Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#95376 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Fantastičnu sezonu smo završili na fantastičan način.
Fantastična atmosfera na tribinama, fantastična igra na terenu, Emir & Frozen Camels, Lejla s violinom i himna, Vječna...
E pa, svaka nam čast!
Svima nama koji smo FK Sarajevo!

Image
medvjed23

#95377 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by medvjed23 »

znači, violina, znači, kultura :igrac:
Leopard_SA

#95378 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

mirza_15 wrote:Nama baš fali natkrivena tribina. Jučer bi bilo još 5k na utakmici da je zapad natkriven, a ukupna posjeta u prosjeku za najmanje 1k veća.

Kako god, baš lijep dan danas :mrgreen:
Istina, dosta raje jucer nije doslo na utakmicu zbog kise. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocne o novom stadionu. Ne treba odmah ciljati na megalomanske projekte, nego postepeno raditi kao Velez. Tribina po tribina i za nekoliko godina cemo imati natkriven stadion. Jucer je na Kosevu bilo oko 15 000 ljudi, a stadion je bio poluprazan...
Tomahawk11
Globalni moderator

#95379 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Image

East_side

#95380 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

CESTITKE BORDO NACIJO!
F&N wrote:
East_side wrote:
Pofina zaliha nam je i dala prostora za opustanje, tj. za autopilota. Medjutim, svi smo se nadali da cemo ovo mnogo mirnije i ranije sve privesti kraju, bez "novih sijedih" sto je izgleda jos uvijek neminovnost UnasKE. :skoljka:
Sve je to sastavni dio rasta i odrastanja. Tu uci i klub i igraci. Pobjednicki mentalitet se stvara godinama. Zrinjski ga je izgradio. Od 2014 godine uvijek su ili 1. ili 2. I kao rezultat toga imas 3 titule zaredom. Igraci koji nama budu skart oni sa njima se bore za titulu ili je osvoje. To je put kojim moramo ici. Kontinuitet i primjena iskustava.
Ja se iskreno nadam da je krajnje vrijeme da napokon steknemo taj dugorocni pobjednicki mentalitet. Svi uslovi su tu. Barem se ja furam kako sam 100% siguran da jesu ali sam i nakon ranijih titula slicno razmisljao pa... :roll:

Sto rece @north (cini mi se), poslije titula bismo se uvijek uspavali po nekoliko godina, osvajali ih u razmacima od po 7-8 godina sto je katastrofalno i ponizavajuce kad se uzme u obzir u kakvoj ligi se takmicimo...

Evo ovo sada vec mirise na neka (insha'allah) ljepsa vremena:

1. Prva dupla kruna u historiji,
2. Najkraci razmak izmedju dvije titule, mada je po meni i to puno ali napredak je napredak.
3. Prvi put da u razdoblju izmedju nase dvije titule kone ne osvoje nijednu :-) :mrgreen:

Sve su ovo cinjenice i pokazatelj napretka kao sto rekoh :thumbup:

Zasto ne nastaviti ovako? Zasto ne uraditi jos nesto sto nismo nikada dosad? A cekamo to svi ko ozeblo sunce a to je da konacno ODBRANIMO SAMPIONSKU TITULU! :oops:

Ili, pazi sad mangupluka, da postanemo prvi BH klub u historiji koji je odbranio duplu krunu? 8-)
ratomir

#95381 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ratomir »

Sarajevu dupla kruna,želji samo čuna :)))

Aktuelno bi trebali da se pripremamo za Europu,jer dominanto smo osvojili domaća takmičenja.sad je vrijeme da se otisnemo u gurpnu fazu nekog takmičenja,kod mene i mojih pitara su aktuelni razgovori o europskom takmičenju.
Mada svaka čast za duplu krunu i ne treba zamjerit momcima ako se ne uspiju plasirat i grupnu fazu nekog Euro takmičenja jer možda je ofo fakat kukuruz liga a fkS je bilo strašilo međ kukuruzima,a by the way more nas zapast neki milan ,united i tako ti klubovi u kvalifikacijama.
Logovan

#95382 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

300. utakmica za Musemica. :thumbup:

150. utakmica za Velkoskog. :thumbup:
East_side

#95383 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ja sam ipak misljenja da se jos uvijek prerano nadati nekim grupnim fazama. Mada, lopta je okrugla :oops:

Daj da mi zaredamo nekoliko titula kod nas, da steknemo neki kontinuitet, izgradimo kostur ekipe za par sezona pa onda pokusat uletit u neku grupu, sto da ne...

