Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nKrkan

#69501 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Imal kakvih naznaka da ćemo se onog bogalja projekta kluba riješit , to bi bilo najveće pojačanje .
Sarajevski-Seljak

#69502 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

Pa to ti, svi seremo na gg, i kone i mi... a on ubjedljivo "najjaci" :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69503 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

:mrgreen:

Slučaj 'De Gea' je najbolji pokazatelj kako se sve sruši u minuti. :oops:

A čemu ovakve izjave za medije me apsolutno ne interesuje, iskreno. Zbog čega već dva deala nismo 'closeali' :D nije pitanje za mene, nego za klub. Elem, još 10 dana do prozivke. :mrgreen:
Logovan

#69504 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Velkoski wrote:još 10 dana do prozivke. :mrgreen:
A još nismo kompletirali ekipu...

Uprava/Ješić napolje. :skoljka: :D
jeza u ledja

#69505 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Sarajevski-Seljak wrote:Pa to ti, svi seremo na gg, i kone i mi... a on ubjedljivo "najjaci" :(
Rekao sam dvosmisleno pa nek se svak u tome nadje.
Onaj ko ce ih citati zato sto su "najjaci" i onaj ko ih nece citati jer izmisljaju.

Koliko ko klikova zaradi meni licno apsolutno nista ne znaci. Svaka cast, uzimaj raju lopatom sto se mene tice.
Ali ovdje pricamo o sportu, ne o biznis modelu.

Znaci Dino demantovao, tatin sin demantovao, ali Baljak. :oops:
refffko

#69506 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by refffko »

Stroj-2 wrote:Naravno da će pisat svašta jer već od kraja polusezone nije se ništa konkretno pisalo o dovođenju novih igrača, uprava radi tiho bez pompe ko prije i to jede pojedine medije, pa moraju opalit kakvu laž. I da ima malo istine u ovom oko Babovića, drago mi je da neće doći, imali bi problema sa njim sigurno, dosta više prekodrinskih igrača, koji odigraju 2,3 tekme i odma neka pobuna, ili iz makedonije, pa čak iz bugarske ili rumunije. Dovodit igrače iz afrike, j. amerike ili kakve igrače iz češke, poljske, mađarske ili slovačke za iste pare se mogu dovest a možda čak kvalitetnije i imaju naviku rada za razliku od nas.
Ne kontam ovu upravu, imaju te pare i opet bi da dovode igrače iz regiona za koje znaju da su veće šanse da ne bude ništa od njih i da nema s njima nekog uspjeha, i opet se forsira ista politika.

Koje pare imaju?
Imaju za nase uslove solidne, ali za igace iz zemalja koje si nabrojao, imamo smijesne pare.
Mi jos nemamo nista sa cim bi privukli solidne igrace iz osrednjih Europskih liga.
Plate koje su za nas astronomske, za Moladaviju, Bugarsku, Rumuniju, Kazahstan, Uzbekistan, su smijesne. Zanosimo se da smo nesto, jesmo u nasim okvirima, ali nasi okvori su dno Europskog fudbala.
Mozemo li mi platiti obestecenje za nekog igraca 1 000 000 eura? Mozemo li tom igracu godisnje dati platu 250 000 eura?
Toliko kostaju igraci koji nesto znace i koji su kadri boriti se za grupne faze.
Mi i dalje mozemo dovoditi samo one slobodne, one sa problematicnim papirima i one cije je zdravstveno stanje upitno.
jeza u ledja

#69507 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

kakve igrace iz ceske poljske madjarske?? meni stvarno nije jasno sta vi ljudi pratite??

ko to na balkanu dovodi igrace iz tih zemalja? :-) oni su vec decenijama prvi izbor za susjednu njemacku ili austriju, eventualno istok, al ko od njih dolazi ovamo juzno ba? :-) da ne spominjemo da su njihove lige extra uredjene, stadioni popunjeni i slickani, akademije vrhunske, a klubovi reali za nas.
fakat ono kako neko da shvati ozbiljno nekog ko spominje poljake i cehe. :-)

a juzna amerika i afrika. ono dobro jutro kolumbo i vasko da gama zajedno. :roll: sve to lijepo stoji, samo ono stanite u red stotina i stotina klubova i akademija koje to rade vec 30 godina minimum. to mozes samo probat uletit u neku vec postojecu shemu kao privjesak i cekat otpatke.
sencobih

