Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lijek-za-sve
#20626 Re: Utakmice.
nece nam nista uraditi nit znaju niti su sposobni i neznam sto nas usporedjujete sa njima?
malo ozbiljnosti i vise treninga i oni su rijeseni u prvih 15 minuta.
malo ozbiljnosti i vise treninga i oni su rijeseni u prvih 15 minuta.
- Grean
#20627 Re: Utakmice.
Mislim da trenutno imaju bolju igru.
Sto se nas tice, previse smo pretumbali u zadnjih godinu i po. Ovo se nece sale ispraviti.
Sto se nas tice, previse smo pretumbali u zadnjih godinu i po. Ovo se nece sale ispraviti.
-
MHAB
#20628 Re: Utakmice.
Prošle sezone nas je uništio Ješić, a ove tandem Ihtijarević - Hurtić. Za profil centarfora kakav je Ahmetović trebaju potpuno drugačiji krili igrači od naših. Prije svega moraju imati odličan centaršut što nema ni jedan od naših bočnih igrača. Donekle ima Almir Bekić, ali je on ove sezone totalno van forme. Ostali nula bodova. Ovakvo pogrešno selektirano Sarajevo lakše igra na strani nego kući što se vidi iz svih domaćih utakmica osim protiv Zrinjskog koju smo odigrali dobro. Ova patnja će se nastaviti jer su nas svi pročitali, a mi nemamo nikakvu drugu opciju osim nabacivanja na Ahmetovića...
- lijek-za-sve
#20629 Re: Utakmice.
ti prvo kazes trebaju nam igraci koji ce filovati Ahmetovica pa onda u zadnjoj recenici da ne trebamo da igramo na istog?????
pa i na Ibru svi igraju i filiju ga a do njega je kako ce da reaguje,pa tako isto i Amhetovic,danas je zakucao evrogol ali je isto tako uprospastio par prilika.....sve ja razumijem emocije i sloboda tvoj klub ali ti si taj da ako imas 5 prilika onda moras zabiti barem dvije ....
pa i na Ibru svi igraju i filiju ga a do njega je kako ce da reaguje,pa tako isto i Amhetovic,danas je zakucao evrogol ali je isto tako uprospastio par prilika.....sve ja razumijem emocije i sloboda tvoj klub ali ti si taj da ako imas 5 prilika onda moras zabiti barem dvije ....
-
trener-profesionalac
#20630 Re: Utakmice.
kretanje bez lopte i dupli pas su misaona imenica za nase igrace.ovdje trenutno fali 6 igraca najmanje.dva beka su podmoranje jer trenutno igramo bez bekova.
- lijek-za-sve
#20631 Re: Utakmice.
gledajte na OBN sta je navijac Sarajeva
i kako se voli klub 
- Muhamed Đakmić
#20632 Re: Utakmice.
Zašto je današnja utakmica patnja? Nismo je dobili isključivo zahvaljujući pehu.MHAB wrote:Prošle sezone nas je uništio Ješić, a ove tandem Ihtijarević - Hurtić. Za profil centarfora kakav je Ahmetović trebaju potpuno drugačiji krili igrači od naših. Prije svega moraju imati odličan centaršut što nema ni jedan od naših bočnih igrača. Donekle ima Almir Bekić, ali je on ove sezone totalno van forme. Ostali nula bodova. Ovakvo pogrešno selektirano Sarajevo lakše igra na strani nego kući što se vidi iz svih domaćih utakmica osim protiv Zrinjskog koju smo odigrali dobro. Ova patnja će se nastaviti jer su nas svi pročitali, a mi nemamo nikakvu drugu opciju osim nabacivanja na Ahmetovića...
- lijek-za-sve
#20633 Re: Utakmice.
pa dobili smo na Drini a zijanili na cupriji,ali ne reba to tako gledati....treniraj i rezultat ce doci a sa tim i sve ostalo.....
- Stroj-2
#20634 Re: Utakmice.
Ne treba nama desni bek. Ima Kadušić, koji kad je ušo ima dva odlična centaršuta za razliku od ostalih koji ne znaju dodat igraču do sebe a centaršut misaona imenica. Kadušić je nepošteno zapostavljen. Lijevi bek nam je jedina rupa. Ovaj Ivetić nije nikakva pljačka. A o Bekiću da ne pričam.trener-profesionalac wrote:kretanje bez lopte i dupli pas su misaona imenica za nase igrace.ovdje trenutno fali 6 igraca najmanje.dva beka su podmoranje jer trenutno igramo bez bekova.
- jeza u ledja
#20635 Re: Utakmice.
