Meni je impresivno kad dodje neki igrac za kojeg haman pa nismo culi, pa ispadne dobar. Al eto, prerano je jos uvijek donositi zakljucke.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#21201 Re: Utakmice.
Pa bolje nego Jesic sigurno.
Meni je impresivno kad dodje neki igrac za kojeg haman pa nismo culi, pa ispadne dobar. Al eto, prerano je jos uvijek donositi zakljucke.
- leškarenje
#21202 Re: Utakmice.
Meni ne smeta Ihtijarevic,da se razumijemo
nego ovo govorim sto mu se jebe sve,ovo,ono,a ispasce da je doveo dobre igrace
Kad se sjetim psovanja Crnkicu i onima koji su ga doveli
,za Novakovica da ne govorim
niko da saceka da vidimo kako ko igra,jok....jebat mu mater cim krene prema Sarajevu iz nekog kluba.Pisao si vec o tome 
Kad se sjetim psovanja Crnkicu i onima koji su ga doveli
- Cossack
#21203 Re: Utakmice.
Evo trojica su mu standarda i to medju boljim u ekipi. Nas problem uopste nije bio ovaj prelazni rok vec ono sto je radjeno u prethodnom.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
1946--1987
#21204 Re: Utakmice.
Samo crnkic je igracina, a i najspremniji igrac ekipe sigurno.
- Logovan
#21205 Re: Utakmice.
Jest to impresivno, samo što bi se manje trebali zajebavati sa takvim transferima.jeza u ledja wrote:Pa bolje nego Jesic sigurno.![]()
- Cossack
#21206 Re: RE: Re: Utakmice.
A Ahmetovic to nije?1946--1987 wrote:Samo crnkic je igracina, a i najspremniji igrac ekipe sigurno.
- leškarenje
#21207 Re: Utakmice.
Ali to prije nije radio Ihtijarevic,a ispada da je najveci duduk jeboteCossack wrote:Evo trojica su mu standarda i to medju boljim u ekipi. Nas problem uopste nije bio ovaj prelazni rok vec ono sto je radjeno u prethodnom.
- Cossack
#21208 Re: RE: Re: Utakmice.
Da ne kazem da je vjerovatno imao mnogo manje para nego oni prije njega. Ali eto, valjda je sada "lazni Pape" dosao na red.leškarenje wrote:Ali to prije nije radio Ihtijarevic,a ispada da je najveci duduk jeboteCossack wrote:Evo trojica su mu standarda i to medju boljim u ekipi. Nas problem uopste nije bio ovaj prelazni rok vec ono sto je radjeno u prethodnom.
- jeza u ledja
#21209 Re: Utakmice.
Logovan wrote:Jest to impresivno, samo što bi se manje trebali zajebavati sa takvim transferima.jeza u ledja wrote:Pa bolje nego Jesic sigurno.![]()
Ne razumijem.
Nisu Crnkic, Novakovic i Balic dovedeni bez ikakvog renomea. Na njih mislim.
Cetkovic je doveden bez renomea i pokazao se upravo takvim.
Ovi ostali iz nase lige, Ahmetovic, Saric, Hodzic, Hebibovic, nije neka nauka bila dovesti ih, mislim, znati da bi trebali biti dobri igraci.
- Logovan
#21210 Re: Utakmice.
Ma nisu vala ni Novaković i Balić nešto bolji što se tiče renomea. Jedino eto iskače Crnkić, ali ne puno.jeza u ledja wrote:Logovan wrote:Jest to impresivno, samo što bi se manje trebali zajebavati sa takvim transferima.jeza u ledja wrote:Pa bolje nego Jesic sigurno.![]()
Meni je impresivno kad dodje neki igrac za kojeg haman pa nismo culi, pa ispadne dobar. Al eto, prerano je jos uvijek donositi zakljucke.![]()
Ne razumijem.
Ovi ostali iz nase lige, Ahmetovic, Saric, Hodzic, Hebibovic, nije neka nauka bila dovesti ih, mislim, znati da bi trebali biti dobri igraci.
Što manje ovakvih transfera Boga ti.
- Stroj-2
#21211 Re: Utakmice.
Novaković, Balić i Četković su totalni flopovi. Ova dva stopera igraju samo zato što nema ko. Četković je pokazao da ništa ne zna, veze blage nema lik. Crnkić najbolji dosad, Ahmetović koristan, Sarić me razočarao, Hodžić solidan. Ivetić je samo zakrpa bio. Jednonogi prekucavač lige, nemam komentara.jeza u ledja wrote:
- leškarenje
#21212 Re: Utakmice.