#69508 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Baš moraš biti ili avanturista ili očajnik, pa doći igrati tekme sa slavijom ili nekim drugim timom, uključujući tu i gradski derbi u kome je najzanimljiviji dio bakljada i gađanje igrača na terenu. Naš tim izgleda baš europski kada se predstavljaju igrači, ona tabla sa sponzorima iza leđa, dresovi sa jakim sponzorom na njemu, ali zamisli izraz lica i sjebavanje igrača koji je igrao u iole ozbiljnijoj ligi u europi kada uđe u svlačionicu bez tople vode,istrči na teren u zvorniku, stočnom sarajevu itd.
Po meni treba tražiti igrače iz južnoameričkih zemalja kojima bi Sarajevo bilo karta za dalju karijeru u nekoj od europskih liga.
Ješić sigurno ima neki plan , a da li će se pokazati i uspješan, ostaje nam da čekamo, navijamo i nadamo se najboljem.
1946--1987

#69509 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Zadnja tri posta, refko, jez i senco :thumbup: :thumbup:
Sarajevski-Seljak

#69510 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

jeza u ledja wrote:a juzna amerika i afrika. ono dobro jutro kolumbo i vasko da gama zajedno. :roll: sve to lijepo stoji, samo ono stanite u red stotina i stotina klubova i akademija koje to rade vec 30 godina minimum. to mozes samo probat uletit u neku vec postojecu shemu kao privjesak i cekat otpatke.

Slazem se, ali ipak postoji mogucnost... Uz jaku skauting sluzbu, sto reko onaj komentator "u tom dijelu evrope" (mislio na Brazil), se moze iskopati par jako talentiranih igraca, kako mladih za akademije, tako i onih koji bi odmah uletili u prvi tim...

Ipak imamo "vlasnika" miljardera... Imamo "bratske" klubove u V.B i Belgiji... Igramo EL i LP (doduse pretkola :skoljka: )

Pa samo spomenuti Brazil ima preko 200 miliona stanovnika... 'ebem ga 3 igraca se moraju moc iskopat :izet:
Stroj-2

#69511 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

refffko wrote:
Koje pare imaju?
Imaju za nase uslove solidne, ali za igace iz zemalja koje si nabrojao, imamo smijesne pare.
Mi jos nemamo nista sa cim bi privukli solidne igrace iz osrednjih Europskih liga.
Plate koje su za nas astronomske, za Moladaviju, Bugarsku, Rumuniju, Kazahstan, Uzbekistan, su smijesne. Zanosimo se da smo nesto, jesmo u nasim okvirima, ali nasi okvori su dno Europskog fudbala.
Mozemo li mi platiti obestecenje za nekog igraca 1 000 000 eura? Mozemo li tom igracu godisnje dati platu 250 000 eura?
Toliko kostaju igraci koji nesto znace i koji su kadri boriti se za grupne faze.
Mi i dalje mozemo dovoditi samo one slobodne, one sa problematicnim papirima i one cije je zdravstveno stanje upitno.
Znači Benko ili Stepanov i ostali došli igrat iz ljubavi jel ? :-) Ni Hajduk ni Zvezda ne mogu platit bez kredita igrače po 1 mil. eur ili davat platu po 250 k eur što reče al ipak to rade iako se kupaju u dugovima, a mi smo kako rekoše BEZ. Nije problem u parama problem je što nemamo ljude koji prate igrače u regionu a kamoli u evropi (ibrakadabra :izet: ), a ništa se ne mijenja po tom pitanju još uvijek, mi još uvijek dovodimo igrače koje nam drugi nude a ne koje mi hoćemo, napucani referencama, promjenio 328 klubova za 3 godine. Umjesto 10 igrača koji su guzovače dobijali platu ili nikako igrali, mogli su 3 super kvalitetna igrača dovest i pokrit temeljne pozicije ekipe.
Nije samo do para, nego je do glave, mentaliteta i volje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#69512 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JoseMujica »