Mislim da nije pitanje da li neko "zna" ili "ne zna" centrirati, vec koliko puta tokom utakmice ce centrirati uspjesno, a koliko puta nece. Ako 3 od 4 centarsuta ubacis kako treba ona je ok. Ako je samo 1 od 4 onda nije. Neki igraci naprave 2 centarsuta u jednoj utakmici, od kojih jedan bude gol, i odmah ih dizemo kao najbolje bekove. Sljedecu utakmicu obratno i odmah ne valjaju.
Isto vazi i za dodavanja, suteve, primanja lopte, itd. Nije pitanje da li neko zna ili ne zna (mada neki stvarno ne znaju nesto uraditi nikad), vec koliko ce puta to uraditi uspjesno tokom utakmice i tokom sezone.
Tako bar ja gledam na fudbal.
Isto vazi i za dodavanja, suteve, primanja lopte, itd. Nije pitanje da li neko zna ili ne zna (mada neki stvarno ne znaju nesto uraditi nikad), vec koliko ce puta to uraditi uspjesno tokom utakmice i tokom sezone.
- lijek-za-sve
#20636 Re: Utakmice.
da bi neko nesto uspjesno uradio mora proliti i u tekmi i u sezoni znoja i znoja.....
- Dinostula
#20637 Re: Utakmice.
Kako ce bek centrirati ako citavu utakmicu hoda po terenu ???jeza u ledja wrote:Mislim da nije pitanje da li neko "zna" ili "ne zna" centrirati, vec koliko puta tokom utakmice ce centrirati uspjesno, a koliko puta nece. Ako 3 od 4 centarsuta ubacis kako treba ona je ok. Ako je samo 1 od 4 onda nije. Neki igraci naprave 2 centarsuta u jednoj utakmici, od kojih jedan bude gol, i odmah ih dizemo kao najbolje bekove. Sljedecu utakmicu obratno i odmah ne valjaju.
Fizicki ekipa totalno nespremna. Igraci se slabo krecu i ne stvaraju sebi slobodan prostor.
-
MHAB
#20638 Re: Utakmice.
Hajde da pokušam pojasniti detaljnije ono što sam napisao. Ahmetović je atipičan centarfor za današnje sisteme igre. On je isključivo verzija centarfora za šesnesterac, koji može igrati samo uz dobre bokove koji ga traže loptama. On je u šesnestercu odličan. Centaršutevi trebaju biti kao kod današnjeg gola, oštri i u prostor, a on će se onda svojom fizikom izboriti za udarac. Ono što se njemu centrira cijelu sezonu su baloni bez snage i oštrine poput nekih Rustemovićevi ili Duljevićevih centaršuteva danas. Onda se on "podere" da dođe do takve lopte i kada se izbori za nju ona je najčešće slaba i bez snage pa njegov udarac nije dovoljno opasan po gol protivnika.lijek-za-sve wrote:ti prvo kazes trebaju nam igraci koji ce filovati Ahmetovica pa onda u zadnjoj recenici da ne trebamo da igramo na istog?????
Njegova druga funkcija je da skače na loptu koju golman degažira i da je onda glavom skreće prema bokovima u prostor iza leđa protivničkog veznog reda i bočnih igrača što stvara našim bočnim igračima priliku da svojom brzinom osvoje prostor i dođu u izglednu poziciju da probiju stranu i centriraju ili sami probaju ući u šesnesterac. Ni ovo se ne dešava dovoljno često jer to nije dovoljno uvježbano pa ne funkcioniše ta osovina Pavlović - Mersudin - bočni igrači. Zaključak je jednostavno izvući. Mersudin je odličan centarfor koji igra u šesnestercu i ako mu se dobro asistira on može biti centarfor za deset do petnaest golova po sezoni i par asistencija. Pri tome je Mersudin vrlo solidan i nogom. Problem igre sa Mersudinom je što se kod domaćih utakmica većina protivničkih ekipa brani zgusnuto protiv nas u svom šesnestercu i onda je njemu teško doći do pozicije. U gostima mu je mnogo lakše jer ima dosta prostora i on se dobro nosi u duelima jedan na jedan jer je fizički snažan i dobar u duelu. Naš problem je što imamo samo dva napadača Mersu i Bekića. Pri tome je Bekić totalno van forme. Njih dvojica nisu kompatibilni, jer Bekić ne može igrati u paru sa Mersom, a ne zna igrati iza Merse pa ga guraju na krilo što on ne zna igrati jer je špic. Bekić je lagani špic koji je brz i voli okomitu loptu u prostor iza leđa odbrane protivnika. Realno mu od odlaska Stojčeva i Bilbije takvu loptu nema ko dati. Možda Ćetković, ali to još nismo vidjeli.
