FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

salle_eh1986

#70176 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Lahko ga je pametovati, to izgleda u ovoj državi svi znaju ponajbolje...svjetski šampioni u tom sportu.
Fali nam jedinstva, nešto što nas je krasilo vazda, e sad je totalno kontra toga. Dijelimo se za ove i one, a ustvari svi bi trebali da smo tu isključivo i jedino za/uz Želju. Sve, ostalo je prolazno...svi.

Meni fakat ne može u glavu kako smo mi 3 godine za redom uspijeli ispasti najveći gubitnici na kraju. Prvo sa Edisom, pa Slavkom i evo sa Admirom. Nekako ispada isto kao da nećemo nešto.
Željo je najveći klub u državi i uvijek, ali uvijek cilj mora biti minimum 1 trofej. Po mogućnosti titula. A nije da se zadnje 2 godine nismo borili za nju, no opet bukvalno 5 do 12 ne da je nismo osvojili već da je nismo željeli osvojiti. Čudno.

Meni je izuzetna čast što smo možda i jedini pošteni u ovoj žabokrečini. To meni lično više znači nego sve titule, sva moguća priznanja. Ne bih volio da smo osvojili titulu kao Zrinjski prošle godine onim penalom u Bijeljini, ili ove penalima protiv Goška. Onakve titule neću reći da mi ne trebaju, ali ostavljaju gorak ukus. Svakom svačije, ko voli tako nek izvoli, mada kako sam zagovornik da se u žiuvot sve vraća, tako će se vratiti kao bumerang onima koji onako osvajaju titule, a i nama će pročepiti.
Najezda nezadovoljstva po svim mogućim forumima gdje piše naša raja. Ima raja i pravo nakon 2 identične sezone. Ali 2 godine nisu ništa u jednom "životu" kluba. Samo kad se sjetim onih europskih utakmica na Koševu, san mi je bio da opet igramo na Grbavici. Sad je to već normalna stvar, a vrlo lahko prelazimo preko toga. 13 godina su raznorazni "Željovci" su sjedili u foteljama i nisu to uspijeli. Istina, uspijevali su u tih 13 godina od 12.augsta 2004-e osvojiti 3 titule prvaka, zaraditi fine pare ali opet ostaviti klub sa blokiranim računima i u govnima do grla. Titule se ne mogu zaboraviti ali normalnom ljudskom mozgu ne treba crtati da ne možeš trošiti više nego što imaš jer kad tad će ti to doći na naplatu.

Već kad počne naredna sezona, niko neće obraćati pažnju više na ovu, istina ostaće zapisano da je Zrinjski uzeo kantu ali svi krećemo od nule.
Nadati se da ćemo biti pametniji. Da nećemo dopustiti sebi još jednu sezonu kao prethodne.
Ne bih sad pojedinačno o igračima i učinku, i laiku je jasno i vidi se ko je tu zalutao, ko nije za Željin dres, a ko jeste. Nadati se da će i oni koji odlučuju progledati, da će prestati na silu forsirati nešto što ne ide. Siguran sam da ništa gore ne bi prošli da su Bogičević i Osmanković zamjenili minutažu, da je umjesto Mehremića i Hadžića igrao neko drugi, pa čak i naši juniori, da je Zajmović forsiran u napadu recimo, da je više igrao Šabanadžović itd itd. To treba da nam bude vodilja, da kad imaš nekog "levata" ne treba na silu od njega praviti igrača, bolje ga skloniti na vrijeme dok je šteta manja...
Adžem...ne znam šta bih rekao. Koliko je imao dobrih stvari u prvom dijelu sezone, toliko je usrao u drugom. Totalno se izgubio, niti ima osjećaj za pravovremene izmjene a uz to još i on kao prethodnici izmišlja pozicije igračima. Ne ide to. Tako su svi prije njega sebe pokopali, pa ne vidim zašto ne bi bilo tako i sa njim. Nije on loš trener, samo mu fakat treba neko sa kim će se kaliti, učiti marifetima ovog posla. Ja lično kad bih se pitao, doveo bih neko baš jako, provjereno ime a njega ostavio kao pomoćnika. Pa kroz par sezona ako se pokaže opet ga probati. Ali za sad on nije taj kapacitet da bude glavni i prvi u odlukama. Šteta što ne može gospodin Odović, to bi bila odlična kombinacija.