sencobih wrote:Baš moraš biti ili avanturista ili očajnik, pa doći igrati tekme sa slavijom ili nekim drugim timom, uključujući tu i gradski derbi u kome je najzanimljiviji dio bakljada i gađanje igrača na terenu. Naš tim izgleda baš europski kada se predstavljaju igrači, ona tabla sa sponzorima iza leđa, dresovi sa jakim sponzorom na njemu, ali zamisli izraz lica i sjebavanje igrača koji je igrao u iole ozbiljnijoj ligi u europi kada uđe u svlačionicu bez tople vode,istrči na teren u zvorniku, stočnom sarajevu itd.
Po meni treba tražiti igrače iz južnoameričkih zemalja kojima bi Sarajevo bilo karta za dalju karijeru u nekoj od europskih liga.
Ješić sigurno ima neki plan , a da li će se pokazati i uspješan, ostaje nam da čekamo, navijamo i nadamo se najboljem.
:thumbup:

ali i u tom slučaju dovodiš problematične likove

trenutno najgori dio kluba je skauting.....mi se još uvijek vrtimo oko nekakvih polovnjaka i medijskog šunda a evo štrumfovi maznuše nekadašnjeg mladog reprezentativca hrvatske

ja kad onog našeg skauta vidim, a posebno kad bimbo otvori usta, taćno mi dodže da poćmem za želja navijat :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69513 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ermin nije klasični skaut, nego frajer koji dostavlja video materijal u klub.

A skautska služba odavno ne postoji.
JoseMujica

#69514 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JoseMujica »

jebga prodaju ga kao skauta :shock:

a kako iti jedan klub može imati ozbiljnu transfer politiku ako nema skauta :? :roll: :-)

to je onda sve odokativno i na "prepuruku" ko je s kim dobar :jbt: :facepalm:

daleko smo mi još od ozbiljnog kluba :(
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69515 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Nekada su ga tako prodavali, sada je video skaut ako se ne varam :D

Skautska služba ne postoji u obimu u kojem bi trebala da postoji i nije tačno definisana još uvijek.
Last edited by Velkoski on 05/01/2016 13:40, edited 1 time in total.
mousstapha

#69516 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mousstapha »

A šta je sa Pajom?
ZonFon

#69517 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ZonFon »

mousstapha wrote:A šta je sa Pajom?
On ce skautirati djecu za akademiju kako sam ja skontao. Nema veze sa prvim timom.
refffko

#69518 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by refffko »

Stroj-2 wrote:
refffko wrote:
Koje pare imaju?
Znači Benko ili Stepanov i ostali došli igrat iz ljubavi jel ? :-) Ni Hajduk ni Zvezda ne mogu platit bez kredita igrače po 1 mil. eur ili davat platu po 250 k eur što reče al ipak to rade iako se kupaju u dugovima, a mi smo kako rekoše BEZ. Nije problem u parama problem je što nemamo ljude koji prate igrače u regionu a kamoli u evropi (ibrakadabra :izet: ), a ništa se ne mijenja po tom pitanju još uvijek, mi još uvijek dovodimo igrače koje nam drugi nude a ne koje mi hoćemo, napucani referencama, promjenio 328 klubova za 3 godine. Umjesto 10 igrača koji su guzovače dobijali platu ili nikako igrali, mogli su 3 super kvalitetna igrača dovest i pokrit temeljne pozicije ekipe.
Nije samo do para, nego je do glave, mentaliteta i volje.
Mi se jos ni po cemu ne mozemo mjeriti sa Zvezdom i Hajdukom. To su veci klubovi i jednostavno ce tako uvijek biti.
Jedna Zvezda od Gasproma za godinu dobije vise nego cemo mi od Tana i Turkisha dobiti za pet godina.
I ako su u krizi, redovno prodaju igrace za milionske iznose. Sponozorski ugovori su im 20 puta jaci nego nasi.
Njihov dug jeste ogroman, ali njihov potencijal kao kluba je puno veci nego nas. Kad bi se Zvezda prodavala, ne bi bila ispod 100 miliona eura.
Zvezda je ime koje ce uvijek moci privuci atraktivne igrace i sponzore.