Iz ovoga se vidi zašto mi igramo ovako kako igramo, samo sa Mersom kao špicem, i zašto nas svaki iole dobar trener pročita bez problema kad ja kao amater kontam gdje nam škripi. Ona neznalica Hurtić potpomognut još većom neznalicom Ihtijarevićem je selektirao takvu ekipu da ona može igrati samo na jedan način. Taj način je ovo što Čala igra. U gostima je Mersi lakše igrati jer nas protivnici napadaju makar za nijansu više nego na Koševu pa zbog toga ima više prostora za njega. Zbog profila igrača koje su nagomilali Hurtić i Ihtijarević mi ne možemo promjeniti formaciju niti sistem igre. Ni kao početnu formaciju niti promjeniti formaciju u toku utakmice u slučaju lošeg rezultata.
U slučaju nedo' Bog povrede Merse ja ne znam na šta bi ličila naša igra. Kad se sve sabere i oduzme mi u ovom trenutku jako visimo i nalazimo se nezavidnoj situaciji. Ako nam se nedo' Bog desi kiks u naredna dva kola (da obje izgubimo ili da se na primjer desi remi u derbiju i poraz u Mostaru) mi smo u ligi za opstanak. Za to bi bili najveći krivci Hurtić i Ihtijarević.
Bez uvrede, ali uvoditi Ibru u ovu priču nema smisla jer je Ibra neka druga dimenzija i on se ne bavi istim sportom koji se bave ovi naši amateri...
-
MHAB
#20639 Re: Utakmice.
Današnja igra u prvom je bila odlična. Trebalo je biti minimalno dva razlike za nas. Ovo je najbolja igra ove sezone. Međutim kako smo na sreću i nezasluženo pobjedili Vitez tako smo danas nesretno prosuli bodove i primili gol iz jednog jedinog udarca u okvir gola. Još nas je Bjelica oštetio za čisti penal u drugom kada je bio faul nad Hebibovićem. Moj komentar se odnosio na cijelu sezonu i dosadašnju patnju...Muhamed Đakmić wrote:Zašto je današnja utakmica patnja? Nismo je dobili isključivo zahvaljujući pehu.MHAB wrote:Prošle sezone nas je uništio Ješić, a ove tandem Ihtijarević - Hurtić. Za profil centarfora kakav je Ahmetović trebaju potpuno drugačiji krili igrači od naših. Prije svega moraju imati odličan centaršut što nema ni jedan od naših bočnih igrača. Donekle ima Almir Bekić, ali je on ove sezone totalno van forme. Ostali nula bodova. Ovakvo pogrešno selektirano Sarajevo lakše igra na strani nego kući što se vidi iz svih domaćih utakmica osim protiv Zrinjskog koju smo odigrali dobro. Ova patnja će se nastaviti jer su nas svi pročitali, a mi nemamo nikakvu drugu opciju osim nabacivanja na Ahmetovića...
- lijek-za-sve
#20640 Re: Utakmice.
@MHAB
pa nisu dvije utakmice odraz polusezone ili prvenstva,ali da nebi dosao u tu situaciju iskoristimo ovih 15 dana ne za odmor vec za paklene mini pripreme....i poslije toga rezultat mora doci....a ne pricati sta je moglo biti.....samo rad red i disciplina.....
pa nisu dvije utakmice odraz polusezone ili prvenstva,ali da nebi dosao u tu situaciju iskoristimo ovih 15 dana ne za odmor vec za paklene mini pripreme....i poslije toga rezultat mora doci....a ne pricati sta je moglo biti.....samo rad red i disciplina.....
-
al-em
#20641 Re: Utakmice.
Mene sramota bjelicinog neznanja.
Pa kakav je ono mazlum. Svakako nije kriv sto nasi konji ne mogu dobiti utakmicu u kojoj protivnik ne zna koje je boje dres naseg golmana, ali sa ovakvim sudijama nema smisla ovo.
I onaj valjic fol najbolji sudija suspenduju ga nakon svake utakmice zelje ili sarajeva.
Pa kakav je ono mazlum. Svakako nije kriv sto nasi konji ne mogu dobiti utakmicu u kojoj protivnik ne zna koje je boje dres naseg golmana, ali sa ovakvim sudijama nema smisla ovo.
I onaj valjic fol najbolji sudija suspenduju ga nakon svake utakmice zelje ili sarajeva.
