Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MOSALJOZE

#76 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by MOSALJOZE »

Pape sve više u izjavama potencira jednog napadača protiv Argentine
legionar2010

#77 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by legionar2010 »

Ne vjerujem da je Pape toliko naivan da ce ici sa Vedom na krilu protiv argentine, treba nam kompaktnost a to se dostize sa igracima na prirodnim pozicijama, sve ostalo ce biti debakl, moramo se kompaktno posloziti jer oni su uigrani i njihov sistem 4-3-3 djeluje u ofanzivi STRASNO, mogli bi i mi pokusati 4-3-3 ali ce mo tesko parirati na sredini ovako 4-2-3-1 je sredina puno kompaktnija i fleksibilna, s tima da krila moraju biti brza i prodorna da se ta formacija moze nositi sa 4-3-3.
Zlataner

#78 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Zlataner »

I raja sa Sprtsport foruma su dosla do istog zakljucka kao i mi da je ovo najbolja formacija protiv Argentine

Image
solo2

#79 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by solo2 »

[url=http://this11.com]

ako bude gurnuo Besica u vatru protiv Argentine nista necemo dobiti, decko je neiskusan i mlad, mogao bi se lahko pogubiti.
Nama bi trebao razbijac a i brza krila tako da mogu ici nazad i zatvarati. Nasa najveca mana je spora tranzicija i nadam se da ce na tome Pape poraditi inace trebaju igrati kao Athletico Madrid (stil), organizovano, pozrtvovano i na iskustvo - ova ekipa bi bila odlicna za te namjene.

Image
Mirza007

#80 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

solo2 wrote:[url=http://this11.com]

ako bude gurnuo Besica u vatru protiv Argentine nista necemo dobiti, decko je neiskusan i mlad, mogao bi se lahko pogubiti.
Nama bi trebao razbijac a i brza krila tako da mogu ici nazad i zatvarati. Nasa najveca mana je spora tranzicija i nadam se da ce na tome Pape poraditi inace trebaju igrati kao Athletico Madrid (stil), organizovano, pozrtvovano i na iskustvo - ova ekipa bi bila odlicna za te namjene.

Image
Preofanzivno, razbili bi nas gaucosi k'o beba zvecku.
Ova Zlatanerova iznad izgleda adekvatnije protivniku i predpostavljenom cilju (osvojiti bod ili u goroj verziji izgubiti sa jednim golom razlike). Ako budemo igrali otvoreno gaucosi ce nam vjerovatno zabiti makar dva gola vise.
Mirza007

#81 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

Zlataner wrote:I raja sa Sprtsport foruma su dosla do istog zakljucka kao i mi da je ovo najbolja formacija protiv Argentine

Image
Kolasinac i Salihovic da zamjene mjesta. Visca mozda umjesto Hajrovica i to je to.
Logovan

#82 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Logovan »

Nemoj Salihovica na beka. Nije on za te pozicije. Hajrovic mora biti prije Visce.
Mirza007

#83 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

Logovan wrote:Nemoj Salihovica na beka. Nije on za te pozicije. Hajrovic mora biti prije Visce.
Stavio sam ga na beka jer ima dobru dugu loptu. Obzirom da je prvi cilj odbrana gola, pokusavao bih kontre dugim loptama Salihovica na Dzeku, Lulica ili Viscu (zato je u mojoj kombinaciji Visca ispred Hajrovica). Svjestan sam njegovih nedostataka u odbrani no zato je na toj strani ispred njega Kolasinac.
Inace od ovih koje imamo u ovoj postavi samo Pjanic i Salihovic (eventualno i Spahic) mogu dati kvalitetnu dugu loptu. Ako ga se stavi na DM nisam siguran da ce biti u stanju odgovoriti trkacki (sto nam je najpotrebnije na toj poziciji) i davati dobre duge pasove. Kolasinac i Besic kao dva DM su, cini mi se, najbolja rjesenja na ovoj liniji.
palermo

#84 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by palermo »

Mirza007 wrote:
Zlataner wrote:I raja sa Sprtsport foruma su dosla do istog zakljucka kao i mi da je ovo najbolja formacija protiv Argentine

Image
Kolasinac i Salihovic da zamjene mjesta. Visca mozda umjesto Hajrovica i to je to.
Miske umjesto Hajrovića i to bi bilo to. Nakon šezdesete minute Izet (ili Višća) umjesto Misketa.
Mirza007

#85 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

palermo wrote:
Mirza007 wrote:

Image
Miske umjesto Hajrovića i to bi bilo to. Nakon šezdesete minute Izet (ili Višća) umjesto Misketa.
Mozda protiv Nigerije ali ne bih ga stavio sa Pjanicem u vezni red protiv Argentine. Bili bismo suvise trkacki inferiorni. A to nam je jako bitna utakmica, mozda i najbitnija na prvenstvu jer je prva i puno ce nam znaciti sto se samopouzdanja tice.
perfect_guy

#86 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by perfect_guy »

Image

možda i ovako.
i Zukanovića uzeti u razmatranje za beka
palermo

#87 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by palermo »

Mirza007 wrote: Mozda protiv Nigerije ali ne bih ga stavio sa Pjanicem u vezni red protiv Argentine. Bili bismo suvise trkacki inferiorni. A to nam je jako bitna utakmica, mozda i najbitnija na prvenstvu jer je prva i puno ce nam znaciti sto se samopouzdanja tice.
Pa miske u ovoj formaciji i nije vezni igrač, on je neka vrsta polušpica.....to ne zahtjeva od njega ttrčanje kao da igra klasičnog veznog.....to trebaju da rade, Pjana, Salihović i Bešić.....

Mi moramo neke šanse stvoriti, a nitko za to nije bolji od Misketa......ja se bojim da sa Hajrovićem, mi gubimo na sposobnosti stvaranja šansi, a ne dobivamo previše u nekom, hajmo uslovno reći, trkačkom dijelu.

Naravno, preduslov za ovo je da je Miske makar dijelom spreman, tj da je ipak malo stomačić stesao...
Mirza007

#88 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

palermo wrote:
Mirza007 wrote: Mozda protiv Nigerije ali ne bih ga stavio sa Pjanicem u vezni red protiv Argentine. Bili bismo suvise trkacki inferiorni. A to nam je jako bitna utakmica, mozda i najbitnija na prvenstvu jer je prva i puno ce nam znaciti sto se samopouzdanja tice.
Pa miske u ovoj formaciji i nije vezni igrač, on je neka vrsta polušpica.....to ne zahtjeva od njega ttrčanje kao da igra klasičnog veznog.....to trebaju da rade, Pjana, Salihović i Bešić.....

Mi moramo neke šanse stvoriti, a nitko za to nije bolji od Misketa......ja se bojim da sa Hajrovićem, mi gubimo na sposobnosti stvaranja šansi, a ne dobivamo previše u nekom, hajmo uslovno reći, trkačkom dijelu.

Naravno, preduslov za ovo je da je Miske makar dijelom spreman, tj da je ipak malo stomačić stesao...
Zavisi kakva ti je takticka zamisao i rezultat u glavi.
U mojoj kombinaciji je jedan spic, trkacki jak vezni red (dva trkaca i jedan fantazista), dva DM i cetvorica u zadnjoj liniji.
Cilj je pokusati odbraniti gol najprije agresivnom igrom na sredini terena (Lulic, Visca) te pokusati iznenaditi iz kontre dugim loptama iz dubine (Pjanic, Salihovic, Spahic). Ne bih se usudio otvoriti odmah i nadigravati sa njima. Vidjeces, nece ni oni navaliti od prve. Prva je to utakmica, jos dvije iza toga a i mi znamo zabiti.
Meni je Miske kao poluspic svakako u kombinaciji za Nigeriju kada se vec budu znali prvi rezultati prema kojima cemo onda odrediti taktiku i tim.
palermo

#89 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by palermo »

Mirza007 wrote: Zavisi kakva ti je takticka zamisao i rezultat u glavi.
U mojoj kombinaciji je jedan spic, trkacki jak vezni red (dva trkaca i jedan fantazista), dva DM i cetvorica u zadnjoj liniji.
Cilj je pokusati odbraniti gol najprije agresivnom igrom na sredini terena (Lulic, Visca) te pokusati iznenaditi iz kontre dugim loptama iz dubine (Pjanic, Salihovic, Spahic). Ne bih se usudio otvoriti odmah i nadigravati sa njima. Vidjeces, nece ni oni navaliti od prve. Prva je to utakmica, jos dvije iza toga a i mi znamo zabiti.
Meni je Miske kao poluspic svakako u kombinaciji za Nigeriju kada se vec budu znali prvi rezultati prema kojima cemo onda odrediti taktiku i tim.
Ne možeš ti biti ono što nisi. Dakle, bilokakva ideja da mi možemo odigrati neku utakmicu, u kojoj ćemo se branitii pokušati nešto na kontre je po meni priličnmo iluzorna. Pape je u pravu u jednoj stvari, nama stvarno treba lopta (iliti ono što se kaže, posjed lopte) da bi mogli funkcionisati kao elipa. To naravnpo ne znači da ćemo mi sada imati neku prevlast protiv Argenitne, ali moramo pokušati igrati sa njima. Naravno i trčati.....zato su tu i Sejo, i Mire i Bešić....ali opet ponavljam, moramo i igrati i stvarati šanse......
Mirza007