Ahmetovic koristan,a lik najbolji strijelac 
- jeza u ledja
#21213 Re: Utakmice.
Manje kakvih transfera?Logovan wrote: Ma nisu vala ni Novaković i Balić nešto bolji što se tiče renomea. Jedino eto iskače Crnkić, ali ne puno.
Kakve bi ti htio transfere?
- Logovan
#21214 Re: Utakmice.
Bez potpunih anonimusa, tipa Novaković, Balić, Ćetković, itd. Em je rizično dovoditi anonimuse, em ne igraju za kikiriki, a ako loše igra, dođe do raskida, pa mu možda budeš morao isplatiti sve pare po ugovoru.jeza u ledja wrote:Manje kakvih transfera?Logovan wrote: Ma nisu vala ni Novaković i Balić nešto bolji što se tiče renomea. Jedino eto iskače Crnkić, ali ne puno.
Kakve bi ti htio transfere?
Neka se što više okrenu našoj ligi.
- jeza u ledja
#21215 Re: Utakmice.
Vidi kako izostavi Crnkica
.
Ne mozemo iz inostranstva samo ocekivati igrace koji su igrali po ligama petice jebiga. To je nerealno. Prije smo dovodili igrace Novog Pazara i Vozdovca, po meni su i Balic i Novakovic (i Crnkic) na papiru klasu iznad toga.
A sto se tice nase lige, doveli smo brdo igraca ovo ljeto koji su se istakli u svojim klubovima.
Veci su promasaji Stepanov, Ikande i Alispahic u svakom pogledu od Balica, Novakovica i Crnkica. To se vec sad moze reci.
A Kramar, Brazilci, Simeunovic i Harba, o tome uopste nema dileme.
Ne mozemo iz inostranstva samo ocekivati igrace koji su igrali po ligama petice jebiga. To je nerealno. Prije smo dovodili igrace Novog Pazara i Vozdovca, po meni su i Balic i Novakovic (i Crnkic) na papiru klasu iznad toga.
A sto se tice nase lige, doveli smo brdo igraca ovo ljeto koji su se istakli u svojim klubovima.
Veci su promasaji Stepanov, Ikande i Alispahic u svakom pogledu od Balica, Novakovica i Crnkica. To se vec sad moze reci.
- leškarenje
#21216 Re: Utakmice.
Zato Harba igra u Ceskoj drama

- Grean
#21217 Re: Utakmice.
Ne znam sta nam je referenca da ocjenjujemo zadnji prelazni rok, ono sto su dovodili prethodnici, ono sto dovode konkurenti Zrinjski, Radnik, Zeljo, Krupa?
Sto se ovog zadnjeg tice jedini igrac koji bi imao mjesta u Sarajevu je Stevanovic i eventualno Lendric a Zrinjski je djelimicno napravio ekipu na nasim otpacima.
Po svim mjerilima ovaj prelazni rok je uspjesniji od prethodnih nekoliko. Delaca, Jajala, Velkoskog ili Benku necu da racunam jer to su bila neka druga vremena, prije nego je Ken zavrnuo pipu.
Sto se ovog zadnjeg tice jedini igrac koji bi imao mjesta u Sarajevu je Stevanovic i eventualno Lendric a Zrinjski je djelimicno napravio ekipu na nasim otpacima.
Po svim mjerilima ovaj prelazni rok je uspjesniji od prethodnih nekoliko. Delaca, Jajala, Velkoskog ili Benku necu da racunam jer to su bila neka druga vremena, prije nego je Ken zavrnuo pipu.
- Logovan
#21218 Re: Utakmice.
Izostavio sam Crnkića, jer sam već naveo da on iskače.jeza u ledja wrote:Vidi kako izostavi Crnkica.
U većini slučajeva, ako ne i svaki put, kada se napiše da ne smijemo dovoditi anonimuse, dobije se odgovor da ne možemo očekivati igrače koji su igrali u ligama petice.
Alispahić je povrijeđen u posljednih par godina, mislim da se frajer ne može oporaviti, a slična stvar je i sa Stepanovom. Ikande je neozbiljna osoba, njemu je bilo samo do zajebancije. Valjda navikao da se u životu zajebava, šta li već. Veća pojačanja za FKS bi bili ti i ja od ove trojice.
