FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Charuga
Globalni moderator

#27076 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

U redove Hrvatskog dragovoljca stigao je ovog ljeta i mladi i perspektivni 17-godišnji Belmin Vila, koji je prošle sezone u dresu Željezničara bio najbolji strijelac juniorske lige Bosne i Hercegovine. Napadača se dovodilo u kontekst prelaska čak i u Dinamo, ali izgleda kako je mladić procijenio kako u Hrvatskom dragovoljcu može ostvariti veći igrački napredak. Zbog lagane ozljede propustio je kupreški dio priprema, no, ako se naredne sezone i na hrvatskim travnjacima iskaže kao i na onim susjednim bosanskohercegovačkim, mogao bi Vila biti veliki zalog za budućnost Hrvatskog dragovoljca.

Ovo mu je samo odskocna daska ... 8-)
ganjeta

#27077 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

@ luna :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vila :roll: :shock: :skoljka: :run:
burek_in_space

#27078 Re: FK Željezničar

Post by burek_in_space »

Ne treba malom zamjerati, ovo je vishe sluchaj za psihologa, kojem bi trebali biti podvrgnuti njegovi roditelji. :roll:
Charuga
Globalni moderator

#27079 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

burek_in_space wrote:Ne treba malom zamjerati, ovo je vishe sluchaj za psihologa, kojem bi trebali biti podvrgnuti njegovi roditelji. :roll:
Upravo tako.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#27080 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Otisao je u Hajduk... Ne puno bolja, ali svakako bolja opcija.. I prije ce ga tamo primjetiti nego u Zelji.. Nazalost to je tako...
ganjeta

#27081 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Hajd dogovorite se života vam, gdje je otišao?

I kažeš tamo će ga prije primjetiti, čisto sumnjam. Ja bi volio da bude novi Džeko pa da mi ubiremo plodove od toga, predviđam na kraju neku Mladost iz Mionice.
Senad_Duster

#27082 Re: FK Željezničar

Post by Senad_Duster »

LunaLati wrote:Još jedno pivo , kupovina ramazanskog somuna,( dobro, znam da to dvoje baš ne ide zajedno, al ja sam gost a gost je uvijek u pravu pa ćete mi oprostiti :) ), posljednja večernja šetnja Grbavicom, pogled na Svetinju, suza u oku zbog odlaska i misao koja se često mota po glavi :Imate tu čast i privilegiju da vam je Željo u avliji a nekima ponekad hladno, il pada kiša, il je dobra komedija na tv il im jednostavno mrsko da odu na utakmicu.
Nadam se da će se to ove sezone promijeniti, da će vas što više biti na stadionu, a da će vas sve manje voljeti Želju pred tv ekranima i prilikom proslave titula.
Meni nažalost ostaje samo tv ekran, čekanje zimskih priprema s nadom da će ponovno biti negdje u Istri, kao i nada da ću ponovno imati priliku doći u Sarajevo i gledati šampione.
Nadam se da ćemo dobro započeti sezonu, a ako slučajno i ne bude tako vjerujem da ćete ponovno kao i mnogo puta do sada pokazati svoje strpljenje, vjeru u Amara i igrače i da će se oni svima nama odužiti na najbolji mogući način.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#27083 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

ganjeta wrote:Hajd dogovorite se života vam, gdje je otišao?

I kažeš tamo će ga prije primjetiti, čisto sumnjam. Ja bi volio da bude novi Džeko pa da mi ubiremo plodove od toga, predviđam na kraju neku Mladost iz Mionice.
Gdje god da je otisao (Hajduk ili Dragovoljac) isto je, nije postigao neki napredak. Prvi grcaju u dugovima a drugi nisu vrijedni spomena.
veljaca

#27084 Re: FK Željezničar

Post by veljaca »

