Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Raigor Stonehoof
#92101 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Koliko smo zaradili na raskidu? 
- haubica_i_to_teshka
#92102 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Danas smo imali stativu, prošlu utakmicu isto. Nismo dali gol i to je to. U prvom dijelu nisam zadovoljan ni igrom ni rezultato. Šabanović i Mustafić su podlegnli pritisku meča, mada ni ostali nisu odigrali ni približno kao što smo očekivali. Šta je razlog lošeg ulaska u utakmicu? Pa, očito da se nisu dobro spremili ili ih ja nisam dobro spremio. Ne prebacujem ja teret na dva momka, da sam mislio da ne mogu igrati ne bih ih stavio. Oni su bili preimpresionirani derbijem i zato sam ih zamijenio da ne bismo dalje ulazili u probleme u nastavku utakmice".
Samo nema "ili".
U utakmici bez rezultatske vaznosti, bez pritiska navijaca ...odgovornost je na Husrefu.
Ocigledno (njegova rijec) da svojim pristupom igracima i "jalijashkim" (izvinjavam se ako izraz nije adekvatan) vodjenjem utakmica stvara pritisak na igrace. Jednostavno receno, psiholoshki su nespremni.
Bojim se da ,sve dok Husref neke stvari ne rijeshi sam sa sobom ,necemo daleko dogurat.
Zimske pripreme u Turskoj (ili slicnim mjestima) zabraniti.
Vrate se sa "priprema" kao sa ljetovanja, pola (polu) sezone prodje dok se malo ne adaptiraju
Samo nema "ili".
U utakmici bez rezultatske vaznosti, bez pritiska navijaca ...odgovornost je na Husrefu.
Ocigledno (njegova rijec) da svojim pristupom igracima i "jalijashkim" (izvinjavam se ako izraz nije adekvatan) vodjenjem utakmica stvara pritisak na igrace. Jednostavno receno, psiholoshki su nespremni.
Bojim se da ,sve dok Husref neke stvari ne rijeshi sam sa sobom ,necemo daleko dogurat.
Vrate se sa "priprema" kao sa ljetovanja, pola (polu) sezone prodje dok se malo ne adaptiraju
Last edited by haubica_i_to_teshka on 23/05/2018 02:28, edited 1 time in total.
- Maharadza
#92103 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja bih rekao da je to, bez šale jer sa ovim trenutnim uhljebima i neznalicama samo lud ili očajan čovjek može pristati da surađuje, ugl. niko ozbiljan!Pitar sa Kariba wrote:Nije rekao NE?!Raigor Stonehoof wrote:Nesto nisam upoznat s njegovom karijerom otkako je otisao od nas, moze li mi neko napisati kakve preduslove on ima da bude dobar sportski direktor?
Ali eto hajde ima 60dana pauze i prijelazni rok da nas razuvjeri, pa neka mu je sa srećom a trebat' će mu! Ako ništa, mislim da će se dobro slagati sa Husrefom pa valjda njih dvojica zajedno mogu makar 2-3 iole pristojna pojačanja srediti?!