Mislim da Harba nije promašaj. Momak je bio samo u lošoj formi, plus ga je ona budala pogrešno koristila.
- jeza u ledja
#21219 Re: Utakmice.
Pazi. Ono sto ja pokusavam da kazem. Evo sad sjednes i kazes taj i taj igrac bi bio dobar za nas, i realan za pokupiti, a da nema veze sa nasom ligom. Ili uopste eto, taj i taj igrac je dobar igrac, kvalitet za nas. Na osnovu cega bi ti utvrdio da je dobar?
Znaci prije nego sto je zaigrao za nas?
Evo ovako laicki.
Imas klub u kojem igra. Imas klubove prije toga. Imas godine. Imas reprezentativne nastupe. Imas u kojem smjeru mu ide karijera. Da li je imao povrede. Da li ima problema sa disciplinom. Koliko je visok, tezak. Da li ima kakvog ludog menadzera. Pogledas drzavljanstvo. I naravno da li si ti na tom mjestu deficitaran.
Onda skontas koliko kosta, otprilike i na koliko bi mogao potpisati. Sve to stavis na papir i hajmo da ga pogledamo.
Pogledas mu statistiku, ako je ima. Pogledas video uratke, ako ih ima.
I sta onda, zovnes ga, popricas, malo nek osuta loptu, vidis jel spreman, i hajmo.
To je to sto se tice sportskog direktora, max. Trener valjda gleda da li mu se ovaj uklapa u igru.
I kad sve to pogledas tako, kojeg ti igraca ne bi dovodio, a koji je ljetos doveden, a kojeg bi? I zasto?
Mislim najlakse sad sjesti i reci evo ovaj ne valja, ovaj valja, jer smo ih gledali evo haman 20 utakmica. I najlakse sjesti i reci ee nije to moj posao da ja kontam ko valja. I nije. Ali ako ces to reci, onda ne mozes reci sjoo nemoj vise takvih transfera anonimnih igraca.
Ima igraca koji imaju CV pa se ne uklope. Ok. Ali od njih 10, takva treba da budu dvojica-trojica max. Jesic je u jednom bio u pravu - a to je da se igrac najbolje moze ocjenjivati po tome koliko igra. Ako igra non stop u prvoj postavi, pogotovo ako izmjenis trenere, onda je valjda neki kvalitet? Balic i Novakovic igraju non stop. Jeste, Kovacevic se povrijedio, ali mozda bi onda Balic igrao lijevo. Crnkic igra non stop. Neki drugi koji su dosli, tipa Cetkovic i Husejinovic ne igraju. I to smo i ocekivali.
Ne znam sta se stvarno ocekuje?
Mislim, ok, da imamo kvalitetne strucnjake, mi bi dovodili igrace sa apsolutno nikakvim CVijem, i oni bi postajali nosioci tima. Tipa kao sto je Gojko uspio. Ali nazalost nemamo ih.
No mi ovdje pricamo o igracima koji su do juce igrali Cesku, Rumuniju, Ukrajinu, pa to su sve mnogo jace lige od nase. Ne znam fakat sta se ocekuje?
Ne branim Ihtijarevica, mrzak mi je bio i kao igrac, ali samo mi je nejasna malo ova prica.
A iz lige dovedeno sve sto valja maltene, a da ne igra u 4 najjaca kluba.
Znaci prije nego sto je zaigrao za nas?
Evo ovako laicki.
Imas klub u kojem igra. Imas klubove prije toga. Imas godine. Imas reprezentativne nastupe. Imas u kojem smjeru mu ide karijera. Da li je imao povrede. Da li ima problema sa disciplinom. Koliko je visok, tezak. Da li ima kakvog ludog menadzera. Pogledas drzavljanstvo. I naravno da li si ti na tom mjestu deficitaran.
Onda skontas koliko kosta, otprilike i na koliko bi mogao potpisati. Sve to stavis na papir i hajmo da ga pogledamo.
Pogledas mu statistiku, ako je ima. Pogledas video uratke, ako ih ima.
I sta onda, zovnes ga, popricas, malo nek osuta loptu, vidis jel spreman, i hajmo.
To je to sto se tice sportskog direktora, max. Trener valjda gleda da li mu se ovaj uklapa u igru.
I kad sve to pogledas tako, kojeg ti igraca ne bi dovodio, a koji je ljetos doveden, a kojeg bi? I zasto?
