Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#9776 Re: FK Sarajevo
Dženaldin Hamzagić u Debrecenu?
Kako navodi poznati njemački portal transfermarkt.de novopočeni reprezentativac BiH koji se u prijateljskom ogledu protiv Poljske prvi put našao u sastavu reprezentacije ugovor bi trebao potpisati nakon što uspješno prođe ljekarski pregled
Dženaldin Hamzagić 24-godišnji vezni igrač FK Sarajevo pred potpisivanjem ugovora za mađarski Debrecen VSC. Kako navodi poznati njemački portal transfermarkt.de novopočeni reprezentativac BiH koji se u prijateljskom ogledu protiv Poljske prvi put našao u sastavu reprezentacije ugovor bi trebao potpisati nakon što uspješno prođe ljekarski pregled.
Ipak, na zvaničnoj stranici ovog mađarskog kluba, među igračima koji su stigli na probu ne pominje se ime bh. fudbalera. Na probi u ovogodišnjem učesniku Europa lige trenutno se nalaze Srbijanac Vladimir Đilas, Njemac turskih korjena Güngör Kaya i Crnogorac Uroš Delić.
Kako navodi poznati njemački portal transfermarkt.de novopočeni reprezentativac BiH koji se u prijateljskom ogledu protiv Poljske prvi put našao u sastavu reprezentacije ugovor bi trebao potpisati nakon što uspješno prođe ljekarski pregled
Dženaldin Hamzagić 24-godišnji vezni igrač FK Sarajevo pred potpisivanjem ugovora za mađarski Debrecen VSC. Kako navodi poznati njemački portal transfermarkt.de novopočeni reprezentativac BiH koji se u prijateljskom ogledu protiv Poljske prvi put našao u sastavu reprezentacije ugovor bi trebao potpisati nakon što uspješno prođe ljekarski pregled.
Ipak, na zvaničnoj stranici ovog mađarskog kluba, među igračima koji su stigli na probu ne pominje se ime bh. fudbalera. Na probi u ovogodišnjem učesniku Europa lige trenutno se nalaze Srbijanac Vladimir Đilas, Njemac turskih korjena Güngör Kaya i Crnogorac Uroš Delić.
- Reglan
#9777 Re: FK Sarajevo
Sada ce sa hrenovki preci na gulas 
- luckylaka
#9778 Re: FK Sarajevo
Trazite sad u zimskom prelaznom roku pojacanja kojima ce jedini uslov biti da cute i igraju i da pri tom uzmu kup i prvenstvo.Jebo sad i Dadu i Hamu i Alaima i sve one koji idu i koji su otisli.Koji ce nam qrac.Ako im ne valja zivjeti u mraku i hrenovkama neka idu.arshavin wrote:Sada ce sa hrenovki preci na gulas
- burek_in_space
#9779 Re: FK Sarajevo
Ako nemash shta pametno reci, onda nemoj ni pisati.luckylaka wrote: Trazite sad u zimskom prelaznom roku pojacanja kojima ce jedini uslov biti da cute i igraju i da pri tom uzmu kup i prvenstvo.Jebo sad i Dadu i Hamu i Alaima i sve one koji idu i koji su otisli.Koji ce nam qrac.Ako im ne valja zivjeti u mraku i hrenovkama neka idu.
Kakve crne hrenovke i mrak?!
Sve to govnjivom motkom treba potjerati.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#9780 Re: FK Sarajevo
Što reče bureČ ako nemaš šta pametno reći bolje je ništa ne govoriti. Da je taj zadnji kojeg si nabrojao trenutno tu i da je kapiten, kao što je bio prije nego je otišao u Iran, Dado i 2 mu guzna havera Jaha i Pixi bi nakon onog ofiranja sa hrenovkama dobili po koju vaspitnu iza uhaluckylaka wrote:Trazite sad u zimskom prelaznom roku pojacanja kojima ce jedini uslov biti da cute i igraju i da pri tom uzmu kup i prvenstvo.Jebo sad i Dadu i Hamu i Alaima i sve one koji idu i koji su otisli.Koji ce nam qrac.Ako im ne valja zivjeti u mraku i hrenovkama neka idu.arshavin wrote:Sada ce sa hrenovki preci na gulas
-
Bordolini
#9781 Re: FK Sarajevo
luckylaka wrote:Trazite sad u zimskom prelaznom roku pojacanja kojima ce jedini uslov biti da cute i igraju i da pri tom uzmu kup i prvenstvo.Jebo sad i Dadu i Hamu i Alaima i sve one koji idu i koji su otisli.Koji ce nam qrac.Ako im ne valja zivjeti u mraku i hrenovkama neka idu.arshavin wrote:Sada ce sa hrenovki preci na gulas
Ne znam jel tebe da smatramo navijacem Sarajeva ili samo navijacem bilo kojeg kluba u kojem igra Hamzagic?
