biti solidna kombinacija.
do sada sam imao sreće sa autima, vozim normalno, redovno mjenjam tekućine, pa zar da se neću pokajati ni ovaj put
ali ko zna sta ću na kraju i da kupim, želja mi je freelander ili auto slićne okncepcije, ali na kraju ko zna sta ce ispasti
u svakom slučaju hvala na mišljenjima, i ako ko ima jos koje saznanje dobro došlo je
hvala
-
land
#17 Re: freelader
Freelander je definitivno SUV znaci nije pravi terenac i ako ga se tako posmatra onda je ok netreba ocekivati previse od tog auta, ako hoces malo vise onda kupo Disovery ili defender to su pravi terenci
-
zippo
#18 Re: freelader
land,
SUV mi i treba, hoću auto koje je malo sigurnije, čvršće , a da mogu normalno na snijeg ili izlet van asfaltnih cesta,
ništa ekstremno,
kontam jednom se živi, eto nešto mi želja da imam auto kao freelander ili slićne koncepcije (hrv, crv , rav - 4 )
samo mi je stalo da nije teški fuš, da ima koliko toliko normalnog komfora za familiju, pouzdanost na nekom normalnom nivou i sl
ja u ekstremne situacije van ceste idem na dva točka
SUV mi i treba, hoću auto koje je malo sigurnije, čvršće , a da mogu normalno na snijeg ili izlet van asfaltnih cesta,
ništa ekstremno,
kontam jednom se živi, eto nešto mi želja da imam auto kao freelander ili slićne koncepcije (hrv, crv , rav - 4 )
samo mi je stalo da nije teški fuš, da ima koliko toliko normalnog komfora za familiju, pouzdanost na nekom normalnom nivou i sl
ja u ekstremne situacije van ceste idem na dva točka
-
zippo
#19 Re: freelander
zippo wrote:ima li iko iskustva sa land roverom freelander 2003 godiste.
pozdrav