Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#67776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Maharadza wrote:Samo bih ovdje spomenuo Kovačevića i Barbarića koji su BEDEM nazad! :thumbup:

Velkoskog govnjivom motkom otjerati na pauzi, ne gumo vjerovati koliko nas jedan igrač može karati! :run:
Ne jebi, tako je bilo i za Stojceva, pa cim je otisao, plac!
Jbt, sto istok moze tjerati igrace, to niko ziv ne moze!
Eto, sto bi ga tjerao? Zbog danasnje utakmice? Pa nama je Dzemo igrao zadnjeg veznog, bolje da smo sa desetoricom bili!
Ne razumim fakat ovo tjeranje ponajboljih igraca :roll:
Maharadza

#67777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Tomahawk11 wrote:
Maharadza wrote:Samo bih ovdje spomenuo Kovačevića i Barbarića koji su BEDEM nazad! :thumbup:

Velkoskog govnjivom motkom otjerati na pauzi, ne gumo vjerovati koliko nas jedan igrač može karati! :run:
Ne jebi, tako je bilo i za Stojceva, pa cim je otisao, plac!
Jbt, sto istok moze tjerati igrace, to niko ziv ne moze!
Eto, sto bi ga tjerao? Zbog danasnje utakmice? Pa nama je Dzemo igrao zadnjeg veznog, bolje da smo sa desetoricom bili!
Ne razumim fakat ovo tjeranje ponajboljih igraca :roll:
Od pustih kornera koje je izveo NITI JEDNOM nije pristojno ubacio loptu - možda kada je Ševko na prvu skočio ali i to jedva! Nama ako je on najbolji igrač neka nam' je Dragi Bog na pomoći! Nadam se da će to Ješić na zimu riješiti i dovesti istinska pojačanja!
Tomahawk11
Globalni moderator

#67778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ima Jesic puno toga da rijesava, sumnjam da je Velkoski najveci problem.
Ko ce ti i skociti osim Barbarica kad je korner? Ako se ne varam, on nam uglavnom i daje golove nakon prekida, a pogodi ko tad ubaci loptu...
Nemoj zezati, borio se danas, ali je utakmica takva bila da ne mozes nikog konkretno izdvojiti da je bio nesto puno bolji ili losiji.
Al dzabe sve, istok mora imati svoju zrtvu za zvizdanje i psovanje :roll:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#67779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Kad se Krste prestane bojati duela nece mu se ni zamjerati. I kad nastavi pratiti loptu. Danas je dva puta poslije neuspjesnog poteza samo stao dok je lopta jos u igri. Pogotovo drugi put kad je Piric pusti da izadje u gol aut.
Last edited by Pitar sa Kariba on 01/11/2015 16:07, edited 1 time in total.
nebitan lik

#67780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Jesicu svaka cast cisti ono i tjera sto prethodnici nisu smjeli,strog trener do bola,kod njega mangupluci ne prolaze,danas su ginuli za svaku loptu,Jesic i pomocnici na klupi svaka cast! On kad dobede igrace po svojoj zelji to ce druga prica da bude,nije on kriv sto nam na sredini igraju Berberovic i Rustemovic,jer imamo dva lika Alispahica i Ikandea kojima sluzimo kao bolnica,a Jesic tu nije kriv i nema kreatora igre trenutno,al on je mangup i istjerace svoje do kraja ako ga puste! Danas Almir Bekic odlican,jedini igrac u nasoj ekipi ciji je svaki centarsut iz trka bio potencijalna opasnost,pojma nemam sta su neki gledali kad kazu da je los bio
north

#67781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Neubacivanje Benke, treniranje strogoće ili.....

EDIT: Sad vidjeh izjavu Ješića, predostrožnost radi povrede...
Last edited by north on 01/11/2015 16:15, edited 1 time in total.
Ned071

#67782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

Bilo je ovo gadno za gledat. Lose, nekako u grcu, pobjeda na misice. Prevazna utakmica. Al zaboli nas, samo su tri bobe vazne. Fali nam kvalitetnih veznjaka, to je i vise nego jasno. Idemo dalje... :thumbup:

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Miodrag Ješić bio je zadovoljan igrom i zalaganjem svog tima, koji je u derbiju 14. kola Premijer lige BiH savladao tuzlansku Slobodu s 1:0.
Sarajevo je na ''Koševu'' došlo do važna tri boda protiv dosadašnjeg lidera na ligaškoj tabeli, a jedini pogodak u dosta tvrdom meču postigao je Amer Bekić u posljednjim minutama utakmice.
Ješić je nakon meča naglasio da je Sarajevo znalo kakav meč može očekivati, ali da su igrači zalaganjem na terenu uspjeli ispuniti očekivanja i dogovore iz svlačionice.
- Znali smo ko nam dolazi, lider na tabeli koji je do sada upisao samo jedan poraz. Imali smo dosta problema s povredama uoči ove utakmice, a napadača Leona Benka smo upravo iz preventivnih razloga poštedjeli ove utakmice. Moji igrači su pokazali želju i volju, te pokazali kako Sarajevo treba da nastupa. Igra nije bila lepršava, malo je bilo prilika za gol, ali najvažnije je da smo pobijedili - rekao je Ješić.
Trener Slobode Husref Musemić je čestitao Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Nekadašnji trener Sarajeva smatra da njegovi igrači nisu pokazali dovoljno da osvoje bodove na ''Koševu''.
- Ovo je bila slaba predstava moje ekipa koja ništa nije napravila do samog finiša utakmice, kada smo imali jednu dobru priliku za postizanje gola. Da li je ova utakmica bila velik pritisak na moje igrače nisam siguran, ali smatram da je Sarajevo u ovom meču, koji nije bio lijep za gledanje, zasluženo pobijedilo. Idemo dalje, za dva dana nas očekuje Kup, a zatim meč protiv Zrinjskog - izjavio je Musemić i dodao da ambicije Slobode i nakon ovog meča ostaju iste.
Cossack