- El_Di@blo
#9782 Re: FK Sarajevo
Jel Hamzagic pod ugovorom,hocel biti para od njega ako ode?
- Vjerujte mi!
#9783 Re: FK Sarajevo
Možemo mi i s devet igrača igrati svaku utakmicu. Ne bi nam bio prvi put.
Hamzagić, Džakmić, ?, zdra'o. U Koreji su bolje hrenovke, ali ima i krmetine u njima.
Hamzagić, Džakmić, ?, zdra'o. U Koreji su bolje hrenovke, ali ima i krmetine u njima.
- dzeno123
#9784 Re: FK Sarajevo
Zbog ne izmirenih obaveza prema njemu sanse da Sarajevo izvuce obestecenje su minimalne.El_Di@blo wrote:Jel Hamzagic pod ugovorom,hocel biti para od njega ako ode?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#9785 Re: FK Sarajevo
Isto tako ako se Hamzagić bude kofrčio sa tim obeštećenjem šanse da dobije papire da ide u ovom prelaznom roku su isto tako minimalnedzeno123 wrote:Zbog ne izmirenih obaveza prema njemu sanse da Sarajevo izvuce obestecenje su minimalne.El_Di@blo wrote:Jel Hamzagic pod ugovorom,hocel biti para od njega ako ode?
- Dammme
#9786 Re: FK Sarajevo
Ne kontam zašto bi bile minimalne. Ako hoće nek preda papire u N/FSBiH, pa neka čeka dok mu oni riješe taj problem (u prijevodu: "ne lipši magarče do zelene trave").dzeno123 wrote:Zbog ne izmirenih obaveza prema njemu sanse da Sarajevo izvuce obestecenje su minimalne.El_Di@blo wrote:Jel Hamzagic pod ugovorom,hocel biti para od njega ako ode?
Ako je pametan dogovoriće da uz obeštećenje, halali dugove i to je to. S obzirom da obeštećenje neća biti neka pljačka, to bi i bilo ok za obadvije strane.
- johnny_blazze
#9787 Re: FK Sarajevo
pa dobro ipak je LADIE'S NIGHTBaltazar_khan wrote:jadna majko gdje nam igrači izlaze.
- luckylaka
#9788 Re: FK Sarajevo
Hoces mozda reci da sam glup,,ako nemam sta pametno reci,,ili kao modos to ti je tako dozvoljeno.Kazem ono sto mislim i sigurno mi ti neces odrediti sta cu napisati sve dok se drzim pravila foruma.A da idu za boljim sasvim je normalno i mislim da nije posteno da se ovakav nacin ispracaju igraci koji ti nicim nisu zasluzili.Imate drugu stranu tj.upravu koja je svojim neradom dozvolila da dolazi i ide skoro pa kad ko hoce.A ovaj sto pita da li navijam za Sa.Sta mislis.Nije Dado bio u Sa prije 10 ni 20 ni 30 ni 40 godina.Zdravko Cholic wrote:Ako nemash shta pametno reci, onda nemoj ni pisati.luckylaka wrote: Trazite sad u zimskom prelaznom roku pojacanja kojima ce jedini uslov biti da cute i igraju i da pri tom uzmu kup i prvenstvo.Jebo sad i Dadu i Hamu i Alaima i sve one koji idu i koji su otisli.Koji ce nam qrac.Ako im ne valja zivjeti u mraku i hrenovkama neka idu.
Kakve crne hrenovke i mrak?!![]()
Sve to govnjivom motkom treba potjerati.
