Pa to je normalno. Ja sam sam svakim klubom skoro bio u minusu, jer nastoje da budu realni. Jedino City, Anzi, PSG i još neki nemaju takvih problema. Znam da sam jedino sa Blackpoolom uspio da budem 2 sezone u plusu i čim sam povećao malo plate otišlo je sve u pmdimba wrote:Ljudi sa Dinamom sam u sezoni 2020! Zvuci ludo ali fakat jesam. Jest da sam se napatio prve 3 sezone i ponavljao milion puta (save - load) ali se isplatilo. Fazon je sto sam stalno u gubitku. Svaki mjesec kad mi dodje izvjestaj od boarda pise da sam u minusu 4 ili 5 miliona. Sto je najgore finansije u klubu su mi dobro: Wage budget : 1,82 mil/ per week , a Current Wage mi je 900 hiljada /per week. Balance mi je 147 miliona a imam transfer budget jos 200 miliona. http://postavi.com/?di=813250124114 Eto i ekipa koga zanima. Zna li neko sto sam stalno u minusu i desava li se ovo ikome?
Football Manager™ 2012 -All about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#126 Re: Football Manager™ 2012 -All about
-
Baudelaire
#127 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Jel te stid uopšte takav post objaviti na ovoj temi? Koja je bit managera ako uzmeš ubjedljivo najjaču ekipu u ligu, i još tri sezone save - load stalno praviš? Ma zajebavaš se, siguran sam u to. Nijedan normalan igrač managera ne bi to radio.
- Tvrtko II Kotromanić
#128 Re: Football Manager™ 2012 -All about
ko to radi nece nikad onda osjetit ono zadovoljstvo kad sa npr Zeljom udjes u grupnu fazu kupa uefa nakon sto si nabusio Hanover ukupnim rezultatom 7:3 (nisam mogao vjerovat kad mi se ovo desilo- bio sam ubjedjen da je u pitanju neki bugBaudelaire wrote:Jel te stid uopšte takav post objaviti na ovoj temi? Koja je bit managera ako uzmeš ubjedljivo najjaču ekipu u ligu, i još tri sezone save - load stalno praviš? Ma zajebavaš se, siguran sam u to. Nijedan normalan igrač managera ne bi to radio.
Inace fkt mi nije jasno zasto varati sam sebe
- Kinaski
#129 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Dajte ljudi to je samo igra i pustite nek igra svako na svoj nacin , ne vrijedi
-
febo_acm
#130 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Ne znam koja je draž igre ako koristiš neke cheatove... I ja sam tako znao nekad da ponovim(u finalu CL) i onda nakon pet utakmica skontam da to više nije to... A kad osvojiš regularno Evropsku ligu sa Blackpool-om u trećoj sezoni onda znaš da si nešto napravio187 wrote:Dajte ljudi to je samo igra i pustite nek igra svako na svoj nacin , ne vrijedi
-
Baudelaire
#131 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Ma jest to igra, i nek igra kako ko hoće, ali nek to ne predstavlja onda kao nekakvo dostignuće.187 wrote:Dajte ljudi to je samo igra i pustite nek igra svako na svoj nacin , ne vrijedi
- Jeff Bingham
#132 Re: Football Manager™ 2012 -All about
tebi nije, njemu jeste, sta fali?AMD wrote:Ne znam koja je draž igre ako koristiš neke cheatove... I ja sam tako znao nekad da ponovim(u finalu CL) i onda nakon pet utakmica skontam da to više nije to... A kad osvojiš regularno Evropsku ligu sa Blackpool-om u trećoj sezoni onda znaš da si nešto napravio187 wrote:Dajte ljudi to je samo igra i pustite nek igra svako na svoj nacin , ne vrijedi![]()
uostalom to nije cheat nego normalan dio igre.
ako je cheat, jel ti kad igras neki FPS pa pogines na po igre, loadas zadnji save ili igras sve ispocetka?