LunaLati wrote:Još jedno pivo , kupovina ramazanskog somuna,( dobro, znam da to dvoje baš ne ide zajedno, al ja sam gost a gost je uvijek u pravu pa ćete mi oprostiti :) ), posljednja večernja šetnja Grbavicom, pogled na Svetinju, suza u oku zbog odlaska i misao koja se često mota po glavi :Imate tu čast i privilegiju da vam je Željo u avliji a nekima ponekad hladno, il pada kiša, il je dobra komedija na tv il im jednostavno mrsko da odu na utakmicu.
Nadam se da će se to ove sezone promijeniti, da će vas što više biti na stadionu, a da će vas sve manje voljeti Želju pred tv ekranima i prilikom proslave titula.
Meni nažalost ostaje samo tv ekran, čekanje zimskih priprema s nadom da će ponovno biti negdje u Istri, kao i nada da ću ponovno imati priliku doći u Sarajevo i gledati šampione.
Nadam se da ćemo dobro započeti sezonu, a ako slučajno i ne bude tako vjerujem da ćete ponovno kao i mnogo puta do sada pokazati svoje strpljenje, vjeru u Amara i igrače i da će se oni svima nama odužiti na najbolji mogući način.
:thumbup:

Ovakav post moze napisati samo neko ko istinski voli FK Zeljeznicar ....
zipoo

#27085 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Da je sacekao mozda bi dobio poziv za 1. tim, ako vec i tu nema sanse sigurno bi ga Olimpik uzeo. :D Ovako mali unisti sebi karijeru, nista nije naucio od kolege koji je pobjegao kod onih anamo.
dino84

#27086 Re: FK Željezničar

Post by dino84 »

Kako je zalosno gledati ovakve slucajeve,jos "jaci" je bio neki dan kada je golman iz omladinskog pogona u kojem je proveo 11 godina izjavio kako ce uvijek pamtiti Zelju ali da ga sada samoi interesuje Slavija.

Ne znamo ni mi sta se kuha tu sve u pozdaini,ali 90 posto su bolesne ambicije roditelja,pa i Nijaz Brkovic je navalio da mu sin igra za prvu ekipu.
Najjaci je bio Semir Djip do sada,presao kod pitara,valjda roditelji kontali da je mali novi dzeko pa da ga Amar unistava.Ja ne znam ni gdje je sada,milim u visockoj Bosni.
Pa onda sada ovaj Vila,ma milion ih je.

Da je to kao kod Hodzica pa i nekako,dosli Englezi,malom platili bukvalno sve,od smjestaja do skolovanja,tamo mu ne fali ni pticjeg mlijeka,Zeljo uzeo dobru cifru,a ako sta bude od malog imat cemo citav zivot procenat kao od Dzeke.Jebi ga,to je ponuda koja se ne odbija,Liverpool kad te trazi ne razmisljas dva puta.

Elem,dosao ponedjeljak,Travnik se blizi :thumbup:

Varupa,dolazimo !!!
veljaca

#27087 Re: FK Željezničar

Post by veljaca »

dino84 wrote:Kako je zalosno gledati ovakve slucajeve,jos "jaci" je bio neki dan kada je golman iz omladinskog pogona u kojem je proveo 11 godina izjavio kako ce uvijek pamtiti Zelju ali da ga sada samoi interesuje Slavija.

Ne znamo ni mi sta se kuha tu sve u pozdaini,ali 90 posto su bolesne ambicije roditelja,pa i Nijaz Brkovic je navalio da mu sin igra za prvu ekipu.
Najjaci je bio Semir Djip do sada,presao kod pitara,valjda roditelji kontali da je mali novi dzeko pa da ga Amar unistava.Ja ne znam ni gdje je sada,milim u visockoj Bosni.
Pa onda sada ovaj Vila,ma milion ih je.

Da je to kao kod Hodzica pa i nekako,dosli Englezi,malom platili bukvalno sve,od smjestaja do skolovanja,tamo mu ne fali ni pticjeg mlijeka,Zeljo uzeo dobru cifru,a ako sta bude od malog imat cemo citav zivot procenat kao od Dzeke.Jebi ga,to je ponuda koja se ne odbija,Liverpool kad te trazi ne razmisljas dva puta.

