FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
FreakyStyley
#71051 Re: FK Željezničar
Najgluplji od svih spinova je da je Amarov uslov da bude alfa i omega kluba da bi u njemu radio. Jasta, ko ne bi pozelio da bude i oruzar i cistacica i PR i trener, da iz svog dzepa ljudima plate daje, da na svojim ledjima drzi klub i iz nicega stvara nesto. Ne budite smijesni. Mozda je njihov sukob dublji - od para koje mu se duguju sigurno je dublji - ali nije takav da bi, eto, Amar samo dosao ako bi opet imao tu cast da prodaje one najlonske dresove iz gepeka svog Volva. To su price za malu djecu.
Ova uprava je radila/radi odlican posao na infrastrukturi, na uspostavljanju i koordiniranju organizacionih stvari u samom klubu. Uradili su mnoge monumentalne stvari koje im nikad niko ne moze oduzeti; istok, sada teren, mozda jug i, sto je najvaznije, vracanje dugova i legalno poslovanje. Ovoj je upravi i Senadu Misimovicu Amar Osim otvorio vrata, otvorio knjige, predstavio finansijski model finansiranja istoka preko ulaznica. To su rijeci Senada Misimovica, javne, ne moje.
Sa druge strane, sve sto rade cim se dotaknu sporta je pucanje sebi u koljeno i nastavljaju da pucaju iz godine u godinu. Para imamo (uslovno, u bh okvirima receno "imamo"), pustite se price da nemamo, samo ne znamo sa njima da raspolazemo, jer prece nam je dati platu jednom Kajkutu nego za isti iznos stipendirati tri omladinca. Dakle, neznanje je problem. Novac nije.
Pljuvati Amara da branis ove sad uopste nije potrebno. Branite ih navodeci dobre stvari koje su uradili, ako vec zelite da ih branite. Amara koji je najtrofejniji trener u istoriji naseg kluba i neko kome se mozemo zahvaliti sto sad nemamo renome jedne Slobode ili Celika, nema potrebe da uzimate u usta.
Sto se tjeranja tice, njima ne treba niko da ih tjera, sami sebe tjeraju potezima kao sto je dovodjenje ovog lika.
Ova uprava je radila/radi odlican posao na infrastrukturi, na uspostavljanju i koordiniranju organizacionih stvari u samom klubu. Uradili su mnoge monumentalne stvari koje im nikad niko ne moze oduzeti; istok, sada teren, mozda jug i, sto je najvaznije, vracanje dugova i legalno poslovanje. Ovoj je upravi i Senadu Misimovicu Amar Osim otvorio vrata, otvorio knjige, predstavio finansijski model finansiranja istoka preko ulaznica. To su rijeci Senada Misimovica, javne, ne moje.
Sa druge strane, sve sto rade cim se dotaknu sporta je pucanje sebi u koljeno i nastavljaju da pucaju iz godine u godinu. Para imamo (uslovno, u bh okvirima receno "imamo"), pustite se price da nemamo, samo ne znamo sa njima da raspolazemo, jer prece nam je dati platu jednom Kajkutu nego za isti iznos stipendirati tri omladinca. Dakle, neznanje je problem. Novac nije.
Pljuvati Amara da branis ove sad uopste nije potrebno. Branite ih navodeci dobre stvari koje su uradili, ako vec zelite da ih branite. Amara koji je najtrofejniji trener u istoriji naseg kluba i neko kome se mozemo zahvaliti sto sad nemamo renome jedne Slobode ili Celika, nema potrebe da uzimate u usta.
Sto se tjeranja tice, njima ne treba niko da ih tjera, sami sebe tjeraju potezima kao sto je dovodjenje ovog lika.
- AmiĐa_Idriz
#71052 Re: FK Željezničar
Pa suštinski naprave jedan dobar korak, i poslije toga tri u rikverc. Tačno je da ćeš teško naći primamljivo i jako trenersko ime, ali ja jednostavno ne mogu da vjerujem da nije moglo bolje od ovoga. Koja, ne znam, ali ih je sigurno bilo. Čak mi se čini kao i malo panično traženje rješenja.
Dati mu šansu, ok daj mu je, ali čisto sumnjam da će ovdje doživjeti neko prosvjetljenje u svojoj karijeri, čak nam ne daje ni neku nadu za takvim ishodom. Još jedna mučna i tegobna sezona u najavi.
Dati mu šansu, ok daj mu je, ali čisto sumnjam da će ovdje doživjeti neko prosvjetljenje u svojoj karijeri, čak nam ne daje ni neku nadu za takvim ishodom. Još jedna mučna i tegobna sezona u najavi.