-
tcz
#9789 Re: FK Sarajevo
@luckylaka
pa ti covjece sve bolje znas od nas kao da si ti ovdje a mi tamo daleko. Protiv te uprave se mi borimo vec duze vrjeme, primamo pendreke, prjetnje prijave i sta vec ne a ti se nasao od nekud da nam solis pamet. Dodji covjece ovdje u surovu realnost, da vidis kakvu su podrsku imali Dado, Hame i ostali. Kad su gubili mi smo ih podrzavali dolazili na treninge pitali, je li sve ok? Oni odgovarali da je ok i onda suta nam popljuju svetinju. Ovdje je normalno da u firmama kasne plate dva tri mjeseca ali niko ne pljuje na firmu a ako se nekom ne svidja zatrazi raskid ugovora i ide dalje. Znas li ti da ovdej raja radi za 500km i opet ide na tekme, ma nista ovo nije vazno bitno je da smo mi placenici. Bitno je da ti i ostalih 100000 Mirzini jedva cekaju da mi odemo pa da vi pocnete dolaziti.
Odluci se vec jednom je li ovo nas ili je i tvoj klub.
pa ti covjece sve bolje znas od nas kao da si ti ovdje a mi tamo daleko. Protiv te uprave se mi borimo vec duze vrjeme, primamo pendreke, prjetnje prijave i sta vec ne a ti se nasao od nekud da nam solis pamet. Dodji covjece ovdje u surovu realnost, da vidis kakvu su podrsku imali Dado, Hame i ostali. Kad su gubili mi smo ih podrzavali dolazili na treninge pitali, je li sve ok? Oni odgovarali da je ok i onda suta nam popljuju svetinju. Ovdje je normalno da u firmama kasne plate dva tri mjeseca ali niko ne pljuje na firmu a ako se nekom ne svidja zatrazi raskid ugovora i ide dalje. Znas li ti da ovdej raja radi za 500km i opet ide na tekme, ma nista ovo nije vazno bitno je da smo mi placenici. Bitno je da ti i ostalih 100000 Mirzini jedva cekaju da mi odemo pa da vi pocnete dolaziti.
Odluci se vec jednom je li ovo nas ili je i tvoj klub.
-
cunga lunga
#9790 Re: FK Sarajevo
http://scsport.ba/bs/tekst.php?ID=12232
Džakmić u Gangwonu, Sarajevu oko 100. 000 eura
Novi klub našeg reprezentativca osnovan je 18. decembra 2008. godine, a nastupa u narandžastim dresovima. Domaće utakmice igra na tri stadiona
Muhamed Džakmić, kapiten FK Sarajevo, karijeru će vjerovatno nastaviti u Južnoj Koreji. Džakmić je i u razgovoru za SCSport.ba juče potvrdio da 1. januara odlazi u Južnu Koreju na ljekarske preglede i potpis ugovora, no nije znao ime kluba.
Prema našim saznanjima Džakmić će obući dresu Gangwona, koji je proteklu sezonu okončao na 12. poziciji sa 30 bodova, jednim manje od Incheon Uniteda, za koji nastupa bivši prvotimac Željezničara, Samir Bekrić.
Gangwon je osnovan 18. decembra 2008. godine, a premijerni nastup u K-Leaguei ovaj klub upisao je 2009. godine. Prvu sezonu okončali su na 13. mjestu. Osnovna boja dresova Džakmićevog novog kluba je narandžasta, a nastupaju i u bijelim, odnosno zelenim dresovima. Domaće utakmcie igraju na tri stadiona: Gangneung Stadium (kapacitet 30. 000 gledalaca), Chuncheon Songam Stadium (25. 000) i Wonju Stadium (20. 000). U rosteru od 44 igrača, većinom su upisani igrači iz Južne Koreje, a u prošloj sezoni dres ovog kluba nosila su samo četvorica stranaca (Renato Medeiros – Brazil, Baže Ilijoski – Makedonija, Stipe lapić – Hrvatska i Li Chunyu – Kina).
Ekipu s klupe vodi Choi Soon-Ho, nekadašnji reprezentativac Južne Koreje, koji je u periodu od 1980. do 1991. godine odigrao 94 utakmice za državni tim i postigao 30 golova. U trenerskoj karijeri treba izdvojiti četverogodišnji mandat u Pohang Steelersima s kojim je bio viceprvak Južne Koreje (2004. godine), a dva puta je igrao finale korejskog FA Cupa, ali nije osvojio niti jedan naslov.