-
last mohicans
#92104 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slično sam konstatovao, ali mi se nije dalo pisati. Ključni problem je psiha i samopouzdanje kod igrača. Ova izjava još više potvrđuje da ih Husref ne zna baš motivirati, osobito u značajnijim susretima, još kad te malo i sreca napusti. Dobiješ to što smo gledali. Njegove reakcije na lose momente igre kod igrača uopšte ne doprinose njihovom poboljšanju, konkretno u utakmici. Zamislite sebe da nakon svoje pogreske vidite sefa da onako reaguje, maše glavom i pičekta. Da se razumijemo, nisam ja za to da ih mazi riječima, treba nekad i vrisnuti na igrača, ali onako ih počastiti kao ona dva momka, to ničemu ne vodi, samo ličnom pranju Husrefa od neuspjeha. Igračima treba neko ko ce ih ubijedit da su najbolji, da grizu, lete po terenu i rezultat ce doci. Ismijavali smo Baku, ali pogledajmo malo njegove izjave, zabavljao je javnost, pritiskao na sudije, prijetilo mu se suspenzijom, a ne sjecam se da je nesto plaho pleo na vremenske uslove ili pak svoje igrače kad su gubili. Vrlo loši smo kad ganjamo rezultat za razliku od Zrinjskog koji se tu pokazao mnogo zreliji. Zato i jesu na zasluzenom prvom mjestu. Jednostavno rečeno, mi nemamo tako lošu ekipu, u fizičkoj spremi smo dominantniji, i to se najbolje vidjelo protiv komsinica koji su nakon 60 minute disali na skrge i nisu mogli hodati. Mislim da bi Husref morao na ličnom odnosu prema igračima morao malo poraditi, a ne davati izjave, to je fudbal, sta je tu je.. i tako to treba. Ne treba, utakmica se igra do 90 i neke i nije gotova dok sudija ne svira kraj. Eh sad, koliko je covjek od skoro 60 godina spreman na to, ne znam. Daj Boze da i ovaj SD malo doprinese svemu tome i da se taj sportski segment malo uveze i unaprijedi.haubica_i_to_teshka wrote:Danas smo imali stativu, prošlu utakmicu isto. Nismo dali gol i to je to. U prvom dijelu nisam zadovoljan ni igrom ni rezultato. Šabanović i Mustafić su podlegnli pritisku meča, mada ni ostali nisu odigrali ni približno kao što smo očekivali. Šta je razlog lošeg ulaska u utakmicu? Pa, očito da se nisu dobro spremili ili ih ja nisam dobro spremio. Ne prebacujem ja teret na dva momka, da sam mislio da ne mogu igrati ne bih ih stavio. Oni su bili preimpresionirani derbijem i zato sam ih zamijenio da ne bismo dalje ulazili u probleme u nastavku utakmice".
Samo nema "ili".
Vrate se sa "priprema" kao sa ljetovanja, pola sezone prodje dok se malo ne adaptiraju
- Grean
#92105 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ostat ce zapisano da je prvi koji mu je dao priliku Svrakic, od starta u jedinoj utakmici koju je vodio, onu protiv Borca u Banjaluci i pored velikog pritiska koji je bio.Logovan wrote:Sretno ti majstore!
Koliko je momak vjerovao da će dobiti priliku u Sarajevu pa to je za svake pohvale. Niko da mu pruži normalnu priliku. Ma jebite se više znalci, stručnjaci.
Ono je bilo iznenadjenje.
Neka mu je sretno, zelim da uspije kao i svaki koji je bio u Akademiji bez obzira je li nastavljaju kod nas ili negdje drugo. Za nasu skolu je dobro i kad se proguraju i u Zrinjskom, samo neka nisu fule a svi svakako ne mogu igrati u Sarajevu.
- Dr. Kuca
#92106 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretno Hericu, realno trenutno nema mjesta. Neka odigra negdje sezonu 2 lahko ga je vratiti.
Sto se tice husrefa odavno ne picketa i igraci ga vole. Neki dan sam pricao sa stanojevicem i krstom kazu sef je raja prava kad sjedimo, kad se trenira trazi maksimalnu ozbiljnost. tako da.. raja bez veze izmislja i potura lazi, standardni nikovi od prije par sezona.
Sto se tice husrefa odavno ne picketa i igraci ga vole. Neki dan sam pricao sa stanojevicem i krstom kazu sef je raja prava kad sjedimo, kad se trenira trazi maksimalnu ozbiljnost. tako da.. raja bez veze izmislja i potura lazi, standardni nikovi od prije par sezona.
- Logovan
#92107 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I tada protiv Borca je pravo dobro odigrao, pa je kasnije još u dvije, tri utakmice pokazao da zaslužuje da mu se pruža šansa, ali džaba.Grean wrote: Ostat ce zapisano da je prvi koji mu je dao priliku Svrakic, od starta u jedinoj utakmici koju je vodio, onu protiv Borca u Banjaluci i pored velikog pritiska koji je bio.
Ono je bilo iznenadjenje.