- Kinaski
#71053 Re: FK Željezničar
Jebote titula ako ce te kostati vise nego sto ces dobiti od nje, pametnom dosta
- Šibicar
#71054 Re: FK Željezničar
Jebo vala i ovo još više kad je ne osvojiš a imaš sve u svojim rukama,i to dva puta zaredom.....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#71055 Re: FK Željezničar
Totalno pogresna politika je upravo ona koja se mogla vidjeti kod Pitara a to je mijenjanje trenera kao na traci a doduse ni kod Zelje nije nesto puno bolja situacija. Mora se napokon nekom treneru dati kontinuitet a to je trebalo uraditi ili sa Petrovicem ili sada sa Adzemom. Tesko da i jedan trener sa konstantim mijenjanjem ekipe moze nesto konkretnu uraditi ili bolje reci ici na sigurnu titulu. Ovo dovodjenje "Jesica" jednostavno nema smisla jer vjerovati nekom no-name treneru a ne vjerovati svom bivsem igracu i treneru je smijesno. I ovo zaista bi mogao biti autogol uprave "ala Kostic" ili samo predigra za Amara 
-
splinter
#71056 Re: FK Željezničar
Ima li iko nekoga u Kazahstanu pa da se raspita kakav je ovaj stručnjak naš novi ? 
-
FreakyStyley
#71057 Re: FK Željezničar
Pa prezali hrasno vec jednom Petrovica, dabogda ti kucni savjet vodio. Kakav kontinuitet sa neznalicom? Da je prekinut Adzemov "kontinuitet" na vrijeme mozda bi imali titulu vise, da je otjeran kad je trebalo. Da je Slavko nogiran poslije Slobode prosle godine i tad bi bili puno blize titulu, jer najveci laik vidi da se ljudi gube kao abdest, i Adzem i Slavko.
Obojica su klasicne seoske PLBiH neznalice i to je to. Ne hvala, takav kontinuitet mi ne treba. Ako ces kontinuitet daj da ga pravimo s dobrim trenerom.
Obojica su klasicne seoske PLBiH neznalice i to je to. Ne hvala, takav kontinuitet mi ne treba. Ako ces kontinuitet daj da ga pravimo s dobrim trenerom.
- UnKnownBA
#71058 Re: FK Željezničar
Kakvu su nam ovo UBLEHU postavili, ovaj se nije ni u jednom klubu izdržao sezonu kakav je stručnjak. Baš me interesuje na osnovu koje reference su njega doveli. FKT nisu normalni ... ajd valjda i ćorava koka zrno ubode mada to ne pije vode u našem slučaju.
-
FreakyStyley
#71059 Re: FK Željezničar
Znaci da su ovako trenere birali bolje bi izabrali:
- avetinja
#71060 Re: FK Željezničar
Naprosto čovjek ne zna šta da kaže na ove odluke. Krčmarević je bio svugdje, ali kao da nije bio nigdje. Kazahstan, Kipar, fenjaraš Makedonije, osrednji klub iz Slovenije, mlade reprezentacije... ne dovoljno za nas. Samo je u dva tima uspio ostvariti više pobjeda nego poraza. Uglavnom je imao kratke angažmane. Prema svemu tome, kada se gleda sa papira, nije za nas. Ali, kako to obično bude, čim nekoga pljujemo on nas razuvjeri. Eto, nadam se da će i Slobodan, mada bi nakon 7. kola moglo biti plača za Adžemom. Kažu teško je dovesti nekog boljeg od Adžema. U redu, teško je, ali neko uzima pare za taj rad, a ne radi ga kako treba. Odstupi, pa da vidimo nekog drugog na tvom mjestu.
Uprava ako ove sezone ne uzme titulu, neka se kupi istog trena. Dosta je bilo igranja sa ugledom, taman Santiago Bernabeu na rukama donijeli.
Uprava ako ove sezone ne uzme titulu, neka se kupi istog trena. Dosta je bilo igranja sa ugledom, taman Santiago Bernabeu na rukama donijeli.
-
kudrilo
#71061 Re: FK Željezničar
S ovom odlukom su ili pukovnici ili pokojnici.
Sretno Krčmareviću.
Sretno Krčmareviću.
-
FreakyStyley
#71062 Re: FK Željezničar
Tacno. Ovo ako im je greska, vjerujem da je zadnja i da vise uopste nece imati priliku da jos jednu naprave.
- UnKnownBA
#71064 Re: FK Željezničar
Ova uprava se izgleda oprašta od nas i to sa stilom. Ovim su utihnuli i one koji ih slijepo podržavali i napadali one koji su govorili o lošem radu u sportskom dijelu. Baš su nam svima zajedno priredili iznenađenje. Iskreno, da sam znao da je ovo Adžemova zamjena ne bih riječi kritike uputio. CIRKUS mame mi!