- jeza u ledja
#20642 Re: Utakmice.
Ma znam ba samo kazem malo je besmisleno praviti konstatacije da neko zna ili ne zna centrirati. Svakom nekad upali. Samo je pitanje koliko cesto.Dinostula wrote:Kako ce bek centrirati ako citavu utakmicu hoda po terenu ???jeza u ledja wrote:Mislim da nije pitanje da li neko "zna" ili "ne zna" centrirati, vec koliko puta tokom utakmice ce centrirati uspjesno, a koliko puta nece. Ako 3 od 4 centarsuta ubacis kako treba ona je ok. Ako je samo 1 od 4 onda nije. Neki igraci naprave 2 centarsuta u jednoj utakmici, od kojih jedan bude gol, i odmah ih dizemo kao najbolje bekove. Sljedecu utakmicu obratno i odmah ne valjaju.
Fizicki ekipa totalno nespremna. Igraci se slabo krecu i ne stvaraju sebi slobodan prostor.
-
MHAB
#20643 Re: Utakmice.
Na žalost po naš klub sezona se lomi u naredne dvije utakmice. Već smo imali previše kikseva do sada da možemo podnijeti još dva kiksa. Remi u derbiju i eventualni poraz u Mostaru je osvajanje jednog boda od mogućih šest u naredna dva kola. Koliko god mi vjerovali da možemo bolje ovo je realna mogućnost. U tom slučaju mi bi iz 13 utakmica imali 19 bodova od mogućih 39 bodova. U igri bi ostalo još 9 utakmica i 27 bodova. Mi bi iz tih 9 utakmica morali imati 5 ili 6 pobjeda minimalno da se ubacimo u ligu za prvaka. Bez značajnih pojačanja na polusezoni ovo nije moguće napraviti, odnosno ova ekipa na proljeće ne može dobiti pet ili šest utakmica, jer je u 11 kola imala četiri pobjede. Daj Bože da griješim, ali imam previše godina da vjerujem u čuda....lijek-za-sve wrote:@MHAB
-
trener-profesionalac
#20644 Re: Utakmice.
Stroj-2 wrote:Ne treba nama desni bek. Ima Kadušić, koji kad je ušo ima dva odlična centaršuta za razliku od ostalih koji ne znaju dodat igraču do sebe a centaršut misaona imenica. Kadušić je nepošteno zapostavljen. Lijevi bek nam je jedina rupa. Ovaj Ivetić nije nikakva pljačka. A o Bekiću da ne pričam.trener-profesionalac wrote:kretanje bez lopte i dupli pas su misaona imenica za nase igrace.ovdje trenutno fali 6 igraca najmanje.dva beka su podmoranje jer trenutno igramo bez bekova.
Kadusic u juniorima nije igrao beka , u odbrani nema onaj osjecaj beka iako se slazem da nije nista losiji od hodzica. eh zasto sada cala gura hodzica nije mi jasno jer je hodzic u oba pravca los. ona igra u sirokom mi je malo vratila nadu ali vidim da je to samo bljesak jer smo totalno preceijenili nase igrace od golmana do napada. A BENKO NAM NE TREBA
- Dinostula
#20645 Re: Utakmice.
Ima Dusan odlican centarsut i po meni je trenutno najbolje sto imamo na desnoj strani.Lik je pozadi taraba ali ni Kadusic nije nista bolji.Sad zasto ne ide vise naprijed to je pitanje. Mozda mu je Cala i rekao da vise igra odbranu a da Hebibovicu pusti tu desnu stranu.trener-profesionalac wrote:Stroj-2 wrote:Ne treba nama desni bek. Ima Kadušić, koji kad je ušo ima dva odlična centaršuta za razliku od ostalih koji ne znaju dodat igraču do sebe a centaršut misaona imenica. Kadušić je nepošteno zapostavljen. Lijevi bek nam je jedina rupa. Ovaj Ivetić nije nikakva pljačka. A o Bekiću da ne pričam.trener-profesionalac wrote:kretanje bez lopte i dupli pas su misaona imenica za nase igrace.ovdje trenutno fali 6 igraca najmanje.dva beka su podmoranje jer trenutno igramo bez bekova.