#67783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Kung Fu Bekić! 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#67784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by JoseMujica »

north wrote:Neubacivanje Benke, treniranje strogoće ili.....
povreda
Tomahawk11
Globalni moderator

#67785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pitar sa Kariba wrote:Kad se Krste prestane bojati duela nece mu se ni zamjerati. I kad nastavi pratiti loptu. Danas je dva puta poslije neuspjesnog poteza samo stao dok je lopta jos u igri. Pogotovo drugi put kad je Piric pusti da izadje u gol aut.
Evo i ovdje, ne znam, meni su danas svi djelovali maksimalno borbeni, ono su bas isli u kost, nadomjestili manjak kvaliteta borbenoscu i sirovom snagom. E, sad, u takvom omjeru snaga, Krste nema sta da trazi. Nije on tip igraca da se tuce sa protivnickim igracima, al meni danas nije toliko bio los (dobro, eto to izvodjenje kornera je moglo bolje).
U ovom sastavu Krste je jedan od boljih igraca. Kad Jesic bude dovodio, vidjecemo sta ce onda biti. Niko nije amnestiran, a Jesic je sa potezom prije ove utakmice poslao poruku i udario sok terapiju bez koje bi tesko dobili i ovu utakmicu.
emigrazione

#67786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Odavno odvratniju utakmicu ne odgledah na AFH, ko da su igrali sa onom loptom za ragbi
bjelave

#67787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Tomahawk11 wrote:
Pitar sa Kariba wrote:Kad se Krste prestane bojati duela nece mu se ni zamjerati. I kad nastavi pratiti loptu. Danas je dva puta poslije neuspjesnog poteza samo stao dok je lopta jos u igri. Pogotovo drugi put kad je Piric pusti da izadje u gol aut.
Evo i ovdje, ne znam, meni su danas svi djelovali maksimalno borbeni, ono su bas isli u kost, nadomjestili manjak kvaliteta borbenoscu i sirovom snagom. E, sad, u takvom omjeru snaga, Krste nema sta da trazi. Nije on tip igraca da se tuce sa protivnickim igracima, al meni danas nije toliko bio los (dobro, eto to izvodjenje kornera je moglo bolje).
U ovom sastavu Krste je jedan od boljih igraca. Kad Jesic bude dovodio, vidjecemo sta ce onda biti. Niko nije amnestiran, a Jesic je sa potezom prije ove utakmice poslao poruku i udario sok terapiju bez koje bi tesko dobili i ovu utakmicu.
Sta je s onima na sjeveru pa danas ne htjedose pozdraviti igrace nakon utakmice. Opasno prenosi djecurliju.

Pa danas su se ako nista trudili i tukli kako odvano nisu.

S te strane mi je bilo drago gledati inace negledljivu utakmicu.
Bas mi je bilo drago i toplo oko srca da je i nama jednom vise stalo da dobijemo.

I potuno nejasno hebavanje Velkovskog.
Last edited by bjelave on 01/11/2015 16:34, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#67788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ne znam majke mi, ja sam na zapadu uglavnom, al me nekad neko nagovori hajmo na istok i svaki put se pokajem.
trener-profesionalac

#67789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by trener-profesionalac »

neka su7 ih momci otjerali.gdje su bili poslije mladosti prosli vikend.-nemoj dolaziti kada pobjedis nego i kada izgubis
GandalfSivi

#67790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Meni pravo smijesno da je Duljevic nosio traku. Mislim ono, mozda je i zasluzio zalaganjem, mozda fakat i nema niko drugi, ali opet cudno...
Logovan

#67791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

bjelave wrote: Sta je s onima na sjeveru pa danas ne htjedose pozdraviti igrace nakon utakmice. Opasno prenosi djecurliju.

Bas mi je bilo drago i toplo oko srca da je i nama jednom vise stalo da dobijemo.

Jesi li gledao utakmicu protiv Mladosti? Znaš li kako su protiv njih odigrali? Potpuna suprotnost od današnje igre.

Zašto aplauz kada se jednu trude, u drugoj šetaju, u trećoj opet pokazuju borbu i sve tako naizmjenično?

Kada zaredaju par dobrih utakmica sa velikom borbom, željom i zalaganjem, onda ću biti prvi koji će im davati aplauz.
north

#67792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Logovan wrote:
bjelave wrote: Sta je s onima na sjeveru pa danas ne htjedose pozdraviti igrace nakon utakmice. Opasno prenosi djecurliju.