I za kraj, dobro je pa je kraj. Malo odmoriti od PL, pratiti izgradnju terena...i onda u nove pohode.
ganjeta

#70177 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Šibicar wrote:Jes,jes,pravo je zdravo,posebno kad najistaknutiji članovi tog foruma pljuju po Amaru i njegovim trofejima,a još je zdravije kad te čoporativno napadnu i banuju ako ne pišeš onako kako moraš....promijenimo temu,bolje je....

Brate je i ti se poznajemo dugo, a jeli onda ovo lobotomija ovdje kad "istaknuti" članovi pljuju po Misimoviću i njegovim građevinskim radovima? Kako su od Amara ostali trofeji, tako će od Misketa ostati "radovi" jel tako? Koja je razlika? Evo imamo Avetinju, jeli lobotomija ovo što se radi prema njemu?

Više znam pravih Željovaca sa tog foruma nego sa ovog, koji su garili po svim zabitima BiH. Ovdje ih znam par.

Mislim ispadam advokat tog foruma a nemam namjeru. Svakom svačije, samo kažem, da je ružno 90% Željovaca nazivati lobotomcima.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#70178 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Hoćete da se Zujo i Violina vrate, Jel to hoćete? :D
Dok ovi iz uprave progledaju, ja ću oslijepiti :D
ganjeta

#70179 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Ja maloprije pored Grbavice išo po ženu, kad redovi sve uspješnih biznismena, kamionima ih dovoze, otimaju se da čekaju u redu. A šta je par miliona maraka za uspješnog biznismena .
:D
zipoo

#70180 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Ovdje nije pljuvanje po Misimovicu nego kritikovanje njegov rad. Tamo je to ne moguce, mislim moguce je, ali brzo nestane to. Zato su lobotomci. Ili jesi ili nisi, ako nisi pedala.
Charuga
Globalni moderator

#70181 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

ganjeta wrote:Ovo oko presa gospodina Misimovića :D samo naprijed, ako se djelimo u tabore, a vidim da su se zauzeli rovovi, upadam u rov sa saborcima gospodina Misimovića 8) . Neka završe započeto, teren, krov, jug..pa neka idu, ako već ovaj drugi tabor hoće da tjera :wink: .
Danas načuh da su dogovorili sa jednom domaćom firmom zamjenu krova na sjeveru i postavljanje na istoku. Navodno će ići u plavoj boji.
ganjeta

#70182 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Eh to, neka sve završi što je najavio pa govnjivom motkom otjerati :-D .

Zipo veze ti nemaš iskreno, ali eto forum je pa svako može pričati šta hoće. Ima život i mimo foruma. Odgovori mi, jel prema avetinji lobotomija ovdje?

Klasična lobotomija.
Šibicar

#70183 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

ganjeta wrote:
Šibicar wrote:Jes,jes,pravo je zdravo,posebno kad najistaknutiji članovi tog foruma pljuju po Amaru i njegovim trofejima,a još je zdravije kad te čoporativno napadnu i banuju ako ne pišeš onako kako moraš....promijenimo temu,bolje je....

Brate je i ti se poznajemo dugo, a jeli onda ovo lobotomija ovdje kad "istaknuti" članovi pljuju po Misimoviću i njegovim građevinskim radovima? Kako su od Amara ostali trofeji, tako će od Misketa ostati "radovi" jel tako? Koja je razlika? Evo imamo Avetinju, jeli lobotomija ovo što se radi prema njemu?

Više znam pravih Željovaca sa tog foruma nego sa ovog, koji su garili po svim zabitima BiH. Ovdje ih znam par.

