FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Porodice Foht

#92226 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

ultima_palabra wrote: 18/05/2026 19:25
Porodice Foht wrote: 18/05/2026 16:18 Zna li iko hoce li na Skupstini u petak doci Mirvic s obzirom da je prije par dana otisao nazad u SAD? Tako vazan sastank propustiti mi nema logike, ali sve je moguce opet. :-)
A sto bi dolazio? Nije bio ni na skupstini u decembru.
Daj bolan stipu to, sada su posve drukcije okolnosti i odlucujuce za njegov dalji angazman. Meni djeluje kao da mu je svejedno i da whatsApp porukom javi da odustaje od svega. :roll:
Didier

#92227 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Porodice Foht wrote: 18/05/2026 21:02
Porodice Foht wrote: 18/05/2026 16:18 Zna li iko hoce li na Skupstini u petak doci Mirvic s obzirom da je prije par dana otisao nazad u SAD? Tako vazan sastank propustiti mi nema logike, ali sve je moguce opet. :-)
Daj bolan stipu to, sada su posve drukcije okolnosti i odlucujuce za njegov dalji angazman. Meni djeluje kao da mu je svejedno i da whatsApp porukom javi da odustaje od svega. :roll:
Ozbiljni ljudi već u zadnjih dvadesetak godina mogu voditi biznis i whatsapp porukama, i ne moraju biti tu.

Nikakvu razliku ne pravi njegovo prisustvo.
ultima_palabra

#92228 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Porodice Foht wrote: 18/05/2026 21:02
Pa nece se na skupstini nista posebno desiti, usvojit ce se nova verzija statuta. Pitanje je samo da li je ta verzija usaglasena i dogovorena sa ministarstvom.
Dead Man Walking

#92229 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

ultima_palabra wrote: 19/05/2026 03:01 [Pitanje je samo da li je ta verzija usaglasena i dogovorena sa ministarstvom.
Vjerovatno ce biti usaglasena, obzirom da bi oni trebali poslati prijedlog kako ce izgledati. No medjutim, mozda nece biti usaglasena sa zeljama I.M. :D
insaneinthebrain

#92230 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

ovo najbolje bojkotovati u cetvrtak. jug se gradi, istok zatvoren. samo sjever ostao. na sta su nas sveli bolje niko da i ne dolazi zadnju utakmicu :roll:
Tvrtko II Kotromanić

#92231 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

opet odbijen
Skobicu umro dabogda

bez obzira na fule nase
umro dabogda
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#92232 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Umro da Bog da je najveci bosnjacki domet
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#92233 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

katastrofa.

ali bilo bi fino i da vidimo to detaljno obrazloženje.
insaneinthebrain

#92234 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Nismo ni sumLJali :zzzz:
treba ovo bataliti. neko ili nije sposoban ili ovaj govnar sad namjerno nece da usvoji
sinuhe

#92235 Re: FK Željezničar

Post by sinuhe »

Kakvu ulogu investitor može imati u udruženju građana? Tom udruženju je vlasništvo stadiona(zemljišta) glavni adut.
Porodice Foht

#92236 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

Kljiks zvace ono sto odavno znamo. Najbitniji momenat je izostavljen-skupstina u petak koja sve treba otkociti i staviti tacku. Valjda cujemo i odgovor skutora na poslanicko pitanje od Celika. To mora uraditi u F.parlamentu.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92237 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kako izvuci pare (zaradu) iz UG, kad to i nije svrha UG?
Cini mi se da se tu sve lomi
Haris.ba

#92238 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

sime_cipol wrote: 20/05/2026 15:13 Kako izvuci pare (zaradu) iz UG, kad to i nije svrha UG?
Cini mi se da se tu sve lomi
Mozemo samo nagadjati jer je statut tajan i nije objavljen u javnosti.

Mislim da je vise fazon sto se privatizuje klub. Da i ja nagadjam.
RJ57

#92239 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

ja sam prvi koji nije skakao od sreće kad je klub dat u ruke nekom tamo mirviću, ali mi se isto tako ni ovo sad nimalo ne đasvi
jebiga, mi kako god, gdje god i šta god. ... na kraju ispadne naopako

osim stadiona nam se evo već više od desetljeća ništa dobro ne dešava
jagugu

#92240 Re: FK Željezničar

Post by jagugu »

U ovom momentu se održava radni sastanak skupštine:
Plavima je tako stigla odbijenica, a na Grbavici su odmah reagovali. U 18 sati zakazan je radni sastanak Skupštine, a glavna tema bit će sutrašnja ranije zakazana sjednica Skupštine.

U krugovima bliskim Grbavici ističe se da od večerašnjeg sastanka ne treba očekivati nikakva revolucionarna rješenja.

Ovaj skup će najvjerovatnije poslužiti tek kao neformalni susret i priprema terena uoči zvanične sjednice Skupštine FK Željezničar, koja je zakazana za petak sa početkom u 18 sati.
Ono što smo uspjeli saznati, kako iz izvora iz kluba, tako i ministarstva, jeste da se primjedbe ministarstva odnose na navodno prevelike ovlasti koje bi dobio strateški partner i to bez vremenskog ograničenja, ali i bez jasnih obaveza prema klubu.

Navodno su toga svjesni i u klupskim strukturama, ali nam pojedinci kažu da se strateški partner na konkretna ulaganja obavezao drugim dokumentom, odnosno ugovorom sa FK Željezničar kojim garantira godišnji budžet od oko deset miliona maraka.

No, Ministarstvo s tim papirom nema veze niti je ono predmet njegovog interesovanja, zbog toga nema niti upisa.
Prema izvorima bliskim klubu, nakon što je ministarstvo ranije poslalo prve korekcije, Mirviću je ponuđena alternativna opcija da preuzme funkciju predsjednika Upravnog odbora kluba.

