FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Kinaski

#70476 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

Ja ne vidim nesto da su prethodni treneri bili neki veci strucnjaci od adzema, sto se mene tice nek ostane. Jer sam siguran da nece dovesti nekog boljeg
avetinja

#70477 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Brat wrote:Jadni ste. I jedni i drugi.
Jadan si ti kada se javljaš samo da ovo napišeš.
Plavo-bijeli

#70478 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

PA nisam rekao da smo uređen klub, nego da težimo tome. Eh da je lako imati 'uređen klub' nakon skoro 20 godina lošeg rada i vodstva kluba .
Navesti ću primjere i dokaze da stvarno idemo i težimo uređenom klubu, ali prije svega
da budem malo bezobrazan, ovako ću to opisati:

Šta samo vidi prosječan navijač FKŽ:

-Nismo osvojili titulu pet godina, što znači da se raspadamo i tonemo
-Zrinjski 3 puta osvojio za redom, sad još kad prođu koje kolo ima da imaju budzet ko Maribor i Dinamo i da budu prvaci još narednih 20 godina.
.Uprava je napravila neke greške, mora da ne znaju, jer ko griješi taj mora da ne zna.

Šta vidi neko ko se potrudi da ne gleda samo negativne stvari i da vidi neke druge stvari koje nisu vezane za tebelu, a koje vode lijepoj budućnosti FKŽ:

-Transparentnost : Tačno se zna koliko para zarađujemo, koliko trošimo i na šta.
-Igračima redovne plate, plaćamo zdravstveno i penziono, sve na vrijeme. To vodi tome da će mnogi igrači prije nas izabrati za narednu destinaciju, te ne moramo se brinuti da će nas neko tužiti. Je li iko čuo da se neki igrač žalio da nije primio platu u proteklih par godina, ne... a to je kao normalno kod nas u ligi aha...
- Plaćanje poreza i riješavanje svih dugova na pravni način.
-Odblokirani svi računi kluba, da bili su mnogi blokirani nakon što nas je Amar napustio, čudi me s obzirom na titule heheheh
-Uređen stadion: stadion koji bi kroz par godina trebao biti jedan od najboljih na balkanu. Prednosti koje taj stadion ima osim toga što ne moramo igrati na groblju je zarada od dodatnih prostora sa istoka i juga, faktički od tih prostora bi mogli financirati održavanje čitavog stadiona. Savez bi ulagao dodatno u stadion, a za uzvrat bi repka igrala 'besplatno' na Grbavici. Izgradnja novog terena bi omogućila prvotimcima da treniraju na glavnom stadionu. Em što im je osiguran 10x bolji teren za trening, em što će i mladi moći da treniraju na našem pomočnom terenu, te nećemo plaćati najam one vještačke trave.
- Planovi za izgradnju kampa za mlade igrače. Nisu to oni planovi kao bit će jednog dana, nego se na tome radi i da mnogi ne stavljaju prioritet nekog dizanja trofeja, to bi se još ranije napravilo. Benefita milion. Samo od prodaje igrača iz tog kampa bi riješavali godišnji budžet.
-Planovi za skauting službu, odavno nam treba neko ko će se maksimalno posvetiti tom segmentu i pratiti mlade igrače po svim dijelovima Bosne. Teško je naći kvalitetnu osobu za taj posao, neki doslovno seru za Mirsada i oko njegovog kvaliteta, e pa ne znam koga bi vi doveli, ako se može znati, a da ima veće iskustvo od Mirsada ?
-Raznorazni planovi za povećanje budzeta, konstantno dobijanje novih sponzora, malih i velikih
-Generalni sponzor, na vrlo zanimljiv način uspostavljen kontakt, video pogledan preko 300k puta.
-Radi se na greškama iz prošlosti da se ne ponavljaju, Uprava se dosta manje miješa u dovođenje igrača, te su za to određeni stručni ljudi
itd... ima još tog, ali ne da mi se dalje još širiti.

Morate da shvatite da svi griješe. Ova uprava se trudi da radi svoj posao najbolje što zna, nisu oni to radili već 50 godina pa da sve znaju. Sam je Miske rekao da mu je trebo određeni period dok shvati kako funkcioniše FKŽ te kako posložiti sve... Bit će tu još 1000 popravki i novih saznanja tokom vremena. Kad budemo imali veliki budzet bit će dosta lakse i odrzavati ugovore sa igračima i držati ih ovdje, ali to ne može niko trenutno.