Mislim ispadam advokat tog foruma a nemam namjeru. Svakom svačije, samo kažem, da je ružno 90% Željovaca nazivati lobotomcima.
Ja NIKAD ne pljujem po radovima,Grbavica sad k'o bombona izgleda,igramo evropu na njoj, biće još ljepša,ali razumijem ljude kojima je pun k svega,zato što ga pušimo na terenu drugu godinu zaredom,napisao sam svoje vidjenje 100 puta,i ono se većinom odnosilo na igrače,u manjem obimu i na trenere,a ako si čitao za Misimovića i co. sam više puta naglašavao da sigurno znam da su pošteni i da su im namjere dobre,ali su isto tako i nesposobni za vodjenje fudbalskog kluba,tako je kako je,i ja bih volio da griješim,ali mislim da se moraju pojačati ljudima iz fudbala,dal kao savjetnici ili nešto tako,nemam pojma,ali ovako kako sad stvari stoje i u kojem smijeru idu,bojim se da oni nesvjesno rade protiv sebe,što govori i posjeta.Možeš ti sad sve svaliti na navijače,ovakvi,onakvi,ali ljudi hoće da vide nešto na terenu,puno su pravih,redovnih i iskrenih Željovaca otjerali sa stadiona ovi uhljupi od igrača svojom neigrom.

Što se s1 forumaša tiče,ja ne sumnjam da su Željovci,valjda zato što sam mazohista :mrgreen: pratim izmedju ostalih i taj forum ponekad,i ne smeta mi uopšte podrška Misimoviću,smeta mi što misle da su jedino oni pravi Željovci i da svako ko drugačije misli ili nije normalan ili je ubačeni element Violine,smeta mi paranoja,smeta mi optuživanje svih drugih za naše neuspjehe na terenu,smeta mi nevjerovatna količina patetike,i na kraju mi smetaju oni koji pljuju Amara i Amarove trofeje jer su osvojeni kad se nisu uplaćivali doprinosi....eto ukratko :mrgreen: ali što ti reče,svakom svoje....
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#70184 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

ganjeta wrote:Eh to, neka sve završi što je najavio pa govnjivom motkom otjerati :-D .

Zipo veze ti nemaš iskreno, ali eto forum je pa svako može pričati šta hoće. Ima život i mimo foruma. Odgovori mi, jel prema avetinji lobotomija ovdje?

Klasična lobotomija.
Nije.
Objasnit cu zasto. Kad se neko na forumu sport1 ponasa kao avetinja ovdje, tamo ide trajni ban, ovdje je avetinja nakucao hiljade postova i ban ako dobije, onda je na plafon 7 dana.
Šibicar

#70185 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

ganjeta wrote:Eh to, neka sve završi što je najavio pa govnjivom motkom otjerati :-D .

Klasična lobotomija.
Nije,avetinja je smoran i dosadan lik,ono znaš u raji kad ima jedan pametnjaković i svi ga izbjegavaju jer smara,kad prilazi obično bude komentar "joj u pm evo ga avetinja". :mrgreen: Ja ga bar tako doživljavam.
zipoo

#70186 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Klasična lobotomija.
A o cemu nemam? I o cemu bi trebao imati veze? Bas me zanima. Ocekujem odgovor, ne neku otrcanu frazu.

Avetinja je ovdje na ignore. Prema njemu nema nista, apsolutno nista.
ganjeta

#70187 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Klasičini lobotomci ste ovdje :D :izet: .

Vidi možda fakat jeste tako tamo, ne čitam kao vi, ali glupo mi je Željovce nazivati pogrdnim imenima. Naravno da ne mogu podržavati nekog ako pljuje Amara, Misketa, Adžema i slično. Evo ja lično ne mirišem Adžema od početka, ali ne pada mi na pamet da ga vrijeđam.
ganjeta

#70188 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

zipoo wrote:

Klasična lobotomija.
A o cemu nemam? I o cemu bi trebao imati veze? Bas me zanima. Ocekujem odgovor, ne neku otrcanu frazu.

Pa ovome ili jesi ili nisi, pedala :zoka: .
zipoo

#70189 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

ganjeta wrote:
zipoo wrote:

Klasična lobotomija.