Elem,dosao ponedjeljak,Travnik se blizi :thumbup:

Varupa,dolazimo !!!
:thumbup:

Mala isravka VarupE - dolazimo .... :mrgreen:

Niko do sada nije odbranio osvojenu titulu ..... I to je prilika za novi rekord ..... A u pitanju je DUPLA ....
ganjeta

#27088 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

@ dino84

Kad se samo sjetim koje je slavlje bilo kod komšinica kad su nam "ukrali" Djipa 4x4 :lol: .
I griješiš da je u Bosni iz Visokog, to je za njeg' veliki zalogaj, mislim da je u velikanu po imenu Stupčanica :zzzz: .
ultima_palabra

#27089 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:@ dino84

Kad se samo sjetim koje je slavlje bilo kod komšinica kad su nam "ukrali" Djipa 4x4 :lol: .
I griješiš da je u Bosni iz Visokog, to je za njeg' veliki zalogaj, mislim da je u velikanu po imenu Stupčanica :zzzz: .
Terenac kad se uslikao u ovoj trenerci, odmah je proglašen novim Džekom kojeg mi nismo znali prepoznati :mrgreen:
Image
ganjeta

#27090 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Pa i nismo, vidiš da je dečko uspio dogurati do Stupčanice :D .

P.S A divi mu poze :shock: :skoljka:.
vryzas

#27091 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

U koliko sati pocenje utakmica u Travniku?
ultima_palabra

#27092 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

vryzas wrote:U koliko sati pocenje utakmica u Travniku?
17:30, ako ne bude nekih promjena.
Charuga
Globalni moderator

#27093 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Ide nam tradicionalno nezgodno gostovanje vezirima.
Posljednju pobjedu u Travniku smo ostvarili u sezoni 2005/06 (0:2) i od tada do danas smo uspjeli cvaknuti jos samo jedan bod u sezoni 2009/10 kad je bilo 0:0. Odigrali smo ukupno 12 utakmica u Travniku a skor nam je 1-2-9 uz gol razliku 9:24.
wewa

#27094 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

zeno, mi se fakat ne uganjasmo :(
cekam te sljedecu posjetu :kiss:

ove sezone navijam za obje - i jedva cekam 2. kolo
vryzas

#27095 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

ultima_palabra wrote:
vryzas wrote:U koliko sati pocenje utakmica u Travniku?
17:30, ako ne bude nekih promjena.
Odlicno, znaci lagano oko dvice polazim na "izlet", kafa kod Lutve, folovi&golovi :D
vryzas

#27096 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Plavih_11 wrote:Ide nam tradicionalno nezgodno gostovanje vezirima.
Posljednju pobjedu u Travniku smo ostvarili u sezoni 2005/06 (0:2) i od tada do danas smo uspjeli cvaknuti jos samo jedan bod u sezoni 2009/10 kad je bilo 0:0. Odigrali smo ukupno 12 utakmica u Travniku a skor nam je 1-2-9 uz gol razliku 9:24.

Plavih_11 vjeciti optimista :D :wink:

Ne mogu reci da me ne intresuje rezultat jer su tri boda ipak tri boda :zzzz: ...vazno mi je da ekipa pokaze karakter, da "izbrisem" iz glave drugo poluvrijeme iz Maribora. Samo hrabro i pozrtvovano jer sreca prati hrabre!

MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ
Dead Man Walking

#27097 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Ma pobjeda 100% i to 3 razlike!
LunaLati

#27098 Re: FK Željezničar

Post by LunaLati »

Dead Man Walking wrote:Ma pobjeda 100% i to 3 razlike!
Malo preambiciozno za početak....ah ti snovi :)
Dead Man Walking

#27099 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Bum videl. ;-)
Charuga
Globalni moderator

#27100 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Optimizam na Grbavici: Opet ćemo pokazati da smo najbolji

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=4 ... Y.facebook
Post Reply