Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
leškarenje

#92601 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Velkoski wrote:Husref leti u septembru :mrgreen:
Pa to je želja bruku raje otkako je došao :oops:
leškarenje

#92602 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Nadzorna_ploca wrote:Samo omladinu ubaciti. Ostaviti Adukora, Hebiba i Ahmetovica i ovo ostalo djecu odgajati.
:lol: :lol:
Logovan

#92603 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

leškarenje wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Dakle, bolje Tatar nego Resić? Pa super onda, nek vama ugađa Tatar :D
Niti sam gledo Resica,niti Tatara .....nemam pojma kakvi su,koji bude bolji neka igra .

Jel se.popiso daj ga u prvi tim ,pa to nema nidje.Gdje nam igraju ti talenti po evropi kad odu :roll:
Je l' bolje gledati i trpiti Resića ili Tatara?
Zašto dovoditi nekog Tatara sa kojim ne znaš na čemu si, ako iz akademije možeš izvući Resića i dati mu šansu?

Bolje Resić, pa ako se pokaže nastavit ćeš mu davati šansu i prodat ćeš ga. Ako frajer nakon npr. 2 godine pokaže slabo šta, onda klub nije puno toga izgubio zato što je njemu dao šansu. Sa Tatarom je drugačije.

Evo recimo imamo situaciju na desnom beku. Imamo Hodžića i Šabanovića. Nema potrebe da se dovodi novi "Tatar", odnosno igrač sumnjivih kvaliteta. Bolje ti je da ostaviš ovako kako jeste i kreneš u sezonu, s tim da Šabanović ima dobru minutažu.
leškarenje

#92604 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Ja pričam stoljeće da.me zabole ko će igrati :thumbup: nemam nikakve koristi od toga,ako se Tatar pokaže da je dobar neka igra pa da mu je moj babo konkurent :thumbup:
sencobih

#92605 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Mora biti kombinacija iskusnih igrača i juniora. Svi bi mi voljeli da možemo dovesti provjerene igrače ali šipak. Kad se sjetim dok sam igrao hatrika i pođem kupovati igrače, svaki koji ima imalo dobre karakteristike ili nemam para za njega ili drugi da više para. Takvo je i fk sarajevo niti smo kokuzi niti imamo para za nešto ozbiljno.Traumatčno skroz
leškarenje

#92606 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Mrsko mi tipkati :D evo jedan realan post sa drugog foruma :thumbup:

Mq raja glumi nesto isto ko da smo do sada dovodili najbolje igrace a ne otpatke koji nemaju gdje igrati.
I benko je popljuvan ko ce ga cekati, klepa pare, pa i delac koji nije igrao nigdje pa je i on bio popljuvan pricali da je dejo institucija za njega, :lol stwpanov 2 godine bez kluba, bilbija doso u sept zaigro u februaru, komazec dosao krajem augusta otiso u decembru, ko jos? Evo neka neko kaze kad smo doveli igraca u formi.
Muhamed Đakmić

#92607 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ma daj ba, pa nije realno porediti te igrače sa Tatarom i Šišićem. Nemojte zezati ba, ove je realnije porediti sa Harisom Harbom, Emirom Halilovićem, Denijem Simeunovićem i sličnim.
leškarenje

#92608 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Muhamed Đakmić wrote:Ma daj ba, pa nije realno porediti te igrače sa Tatarom i Šišićem. Nemojte zezati ba, ove je realnije porediti sa Harisom Harbom, Emirom Halilovićem, Denijem Simeunovićem i sličnim.
Poenta je ista :thumbup: svi su bili popljuvani.
Muhamed Đakmić

#92609 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ja se baš i ne sjećam pljuvanja. Ni Bilbije, ni Benke, a ni Jajala. Jedino je Delač bio popljuvan radi sukoba sa Dženom, kad je odbio biti rezerva Bandoviću, pa ga ovaj prekrižio.
leškarenje

#92610 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Muhamed Đakmić wrote:Ja se baš i ne sjećam pljuvanja. Ni Bilbije, ni Benke, a ni Jajala. Jedino je Delač bio popljuvan radi sukoba sa Dženom, kad je odbio biti rezerva Bandoviću, pa ga ovaj prekrižio.
Bilo je upravo onako kako je momak napisao za sviju :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#92611 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

leškarenje wrote:Mrsko mi tipkati :D evo jedan realan post sa drugog foruma :thumbup:

Evo neka neko kaze kad smo doveli igraca u formi.
Pa baš zbog ovog je valjda KONAČNO VRIJEME DA SE PROMIJENI POLITIKA KOJA NAM NIŠTA NIJE DONIJELA :-)

Al' ne mora, zato ide noga treneru u septembru, dolazi novi, mijenjamo ekipu na zimu, dovodimo opet neke retarde, tjeramo ih na ljeto, novom treneru otkaz u septembru i u krug. Zapravo magični krug iz kojeg nema izlaza.
Nadzorna_ploca

#92612 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Meni nikad nece biti jasno zasto smo se odrekli Bilbije. Cini mi se da je prelako pusten. Raja mozda i previse ocekivala od njega a nije bio los uopste. Ali generalno smo dosta pali sa kalibrom igraca koje dovodimo.
Fakat bi volio da guramo nase momke. Svakako 3 godine nista postigli nismo.
leškarenje

#92613 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Nadzorna_ploca wrote:Meni nikad nece biti jasno zasto smo se odrekli Bilbije. Cini mi se da je prelako pusten. Raja mozda i previse ocekivala od njega a nije bio los uopste. Ali generalno smo dosta pali sa kalibrom igraca koje dovodimo.
Zato sto je "cetnik" i babo mu je "cetnik " kao i sestra "cetnicka" :oops:
Maharadza

#92614 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Eno ga, opet navijači krivi za sve! Vrati se noDi sve ti je oprošteno, halali! :oops:
leškarenje

#92615 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Takvi ko ti jesu :thumbup: ako te se moze nazvati navijacem dok gledas kako ti se braca marisu a ti se sakrio u harem dzamije :run:
il dottore

#92616 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

Prijavice ti post :lol:
Kerasme
To je za tomahawka crvena marama
leškarenje

#92617 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Neka prijavljuje :D koliko kontam to mu je i cilj obitavanja na forumu ,svaki post koji napisem prijavi :lol:
gold'n'brown

#92618 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Ne mozes praviti igraca ako on nema nikakve konkurencije i ima zagarantovano mjesto. I ti mladi igraci se moraju boriti za prostor i ako su dovoljno dobri trebali bi ga i dobiti. Igrat ce se kup, prvenstvo i nadam se bar 2 kruga evropskih utakmica i tu bi trebalo biti dovoljno prostora i za mladje igrace. Izbacili smo Mujakica prosle sezone, pa i Sabanovic ce sigurno dobijati jos vise sanse. Po meni ovu polusezonu prikljuciti Resica kao najboljeg igraca iz akademije i eventaulno Islamovica ili nekog drugog lijevog beka. Ako budemo dovoljno dugo gurali i u kupu ovo uopste nije previse igraca da i mladji ne dobiju sansu. Bit ce povreda, kartona i ne moze se osloniti na po jednog igraca na odredjenoj poziciji. Mladi ce igrati omladinsku ligu prvaka i tu im se otvara dodatni prostor za afirmaciju. Jos se nije ni pripremna utakmica odigrala i ovdje se vec zna da ko ce igrati, a ko ne.
leškarenje

#92619 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Evo sad citam da nakon sto je jedan forumas promijenio misljenje o Tataru odmah za njim ide drugi i to onaj tvrdokorni kontras :izet: kaze da mu djeluje prodoran na klipu iako je taj klip gledo i prije ali nije zapazio prodornost :izet:

Najveci problem je sto kod nas svi sve znaju,imam osjecaj da bi najradije da sjedu u klub da ga oni vode :roll: vec se zna da Resic nece igrati,da je Tatar (bio) kita,da je ovaj Welbeck nepotreban pored Mustafica :run: ma ima toga da ti se zanebesa :-)
Logovan

#92620 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Velkoski wrote: Al' ne mora, zato ide noga treneru u septembru, dolazi novi, mijenjamo ekipu na zimu, dovodimo opet neke retarde, tjeramo ih na ljeto, novom treneru otkaz u septembru i u krug. Zapravo magični krug iz kojeg nema izlaza.
Joj nemoj Boga ti, ne pehiraj. :mrgreen: Valjda ne bude ovaj put. Mora se kad tad jednom prelomiti to redovno mijenjanje trenera. :D
Maharadza