-
dimba
#133 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Oci moje lijepe da si malo bolje procitao post shvatio bi da o tome ovdje nije rijec. Moje pitanje je bilo vezano za finansije jer je da ako mi je plata ekipe manja od dostupnog budzeta za plate logicno da cu biti u plusu sto kod mene nije slucaj.Fakat ne znam koje sam duhove kod tebe probudio, ali svako ima svoj nacin igranja . I na kraju ko smo mi da sudimo ko je normalan a ko nije. Ipak je ovo samo igrica u kojoj hvala Bogu postoji save i load. Život je ipak nesto drugo.Baudelaire wrote:Jel te stid uopšte takav post objaviti na ovoj temi? Koja je bit managera ako uzmeš ubjedljivo najjaču ekipu u ligu, i još tri sezone save - load stalno praviš? Ma zajebavaš se, siguran sam u to. Nijedan normalan igrač managera ne bi to radio.
-
febo_acm
#134 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Fali to što onda nemaš(ili barem nebi trebao da imaš) draž... Ja sutra mogu uzeti TNS i osvojiti Ligu prvaka u prvoj sezoni, ali šta je to?Jeff Bingham wrote:tebi nije, njemu jeste, sta fali?AMD wrote:Ne znam koja je draž igre ako koristiš neke cheatove... I ja sam tako znao nekad da ponovim(u finalu CL) i onda nakon pet utakmica skontam da to više nije to... A kad osvojiš regularno Evropsku ligu sa Blackpool-om u trećoj sezoni onda znaš da si nešto napravio187 wrote:Dajte ljudi to je samo igra i pustite nek igra svako na svoj nacin , ne vrijedi![]()
uostalom to nije cheat nego normalan dio igre.
ako je cheat, jel ti kad igras neki FPS pa pogines na po igre, loadas zadnji save ili igras sve ispocetka?
@edit: zadnja igricu koju sam prekucao je bila Max Payne 2 i prekucao sam je totalno regularno. Kad stradaš vrati te na zadnji check point. Od tada samo igram PES, FIFU i FM
- Jeff Bingham
#135 Re: Football Manager™ 2012 -All about
ha eto, i njemu je zadnji checkpoint pocetak utakmice
ista stvar.
nije da je ukucavao cheatove da ima vise para ili nesto slicno...haman svaka igra ima save/load kao integralni dio gameplaya
btw ne igram fm
nije da je ukucavao cheatove da ima vise para ili nesto slicno...haman svaka igra ima save/load kao integralni dio gameplaya
btw ne igram fm
-
Baudelaire
#136 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Lijepo otvori budžet i vidi na čemu su ti najveći troškovi i pokušaj to srezati. Može tebi uprava dati wage budget puno veći nego što ekipa može finansijski podnijeti. Također mislim, ali nisam u ovo siguran, da ti se bonusi koje daš za nastupe, za golove, asistencije i slično ne pišu u troškove za plate, već odvojeno knjiže.dimba wrote:Oci moje lijepe da si malo bolje procitao post shvatio bi da o tome ovdje nije rijec. Moje pitanje je bilo vezano za finansije jer je da ako mi je plata ekipe manja od dostupnog budzeta za plate logicno da cu biti u plusu sto kod mene nije slucaj.Fakat ne znam koje sam duhove kod tebe probudio, ali svako ima svoj nacin igranja . I na kraju ko smo mi da sudimo ko je normalan a ko nije. Ipak je ovo samo igrica u kojoj hvala Bogu postoji save i load. Život je ipak nesto drugo.Baudelaire wrote:Jel te stid uopšte takav post objaviti na ovoj temi? Koja je bit managera ako uzmeš ubjedljivo najjaču ekipu u ligu, i još tri sezone save - load stalno praviš? Ma zajebavaš se, siguran sam u to. Nijedan normalan igrač managera ne bi to radio.