Pa ovome ili jesi ili nisi, pedala :zoka: .
Okej onda nemam :mrgreen:

Ionako ne pratim taj forum niti pisem tamo.
ganjeta

#70190 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Ispada da branim avetinju :lol: , fakat neću više. OK nije lobotomija, ono furka je napisati lobotomci za druge Željovce, cool izgleda :-) .

Meni je to odron, a vi pišite kako hoćete zaboli me vršnjak. Želio sam ukazati da nam je dovoljno podjela, pa ćemo se djeliti na sve moguće načine. Umjesto da zbijamo redove, jok hajmo se djeliti na manijake, željovce, klixovce, ss,baovce, plave, bijele, žute i tako dalje.
Šibicar

#70191 Re: FK Željezničar

Post by Šibicar »

Ne znam koji vam je,bar smo mi ovdje godinama stajali skupa i branili jedni drugima ledja,dosta više prepucavanja i podjebavanja,hajmo na spavanje,prošli teletabisi. :mrgreen:
splinter

#70192 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

ganjeta wrote:Ispada da branim avetinju :lol: , fakat neću više. OK nije lobotomija, ono furka je napisati lobotomci za druge Željovce, cool izgleda :-) .

Meni je to odron, a vi pišite kako hoćete zaboli me vršnjak. Želio sam ukazati da nam je dovoljno podjela, pa ćemo se djeliti na sve moguće načine. Umjesto da zbijamo redove, jok hajmo se djeliti na manijake, željovce, klixovce, ss,baovce, plave, bijele, žute i tako dalje.
Ma nešto ih spopalo neke podjele, niđe veze.
Vala ko danas nije bio na tekmi , zajebo se dobro!!
zipoo

#70193 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Eto sjevernokorejci :skoljka:

Ma niđe veze ti priča. Za mene ne može neko biti navijač i klimati na svakakvo sranje i pucati palac gore. U takvom redu radije ne bi da stojim.
ultima_palabra

#70194 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Ispada da branim avetinju :lol: , fakat neću više. OK nije lobotomija, ono furka je napisati lobotomci za druge Željovce, cool izgleda :-) .

Vidi ovako, ja cijenim kad neko ima svoje misljenje... i tako nas 15-20 koji se ovdje stalno vrtimo imamo neke svoje stavove, opravdane ili ne... ali vidi se da iza toga stoji ljubav i pracenje kluba decenijama bez ikakvog drugog interesa.

Dok su na nekim drugim mjestima svi isti, djeluje kao da pisu po zadatku, drkaju jedni drugima kurac u krug... neko ko ima potrebu za takvim vidom podrske na internetu meni je u startu sumnjiv.
ganjeta

#70195 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

Ultima poznajemo se, imamo totalno drukčije stavove po pitanju Želje u zadnje vrijeme, ali se poštujemo. Ne pada mi napamet da te vrijeđam ni bilo kojeg Željovca. Svima nam fali više sloge, djelimo se na razne načine, a to nije dobro nikako. Sve kreće od foruma, društvenih mreža, i onda se stvori takva atmosfera na stadionu, da ti na finale kupa dođe 2 milje, i da se osvajanje istog smatra neuspjehom. Da je raju sramota proslaviti, a primjera radi kad su ga komšinice zadnji put uzele orgijali pred vječnom vatrom.
ultima_palabra

#70196 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Kup nije za baciti, pise se kanta za istoriju... ali po meni je ova titula bila prevazna sa svakog moguceg aspekta... finansijskog, psiholoskog, emotivnog nakon onakve prosle sezone. Moralo se uraditi sve da je osvojimo, a nekako se sve prepustilo slucaju, sreci i vanjskim faktorima... ali eto, to je vec sto puta ispricana prica.
FreakyStyley

#70197 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Ma podjele, jasta nego podjele. Na ss.ba 99% likova pise po zadatku (ukupno na temi pise jednocifren broj ljudi, bez pretjerivanja), Misketa i upravu krivi i za bombardovanje Sirije.