Jos uvijek nam je jako maglovita iduca sezona. Jos je slavlje, euforija (i neka je) ali ja sam pomalo zabrinut nakon Husrefove sinocnje izjave :roll:

Ja se iskreno nadam da Hadzija drzi sve konce pod kontrolom, razmislja, pa i radi na potencijalnim alterativama u slucaju nekih odlazaka.

Nadam se da i klub u cjelini NAPOKON razmislja na nacin koji od njih ocekujemo. A to je da vec sada razmisljaju kako odbraniti titulu dogodine aBd.
omega369

#95384 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Cestitke jos jednom svima na najvecem klupskom uspjehu u historiji. Bez obzira na kvalitet lige ovo je fenomenalan uspjeh i ovo bi mogla biti prekratnica u daljem razvoju kluba ukoliko budemo znali sta i kako dalje. Od evrope ne ocekujem previse, mada je vrijeme i da nas malo sreca pomazi pa da prodjemo prvo pretkolo
Sto se ostalog tice, potencijala za razvoj imamo, za razliku od drugih timova. Imamo igrace poput Nihada koji do prije godinu i manje nisu vrijedili ni 50 milja a sad vrijede dva miliona. A i imamo gomilu kvalitetnih mladih igraca koji cekaju priliku.
todd_smith

#95385 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ma kakva evropa budite realni.

Kada u ligi naredamo par uvezanih titula sa 10-15 bodova razlike tek onda o evropi mozemo da razmisljamo
Logovan

#95386 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#95387 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

O ambicijama za Europu cu govoriti kada vidim s kakvim sastavom ulazimo u borbu za istu. Ujedno to ce biti i pokazatelj namjera vlasnika. Ako sad ne ulozi u ekipu ne znam kad ce. Ne ocekujem nesta spektskukarno ali da se zadrzi okosnica ekipe uz nadogradnju sa 2, 3 igraca tipa Lazic. Ako razmisljamo o grupama tu nam treba 5 Lazica namjanje. Ne vjerujem da imamo pare za takvo sto.
omega369

#95388 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Ma slazemo se mi za evropu. Ali opet kazem kad bi malo srece bilo pa da zaokruzimo jednu nevjerovatnu godinu. Ono, osvojis duplu, das najvise golova, ponizis komsinice 2x, listicu u sred kamenjara, natjeras nejac po olovu da ih gorska sluzba mora traziti...pitam se zar je previse traziti jos malo srece pri zrijebu?! :mrgreen: :mrgreen:
rocco_siffredi

#95389 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Meni trebalo malo duze iz Banovića, nisam ni znao da je 2 hefte do Sarajeva :skoljka:
Popih ban kad je najsladje trebalo biti.
Ne znam sta da kazem a vec niste rekli, a i prazan sam emocionalno nakon proslave :oops: osim da nam svima cestitam Kup i Titulu i da se nadam da je ovo napokon skok u odnosu na ostalu kukuruz-buraniju od ostatka lige :D
sencobih

#95390 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Logovan wrote:Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.
Oavojile su kone dva puta za redom, lažni mostarci tri puta, pa su se svaki put provalili u Europi
Logovan

#95391 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

sencobih wrote:
Logovan wrote:Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.
Oavojile su kone dva puta za redom, lažni mostarci tri puta, pa su se svaki put provalili u Europi
:? :-) Ništa mi nisi rekao sa tim. Možemo mi i 15 puta osvojiti zaredom, a da svaki put odigramo najviše dva kola u Europi.
Ja ne kažem da ćemo mi biti bolji od njih, nego treba ići korak po korak, ne zalijetati se, ne letiti u nebesa sa grupnim fazama i slično. Komšije i Zrinjski su pogrešno radili.
rocco_siffredi

#95392 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Problem je sto nismo nosioci u LP kao sto je Zrinjski npr bio. I onda kad ispadnes iz LP u EL takođe igras sa prvacima koji su ispali iz LP :roll:
UEFA je maksimalno otezala klubovima sa dna da uopste pridju grupama :-)
todd_smith

#95393 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ma jeb’o evropu.