#92621 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

gold'n'brown wrote:Ne mozes praviti igraca ako on nema nikakve konkurencije i ima zagarantovano mjesto. I ti mladi igraci se moraju boriti za prostor i ako su dovoljno dobri trebali bi ga i dobiti. Igrat ce se kup, prvenstvo i nadam se bar 2 kruga evropskih utakmica i tu bi trebalo biti dovoljno prostora i za mladje igrace. Izbacili smo Mujakica prosle sezone, pa i Sabanovic ce sigurno dobijati jos vise sanse. Po meni ovu polusezonu prikljuciti Resica kao najboljeg igraca iz akademije i eventaulno Islamovica ili nekog drugog lijevog beka. Ako budemo dovoljno dugo gurali i u kupu ovo uopste nije previse igraca da i mladji ne dobiju sansu. Bit ce povreda, kartona i ne moze se osloniti na po jednog igraca na odredjenoj poziciji. Mladi ce igrati omladinsku ligu prvaka i tu im se otvara dodatni prostor za afirmaciju. Jos se nije ni pripremna utakmica odigrala i ovdje se vec zna da ko ce igrati, a ko ne.
Valjda možeš pretpostaviti ko će više igrati kod trenera koji nakon derbija bukvalno popljuje i optuži mlade igrače za poraz?! Naravno, da je mogao iskoristio bi standardnu floskulu "lošeg terena" ali valjda je skontao da se i to izlizalo, pa hajde sada svali sve na onu dvojicu mladih koje je on sam bacio u vatru, a od novijih "izvlakuša" je ona da bi želio Sevilju kao protivnika...znači opet samo daj izgovor da ima spreman! :P
last mohicans

#92622 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

leškarenje wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Meni nikad nece biti jasno zasto smo se odrekli Bilbije. Cini mi se da je prelako pusten. Raja mozda i previse ocekivala od njega a nije bio los uopste. Ali generalno smo dosta pali sa kalibrom igraca koje dovodimo.
Zato sto je "cetnik" i babo mu je "cetnik " kao i sestra "cetnicka" :oops:
Ja nikad nisam rekao da je četnik, pogotovo sestra mu :D Jeste znao nervirati, ali izuzetno koristan igrač baš kao i Velkoski koji su klase za naše lige. Nisam pametan, negdje sam između dzakminog i tvog razmisljanja. Jesmo pljuvali, ali bilo je dosta i osnova, drugo je preseravanje i na erende kora. Očito je sto kaze Dzakmic da Husref ovim pokazuje sta smjera. Po tri igrača na istoj poziciji nemaju sta traziti. Rijetko ce zatrebati treca opcija, mada se moze desiti, jedan se povrijedi, drugi kartoniran. Eto trece opcije. Misljenja sam da bi vec trebao znati koji momci ce koliko toliko dobiti sansu. Ne 15 min samo na zatvaranju utakmice, to moze u pocetku, vec sa pristojnom minutazom. Na Šabanovica,Mujakica i Mustafica se ocito ozbiljno računa, još jedan, do dvojica maksimalno mogu dobiti šansu. Koja, sad je pitanje. Šteta bi bilo fakat da i ovog Resica pustimo kao i Hadzica, ako momak stvarno odskace. Za sve nema mjesta, apsolutno je jasno.
GandalfSivi

#92623 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Pljuvali smo mi i po Stojcevu, i jedva cekali da mali Sejtan ode, i jos onda po mnogima. Od igraca Sarajeva se nije pljuvalo po Zeki, Skori i mozda Cimiju. Ostali su svi popljuvani prije ili kasnije...
sencobih

#92624 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

GandalfSivi wrote:Pljuvali smo mi i po Stojcevu, i jedva cekali da mali Sejtan ode, i jos onda po mnogima. Od igraca Sarajeva se nije pljuvalo po Zeki, Skori i mozda Cimiju. Ostali su svi popljuvani prije ili kasnije...
dobro neko reče, tada se pljuvalo jer se tada očekivalo puno više uspjeha od osvajanja titule, sada nam je uspjeh izlaz u evropu i treće mjesto.

Opet kad se sjetim i tada onih mrljavih igara i grča u stomaku citavu tekmu...
leškarenje

#92625 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by leškarenje »

Popljuvali smo sve,od legendi do bilo kojeg igraca koji dodje i ovo sad sto imamo je slika onoga što smo zasluzili :-)
Locked