Džakmićev odlazak oslabit će igrački kadar Bordo tima, ali će popraviti finansijsku situaciju u klubu. Kako saznaje SCsport.ba na račun FK Sarajevo za njegovo obeštećenje bit će uplaćeno oko 100. 000 eura. Uzme li se u obzir da Džekmiću ugovor ističe na ljeto naredne godine, ovo nije nezanemariva cifra, ali isto tako, sigurno je da bi igrač njegovog kalibra, u drugim okolnostima, vrijedio mnogo više...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za najboljeg igraca Sarajeva i reprezentativca ova cijena je mizerija.
Ocito uhljupi u klubu hoce prodati dzakmica sto prije da se rastale...
Džakmić u Gangwonu, Sarajevu oko 100. 000 eura
Novi klub našeg reprezentativca osnovan je 18. decembra 2008. godine, a nastupa u narandžastim dresovima. Domaće utakmice igra na tri stadiona
Muhamed Džakmić, kapiten FK Sarajevo, karijeru će vjerovatno nastaviti u Južnoj Koreji. Džakmić je i u razgovoru za SCSport.ba juče potvrdio da 1. januara odlazi u Južnu Koreju na ljekarske preglede i potpis ugovora, no nije znao ime kluba.
Prema našim saznanjima Džakmić će obući dresu Gangwona, koji je proteklu sezonu okončao na 12. poziciji sa 30 bodova, jednim manje od Incheon Uniteda, za koji nastupa bivši prvotimac Željezničara, Samir Bekrić.
Gangwon je osnovan 18. decembra 2008. godine, a premijerni nastup u K-Leaguei ovaj klub upisao je 2009. godine. Prvu sezonu okončali su na 13. mjestu. Osnovna boja dresova Džakmićevog novog kluba je narandžasta, a nastupaju i u bijelim, odnosno zelenim dresovima. Domaće utakmcie igraju na tri stadiona: Gangneung Stadium (kapacitet 30. 000 gledalaca), Chuncheon Songam Stadium (25. 000) i Wonju Stadium (20. 000). U rosteru od 44 igrača, većinom su upisani igrači iz Južne Koreje, a u prošloj sezoni dres ovog kluba nosila su samo četvorica stranaca (Renato Medeiros – Brazil, Baže Ilijoski – Makedonija, Stipe lapić – Hrvatska i Li Chunyu – Kina).
Ekipu s klupe vodi Choi Soon-Ho, nekadašnji reprezentativac Južne Koreje, koji je u periodu od 1980. do 1991. godine odigrao 94 utakmice za državni tim i postigao 30 golova. U trenerskoj karijeri treba izdvojiti četverogodišnji mandat u Pohang Steelersima s kojim je bio viceprvak Južne Koreje (2004. godine), a dva puta je igrao finale korejskog FA Cupa, ali nije osvojio niti jedan naslov.
Džakmićev odlazak oslabit će igrački kadar Bordo tima, ali će popraviti finansijsku situaciju u klubu. Kako saznaje SCsport.ba na račun FK Sarajevo za njegovo obeštećenje bit će uplaćeno oko 100. 000 eura. Uzme li se u obzir da Džekmiću ugovor ističe na ljeto naredne godine, ovo nije nezanemariva cifra, ali isto tako, sigurno je da bi igrač njegovog kalibra, u drugim okolnostima, vrijedio mnogo više...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Za najboljeg igraca Sarajeva i reprezentativca ova cijena je mizerija.
Ocito uhljupi u klubu hoce prodati dzakmica sto prije da se rastale...
- burek_in_space
#9791 Re: FK Sarajevo
Necu to da kazhem.luckylaka wrote: Hoces mozda reci da sam glup,,ako nemam sta pametno reci,,ili kao modos to ti je tako dozvoljeno.Kazem ono sto mislim i sigurno mi ti neces odrediti sta cu napisati sve dok se drzim pravila foruma.A da idu za boljim sasvim je normalno i mislim da nije posteno da se ovakav nacin ispracaju igraci koji ti nicim nisu zasluzili.Imate drugu stranu tj.upravu koja je svojim neradom dozvolila da dolazi i ide skoro pa kad ko hoce.A ovaj sto pita da li navijam za Sa.Sta mislis.Nije Dado bio u Sa prije 10 ni 20 ni 30 ni 40 godina.