Neka mu je sretno, zelim da uspije kao i svaki koji je bio u Akademiji bez obzira je li nastavljaju kod nas ili negdje drugo. Za nasu skolu je dobro i kad se proguraju i u Zrinjskom, samo neka nisu fule a svi svakako ne mogu igrati u Sarajevu.
Nije mi jasno šta je koji klinac radio u pripremnim utakmicama? Momak igrao, došle zvanične i odjednom nestade, ispario. Niti ga je bilo na terenu, niti na klupi, osim rijetko kad.
Neka se ne vraća. Nemam ništa protiv njega, ali neka hvala, da opet gledam kako sjedi na tribinama/klupi.Dr. Kuca wrote:Sretno Hericu, realno trenutno nema mjesta. Neka odigra negdje sezonu 2 lahko ga je vratiti.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#92108 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Na danasnji dan prije 11 godina korteo Hordi Zla je krenuo sa Metalca na posljednju utakmicu Sarajeva u sezoni 2006/2007 i proslavu titule. Prelijep dan, lagana pobjeda, baklje i dimovi u vrecama uneseni na zapad, 2 koreografije, brdo pirotehnike, samba, vozici, majice i tene u zraku... Titova - Vozdra. Samba. Marsijano. Pljusak.
Dan za pamcenje i prisjecanje cijeloga zivota.
- Logovan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92110 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nadam se da je ovo pandan sportskom direktoru kluba.
- Muhamed Đakmić
#92111 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma Hadžić je od lokalnih likova najbolje rješenje realno. I jedini koji ima kakvo-takvo iskustvo. Uostalom, nije toliko loše složio ekipu Olimpika, bore se sa Azmirovom Slogom sa znatno manjim budžetom i bez sudija.
Mislim, ja ne znam koga bismo mi realno i mogli dovesti.
Mislim, ja ne znam koga bismo mi realno i mogli dovesti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#92112 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lemdara i Benko u vrhu napada, uh, je l' se još kome dig'o na ovu pomisao?
- Raigor Stonehoof
#92113 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Lemdara kao Lendric? Ja mislim da bi se onaj mali objesioVelkoski wrote:Lemdara i Benko u vrhu napada, uh, je l' se još kome dig'o na ovu pomisao?
I nisu valjda fakat upotrijebili naziv "sportski segment"
- SmokingMan
#92114 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Piva koja je tu noć tekla u potocima.F&N wrote:Na danasnji dan prije 11 godina korteo Hordi Zla je krenuo sa Metalca na posljednju utakmicu Sarajeva u sezoni 2006/2007 i proslavu titule. Prelijep dan, lagana pobjeda, baklje i dimovi u vrecama uneseni na zapad, 2 koreografije, brdo pirotehnike, samba, vozici, majice i tene u zraku... Titova - Vozdra. Samba. Marsijano. Pljusak.
Raja koja nije znala za sebe.
Marsijano sa kojim smo se dobr odružili,i žao mi je slika sa njim koja mi je ostala u davno izgubljenoj Motoroli V3.
Teško da će se jedna takva generacija hordi pojaviti u skorije vrijeme.
Da li bi volio da se opet okupimo u čast minulih dana,nepitno...
- Maharadza
#92115 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretno Hadžija, nadam se da ćeš samo pojačanja dovoditi! 
-
propeler1
#92116 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
nekog sa internacionalnim iskustvom (bar igračkim), ko ima veze u (bar manjim) evropskim klubovima, mislim da ima puno fudbalera u penziji koji bi se rado "okušali", ali valja raditi i tražiti takve ljude. Mi smo Sarajevo, a zadovoljimo se sa akvizicijom iz Olipmpica, ne možemo čak ni iz svoje (jadne) PL uzeti/oteti adekvatnog sportskog radnika, koji bi imao reference da napravi nešto...Dr. Kuca wrote:Koga bi vi za SD-? ko je taj ko bi zadovolji vase ukuse.