Jel iko stvarno brine za budućnost ovog kluba pod upravom predvođenom Misketom? Namjerno kažem predvođenom, jer ima tu još na desetine momaka, što sa tribine redovnih, što drugih velikih navijača koji non stop rade i trude se, ne vode nam ko prije klub Amar, Žujo, Dzelo i onaj još jedan što je umiješan bio u aferu sa Radončićem, zaboravio sam mu ime. Helem, toliko od mene. Ko hoće da shvati mene i ostale u klubu shvatit će, ko neće, ne želi i ne može da shvati, jebiga, nek se nastavi buniti po forumu onda :).
Last edited by Plavo-bijeli on 28/05/2018 21:01, edited 1 time in total.
Šibicar

#70479 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

Zanima me sta je netacno is pasusa prosjecnog navijaca?
ultima_palabra

#70480 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Plavo-bijeli wrote:Ko hoće da shvati mene i ostale u klubu shvatit će, ko neće, ne želi i ne može da shvati, jebiga, nek se nastavi buniti po forumu onda :).
A u tom grmu lezi zec :oops: Prikacilo se na pipu, pa se tesko odvojiti... samo polako.

Samo, ako se osjecate tako sigurnima, zasto pisete traktate po forumima... i to ne jedan, vec internet brigade.
Plavo-bijeli

#70481 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Šibicar wrote:Zanima me sta je netacno is pasusa prosjecnog navijaca?
Prije svega zaboravio sam dodati 'samo'.
Djelimično su netačne stavka dva i tri. Zrinjski jeste osvojio treći put za redom, ali iz našeg primjera sa Amarom to im ništa ne znači, kao što i nama nije značilo. Ne znači da će postati ko Maribor, jer nemaju druge stavke u klubu uređene.
Što se tiče stavke tri, ko god radi nešto taj i griješi. Da si ne znam na kojem nivou, greške će se dešavati. Lupam Real Madrid 6,7 godina nije mogao osminfinalu lige prvaka proći, a sad osvajaju treći put za redom. Tada sam pratio Real i kad bi se pogledale njihove greške i transferi preko Owena, Gravesena, Cassana itd... Griješiti je normalno, pod uslovom da se radi da se popravi ta greška.
Primjera radi jedna od najjačih firmi na svijetu Coca Cola je prije nekih 20 godina odlučila skroz da promjeni okus iste, nakon određenog vremena i kratkoratjnog uspjeha, raja je u potpunosti prekinula sa konzumiranjem iste te je firma doživila ogromne gubitke. Koliko je to velika firma, navesti ću primjer da troše na marketing samo u USA 500 miliona $, a u čitavom Svijetu 4 biliona godišnje! Kakve sve oni stručnjake plačaju i imaju i koliko ih imaju, pa opet naprave greške. Očekivati da FKŽ sa par desetina ljudi u klubu, sa budzetom od par miliona maraka, ne pravi greške je glupo.
Last edited by Plavo-bijeli on 28/05/2018 21:11, edited 1 time in total.
avetinja

#70482 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Lijepo je kada se samo dobre stvari plasiraju, ali hajmo malo i loše.

U negativne stvari dodaj:
- dioba navijača na "Amarovce" i "Misketovce"
- neizlazak u Evropu
- izgubljene dvije titule
- izgubljen ogroman novac zbog ne izlaska u Evropu i neosvajanja titule
- amaterizam kod doveđenja igrača
- nemogućnost zadržavanja trenutnih igrača koji su pružali solidne partije zbog traženja visoke plate da bi poslije potpunom promašaju dali nekoliko puta veću platu
- amaterizam što se tiče dovođenja trenera
- negodovanje prema premiranju, inače radnji koja nije zabranjena u svijetu fudbala
- miješanje treneru u njegov posao
- loš izbor sportskog direktora
hostapler

#70483 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Ne bude li titule u isto doba iduće godine govnjive motike će raditi.
DonieBrasco

#70484 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Meni licno su najgori navijaci koji ne vide dalje od Amara Osima, kada god ne ide rezultatski covjek se priziva. Niko ne zna napraviti rezultat sa Zeljeznicarom zna samo Amar, niko ne zna odabrati igrace za Zeljeznicar, zna Amar i tako u krug. Ako nam je on jedini garant uspjeha onda je logicno da treba da ugasimo klub jer on ocigledno nece biti trener, a sta tek kada covjeka vise ne bude.