#90 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

palermo wrote:
Mirza007 wrote: Zavisi kakva ti je takticka zamisao i rezultat u glavi.
Ne možeš ti biti ono što nisi. Dakle, bilokakva ideja da mi možemo odigrati neku utakmicu, u kojoj ćemo se branitii pokušati nešto na kontre je po meni priličnmo iluzorna. Pape je u pravu u jednoj stvari, nama stvarno treba lopta (iliti ono što se kaže, posjed lopte) da bi mogli funkcionisati kao elipa. To naravnpo ne znači da ćemo mi sada imati neku prevlast protiv Argenitne, ali moramo pokušati igrati sa njima. Naravno i trčati.....zato su tu i Sejo, i Mire i Bešić....ali opet ponavljam, moramo i igrati i stvarati šanse......
Mozda, ali ne zaboravi da je ovo turnir a ne jedna utakmica. Nama je bod ovdje k'o kuca a i poraz od jednog razlike je vrlodobar rezultat. Ako izgubimo, sto je za ocekivati, bolje da bude sa sto manje golova razlike. Da im se otvorimo i probamo zabiti ....... uvijek ce oni nama zabiti makar 2 vise. Ja bih se probao braniti.
noiserr

#91 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by noiserr »

Svaka kombinacija bez Misimovica i Ibisevica je inferiorna. Ibisevic ce biti zrtvovan i igrat ce iza Dzeke kao dosta puta. A Misimovic izgleda u dobroj fizickoj formi. Nema sanse da Hajrovic recimo moze startati umjesto i jednog od ove dvojice, moze samo kao zamjena.
palermo

#92 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by palermo »

Mirza007 wrote: Mozda, ali ne zaboravi da je ovo turnir a ne jedna utakmica. Nama je bod ovdje k'o kuca a i poraz od jednog razlike je vrlodobar rezultat. Ako izgubimo, sto je za ocekivati, bolje da bude sa sto manje golova razlike. Da im se otvorimo i probamo zabiti ....... uvijek ce oni nama zabiti makar 2 vise. Ja bih se probao braniti.
pa poraz ti ništa ne znači, ako mi izgubimo, a Nigerija pobijedi Iran, nama je pobjeda protiv Nigerije imperativ. Dakle, mi trebamo pokušati izvući neriješeno. To u potpunosti mijenja situaciju, u tom slučaju Nigerija ima imperativ pobjede.

Ukoliko se braniš ti zapravo prepuštatš njihovim napadačima da odlučuju. Njihovom najboljem dijelu, vjerovatno na sviejtu najjačoj napadačkoj ekipi.

Meni se čini da je upravo sredina njima, uslovno govoreći,nešto slabija tačka, i prije bih da tu pokušamo ih nadvladati, nego se povući i pustiti Mesiju i Agueru da šervane u zadnjih trideset metara. Mislim, svakako ćemo se mi braniti, ali drugo je braniti se neprestano a drugo je braniti se na mahove.

Da, nadam se da shvataš da je ovo samo naprdivanje.....ko zna šta je najbolje, ali eto, meni se ovako čini....
Mirza007

#93 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

noiserr wrote:Svaka kombinacija bez Misimovica i Ibisevica je inferiorna. Ibisevic ce biti zrtvovan i igrat ce iza Dzeke kao dosta puta. A Misimovic izgleda u dobroj fizickoj formi. Nema sanse da Hajrovic recimo moze startati umjesto i jednog od ove dvojice, moze samo kao zamjena.
A u koju bi ti formaciju poslozio te igrace? 4-4-2 ili nesto drugo?
Meni se cini ovo preotvoreno za jedanu takvu ekipu kakva je Argentina.
Pjanic i Misimovic zajedno, ne znam, nisam siguran. Jos samo Medunjanin fali u toj kombinaciji.
noiserr

#94 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by noiserr »