Što se tiče načina igranja. Nebitno, igraj kako hoćeš, ali brate, koja je onda razlika između vođenja Dinama i Čakovca ako možeš i sa jednim i sa drugim u prvoj ili drugoj sezoni sve osvojiti?
-
dimba
#137 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Hvala ti na razumnom odgovoru! A Sto se tice igranja sigurno ti kazem Hrvatsku ligu sa Dinamom mozes osvojiti to je neminovno, ali je Liga prvaka jako teska. Svako pronalazi satisfakciju na drugi nacin. Hvala jos jednom na finasijkom savjetovanju.Baudelaire wrote:Lijepo otvori budžet i vidi na čemu su ti najveći troškovi i pokušaj to srezati. Može tebi uprava dati wage budget puno veći nego što ekipa može finansijski podnijeti. Također mislim, ali nisam u ovo siguran, da ti se bonusi koje daš za nastupe, za golove, asistencije i slično ne pišu u troškove za plate, već odvojeno knjiže.dimba wrote:Oci moje lijepe da si malo bolje procitao post shvatio bi da o tome ovdje nije rijec. Moje pitanje je bilo vezano za finansije jer je da ako mi je plata ekipe manja od dostupnog budzeta za plate logicno da cu biti u plusu sto kod mene nije slucaj.Fakat ne znam koje sam duhove kod tebe probudio, ali svako ima svoj nacin igranja . I na kraju ko smo mi da sudimo ko je normalan a ko nije. Ipak je ovo samo igrica u kojoj hvala Bogu postoji save i load. Život je ipak nesto drugo.Baudelaire wrote:Jel te stid uopšte takav post objaviti na ovoj temi? Koja je bit managera ako uzmeš ubjedljivo najjaču ekipu u ligu, i još tri sezone save - load stalno praviš? Ma zajebavaš se, siguran sam u to. Nijedan normalan igrač managera ne bi to radio.
Što se tiče načina igranja. Nebitno, igraj kako hoćeš, ali brate, koja je onda razlika između vođenja Dinama i Čakovca ako možeš i sa jednim i sa drugim u prvoj ili drugoj sezoni sve osvojiti?
-
Naposletku
#138 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Imam problem sa igrom, pocela me je izbacivati, iako sam odigro jednu cijelu sezonu, pa poceo jednu drugu, ali sad kad god startam igricu izbaci me jako brzo.
Ima li neko savjet?
Poz
Ima li neko savjet?
Poz
- rodjendabudemšonjo
#139 Re: Football Manager™ 2012 -All about
probaj reinstalaciju igreNaposletku wrote:Imam problem sa igrom, pocela me je izbacivati, iako sam odigro jednu cijelu sezonu, pa poceo jednu drugu, ali sad kad god startam igricu izbaci me jako brzo.
Ima li neko savjet?
Poz
-
The Realist
#140 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Kao prvo, nije logično da mjesečno budeš u plusu, jer imaš ogromne plate za Dinamove uslove (samo još ne znam o kojoj se valuti radi), a kao drugo, ako imaš 147mio balance, onda je očito da jesi u plusu.dimba wrote: Oci moje lijepe da si malo bolje procitao post shvatio bi da o tome ovdje nije rijec. Moje pitanje je bilo vezano za finansije jer je da ako mi je plata ekipe manja od dostupnog budzeta za plate logicno da cu biti u plusu sto kod mene nije slucaj.Fakat ne znam koje sam duhove kod tebe probudio, ali svako ima svoj nacin igranja . I na kraju ko smo mi da sudimo ko je normalan a ko nije. Ipak je ovo samo igrica u kojoj hvala Bogu postoji save i load. Život je ipak nesto drugo.