Citam ne samo ovaj forum nego i druge tokom i na kraju sezone i pise se izmeđuostalog kako nam ne valjaju igraci, cast pojedincima, ovaj Mehremic i Bogicevic nas kostali bodova i bodova, Vranjes mator spor, ne valja nekima ni Vedran, na momente se Zakaric pljuvao...itd. a onda krece prica kako bi Amar sa istim ovim igracima sto ne valjaju uzeo dva trofeja i napravio iskorak u europi. Pa u vraziju mater kako je to moguce, zaista preglupo razmisljanje.

I sto se tice Amara Osima, svaka njemu cast sta je sa Zeljom napravio ali ta se vrmena ne mogu porediti sa ovim danas, tada su plate djelilte po autobusima, tada su se ljudi bogatili na racun kluba (mislim na bise uprave i clanove), bod u gostima je tada bio cudo Bozije, ne vratili se u ta vremena nikad vise. U ta vremena se ograda ispred juga nije znala ofarbati a kaomoli fantazirati u novoj tribini, novim reflektorima koje sad imamo, novi teren je bio misaona imenica, nekoj popravci necega na stadionu...itd.

Sto tada da izvine na izrazu te uprave nisu qurcem pomakle da bude bolje ? A sta su ovi ljudi napavili u tri godine.

Također, zar je moguce da je Amar takav strucnjak a nema angazman negdje vani vec godinama nakon Zelje i tog kluba iz Katara ili odakle vec ? Pun đavo klubova po europi i to kako bogatih da nisu prepoznali taj silni talenat i znanje. Kod nas ne valja nista sve se raspada, dolazi Amar sve super, svi zlatni.

Također kada pocnu price o upravi, kako i sta rade. Zar treba to komentarisati ? Ljudi su u nepune tri godine od kriminalnog posovljanja, tokova novca, transparentnosti, brenda FK Zeljeznicar, sponzora, partnera da ne prcamo o infrastrukturi uradili vise nego sve uprave prije njih od kraja rata pa do 2015. godine kada su Misimovic i kompanija preuzeli.

Koliko ono miliona duga redovno placamo, duga bivsih uprava i jako skupih titula i trofeja - jer se tada uglavnom sav novac (uglavnom) davao na ekipu.

Ljudi Boziji mi platiomo 1.000.000 KM poreza drzavi a ja po određenim foumima procitam komentare "sto se nije podmazalo u Krupi, sto se nije podmazalo sa Radnikom" pa ako cemo se vratiti u vreman mazanja, kada se nije znalo ko pije ko placa, kada su po juznoj tribini zmije puzale iz one šume, onda neka ova uprava ode pa dođe svemoguci Amar i njegovi ljudi ta neka uprava pa da vidimo dokle cemo stici tim rezimom rada u 2018. jos malo 2019. godini.

Pojedini nisu svijestni sta znaci ovaj ogromni fokus ove uprave na ifrastrukturi koja je sada nasa 1/1, mi cemo za pola godine samo od te iste infrastrukture imati milion KM cistog novca za ualganja + pare od generalnog i ostalih sponzora, partnera.

Stotiunu puta je recno da je uprava ovom sportskom segmentu sve omogucila, i jeste tako, nikad plate na kasne, imaju sjajne priprema i uslove za rad. Sta je problem pri 0:3 da se u pet minuta prime tri gola, to Adzem, igraci, Sasa Papac treba da objasne.
Last edited by DonieBrasco on 28/05/2018 21:13, edited 1 time in total.
avetinja

#70485 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

hostapler wrote:Ne bude li titule u isto doba iduće godine govnjive motike će raditi.
Da se i ja jednom sa tobom složim.
Plavo-bijeli

#70486 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

DonieBrasco wrote:Meni licno su najgori navijaci koji ne vide dalje od Amara Osima, kada god ne ide rezultatski covjek se priziva. Niko ne zna napraviti rezultat sa Zeljeznicarom zna samo Amar, niko ne zna odabrati igrace za Zeljeznicar, zna Amar i tako u krug. Ako nam je on jedini garant uspjeha onda je logicno da treba da ugasimo klub jer on ocigledno nece biti trener, a sta tek kada covjeka vise ne bude.