Image
@Mirza007 Umjesto Izeta, Ibisevic i to je to. 4-2-3-1 smo cesto igrali. Miske umjesto, Salihovic-a protiv Argentine, a Besic nece igrati protiv Irana i Nigerije.

edit: nasa postava nikad nije ovako simetricna, vise je tipa asimetricni dijamant 4-2-3-1.
Last edited by noiserr on 20/05/2014 21:00, edited 1 time in total.
Mirza007

#95 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Mirza007 »

palermo wrote:
Mirza007 wrote: Mozda, ali ne zaboravi da je ovo turnir a ne jedna utakmica. Nama je bod ovdje k'o kuca a i poraz od jednog razlike je vrlodobar rezultat. Ako izgubimo, sto je za ocekivati, bolje da bude sa sto manje golova razlike. Da im se otvorimo i probamo zabiti ....... uvijek ce oni nama zabiti makar 2 vise. Ja bih se probao braniti.
pa poraz ti ništa ne znači, ako mi izgubimo, a Nigerija pobijedi Iran, nama je pobjeda protiv Nigerije imperativ. Dakle, mi trebamo pokušati izvući neriješeno. To u potpunosti mijenja situaciju, u tom slučaju Nigerija ima imperativ pobjede.

Ukoliko se braniš ti zapravo prepuštatš njihovim napadačima da odlučuju. Njihovom najboljem dijelu, vjerovatno na sviejtu najjačoj napadačkoj ekipi.

Meni se čini da je upravo sredina njima, uslovno govoreći,nešto slabija tačka, i prije bih da tu pokušamo ih nadvladati, nego se povući i pustiti Mesiju i Agueru da šervane u zadnjih trideset metara. Mislim, svakako ćemo se mi braniti, ali drugo je braniti se neprestano a drugo je braniti se na mahove.

Da, nadam se da shvataš da je ovo samo naprdivanje.....ko zna šta je najbolje, ali eto, meni se ovako čini....
Naravno, nismo mi neki znalci. Da znamo sigurno ne bi tipkali ovdje. No eto fino je razmijeniti argumente.
1. Rezultat i u porazu puno znaci, jer je ocekivano da ce gaucosi dobiti i nas i Nigeriju. Prema tome, ako izgubimo od Argentine uz povoljniji rezultat, name je i nerjeseno sa Nigerijom ok. S tim da racunam da cemo dobiti Iran sa boljim rezultatom nego Nigerija. I eto nas u drugom krugu.
2. Cilj i jeste probati izvuci nerjeseno a to cemo lakse ostvariti ako igramo defanzivno. Ako se otvorimo i probamo dati gol, izglednije je da cemo dobiti dva ili vise. Argentinci su opasni k'o munje. Sjeti se prijateljske. Sijevaju duge dijagonale i paralele samo tako. Zabijali su nam iz tri poteza. Nase linije moraju biti zbijenije.
3. Ideja je da je jakim veznim redom ometa pocetak njihovog napada. Jednom kad oni dignu loptu gotovo je. A mi imamo (i Bicakcic i Spahic) problema sa tim dugim loptama.
4. I dalje mislim da ce utakmica biti tvrda, prava takticka i da ni oni nece navaliti od prve. Ako zaprijetimo u startu sa par kontri bice jos oprezniji. Ali da se otvorimo i damo im prostora za napad. Nisam siguran.
noiserr

#96 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by noiserr »

Mirza007 wrote:
noiserr wrote:Svaka kombinacija bez Misimovica i Ibisevica je inferiorna. Ibisevic ce biti zrtvovan i igrat ce iza Dzeke kao dosta puta. A Misimovic izgleda u dobroj fizickoj formi. Nema sanse da Hajrovic recimo moze startati umjesto i jednog od ove dvojice, moze samo kao zamjena.
A u koju bi ti formaciju poslozio te igrace? 4-4-2 ili nesto drugo?
Meni se cini ovo preotvoreno za jedanu takvu ekipu kakva je Argentina.
Pjanic i Misimovic zajedno, ne znam, nisam siguran. Jos samo Medunjanin fali u toj kombinaciji.
Jos da dodam.
Argentina igra vrlo pasivan fudbal. Njihova citava filozofija je napad iz kontre. Ako nebudemo igrali sa Vedom i Dzekom zajedno, Dzeko sam nece moci puno napraviti. A Dzeko se pokazao vrlo dobro defanzivno, i zna se povuci da igra playmaker-a. Zato nam bas dobro dodje Ibisevic da to balansira. Jednostavno nemogu zamisliti sastav bez njih dvojice.
Itakoto