-
The Realist
#141 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Pa nije normalno, a i nisu baš išli u detalje što se tiče financija u FM-u. Totalno pogrešno dobijaš financijske izvještaje, ali to je zato da bi pojednostavili igru.AMD wrote: Pa to je normalno. Ja sam sam svakim klubom skoro bio u minusu, jer nastoje da budu realni. Jedino City, Anzi, PSG i još neki nemaju takvih problema. Znam da sam jedino sa Blackpoolom uspio da budem 2 sezone u plusu i čim sam povećao malo plate otišlo je sve u pm![]()
U principu tako to ti je u stvarnosti, rijetki posluju u plusu...
-
Baudelaire
#142 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Jel to ti računovodstvo studiraš realisto?
Mene je počelo računovodstvo zanimati upravo radi CM-a i FM-a, nekad davno dok sam kao dijete pokušao da vadim raznorazne propale klubove iz govana 
Inače, ima li neko neku dobru preporuku za FM 2012? Nešto baš egzotično? Zasitio sam se totalno, nikako ne mogu da nađem ekipu koju ću voditi. Pod ovim egzotično ne mislim na bh. ligu ili nešto takvo, nego još gore nešto
Inače, ima li neko neku dobru preporuku za FM 2012? Nešto baš egzotično? Zasitio sam se totalno, nikako ne mogu da nađem ekipu koju ću voditi. Pod ovim egzotično ne mislim na bh. ligu ili nešto takvo, nego još gore nešto
- Tvrtko II Kotromanić
#143 Re: Football Manager™ 2012 -All about
C.D Palestino, klub palestinskih emigranata 1. liga Čile ( egzotikaBaudelaire wrote:Jel to ti računovodstvo studiraš realisto?Mene je počelo računovodstvo zanimati upravo radi CM-a i FM-a, nekad davno dok sam kao dijete pokušao da vadim raznorazne propale klubove iz govana
Stade de Reims 2.francuska liga, nekad bio velik klub
River isto je egzotika
et ne znam sta bi jos,
mozda da probas u MLS-u neki klub
ili meksicka liga, jaka liga i zanimljiva
-
Baudelaire
#144 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Palestino taj bih mogao probati, sviđa mi se ideja. Jesu li igrači Palestinci ili Čileanci?
Inače, egzotika o kakvoj ja govorim je recimo Indija. Igrao sam na FM-u 2007. Počinješ u ligi u kojoj nijedan jedini igrač kao da nije lopte u životu šutnuo. Dovodiš sve same levate prvih - sezonu dvije dok se stvari malo ne poslože, a ako te krene, za par godina možeš se boriti za titulu azijske Lige prvaka. Nisam nikad uspio osvojiti azijsku Ligu prvaka, igrao sam polufinale, ali to mi je poslije Sarajeva jedna od najdražih igara na FM-u. Na 2012. još to nisam probao, znam da ću ako počnem dane ostaviti na tom
Inače, egzotika o kakvoj ja govorim je recimo Indija. Igrao sam na FM-u 2007. Počinješ u ligi u kojoj nijedan jedini igrač kao da nije lopte u životu šutnuo. Dovodiš sve same levate prvih - sezonu dvije dok se stvari malo ne poslože, a ako te krene, za par godina možeš se boriti za titulu azijske Lige prvaka. Nisam nikad uspio osvojiti azijsku Ligu prvaka, igrao sam polufinale, ali to mi je poslije Sarajeva jedna od najdražih igara na FM-u. Na 2012. još to nisam probao, znam da ću ako počnem dane ostaviti na tom
- Tvrtko II Kotromanić
#145 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Cileanci su, ali imas njih 2 koji su palestinski reprezentativci, a jos nekoliko u klubu ih ima Palestinu kao second nationality.Baudelaire wrote:Palestino taj bih mogao probati, sviđa mi se ideja. Jesu li igrači Palestinci ili Čileanci?