Jesi li gledao utakmicu protiv Mladosti? Znaš li kako su protiv njih odigrali? Potpuna suprotnost od današnje igre.

Zašto aplauz kada se jednu trude, u drugoj šetaju, u trećoj opet pokazuju borbu i sve tako naizmjenično?

Kada zaredaju par dobrih utakmica sa velikom borbom, željom i zalaganjem, onda ću biti prvi koji će im davati aplauz.
To je to....Ne može se više padati na foru toplo-hladno, razumijem što nije bilo aplauza i ako ne podržavam jebavanje od-do nakon tekme koju si dobio :-) .....Samo kontinuietet inače me ne zanimaju...Niko nije nerealan, ne tražim u 6 kola 18 bodova uz gol razliku 15-1, ali ne može ni jedno kolo pobjeda, pa naredno odmah poraz, pa haj što je i poraz nego što odigraju ko kite najobičnije...To može ali kad navijaš za Travnik ili Olimpic...
Last edited by north on 01/11/2015 16:50, edited 1 time in total.
bjelave

#67793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Logovan, North ima smisla u jednu ruku.

Iako kazem danas su se trudili i tukli kako odavno nisu. Ne pamtim da smo nekog dobili na zelju i zalaganje kao sto je bio slucaj danas. To je za nagradit.

A osim toga pola ovih danas nije bilo na terenu protiv Mladosti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#67794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Vidim pojedinci negoduju zbog lose kombinatorije i igre.
Ja ne znam stvarno, sta ste ocekivali? Ja upravo ovo sto je i bilo. Poslije silnih suspenzija i povreda, ova pobjeda je USPJEH. Bez obzira sto igramo kod kuce.
Zbijeno/zgusnuto smo stajali, uz dosta trcanja i borbenosti. To i jeste bio jedini nacin da igracima koji su trenutno na raspolaganju. Neki pocjenjuju Slobodu, al nisam bas siguran da bi utakmica ztavrsila ovako da nasi nisu igrali svaki duel na granici kartona. Da smo se postavili blago i mlitavo u polju i duelu, cijela utakmica bi vrlo vjerovatno otisla u drugom smijeru.
Kada vec nemas kreativce u igri i na raspolaganju, izadji i bori se. I to je uplodilo. :thumbup:

Da smo Bogdo imali ovakav pristup i borbenost u svakoj utakmici od pocetka prvenstva :skoljka: :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#67795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Pa valjda se borbenost nece zavrsiti na ovoj utakmici.
Logovan

#67796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

north wrote: To je to....Ne može se više padati na foru toplo-hladno, razumijem što nije bilo aplauza i ako ne podržavam jebavanje od-do nakon tekme koju si dobio :-) .....Samo kontinuietet inače me ne zanimaju...Niko nije nerealan, ne tražim u 6 kola 18 bodova uz gol razliku 15-1, ali ne može ni jedno kolo pobjeda, pa naredno odmah poraz, pa haj što je i poraz nego što odigraju ko kite najobičnije...To može ali kad navijaš za Travnik ili Olimpic...
Ma vjeruj ja nakon utakmice nit sam im jebao sve po spisku, nit sam im davao aplauz. Mirno sam izašao sa tribine. :D

Da smo protiv Travnika, Slavije, anamo onih i Mladosti odigrali kao danas, vjerovatno bi sada bili prvi ili drugi, ali ovo je već ona priča da smo ovo, da smo ono i tako to. :D
Stroj-2

#67797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Zadovoljan, samo se igra mora popravit, fali nam kreacija igre, borbenost i trka danas odlična, igrali puno preko bokova, sjekli sredinu s puno faulova što i treba da bude, i napokon su se igrači probudili, vršili pritisak na sudiju, ne pamtim da su onako ko ose se obrušili na sudiju. :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#67798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Stroj-2 wrote:vršili pritisak na sudiju, ne pamtim da su onako ko ose se obrušili na sudiju. :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
north

#67799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

A nikako dva dobra sastaviti...kad imaš kreatore i neke ko nazovi znalce, pušiš radi qrcobolje svaku drugu-treću tekmu...danas nijednog "znalca", ali borba i trka sasvimi bk i zato smo nagrađeni golom i pobjedom...kad bih morao birati, radije bi ovo drugo pa neka i ne bude titule, samo mi nismo u takvoj poziciji da ne možemo oba kriterija ispuniti koja ti trebaju za velike stvari, i da se samo zadovoljavamo borbenošću..... ne možemo sada, ali može na zimu...ako budemo znali...
Stroj-2

#67800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Dobro danas je Ješić izveo Đemu i Rustema da sjeku igru na sredini, ne da kreiraju igru našu za šta je bio Krste zadužen kolko sam skonto, vraćo se do veznih igrača da primi loptu i krene sa njom, kao i Duljević, više smo igrali preko bokova što se ispostavilo kao pogodak, samo iskren ću bit, napad djeluje puno agilnije i brže bez Benke, više se kreću.
Locked