Citam ne samo ovaj forum nego i druge tokom i na kraju sezone i pise se izmeđuostalog kako nam ne valjaju igraci, cast pojedincima, ovaj Mehremic i Bogicevic nas kostali bodova i bodova, Vranjes mator spor, ne valja nekima ni Vedran, na momente se Zakaric pljuvao...itd. a onda krece prica kako bi Amar sa istim ovim igracima sto ne valjaju uzeo dva trofeja i napravio iskorak u europi. Pa u vraziju mater kako je to moguce, zaista preglupo razmisljanje.

I sto se tice Amara Osima, svaka njemu cast sta je sa Zeljom napravio ali ta se vrmena ne mogu porediti sa ovim danas, tada su plate djelilte po autobusima, tada su se ljudi bogatili na racun kluba (mislim na bise uprave i clanove), bod u gostima je tada bio cudo Bozije, ne vratili se u ta vremena nikad vise. U ta vremena se ograda ispred juga nije znala ofarbati a kaomoli fantazirati u novoj tribini, novim reflektorima koje sad imamo, novi teren je bio misaona imenica, nekoj popravci necega na stadionu...itd.

Sto tada da izvine na izrazu te uprave nisu qurcem pomakle da bude bolje ? A sta su ovi ljudi napavili u tri godine.

Također, zar je moguce da je Amar takav strucnjak a nema angazman negdje vani vec godinama nakon Zelje i tog kluba iz Katara ili odakle vec ? Pun đavo klubova po europi i to kako bogatih da nisu prepoznali taj silni talenat i znanje. Kod nas ne valja nista sve se raspada, dolazi Amar sve super, svi zlatni.

Također kada pocnu price o upravi, kako i sta rade. Zar treba to komentarisati ? Ljudi su u nepune tri godine od kriminalnog posovljanja, tokova novca, transparentnosti, brenda FK Zeljeznicar, sponzora, partnera da ne prcamo o infrastrukturi uradili vise nego sve uprave prije njih od kraja rata pa do 2015. godine kada su Misimovic i kompanija preuzeli.

Koliko ono miliona duga redovno placamo, duga bivsih uprava i jako skupih titula i trofeja - jer se tada uglavnom sav novac (uglavnom) davao na ekipu.

Ljudi Boziji mi platiomo 1.000.000 KM poreza drzavi a ja po određenim foumima procitam komentare "sto se nije podmazalo u Krupi, sto se nije podmazalo sa Radnikom" pa ako cemo se vratiti u vreman mazanja, kada se nije znalo ko pije ko placa, kada su po juznoj tribini zmije puzale iz one šume, onda neka ova uprava ode pa dođe svemoguci Amar i njegovi ljudi ta neka uprava pa da vidimo dokle cemo stici tim rezimom rada u 2018. jos malo 2019. godini.

Pojedini nisu svijestni sta znaci ovaj ogromni fokus ove uprave na ifrastrukturi koja je sada nasa 1/1, mi cemo za pola godine samo od te iste infrastrukture imati milion KM cistog novca za ualganja + pare od generalnog i ostalih sponzora, partnera.

Stotiunu puta je recno da je uprava ovom sportskom segmentu sve omogucila, i jeste tako, nikad plate na kasne, imaju sjajne priprema i uslove za rad. Sta je problem pri 0:3 da se u pet minuta prime tri gola, to Adzem, igraci, Sasa Papac treba da objasne.
Otprilike sve što ja pričam, ali opet :thumbup:
RasAlGhul

#70487 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

DonieBrasco wrote:Meni licno su najgori navijaci koji ne vide dalje od Amara Osima, kada god ne ide rezultatski covjek se priziva. Niko ne zna napraviti rezultat sa Zeljeznicarom zna samo Amar, niko ne zna odabrati igrace za Zeljeznicar, zna Amar i tako u krug. Ako nam je on jedini garant uspjeha onda je logicno da treba da ugasimo klub jer on ocigledno nece biti trener, a sta tek kada covjeka vise ne bude.