Kontam tu egzotiku, na ovom menadzeru nisam igrao van Evrope nikako, osim ovog Palestina, al na ranijim verzijama destinacije su bile JAR i Koreja, mada se nisam usudjivao uzet Indiju
-
Baudelaire
#146 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Znaš šta, liga od 10 klubova, znači ukupno 18 ligaških utakmica u sezoni, plus dva kupa po 3-4 utakmice ukupno ne izađe ni 30. Sezonu prekucaš pravo brzo. Tri kluba igraju na istom stadionu od 120 000. Posjeta ti je minimalno nekih 20 000 po utakmici, a plate nikakve. Plus još kad je derbi protiv ovih gradskih rivala dođe i preko 100 000. Za par godina se nevjerovatno obogatiš. Sve ulažeš u training i youth facilities, i kasnije počnu solidni juniori izlaziti. Elem da ne davim, kome je dosadilo biti prvak Evrope nek ide u Indiju 
-
Eborg
#147 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Probaj sa Yildirim Bosnasporom.

U prijevodu, "Sportski klub Bosna Munja" je klub bošnjačkih emigranata u Istanbulu koji je nastao spajanjem nekoliko sličnih klubova 1960. god a današnje ime je dobio 1992. god. Nalazi se u istanbulskom kvartu Bayrampaşa u kojem mahom žive potomci imigranata iz Bosne i Hercegovine i Srbije koji su se tu naselili dolaskom Austro-Ugarske monarhije na naše prostore. Tokom 1980-ih mu je bilo zabranjeno djelovanje zbog veza sa manjinama što je zabranjivao tadašnji vojni režim. Trenutno igra u turskoj 3. ligi a od 2001. do 2006. god. je igrao u turskoj 2. ligi. Inače, u ovom klubu je igrao i Damir Ibrić, u Turskoj poznat kao Damir Yüksel a za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 2 utakmice te postigao 1 gol i upisao 1 asistenciju (San Marino i Španija 2005. god.).
BTW, valjda će se i ovakvo nešto nekad doživjeti.

U prijevodu, "Sportski klub Bosna Munja" je klub bošnjačkih emigranata u Istanbulu koji je nastao spajanjem nekoliko sličnih klubova 1960. god a današnje ime je dobio 1992. god. Nalazi se u istanbulskom kvartu Bayrampaşa u kojem mahom žive potomci imigranata iz Bosne i Hercegovine i Srbije koji su se tu naselili dolaskom Austro-Ugarske monarhije na naše prostore. Tokom 1980-ih mu je bilo zabranjeno djelovanje zbog veza sa manjinama što je zabranjivao tadašnji vojni režim. Trenutno igra u turskoj 3. ligi a od 2001. do 2006. god. je igrao u turskoj 2. ligi. Inače, u ovom klubu je igrao i Damir Ibrić, u Turskoj poznat kao Damir Yüksel a za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 2 utakmice te postigao 1 gol i upisao 1 asistenciju (San Marino i Španija 2005. god.).
BTW, valjda će se i ovakvo nešto nekad doživjeti.

-
Baudelaire
#148 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Šta, da Željo ove godine bude prvak? 
Joj, sad ste mi dali dobrih ideja, vraća mi se lagano interes za FM
Joj, sad ste mi dali dobrih ideja, vraća mi se lagano interes za FM
- Tvrtko II Kotromanić
#149 Re: Football Manager™ 2012 -All about
mislim da imaju samo 2 turske lige na ovom FM-u psoto sam i ja kontao taj klub uzet.Eborg wrote:Probaj sa Yildirim Bosnasporom.![]()
BTW, valjda će se i ovakvo nešto nekad doživjeti.![]()
eh sad jedino ako nema neki fajl sa tim dodatnim ligama?
P.S dozivio sam ja slicno na proslom FM-u sa Zeljom s tim da sam uzastopno osvajao do 2017 titule, a sto je zanimljivo kolegi Baudelaireu
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 11/01/2012 00:46, edited 1 time in total.
-
Baudelaire
#150 Re: Football Manager™ 2012 -All about
Možeš i sam dodati preko editora, prilično jednostavno. Samo uđi u Tursku, nation rules, i uključi i treću ligu.