Ipak, on navodno nije bio sklon takvom kompromisu, već se od samog početka čekao jasniji pravni okvir i definitivni odlazak dosadašnjih upravljačkih struktura kako bi preuzeo klub pod svojim uslovima.
jagugu

#92241 Re: FK Željezničar

Post by jagugu »

Održan sastanak članova Skupštine FK Željezničar: Zasad ništa od izmjena Statuta, birat će se nova uprava

Fudbalski klub Željezničar neće dobiti novi Statut, odnosno izmjene Statuta u ranije predviđenoj formi kako bi se omogućio sporazum o strateškom partnerstvu sa Saninom Mirvićem.

Kako saznajemo, to je prezentirano večeras na neformalnom sastanku članove Skupštine FK Željezničar, tijela koje bi već za dva dana trebalo održati zvaničnu sjednicu.

Tada bi u zvaničnoj formi najviši klupski organ trebao raspravljati o aktuelnom stanju u redovima "Plavih" s Grbavice, koji su uzdrmani odlukom nadležnog ministarstva pravde Federacije Bosne i Hercegovine da odbije upis izmjena sa sjednice iz decembra.

Ne toj su sjednici usvojene izmjene Statuta, odnosno odobreno partnerstvo s Mirvićem, ali ono nikad nije zvanično zaživjelo zbog toga što, kako je procijenilo Ministarstvo, procedura nije provedena u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na rad udruženja.

Kako smo saznali, večeras je spominjana mogućnost da se krene u izradu novog statuta, što bi trebalo značiti da se nije odustalo od ideje o strateškom partnerstvu.

Da li s Mirvićem ili će se tražiti druge opcije, ostaje da vidimo. Navodno, Mirvić je spreman čekati da se usvoji novi statut, ali do tada klub mora živjeti.

Zbog toga, uporedo s izradom novog statuta, Željezničar mora krenuti i u izbor nove uprave, barem kao prelaznog rješenja, s obzirom na to da je prethodni UO na čelu s Admirom Tunovićem razriješen dužnosti u decembru, a Upravni odbor koji je potom, na Mirvićevu inicijativu, preuzeo klub, nije nikad ozvaničen odlukom Ministarstva.
Sport centar
Last edited by jagugu on 21/05/2026 10:01, edited 1 time in total.
Haris.ba

#92242 Re: FK Željezničar

Post by Haris.ba »

U smije li se sada pustiti u javnost planirani statut i misljenje ministarstva pravde o njemu?
jagugu

#92243 Re: FK Željezničar

Post by jagugu »

Sanin Mirvić poslao poruku navijačima Željezničara: "Nema nazad, klub ne možemo ostaviti na cjedilu i bez podrške"

Dodatnu nervozu među navijačima izazvao je i odlazak Save Miloševića, kao i informacije o mogućem povlačenju investitora.

Ipak, Mirvić je u izjavi za Faktor odlučno odbacio takve navode.

“Jedini komentar što imam je da nema nazad. Ne možemo ostaviti klub na cjedilu. Do kraja ove sedmice će biti objavljeno koji nam je privremeni plan dok se Statut ne registruje”, poručio je Mirvić.
Tvrtko II Kotromanić

#92244 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

svidio mi se mali Korora sinoc :thumbup:
samo neka trenira i gura dalje
jagugu

#92245 Re: FK Željezničar

Post by jagugu »

Prijelazno rješenje na Grbavici: Sanin Mirvić postaje predsjednik FK Željezničar

Hitna skupština FK Željezničar na kojoj će, ako se šta drastično ne promijeni, Sanin Mirvić zvanično biti izabran za novog predsjednika Upravnog odbora održat će se večeras, saznaje portal Klix.ba.

Mirvić je, kako saznajemo, pristao na ovu funkciju kao na prijelazno rješenje koje će omogućiti nesmetano funkcionisanje kluba dok se pravno ne usvoji novi statut.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/prije ... /260522012
jagugu

#92246 Re: FK Željezničar

Post by jagugu »

Evo oglasio se i ministar

Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92247 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Ovo se lako može zaobići.
Klub, Udruženje Gradjana, donese novu uredbu.
Članovi kluba, udruzenja, imaju pravo glasa i biraju članove skupstine i predsjednika. Organizujemo izbore i izaberemo Mirviča na 4 godine i da ima većinu u Skupstini. Kao zaštitni mehanizam, ne može skupstina odlučivati o imovini, samo članovi na referendumu. Imenom i prezimenom, sa LK, ne cuke, mace, papagaj Riki i sl.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#92248 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

znači imovina je prema škobiću od sekundarnog značaja, odnosno on je ovdje spominje u kontekstu da može biti izgubljena zato što je upravljanje od strane jednog čovjeka.

zašto mora biti mandat na 4 godine? nek bude na 10 ili na koji period je partnerstvo planirano? evo ne znam ima li šta da sprječava toliki mandat?

reisov je 7 godina.
RJ57

#92249 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

reis i željo ... svaka čast na poređenju :-D :shock:
RJ57

#92250 Re: FK Željezničar

Post by RJ57 »

sime_cipol wrote: 22/05/2026 09:36 Ovo se lako može zaobići.
Klub, Udruženje Gradjana, donese novu uredbu.
Članovi kluba, udruzenja, imaju pravo glasa i biraju članove skupstine i predsjednika. Organizujemo izbore i izaberemo Mirviča na 4 godine i da ima većinu u Skupstini. Kao zaštitni mehanizam, ne može skupstina odlučivati o imovini, samo članovi na referendumu. Imenom i prezimenom, sa LK, ne cuke, mace, papagaj Riki i sl.
daj bože da je stvarno tako
Post Reply