S1 tzv. lobotomija je najmasovniji otvoreni forum i iako Ima botova, spin doktora, nije da nema - nije bas tako kako se cesto predstavlja, ni blizu.

Dakle, dvije krajnosti. Mjesta koja bukvalno 10-ak ljudi pokvari jer ima licne, direktne ili indirektne koristi, od Zelje. To su navijaci uprava, bivsih i sadasnje, ne Zeljeznicara. Ovaj forum bi trebalo da je neka sredina, evo i ja sam ovdje 10 godina, ali sta ces kad je tema polumrtva. :D

Mali je ovo grad, pa nervoza i sitni interesi, podrivanja, spinovanja...sve se lako prenese na tribine, pa onda u svlacionicu. Naravno da to ne krece samo sa interneta, ali doprinosi sve sto se pise na forumima i na drustvenim mrezama. Takve stvari samo rezultat moze da utisa. O tome zasto rezultata kakve bi svi mi htjeli nema napisano stotine postova, pa nema potrebe...

Ova uprava ce otici kad-tad. Otici ce, uvjeren sam, ne jer ce ih neko tjerati, nego jer ce bukvalno sami sebe nogirati. Neke stvari rade fantasticno, neke toliko lose da ne mozes vjerovati da uopste sebi zele dobro. :lol:
ganjeta

#70198 Re: FK Željezničar

Post by ganjeta »

ultima_palabra wrote:Kup nije za baciti, pise se kanta za istoriju... ali po meni je ova titula bila prevazna sa svakog moguceg aspekta... finansijskog, psiholoskog, emotivnog nakon onakve prosle sezone. Moralo se uraditi sve da je osvojimo, a nekako se sve prepustilo slucaju, sreci i vanjskim faktorima... ali eto, to je vec sto puta ispricana prica.

Titulu je popušio Adžem, onih 0-3 i 3-3 je bio kraj. Misketu zamjeram jedino što tad nisu otjerali Adžema, da su ga onda otjerali uzeli bi titulu, ili poslije derbija 0-0.
FreakyStyley wrote:Ma podjele, jasta nego podjele. Na ss.ba 99% likova pise po zadatku (ukupno na temi pise jednocifren broj ljudi, bez pretjerivanja), Misketa i upravu krivi i za bombardovanje Sirije.

S1 tzv. lobotomija je najmasovniji otvoreni forum i iako Ima botova, spin doktora, nije da nema - nije bas tako kako se cesto predstavlja, ni blizu.

Dakle, dvije krajnosti. Mjesta koja bukvalno 10-ak ljudi pokvari jer ima licne, direktne ili indirektne koristi, od Zelje. To su navijaci uprava, bivsih i sadasnje, ne Zeljeznicara. Ovaj forum bi trebalo da je neka sredina, evo i ja sam ovdje 10 godina, ali sta ces kad je tema polumrtva. :D

Mali je ovo grad, pa nervoza i sitni interesi, podrivanja, spinovanja...sve se lako prenese na tribine, pa onda u svlacionicu. Naravno da to ne krece samo sa interneta, ali doprinosi sve sto se pise na forumima i na drustvenim mrezama. Takve stvari samo rezultat moze da utisa. O tome zasto rezultata kakve bi svi mi htjeli nema napisano stotine postova, pa nema potrebe...

Ova uprava ce otici kad-tad. Otici ce, uvjeren sam, ne jer ce ih neko tjerati, nego jer ce bukvalno sami sebe nogirati. Neke stvari rade fantasticno, neke toliko lose da ne mozes vjerovati da uopste sebi zele dobro. :lol:
:thumbup:
celava_dlaka

#70199 Re: FK Željezničar

Post by celava_dlaka »

Inace forumi su relevantna stvar i imaju uticaj na vanjska desavanja
Dead Man Walking

#70200 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Ganjeta. :thumbup:

Ostale forume osim orga ne posjecujem tako da nemam pojma ko sta pise nit me tangira, ali vrijedjanje medjusobno je dno.
Post Reply