- Dr. Kuca
#92117 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa i hadzija ima internacionalno iskustvo. Plus nije pripravnik u svom poslu.propeler1 wrote:nekog sa internacionalnim iskustvom (bar igračkim), ko ima veze u (bar manjim) evropskim klubovima, mislim da ima puno fudbalera u penziji koji bi se rado "okušali", ali valja raditi i tražiti takve ljude. Mi smo Sarajevo, a zadovoljimo se sa akvizicijom iz Olipmpica, ne možemo čak ni iz svoje (jadne) PL uzeti/oteti adekvatnog sportskog radnika, koji bi imao reference da napravi nešto...Dr. Kuca wrote:Koga bi vi za SD-? ko je taj ko bi zadovolji vase ukuse.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92118 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Obzirom na politiku igračkog kadra kakvoj težimo, nama treba neko ko će radar fokusirati na teritorij BiH.
Od uvoza iz okruženja i inostranstva nismo baš neke nafake vidjeli.
Ako će to biti Emir, što da ne?
-
propeler1
#92119 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Godinu dana u Izraelu tebi internacionalno iskustvo? Pa više ja imam u Turskoj zbog ljetovanja nego on zbog karijereDr. Kuca wrote:Pa i hadzija ima internacionalno iskustvo. Plus nije pripravnik u svom poslu.propeler1 wrote:nekog sa internacionalnim iskustvom (bar igračkim), ko ima veze u (bar manjim) evropskim klubovima, mislim da ima puno fudbalera u penziji koji bi se rado "okušali", ali valja raditi i tražiti takve ljude. Mi smo Sarajevo, a zadovoljimo se sa akvizicijom iz Olipmpica, ne možemo čak ni iz svoje (jadne) PL uzeti/oteti adekvatnog sportskog radnika, koji bi imao reference da napravi nešto...Dr. Kuca wrote:Koga bi vi za SD-? ko je taj ko bi zadovolji vase ukuse.
-
propeler1
#92120 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
baš zbog naše politike... Što se tiče dovođenja, mislim da će toga biti jako malo (u BiH svakako imaš pojačanja na prste jedne ruke koje možeš dovesti), jer izgleda da planiraju mijenjati politiku. Tj. da forsiraju više iz omladinskog pogona i da će naglasak biti na prodaji igrača, a da vidim kako će Emir prodati nekog Standardu, benfici, Rennesu i sl., da ne spominjem neke veće klubove.Tomahawk11 wrote:Obzirom na politiku igračkog kadra kakvoj težimo, nama treba neko ko će radar fokusirati na teritorij BiH.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#92121 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislio sam na dovođenje talenata, odnosno ono što radi Akademija, što evo i ti u nastavku pišeš.propeler1 wrote:baš zbog naše politike... Što se tiče dovođenja, mislim da će toga biti jako malo (u BiH svakako imaš pojačanja na prste jedne ruke koje možeš dovesti), jer izgleda da planiraju mijenjati politiku. Tj. da forsiraju više iz omladinskog pogona i da će naglasak biti na prodaji igrača, a da vidim kako će Emir prodati nekog Standardu, benfici, Rennesu i sl., da ne spominjem neke veće klubove.Tomahawk11 wrote:Obzirom na politiku igračkog kadra kakvoj težimo, nama treba neko ko će radar fokusirati na teritorij BiH.
Slažem se da se ono što vrijedi iz ove lige teško može dovesti transfer politikom džabalesku.
Onda se okrenemo propalim igračima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i bacamo pare u bunar.
Bila je i priča o Spahiću. To ovaj dio gdje spominješ da je trebalo vidjeti sa nekim ko bi bio uticajniji po pitanju transfera.
Tu su prepreka dva aspekta: FKS dolazi iz neatraktivne PL BiH i FKS ne može ponuditi uslove takvim kao što je Spahić.
- Muhamed Đakmić
#92122 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Godinu u Sloveniji, godinu u Grčkoj, po pola u Mađarskoj i Hrvatskoj, te dvije godine u Izraelu. I više nego dovoljno, usto je uvezan jako dobro sa Izraelcima.
I nemojte molim vas o internacionalnim imenima i igračima sa internacionalnim iskustvom, jer to nikakve veze nema. Čenan je u Želji radio za klasu bolji posao nego Papac.