Kadusic u juniorima nije igrao beka , u odbrani nema onaj osjecaj beka iako se slazem da nije nista losiji od hodzica. eh zasto sada cala gura hodzica nije mi jasno jer je hodzic u oba pravca los. ona igra u sirokom mi je malo vratila nadu ali vidim da je to samo bljesak jer smo totalno preceijenili nase igrace od golmana do napada. A BENKO NAM NE TREBA
Ne znam sad koja je tacno tekma bila ali su imali njih dvojica dobrih proigravanja. Cala jednostavno igra na rezultat 1:0. Eventualno Famos,Pofalicki,Unis i Bratstvo mozda moze i 2:0.Treba uzeti u obzir da se ipak radi o limitiranim igracima i da je 6-7 mjesto realnost ove ekipe.
- Grean
#20646 Re: Utakmice.
Dusanu prije svega fali mozga.
Dva igraca sama na vrhu sesnesterca on sili centarsut uz korner liniju. Meni je Kadusic ako ne bolji a ono nista losiji i bar je iz akademije pa mi je nejasna ova Calina ljubav prema Hodzicu.
Dva igraca sama na vrhu sesnesterca on sili centarsut uz korner liniju. Meni je Kadusic ako ne bolji a ono nista losiji i bar je iz akademije pa mi je nejasna ova Calina ljubav prema Hodzicu.
-
trener-profesionalac
#20647 Re: Utakmice.
nama trenutno fali najmanje 6 klasnih igraca za ove lige.najcrnji moguci scenario je da iz dva sljedeca kola ne osvojimo ni bod i eto nas u ligi za opstanak. napisao sam davno da nema evrope sa ovim kadrom i dalje to tvrdim.nemamo bekova i imamo dva pokusaja krila crnkic i duljevic. saidu bi trebalo zahvalnicu i prekid ugovora jer ga masno placamo a nikakvog hajra od njega osim sjecanja.bekovi krila centralni vezni i LEON BENKO
- Stroj-2
#20648 Re: Utakmice.
Niđe veze. To se uči. To il si školovan ili ne, a ne na sreću.jeza u ledja wrote:
Ma znam ba samo kazem malo je besmisleno praviti konstatacije da neko zna ili ne zna centrirati. Svakom nekad upali. Samo je pitanje koliko cesto.
-
north
#20649 Re: Utakmice.
Ima do dosta toga....I do fizičke spreme, i psihe, ali bogami i do nedovoljnog kvaliteta...Treba jasno dati do znanja da ova ekipa ovakva god da je ne može i ne zaslužuje da bude na prve dvije pozicije...Sreća da su i Sloboda i Lištica u žestokom padu, i da bi se treće mjesto mogli zaganjati pa da se udaraš nogom u guzicu, ali mi za sada a dosta kola je prošlo još uvijek nemamo ekipu koja zna šta hoće niti zna da napravi nešto što je logično da treba....Možemo pričati kako je bilo bolje igre nego ranije, pa i jeste, ali se ne smije zaboraviti da je Sloboda bila bez pola tima, bez stručnog štaba, bez uprave, bez Zebe koji je samo pojavom bio na terenu, a nije se kao igrač vidio niti se trudio da se vidi...Na takvoj Slobodi se ne možeš niti smiješ vaditi da nije lopta htjela u gol, takvoj Slobodi se uvale tri komada i onda kažeš pa podrazumijevalo se, bez da pretjerano slaviš....Mi iz jedinog udarca na naš gol primamo isti i ne možeš dobiti utakmicu...I ako je tako a jeste, onda da se vratim na početak, tu imaš svega i fizičke nespreme da zadnjih pola sata navališ, i neznanja da nekim potezom nešto vise napraviš i mentalne psihe, i ograničenosti većeg broja igrača pogotovo u veznom redu i svašta još nešto što treba jednoj ekipi koji bi iole htjela da je barem malo ozbiljna....Uglavnom sreća u nesreći da derbi nije za tri dana, jer tu ne bi imali šta onda tražiti, 15 dana barem iskoristiti da malo bolje fizički spremiš ekipu, malo ih psihološki razdrmaš ako je to uopšte moguće
....Treba biti pošten pa reći da su košpe trenutno u dosta boljoj poziciji od nas što se tiče nekog napretka u zadnjih par utakmicma, daleko da su postali Barcelona, ali je kod njih ipak vidljiviji napredak nego kod nas koji je skoro pa minoran...Npr, oni su danas po kretanju rezultata pobijedili skoro na isti način ko i mi u Vitezu, samo kad pogledaš njihove šanse i igru dana u Bijeljini i našu u Vitezu onda je to neuporedivo,,na to mislim kad pričam o napretku, koji opet naravno ne mora nužno značiti da ćemo popušiti derbi ako bi se kojim slučajem malo vise uozbiljili..
-
Qoom
#20650 Re: Utakmice.
Bjelici trajno zabraniti suđenje!