Mislim najlakse sad sjesti i reci evo ovaj ne valja, ovaj valja, jer smo ih gledali evo haman 20 utakmica. I najlakse sjesti i reci ee nije to moj posao da ja kontam ko valja. I nije. Ali ako ces to reci, onda ne mozes reci sjoo nemoj vise takvih transfera anonimnih igraca.
Ima igraca koji imaju CV pa se ne uklope. Ok. Ali od njih 10, takva treba da budu dvojica-trojica max. Jesic je u jednom bio u pravu - a to je da se igrac najbolje moze ocjenjivati po tome koliko igra. Ako igra non stop u prvoj postavi, pogotovo ako izmjenis trenere, onda je valjda neki kvalitet? Balic i Novakovic igraju non stop. Jeste, Kovacevic se povrijedio, ali mozda bi onda Balic igrao lijevo. Crnkic igra non stop. Neki drugi koji su dosli, tipa Cetkovic i Husejinovic ne igraju. I to smo i ocekivali.
Ne znam sta se stvarno ocekuje?
Mislim, ok, da imamo kvalitetne strucnjake, mi bi dovodili igrace sa apsolutno nikakvim CVijem, i oni bi postajali nosioci tima. Tipa kao sto je Gojko uspio. Ali nazalost nemamo ih.
No mi ovdje pricamo o igracima koji su do juce igrali Cesku, Rumuniju, Ukrajinu, pa to su sve mnogo jace lige od nase. Ne znam fakat sta se ocekuje?
Ne branim Ihtijarevica, mrzak mi je bio i kao igrac, ali samo mi je nejasna malo ova prica.
A iz lige dovedeno sve sto valja maltene, a da ne igra u 4 najjaca kluba.
- Cossack
#21220 Re: Utakmice.
Fakat ni meni nije jasno šta je Ihtijarević pogriješio pa je problem i njegov fizički izgled. Oteli smo Ahmetovića onom tuzlanskom kabadahiji, potpisali Hodžića koji je bio mokri san mnogih forumasa, vratili Hebibovica koji se preporodio, vratili Andjusica iz istog razloga, potpisali Crnkica, doveli Novakovica i Balica. Sve ovo sa mnogo manjim budžetom. I opet se pokušava stvoriti utisak da smo doveli 5-6 klasičnih krampi!
- Muhamed Đakmić
#21221 Re: Utakmice.
Dobro, Ahmetovića i sve igrače koje smo doveli iz Premijer lige BiH plaćamo više nego što su bili plaćeni u prethodnim klubovima, ali to je i logično. Slažem se sa ježom da to nisu neki veliki ulovi.
Ono što je dovedeno sa strane na papiru ne izgleda loše realno.
Novaković je bio dosta standardan u rumunskoj ligi, a do povrede meniskusa, standardan je u rumunskoj ligi bio i Balić, i to u jačoj ekipi od Novakovićeve.
To što su nama anonimusi prvenstveno znači da mi ne pratimo fudbal toliko, što je i logično je l'. Anonimus je bio i Krste Velkoski do dolaska u Sarajevo, barem za naše poimanje fudbalera.
Svakako su njihovi transferi bolji od dovođenja Stepanova koji je odigrao 6 utakmica sezonu prije dolaska u Sarajevo u kiparskoj ligi. Hej, kiparska liga...
Rumunska liga je puno jača od naše, tako da igrač koji dođe da igra ovdje nije po tom pitanju anonimus. Druga je stvar da li je kvalitet, ja pričam o onome što je na papiru. Valjda je neko otišao gledati te igrače, nadam se da nisu dovedeni samo na osnovu toga gdje su igrali.
Eh sad, ja smatram da se takva klasa igrača može naći i u Premijer ligi BiH, ali isto tako se može i žestoko fuliti sa premijerligaškim majstorima, što smo mi doktorirali.
Ono što je dovedeno sa strane na papiru ne izgleda loše realno.
Novaković je bio dosta standardan u rumunskoj ligi, a do povrede meniskusa, standardan je u rumunskoj ligi bio i Balić, i to u jačoj ekipi od Novakovićeve.
To što su nama anonimusi prvenstveno znači da mi ne pratimo fudbal toliko, što je i logično je l'. Anonimus je bio i Krste Velkoski do dolaska u Sarajevo, barem za naše poimanje fudbalera.
Svakako su njihovi transferi bolji od dovođenja Stepanova koji je odigrao 6 utakmica sezonu prije dolaska u Sarajevo u kiparskoj ligi. Hej, kiparska liga...