Pogledajte samo šta je doveo Papac tokom prošle zime: Talentovani Modić rođen 1996. godine koji se ne može izboriti za minutažu pored dvije i tri godine mlađih Šabanadžovića i Hajdarevića, dizelaš Vranješ te užasni Adi Mehremić i totalno nedefinisani Kenan Hadžić.
To internacionalno ime, neinternacionalno ime ne igra preveliku ulogu. Još je Papac generalno i tokom karijere važio za frajera koji je kliker.
I nemojte molim vas o internacionalnim imenima i igračima sa internacionalnim iskustvom, jer to nikakve veze nema. Čenan je u Želji radio za klasu bolji posao nego Papac.
Pogledajte samo šta je doveo Papac tokom prošle zime: Talentovani Modić rođen 1996. godine koji se ne može izboriti za minutažu pored dvije i tri godine mlađih Šabanadžovića i Hajdarevića, dizelaš Vranješ te užasni Adi Mehremić i totalno nedefinisani Kenan Hadžić.
To internacionalno ime, neinternacionalno ime ne igra preveliku ulogu. Još je Papac generalno i tokom karijere važio za frajera koji je kliker.
-
sencobih
#92123 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Možda je i bolje što je ovaj naš "kokuz" došao za SD. Zamisli da su doveli nekoga ko je negdje radio u ozbiljnim ligama gdje za naše uslove ima para ko u priči, kojim budžetom bi ga ovdje mogao zadovoljiti i dati mu da nam kupi pojačanja.
Ovako iz olimpica biće mu ko da je došao u Bajern
Ovako iz olimpica biće mu ko da je došao u Bajern
-
propeler1
#92124 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ma ne kažem da neće valjati, to nikad ne znaš, ali "na prvu" ne obećava.Muhamed Đakmić wrote:Godinu u Sloveniji, godinu u Grčkoj, po pola u Mađarskoj i Hrvatskoj, te dvije godine u Izraelu. I više nego dovoljno, usto je uvezan jako dobro sa Izraelcima.
Ja bih volio da se Hadzija bavi "logičnim" pojačanjima. Npr. kad neki SD dovede Bilbiju, a on bude kuratz kod nas, ne možeš reči da je do SD, jer je logično bilo njegovo dovođenje (dokaz tome je da opet hara). To što je njemu pritisak, ili sta već, je neki drugi faktor. Al jbg, ako dovedeš Parmaka, Krepulju i Šofera, brate moraš imati dobro opravdanje za to.
- Muhamed Đakmić
#92125 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma meni iskreno više obećava nego što bi obećavao neko poput Papca npr 
Možda ja griješim i gledam ga kroz prizmu njegovih ostvarenja u našem dresu, gdje je za kratko vrijeme skupio velike simpatije, ali čini mi se da je stvarno kvalitetan lik.
Slažem se s tobom, za strance moraš imati opravdanje. A po meni su svi dovedeni ove sezone bili solidni, osim naravno Altiparmakovskog. On je bio užasan. Naravno, postoje i neke druge okolnosti, tipa ovih povreda zbog kojih Šofranac nije skoro nikako igrao, ali nisu niko bili loši igrači.
Ako je suditi po Emirovoj izjavi, upravo će on i biti taj faktor koji će reći treneru: "Stani malo, ne možeš dobiti Šofranca, imaš Mujakića".
Ako tako bude, možemo biti prezadovoljni.
Možda ja griješim i gledam ga kroz prizmu njegovih ostvarenja u našem dresu, gdje je za kratko vrijeme skupio velike simpatije, ali čini mi se da je stvarno kvalitetan lik.
Slažem se s tobom, za strance moraš imati opravdanje. A po meni su svi dovedeni ove sezone bili solidni, osim naravno Altiparmakovskog. On je bio užasan. Naravno, postoje i neke druge okolnosti, tipa ovih povreda zbog kojih Šofranac nije skoro nikako igrao, ali nisu niko bili loši igrači.
Ako je suditi po Emirovoj izjavi, upravo će on i biti taj faktor koji će reći treneru: "Stani malo, ne možeš dobiti Šofranca, imaš Mujakića".
Ako tako bude, možemo biti prezadovoljni.