veljaca wrote:Evo da ti odgovorim:
Kao prvo, nijedna navijacka pjesma nije bez neke muzicke podloge - koja je lako pjevljiva i koja se slaze sa tekstom. Uz rijeci ove pjesme - oni koji su je "napravili" najprikladnija je bila ta melodija. ( bez ikakve konotacije u vezi sa tekstom originala ). Pjesmom se zeljelo ( I OCITO POGODILO ) reci da je sjever tamo daleko i da su na njemu ****** sa Kosheva ..... ( Sta vi sa sjevera ocekujete da vama Jug pjeva ljubavne pjesme ???? ).
I naravno, u malom repertoaru muzičkih podloga za najprikladniju je izabrana četnička pjesma

Čuj bez ikakvih konotacija sa originalnom pjesmom

Ne mogu da vjerujem šta si napisao!

Pogodilo, pogodilo, kako da ne
veljaca wrote:Evo da ti odgovorim:
Kao drugo, ne diraj ti nama ziv bio LEGENDU Dzildu. Ja sam dobro na svojoj kozi osjetio sta su pjevali oni koji su drzali grad Sarajevo u opsadi ( ovu pjesmu nikada nisam cuo, a cuo sam mnoge, izmedju ostalih nejcesce: Od topole ....). Ne bavi se ti nasom legendom - ako si MORALISTA vec, bavi se malo Miskovicem & co.
I na kraju: ne znam koliko je pametno pozdravljati svoje ( pitarske ) komsinice preko teme vezano za FK Zeljeznicar. Pozdravljaj ti njih preko bordo radia i putem golubova pismonosa ...
Svi smo mi to dobro osjetili, i baš zbog toga nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima. A Džildu sam uzeo za primjer samo da pokažem na šta je njegov Jug spao...

A kad na sjeveru čuješ četničku pjesmu onda ću se ja baviti Miškovicem i co.
I da, ovo zadnje, ja svoje hordaše i pitare zovem braćom, a komšinice su oni s kojim dijelimo ovaj grad...