Ne mislim da si glup, nego mislim da se palish ko shupalj zub kada su neke stvari u pitanju.
Nisi ovdje, nisi upucen u detalje chitave ove sapunice oko FK Sarajevo, pa se zato uzdrzhi od komentarisanja onoga shto ne znash. Uostalom, evo i @tcz ti je fino napisao shta se sve deshavalo, a pisali su to i forumashi prije, samo ochigledno ti ne chitash.
I ovo ti pishem u svojstvu obichnog forumasha, a ne kao moderator.
- Nogatrans
#9792 Re: FK Sarajevo
Ma igracima skidam kapu do poda!! 
- Obuca9
#9793 Re: FK Sarajevo
I ja im skidam kapu do poda, pogotovo za ovo:Nogatrans wrote:Ma igracima skidam kapu do poda!!
Ako treba, daću im i mobitel, pa nek i oni mogu lupati njime od stol, kao i ovaj njihov cijenjeni sagovornik s kojim skupa sjede i drže konferencije.
P.S.
Lijepi Alaim, koliko smo čekali da ode, a ispade da bi bolje bilo da nije išao. Da je kapitenska traka ostala na njegovoj ruci, ovog gore klipa nikad ne bi bilo. Lako je Prandelliju, preko satelita u vidu svojih vršnjaka u svlačionici, upravljati ovim Muhamedom, a onim Muhamedom bi mogao al' u panjevima.
- Nogatrans
#9794 Re: FK Sarajevo
Samo vi svoje, ja skidam igracim vazda kapu jer su zasluzili!
- Lunizz
#9795 Re: FK Sarajevo
Ja im skidam gace i dajem virsluNogatrans wrote:Samo vi svoje, ja skidam igracim vazda kapu jer su zasluzili!
- Reglan
#9796 Re: FK Sarajevo
Jel' sa majonezomRatatata wrote:Ja im skidam gace i dajem virsluNogatrans wrote:Samo vi svoje, ja skidam igracim vazda kapu jer su zasluzili!
- Vjerujte mi!
#9797 Re: FK Sarajevo
Pa eto. Bar možemo finansirati Mirzu dok mu ne istekne ugovor.
-
Bordolini
#9798 Re: FK Sarajevo
Odgovorio je tcz za mene, kratko ali sasvim dovoljno. Shvati da niko nije vazniji od kluba pa ni taj tvoj Dado. Pogotovo ne nakon tretmana i respekta kakav su uzivali kod navijaca dok im se nije pruzila prilika da noz u ledja zabiju. Jebem i njih i zalizanog s njima. Svugdje je trava zelenija nego na Kosevu. Jah, odjebaus "igracine".luckylaka wrote: A ovaj sto pita da li navijam za Sa.Sta mislis.Nije Dado bio u Sa prije 10 ni 20 ni 30 ni 40 godina.
- Samo HZ
#9799 Re: FK Sarajevo
hz__semir wrote:I ja im skidam kapu do poda, pogotovo za ovo:Nogatrans wrote:Ma igracima skidam kapu do poda!!
Ako treba, daću im i mobitel, pa nek i oni mogu lupati njime od stol, kao i ovaj njihov cijenjeni sagovornik s kojim skupa sjede i drže konferencije.
P.S.
Lijepi Alaim, koliko smo čekali da ode, a ispade da bi bolje bilo da nije išao. Da je kapitenska traka ostala na njegovoj ruci, ovog gore klipa nikad ne bi bilo. Lako je Prandelliju, preko satelita u vidu svojih vršnjaka u svlačionici, upravljati ovim Muhamedom, a onim Muhamedom bi mogao al' u panjevima.
Mozemo za Alaima reci sta god hocemo, mozda je imao fula, mozda nas je ponekad i ukopao, ali nikad nije udario na navijace, pa cak i kad smo mu zvizdali, ili pravili belaje, a pravom navijacu je dovoljno da pogleda snimku iz sirokog, i da cijeni Alaima za zivota ..
- Obuca9
#9800 Re: FK Sarajevo
Na kraju ipak ispade 140.000 eurića za Hameta.
Nije loše za igrača koji će biti slobodan u junu.
Nije loše za igrača koji će biti slobodan u junu.