Rijec je o istom vidu organizovanja pravnog lica.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
RJ57
#92252 Re: FK Željezničar
pročitao sam ovo što piše, stoposto sam na strani ministra (bez obzira da li on ima još neke dodatne razloge za to ili ne). klub mora imati validnu opciju izlaska iz partnerstva bez da bude osuđen na isto.
sada je na klubu i mirviću da ovo elegantno riješe
sada je na klubu i mirviću da ovo elegantno riješe
- Tvrtko II Kotromanić
#92253 Re: FK Željezničar
nadam se da ce, elegantno ili ne, zavrsiti sto treba sa papirima pa da se moze spremati za iducu sezonu
- Didier
#92254 Re: FK Željezničar
Kao što sam i govorio, Šišić je lažov.
-
Tango556
#92255 Re: FK Željezničar
Ali Mirvic zeli da ima vecinu u skupstini, s tom vecinom on kontrolise imenovanje upravnog odbora i menadzmenta kluba. Zbog toga je i prvobitno bilo da Mirvic ima 4 glasa od 7 iz toga proizilazi mogucnost upravljanja klubom. Sama cinjenica da je on jedan od clanova skupstine ili upravnog odbora mu nije garancija da ima kontrolu u klubu (investiciji).sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
Klub, Udruženje Gradjana, donese novu uredbu.
Članovi kluba, udruzenja, imaju pravo glasa i biraju članove skupstine i predsjednika. Organizujemo izbore i izaberemo Mirviča na 4 godine i da ima većinu u Skupstini. Kao zaštitni mehanizam, ne može skupstina odlučivati o imovini, samo članovi na referendumu. Imenom i prezimenom, sa LK, ne cuke, mace, papagaj Riki i sl.
- Chmoljo
#92256 Re: FK Željezničar
valjda mirvić može naći još troje kojima vjeruje da budu članovi skupštine?!Tango556 wrote: ↑22/05/2026 14:14Ali Mirvic zeli da ima vecinu u skupstini, s tom vecinom on kontrolise imenovanje upravnog odbora i menadzmenta kluba. Zbog toga je i prvobitno bilo da Mirvic ima 4 glasa od 7 iz toga proizilazi mogucnost upravljanja klubom. Sama cinjenica da je on jedan od clanova skupstine ili upravnog odbora mu nije garancija da ima kontrolu u klubu (investiciji).sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
Članovi kluba, udruzenja, imaju pravo glasa i biraju članove skupstine i predsjednika. Organizujemo izbore i izaberemo Mirviča na 4 godine i da ima većinu u Skupstini. Kao zaštitni mehanizam, ne može skupstina odlučivati o imovini, samo članovi na referendumu. Imenom i prezimenom, sa LK, ne cuke, mace, papagaj Riki i sl.
-
palermo
#92257 Re: FK Željezničar
Moze. Cak, ne bih to nazvao ni zaobilazenjem. Al problem je, barem ja tako mislim , sto taj nacin ne odgovara Mirvicu odnosno ne daje nikakvu zastitu povratu njegovih ulaganja.sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
Vecina u Skupstini je fluidan pojam, te vecine se.mogu.lako.mijenjati.
-
Tango556
#92258 Re: FK Željezničar
Ma može naravno , samo ne znam ima li ljudi kojima bas vjeruje. Priča je bila da vjeruje Nijazu i da bez njega ne želi u klub pa nakon par mjeseci se desilo to sto se desilo. Mogao bih razumijeti ako čovjek već velike novce ulaze da ne želi taj rizik.Chmoljo wrote: ↑22/05/2026 14:23valjda mirvić može naći još troje kojima vjeruje da budu članovi skupštine?!Tango556 wrote: ↑22/05/2026 14:14Ali Mirvic zeli da ima vecinu u skupstini, s tom vecinom on kontrolise imenovanje upravnog odbora i menadzmenta kluba. Zbog toga je i prvobitno bilo da Mirvic ima 4 glasa od 7 iz toga proizilazi mogucnost upravljanja klubom. Sama cinjenica da je on jedan od clanova skupstine ili upravnog odbora mu nije garancija da ima kontrolu u klubu (investiciji).sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
- Chmoljo
#92259 Re: FK Željezničar
pa neka mu bude neko od familije jebo ga. ko ČolpiTango556 wrote: ↑22/05/2026 14:43Ma može naravno , samo ne znam ima li ljudi kojima bas vjeruje. Priča je bila da vjeruje Nijazu i da bez njega ne želi u klub pa nakon par mjeseci se desilo to sto se desilo. Mogao bih razumijeti ako čovjek već velike novce ulaze da ne želi taj rizik.Chmoljo wrote: ↑22/05/2026 14:23valjda mirvić može naći još troje kojima vjeruje da budu članovi skupštine?!Tango556 wrote: ↑22/05/2026 14:14
Ali Mirvic zeli da ima vecinu u skupstini, s tom vecinom on kontrolise imenovanje upravnog odbora i menadzmenta kluba. Zbog toga je i prvobitno bilo da Mirvic ima 4 glasa od 7 iz toga proizilazi mogucnost upravljanja klubom. Sama cinjenica da je on jedan od clanova skupstine ili upravnog odbora mu nije garancija da ima kontrolu u klubu (investiciji).