#97 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Itakoto »

Argentinci ocekuju da cemo igrati malo povucenije i defanzivnije. Jos kad Pape pocne uigravati 4-5-1 formaciju u AmeriKi bit ce ubijedjeni da cemo igrati sa jednim spicem. Ali onda nastupa veliko iznenadjenje... Pape postavlja 3 spica, Miske kao povuceni spic ispred Dzeke i Ibisevica, i to bi bilo to. 1-0, Miske iz penala u 9. minuti. Surprise, cao Argentina! :izet:

Edit. Ququ nama ako bude ovako. 7-1 za gaucose. :oops:
palermo

#98 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by palermo »

Mirza007 wrote: Naravno, nismo mi neki znalci. Da znamo sigurno ne bi tipkali ovdje. No eto fino je razmijeniti argumente.
1. Rezultat i u porazu puno znaci, jer je ocekivano da ce gaucosi dobiti i nas i Nigeriju. Prema tome, ako izgubimo od Argentine uz povoljniji rezultat, name je i nerjeseno sa Nigerijom ok. S tim da racunam da cemo dobiti Iran sa boljim rezultatom nego Nigerija. I eto nas u drugom krugu.
2. Cilj i jeste probati izvuci nerjeseno a to cemo lakse ostvariti ako igramo defanzivno. Ako se otvorimo i probamo dati gol, izglednije je da cemo dobiti dva ili vise. Argentinci su opasni k'o munje. Sjeti se prijateljske. Sijevaju duge dijagonale i paralele samo tako. Zabijali su nam iz tri poteza. Nase linije moraju biti zbijenije.
3. Ideja je da je jakim veznim redom ometa pocetak njihovog napada. Jednom kad oni dignu loptu gotovo je. A mi imamo (i Bicakcic i Spahic) problema sa tim dugim loptama.
4. I dalje mislim da ce utakmica biti tvrda, prava takticka i da ni oni nece navaliti od prve. Ako zaprijetimo u startu sa par kontri bice jos oprezniji. Ali da se otvorimo i damo im prostora za napad. Nisam siguran.
Problem je raspored,mi akoizgubimo protiv Argentine, i igramo neriješeno protiv NIgerije, u zadnjem kolu ASrgentina može odigrati revijanu utakmicu protiv NIgerije, odmarati najbolje igrače, i odigrati jedan lagani iks protiv Nigerijaca. Ne vlja ta varijanta.

Ne mislim ja da trebamo napdati, isto mislim da trebamo zbiti redove, ali Hajrović nam ništa ne donosi.....dakle, treba nam Miske kao igrač koji uvijek vuče jednog uza sebe što odmah znači manji pritisak na našu odbranu i plus je igrač poteza ili što je isto tako meni ok varijanta igrati sa iBiševićem i nešto povučenijim Džekom (tada nema Misketa ni Hajrovića). U tom slučaju, argentinci će morati biti još oprezniji. Al, vidiš da se slažemo oko 10 igrača, samo nam je prijepor oko 11, nije loše zapravo :D .

Ono fudbal je ovo, sve ti dobro pripremiš i onda u prvoj minuti primiš neki slučajan gol i sva ti taktika pada u vodu....ili daš slučajnio gol, pa njih uhvati nervoza
Itakoto

#99 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by Itakoto »

Mene bi uhvatila veca nervoza da mi povedemo...
noiserr

#100 Re: Formacije za SP 4-4-2, 4-5-1 , 3-5-2, 4-2-3-1

Post by noiserr »

Itakoto wrote:Argentinci ocekuju da cemo igrati malo povucenije i defanzivnije. Jos kad Pape pocne uigravati 4-5-1 formaciju u AmeriKi bit ce ubijedjeni da cemo igrati sa jednim spicem. Ali onda nastupa veliko iznenadjenje... Pape postavlja 3 spica, Miske kao povuceni spic ispred Dzeke i Ibisevica, i to bi bilo to. 1-0, Miske iz penala u 9. minuti. Surprise, cao Argentina! :izet:

Edit. Ququ nama ako bude ovako. 7-1 za gaucose. :oops:
7-1 ce pogotovo biti ako se povucemo i igramo neki novi stil koji nikad nismo igrali sa neprovjerenim igracima a ostavimo Misketa i Ibisevica na klupi.
Post Reply