Svaka čast majstore :thumbup:
Lakat Jebić

#70488 Re: FK Željezničar

Post by Lakat Jebić »

Zajebite pricu o dugu kao razlogu sto nema rezultata. Nikad vise para u ekipi, dakle ne u klubu kao klubu, nego bas u ekipi, u sportskom segmentu, nije bilo od rata do danas. Samo sto jbg, neko da bruku para mehremicu. Pozderu. Hervasu. Toskasu. Ti likovi sigurno nisu igrali za 5 stoja, bonove i grasov kupon
ultima_palabra

#70489 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ali jesu se razmahali, to frcaju argumenti, palcevi se dizu... znaci da je dosao dur guzici.
salle_eh1986

#70490 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Govnjivom motkom jok, ali ja se iskreno nadam da će svi oni koji su ukrali iz kluba 1 KM odgovarati pred zakonom.
avetinja

#70491 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Sve je dobro dok raji ne pukne film. Ako se to desi, neće izdobriti. Previše se gorčine i ljutnje skuplja, i to kada pređe određenu granicu eksplodirat će kao vulkan, a nakon toga ima da lete kao gladne ptice.
salle_eh1986

#70492 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Raja... Koja raja, šaka vas koji iz interesa pišete ?
cyber1921

#70493 Re: FK Željezničar

Post by cyber1921 »

Zna li neko koji su nam moguci protivnici u europi ?
DonieBrasco

#70494 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Protivnici: https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... VZzPWLR510

Naredna sezona bice jako teska, taj gnjev i glad za titulom je jako opasan.
avetinja

#70495 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:Raja... Koja raja, šaka vas koji iz interesa pišete ?
Magacioner, letit ćete svi redom kada pukne film. Raja su Željovci, oni koje ne možete kupiti, koji ne prave Sjevernu Koreju od foruma da bi stvarali kult ličnosti zbog par stoja. Uživajte dok možete.
hostapler

#70496 Re: FK Željezničar

Post by hostapler »

Vidim, već se zemlja iza zapada počela nuditi na SBF. Ne znam otkud nekome pravo da nudi nešto što nije njegovo.
Koliko ima članova? 5000. Referendum napraviti. Najaviti kada ce biti glasanje i da se odluči sta ce se uraditi sa tim komadom zemlje. Pejgamber s nebesa da sidje nema pravo to sam odlučiti, a kamoli neka skupština ili UO. Nego navijači,clanovi,simpatizeri. Svi zajedno.
A titula?
Vidjet će da su ako ništa trebali premirati Krupu da odigra pošteno protiv Mostaraca, ne zbog Želje, nego zbog sebe,mira u kući, što se i vidi. Pritisak raste, manji nece biti sigurno.
Last edited by hostapler on 28/05/2018 21:46, edited 1 time in total.
salle_eh1986

#70497 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

avetinja wrote:
Magacioner, letit ćete svi redom kada pukne film. Raja su Željovci, oni koje ne možete kupiti, koji ne prave Sjevernu Koreju od foruma da bi stvarali kult ličnosti zbog par stoja. Uživajte dok možete.
Hahaha
Nego nije mi jasno ovo magacioner ?
Sine dragi ne pišem ja na s1 forumu da me trpaš u taj koš.
Ja ti rekoh ako te zanima ko sam, možeš dobiti sve podatke. Je li važi i za suprotno ?
avetinja

#70498 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

salle_eh1986 wrote:
avetinja wrote:
Hahaha
Nego nije mi jasno ovo magacioner ?
Sine dragi ne pišem ja na s1 forumu da me trpaš u taj koš.
Ja ti rekoh ako te zanima ko sam, možeš dobiti sve podatke. Je li važi i za suprotno ?
Magacioner je zbog stila pisanja.
Sine moj, mene ne interesuje ko si i šta si. Dovoljno mi je ovo što mogu da pročitam ovdje. Da te želim upoznati, javio bih ti se u privatnoj poruci.
Plavo-bijeli

#70499 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Stvarno kakav je fazon sa ovim 'magacioner', jel to kao neka nova pristojna uvreda, nešto? :-) :-)

Još jače je ovo 'sine moj', kao pokušaj nekog postavljanja autoriteta, šta li već, a pokazuje nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja.
avetinja

#70500 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Plavo-bijeli wrote:Stvarno kakav je fazon sa ovim 'magacioner', jel to kao neka nova pristojna uvreda, nešto? :-) :-)

Još jače je ovo 'sine moj', kao pokušaj nekog postavljanja autoriteta, šta li već, a pokazuje nedostatak samopouzdanja i samopoštovanja.
Ovo drugo ti je sale prvi počeo. :izet:
Post Reply