- avetinja
#71065 Re: FK Željezničar
Treba samo saburiti. Što neki kažu, nema veze zbog titule, nismo osvojili ništa decenijama, složit će se to dok se uhodaju, ne igra se fudbal radi titula.
- Kinaski
#71066 Re: FK Željezničar
drug kupi kartu u maju proslava titula ispred vjecne vatre, ponesi dva kanistera benzinaavetinja wrote:Treba samo saburiti. Što neki kažu, nema veze zbog titule, nismo osvojili ništa decenijama, složit će se to dok se uhodaju, ne igra se fudbal radi titula.
- avetinja
#71067 Re: FK Željezničar
Vjeruj mi, ja bih je večeras čekirao kada bih znao da neću kao i prošle dvije godine biti sam na derneku.
- Charuga
- Globalni moderator
#71068 Re: FK Željezničar
Eto Šibicar, neka nisam ja prvi postavio ime novog trenera, da me opet ne handriš da samo loše vijesti ja izbacujem ...
E čuj Krčmar ...
E čuj Krčmar ...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#71069 Re: FK Željezničar
Samo da ova sezona zavrsi
- luckylaka
#71070 Re: FK Željezničar
Desetine postova kritike na izbor novog trenera kojemu je Zeljo premija ili ti Bingo ali niko ne nudi ili nije ponudio eventualno rjesenje za Adzema<>koga kada nema nikoga ,svi su bili i prosli.Jedini koji bi morao dobiti drugu sansu je Oda ako je voljan za rad.Ostali BiH strucnjaci...ima li ih
- UnKnownBA
#71071 Re: FK Željezničar
Taman da im KrČmar račun podvuče.Charuga wrote:E čuj Krčmar ...
Kako je krenulo, koliko ovi naši poznaju materiju, ovo nam u najavi obećava da ćemo Adžema slaviti i njegov pehar grliti narednih godina.
@šibicara za SD-a! Ona mi njegova varijanta "bez trenera, sa plisanjem za prvih jedanaest ..." djeluje kao mnogo bolja varijanta.
Žali bože onakvih dresova ...
-
splinter
#71072 Re: FK Željezničar
Zubandaaaan , 20 godina!!
Kao da je jučer bilo, kad se sjetim samo. Sretan praznik svima koji slave, ova se obljetnica mora spomenuti.
http://coolstyle.ba/sutra-premijera-dok ... om-platnu/

Kao da je jučer bilo, kad se sjetim samo. Sretan praznik svima koji slave, ova se obljetnica mora spomenuti.
http://coolstyle.ba/sutra-premijera-dok ... om-platnu/
- manijak1
#71073 Re: FK Željezničar
Dan kad pitari utihnu i svisnu od muke 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#71074 Re: FK Željezničar
Vidi meni je drago sto evo dodjem na forum pa bacim koju sa znalcima kao sto si ti a daj boze da si 10x u zivotu ozbiljno lopte igrao. Ja govorim uo kontinuitetu a Petrovic i Adzem osim naravno Amara su dva trenera koji su najvise podigli igru Zeljeznicara s tim sto dajem prednosr Adzemu jer je uzeo i pehar kupa bez poraza. To sto vi sanjate o nekom Real-Zelji samo nastavite da sanjate i da uzivate gledajuci sav raskos trenera za koje su culi samo najblizi ukucani. I koji si ti faktor da nekome kazes da je neznalica...daj svoj CV igraca ili trenera pa me popisaj. Ne mozes dovesti Amara, ne mozes dovesti boljeg od Amara i onda dovedes krsa kojem je rekord broj izgubljenih utakmica.FreakyStyley wrote:Pa prezali hrasno vec jednom Petrovica, dabogda ti kucni savjet vodio. Kakav kontinuitet sa neznalicom? Da je prekinut Adzemov "kontinuitet" na vrijeme mozda bi imali titulu vise, da je otjeran kad je trebalo. Da je Slavko nogiran poslije Slobode prosle godine i tad bi bili puno blize titulu, jer najveci laik vidi da se ljudi gube kao abdest, i Adzem i Slavko.
Petrovic je za njega Murinjo kao i Adzem ali dobro polako rekao sam da mi ovo sve lici na predigru za Osima!
- avetinja
#71075 Re: FK Željezničar
Ne primamo mi platu za dovođenje trenera. Mi smo navijači, kritička masa. Šta bi trebali, tražiti im trenera i igrače, pa da oni samo lagano postavljaju ljude i lovu džep?luckylaka wrote:Desetine postova kritike na izbor novog trenera kojemu je Zeljo premija ili ti Bingo ali niko ne nudi ili nije ponudio eventualno rjesenje za Adzema<>koga kada nema nikoga ,svi su bili i prosli.Jedini koji bi morao dobiti drugu sansu je Oda ako je voljan za rad.Ostali BiH strucnjaci...ima li ih