Ferguson je jednom rekao da nije tesko osvojiti titulu, nego je tesko osvojiti istu 2x zaredom.
Company85

#95394 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

U evropi sta god uradili dobro je, mi se trebamo pripremati za narednu sezonu PL BiH.
sencobih

#95395 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Logovan wrote:
sencobih wrote:
:? :-) Ništa mi nisi rekao sa tim. Možemo mi i 15 puta osvojiti zaredom, a da svaki put odigramo najviše dva kola u Europi.
Ja ne kažem da ćemo mi biti bolji od njih, nego treba ići korak po korak, ne zalijetati se, ne letiti u nebesa sa grupnim fazama i slično. Komšije i Zrinjski su pogrešno radili.
To i ja kažem. Korak po korak. Spremati se pa ako sta uspije dobro je, ako ne onda spremati se pa slijedeći put ponovo pokušati. Ne treba biti razočaran niti očekivati nešto specijalno, ipak je naša liga stota na rang listi . Kada igrači daju sve od sebe onda mi ne smeta nikakav poraz.
tovarish

#95396 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Nama cilj treba biti dalja stabilizacija kluba i pravljenje sistema. Da imamo izgrađenu upravu na način da svako ima svoj dio odgovornosti i da odgovara za svoje neuspjehe, potom izgradnja akademije i kampa, kako sa infrastrukturom, tako i sa ljudskim resursima.

Na kraju i izgraditi stadion, te u međuvremenu vratiti publiku na stadion.

U tom procesu izgradnje treba ostvariti dominaciju u domaćoj ligi, a tek tada početi razmišljati o ozbiljnijim ulaganjima za napad na dobar plasman u Evropi.

Naravno, ako se i ranije pruži prilika za dobar rezultat u Evropi, treba je iskoristiti, al' sad u ovoj fazi razvoja kluba graditi tim za Evropu bi bilo kontraproduktivno.

A pored svega, nastaviti sa eliminacijom mahalskog mentaliteta i malograđanštine iz i oko klupskih struktura.
Leopard_SA

#95397 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

tovarish wrote:Nama cilj treba biti dalja stabilizacija kluba i pravljenje sistema. Da imamo izgrađenu upravu na način da svako ima svoj dio odgovornosti i da odgovara za svoje neuspjehe, potom izgradnja akademije i kampa, kako sa infrastrukturom, tako i sa ljudskim resursima.

Na kraju i izgraditi stadion, te u međuvremenu vratiti publiku na stadion.

U tom procesu izgradnje treba ostvariti dominaciju u domaćoj ligi, a tek tada početi razmišljati o ozbiljnijim ulaganjima za napad na dobar plasman u Evropi.

Naravno, ako se i ranije pruži prilika za dobar rezultat u Evropi, treba je iskoristiti, al' sad u ovoj fazi razvoja kluba graditi tim za Evropu bi bilo kontraproduktivno.

A pored svega, nastaviti sa eliminacijom mahalskog mentaliteta i malograđanštine iz i oko klupskih struktura.
Boldirano bih izdvojio kao najbitnije
Tomahawk11
Globalni moderator

#95398 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.
animus

#95399 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Ta ce Husref. Ne zna on nista. Neki vrli analiticar nam davno pokusao objasniti. I jos se predstavlja kao pitar. :koluta: :koluta: :koluta: :koluta: :koluta:
THEC

#95400 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by THEC »

Tomahawk11 wrote:Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.
pa nerealnije je bilo dovesti milijardera u klub :mrgreen:
Locked