Rumunska liga je puno jača od naše, tako da igrač koji dođe da igra ovdje nije po tom pitanju anonimus. Druga je stvar da li je kvalitet, ja pričam o onome što je na papiru. Valjda je neko otišao gledati te igrače, nadam se da nisu dovedeni samo na osnovu toga gdje su igrali.
Eh sad, ja smatram da se takva klasa igrača može naći i u Premijer ligi BiH, ali isto tako se može i žestoko fuliti sa premijerligaškim majstorima, što smo mi doktorirali.
- jeza u ledja
#21222 Re: Utakmice.
Kad smo kod kiparske lige, znate ko je tamo zavrsio? Harmony Ikande.
Nakon vrlo uspjesne sezone u drugoj ligi Izraela dobio je angazman u trenutno 12oj ekipi kiparske lige.
Stepanov i Ikande dosli kod nas iz Kipra i Izraela, i to obojica nakon sto nisu igrali cijelu polusezonu. Alispahic takodje polusezonu ranije, isto tako pauzirao pola godine. Nije da se nismo radovali, barem ja, ali oni su ocigledan primjer kako se ne treba raditi. A Husejinovic najnoviji, u istom rangu. I ako neko takav u buducnosti upali, to je vise izuzetak od pravila.
Ako je proveo zadnje 2-3 sezone u ligama top 15, igrao redovno cijelo vrijeme, onda ima vise sansi da bude pojacanje. Ne postoji neka "formula" po kojoj ce se znati kakav ce ko biti igrac za nas, ali se moze znati kolika je sansa da igrac sa odredjenim predispozicijama i CVijem to postane.
Usput, Tomislav Barbaric, evo i njega malo potrazih, frajer se nije sastavio s loptom vec dugo vremena.
Ne znam do cega je? Igrao prve dvije, teske utakmice, zijanili protiv Anderlechta 5-1, poslije toga preselio na klupu, i vrlo brzo na tribine. Ne znam je li se nesto posvadjao, ili je povrijedjen...ali lose.
Lose je to i po nas.
Gledam isto Dupovac, nakon sto se nije bas proslavio u Sheriffu, sad je u Splitu, koji je kanta za nabijanje. Jos je mlad, ima mozda jos sansu za podizanje karijere.
Stepanov i Ikande dosli kod nas iz Kipra i Izraela, i to obojica nakon sto nisu igrali cijelu polusezonu. Alispahic takodje polusezonu ranije, isto tako pauzirao pola godine. Nije da se nismo radovali, barem ja, ali oni su ocigledan primjer kako se ne treba raditi. A Husejinovic najnoviji, u istom rangu. I ako neko takav u buducnosti upali, to je vise izuzetak od pravila.
Ako je proveo zadnje 2-3 sezone u ligama top 15, igrao redovno cijelo vrijeme, onda ima vise sansi da bude pojacanje. Ne postoji neka "formula" po kojoj ce se znati kakav ce ko biti igrac za nas, ali se moze znati kolika je sansa da igrac sa odredjenim predispozicijama i CVijem to postane.
Usput, Tomislav Barbaric, evo i njega malo potrazih, frajer se nije sastavio s loptom vec dugo vremena.
Gledam isto Dupovac, nakon sto se nije bas proslavio u Sheriffu, sad je u Splitu, koji je kanta za nabijanje. Jos je mlad, ima mozda jos sansu za podizanje karijere.
-
Nadzorna_ploca
#21223 Re: Utakmice.
Samo prave igrace dovoditi. Ordagic, Stevanovic, Benko, Jajalo. Ako moze. Evo i Krste je slobodan, provjeren igrac kod nas.
Ako ne moze imas trenutno ovo sto imas pa probaj uigrati i igrati na kartu na koju su strumfovi igrali godinama kad je Osim bio trener.
Opet kazem treba nam 2-3 stvarno jaka i provjerena igraca da povuku ostale, hoce li njih dovesti Ihtijarevic ili Muco ebe mi se.
Ako ne moze imas trenutno ovo sto imas pa probaj uigrati i igrati na kartu na koju su strumfovi igrali godinama kad je Osim bio trener.
Opet kazem treba nam 2-3 stvarno jaka i provjerena igraca da povuku ostale, hoce li njih dovesti Ihtijarevic ili Muco ebe mi se.
-
Fauja Singh
#21225 Re: Utakmice.
Ima li neko link, moze na PM.