gdje piše da ne smije biti nepotizma u udruženju
- ultima_palabra
#92260 Re: FK Željezničar
Pa stavi zenu, djecu, roditelje, zaposlenike iz firme itd.Tango556 wrote: ↑22/05/2026 14:43Ma može naravno , samo ne znam ima li ljudi kojima bas vjeruje. Priča je bila da vjeruje Nijazu i da bez njega ne želi u klub pa nakon par mjeseci se desilo to sto se desilo. Mogao bih razumijeti ako čovjek već velike novce ulaze da ne želi taj rizik.Chmoljo wrote: ↑22/05/2026 14:23valjda mirvić može naći još troje kojima vjeruje da budu članovi skupštine?!Tango556 wrote: ↑22/05/2026 14:14
Ali Mirvic zeli da ima vecinu u skupstini, s tom vecinom on kontrolise imenovanje upravnog odbora i menadzmenta kluba. Zbog toga je i prvobitno bilo da Mirvic ima 4 glasa od 7 iz toga proizilazi mogucnost upravljanja klubom. Sama cinjenica da je on jedan od clanova skupstine ili upravnog odbora mu nije garancija da ima kontrolu u klubu (investiciji).
- Chmoljo
#92261 Re: FK Željezničar
zato se uredi statut tako da skupština ne bude baš tako fluidna, odnosno da član skupštine ne može biti kome se prohtije, već da mora biti brdo nekih uslova. čemu služe ti silni pravnici i advokati koji su radili na statutu.palermo wrote: ↑22/05/2026 14:39Moze. Cak, ne bih to nazvao ni zaobilazenjem. Al problem je, barem ja tako mislim , sto taj nacin ne odgovara Mirvicu odnosno ne daje nikakvu zastitu povratu njegovih ulaganja.sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
-
palermo
#92262 Re: FK Željezničar
Postoje dva nacina formiranja Skupstine. Jedan je da su svi clanovi Udruzenja ujedno clanovi Skupstine a drugi je da se bita Skupstina ali nju biraju clanovi Udruzenja. Bit svakog Udruzenja je da postoji radi svojih clanova ili korisnika.Chmoljo wrote: ↑22/05/2026 14:52zato se uredi statut tako da skupština ne bude baš tako fluidna, odnosno da član skupštine ne može biti kome se prohtije, već da mora biti brdo nekih uslova. čemu služe ti silni pravnici i advokati koji su radili na statutu.palermo wrote: ↑22/05/2026 14:39Moze. Cak, ne bih to nazvao ni zaobilazenjem. Al problem je, barem ja tako mislim , sto taj nacin ne odgovara Mirvicu odnosno ne daje nikakvu zastitu povratu njegovih ulaganja.sime_cipol wrote: ↑22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
To, zena, djeca I slicno kao clanovi Skupstine moze u praksi fercerati ( imas takva Udruzenja) al bojim se ( zapravo znam) da onda nema.nikakve zastite Zeljeznicara kao niti stvarnih vlasnika Zeljeznicara , njegvih clanova I navijaca. S druge strane, clanovi Udruzenja takodje kroz izbor Skupstine mogu ponistiti vecinu Mirvica . Dakle, ni on, kao ulagac, nema.dovoljnu zastitu.
Da skratimo, sve dok je forma.organizovanja fudbalskih klubova Udruzenje gradjana, sifuacija je kao sto ministar kaze.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#92263 Re: FK Željezničar
Najbolje mu je dati menadzerski ugovor, direktor kluba. Dovedi igraca od 500k svojim parama (ulaganje), placaju mu platu (nesto Mirvić preko Amerike, nesto klub (tako mu i brat radi)) nek se afirmira, prodaj ga za 2mil, lovu (razliku od 1.5mil) dijelimo 50:50
- insaneinthebrain
#92264 Re: FK Željezničar
meni sve ovo izgleda da se pokusava nazor da se uradi nesto sto se zakonski ne moze. ili dok se zakon ne promijeni ili dok mi svoj status ne promijenimo. 
- tramvajtrojka
#92265 Re: FK Željezničar
I sta vise reci o nasem narodu ono na strani ministra HDZovac misli dobro i zabrinut je za zelju i njegovu imovinu
-
gidra
#92266 Re: FK Željezničar
Kojeg clana uprave, Roberta Vidovica?tramvajtrojka wrote: ↑22/05/2026 20:09I sta vise reci o nasem narodu ono na strani ministra HDZovac misli dobro i zabrinut je za zelju i njegovu imovinu![]()
ako je toliko zabrinut zasto je nakon pet vracanja i pravljenja statuta kako je on zelio na kraju povukao potpis, zasto je trazio clana uprave da bude ispred HDZ-a i da njegovi advokati rade adaptaciju statuta ako je toliko zabrinut za zelju
![]()