Sto se Stepanova i Benke tice, spadaju u kategoriju igraca za koje sam i naveo da mozemo dovesti.
Benko je imao problematicne papire, nije igrao vise od godinu. Nudio se Rijci, nisu ga zelili. Nije on imao previse izbora. Mogao je negdje u Hrvatsku, Split, Pula, Zadar, ili kod nas u nasu ligu. Te pare koje on prima, koje su nama atronomske, smjesne su. Dupovac prima tri puta vise u Moldaviji.
Stepanov je totalni promasaj. Dokazao je sam zasto je dogurao od Porta do nase lige. Nije slucajno sto se nigdje nije naigrao unazad par godina.
Da je valjao, pokaozao bi se kao pojacanje i ne bi otisao nakon samo pola godine. Stepanov iz Porta me ne zanima, ovaj iz Sarajeva je fula totalna u svakom pogledu.
Dinamo evo hoce da plati nekakavog Slovenca 2 miliona Eura. Nasi jos nisu u stanju za Subica dati 200 000 eura. Kad je to pominjano, svi su bili protiv. Zaboga, gdje ces dati tolike pare. A zelimo napredak?
Tek kad u ekipi budemo imali 7,8 igraca sa platom 200-300 hiljada eura, kad budemo placali obestecenja od 400-500 hiljada za mlade igrace, tek tad cemo moci reci da smo napredovali i da imamo sanse za euro takmicenja.
Do tad, sacekajmo 6,7 godina, ulozimo ovo malo para sto imamo u omladinske pogone i trenere tamo. Samo na taj nacin mozemo doci do necega.
JoseMujica

#69519 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JoseMujica »

realno za cifru do 100.000 eura možeš kupit koga hoćeš u našoj ligi
refffko

#69520 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by refffko »

JoseMujica wrote:realno za cifru do 100.000 eura možeš kupit koga hoćeš u našoj ligi
Nije istina. Za te pare nisi mogao uzeti niti Subica, niti mozes sad Ordaciga, malog Amira iz Zelje, Memiju, Niti vecinu nasih igraca...
BHF_Manijak

#69521 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

refffko wrote:
JoseMujica wrote:realno za cifru do 100.000 eura možeš kupit koga hoćeš u našoj ligi
Nije istina. Za te pare nisi mogao uzeti niti Subica, niti mozes sad Ordaciga, malog Amira iz Zelje, Memiju, Niti vecinu nasih igraca...
Nije istina. Borac je trazio 100 hiljada eura FKS i FKZ za Subica. Sarajevo ponudilo 60, Zeljeznicar davao 70, Borac odbio.
Ordagic se isto mogao dovesti, jer otkup ugovora bio daleko daleko jeftiniji od 100 iljada eura, odnosno 200 hiljada KM. Oko 70 hiljada KM je Zvijezda na kraju dala Gradini, a Sloboda ga je kasnije jos jeftinije dobila.
Logovan

#69522 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

https://www.instagram.com/p/BAKiq3xDKjM/

:thumbup: :thumbup: Izgleda da se igrači opasno pripremaju za nastavak sezone.
refffko

#69523 Re: Aktuelnohsti: FK Sarajevo

Post by refffko »

@BHF_Manijak
Rekao sam SAD.
Sloboda ga sigurno ne bi pustila za 100 000 eura niti u jednu ukipu iz nase lige.
BHF_Manijak

#69524 Re: Aktuelnohsti: FK Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

refffko wrote:@BHF_Manijak
Rekao sam SAD.
Sloboda ga sigurno ne bi pustila za 100 000 eura niti u jednu ukipu iz nase lige.
Aha, kontam govoris generalno i za period ranije.
Maharadza

#69525 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Logovan wrote:https://www.instagram.com/p/BAKiq3xDKjM/

:thumbup: :thumbup: Izgleda da se igrači opasno pripremaju za nastavak sezone.
"3 serije po 15 selfija", Amigo izdominirao! :lol:

Logično da se pripremaju, jer ako se na ljeto ne prodaju kad' će?! :D
Locked