Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kemal Malovčić

#42001 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Brate @mahar adžo, slabo doviš.
nebitan lik

#42002 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Hedg wrote:ma ko šiša NLB lige i te đavole, daj ti nama Obarsku i Laktaše 8)

nego, hajmo malo optimizma, sad će taj famozni 18.
evo osjedismo gdje cekamo ponedeljke,utorke i srijede,sad cekamo 18 januar
Hedg

#42003 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Hedg »

promijeni kalendar
strong69

#42005 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Nije direktno vezano za FKS ali trener malog kluba u Srbiji dao je otkaz.

Nenad Milovanović nije više trener Napretka, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.
Starsport
To se dogodilo samo dan nakon su Kruševljani počeli pripreme za prolećni deo sezone.
"Sporazumno je raskinut ugovor između Napredtka i trenera Nenada Milovanovića jer pojačanja igračkog kadra nisu stigla na vreme, odnosno na početak priprema.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Ripicipi

#42006 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

strong69 wrote:Nije direktno vezano za FKS ali trener malog kluba u Srbiji dao je otkaz.

Nenad Milovanović nije više trener Napretka, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom.
Starsport
To se dogodilo samo dan nakon su Kruševljani počeli pripreme za prolećni deo sezone.
"Sporazumno je raskinut ugovor između Napredtka i trenera Nenada Milovanovića jer pojačanja igračkog kadra nisu stigla na vreme, odnosno na početak priprema.

Sent from my C6903 using Tapatalk
A da mi kupujemo igrace morali bi cekati prelazni rok 15.01, znaci OPET ne bi bili kompletni 10.01.
Tako da je to o (ne)kompletnosti prvog dana prirema bezveze prica.
omega369

#42007 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Dr. Kuca wrote:
leškarenje wrote:
Dr. Kuca wrote:Nadam se da i ovaj ugovor sa tanom nije na stetu sarajeva ko ovi igracki. :thumbup: :D
Mozda prizeljkujes da jeste tako,da bi mogao likovati ko i uvijek kad nesto ne valja :D
Ja likujem i kad valja a bogami i kad ne valja. Samo sto je vise ovih stvari sto ne valjaju na zalost.
Tacno, treba prave ljude dovesti u klub. recimo tebe, tvog havera, imal vas jos....
The 51st State

#42008 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

sto se tice nakon 18.1. bice promjena sigurno.
Cafe Camargue

#42009 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

Pustite se Husrefovih priča o "neuigranoj ekipi", njemu je ekipa bila neuigrana i u 15-tom kolu.
Ekipe se uigravaju godinama, a ne u teretanama i na tartan stazama na početku priprema.

Uprava zajedno sa Ibrakovićem ima moju punu podršku, a tako je i sa svim ljudima koje znam i do čijeg mišljenja držim.
Ne sumnjam da rade u najboljem interesu kluba, i za pojačanja ne brinem !
The 51st State

#42010 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Cafe Camargue wrote:Pustite se Husrefovih priča o "neuigranoj ekipi", njemu je ekipa bila neuigrana i u 15-tom kolu.
Ekipe se uigravaju godinama, a ne u teretanama i na tartan stazama na početku priprema.

Uprava zajedno sa Ibrakovićem ima moju punu podršku, a tako je i sa svim ljudima koje znam i do čijeg mišljenja držim.
to raja ne kontaju, mi nismo ni iz postojece ekipe izvukli maksimum pod vodstvom bivseg trenera.
Reglan

#42011 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Evo kise evo ludila
internazionale

#42012 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

The 51st State wrote:
Cafe Camargue wrote:Pustite se Husrefovih priča o "neuigranoj ekipi", njemu je ekipa bila neuigrana i u 15-tom kolu.

to raja ne kontaju, mi nismo ni iz postojece ekipe izvukli maksimum pod vodstvom bivseg trenera.
zato je i smijenjen
sada s novim trenerom, bilbijom, stojcevom i nekom dobrom zamjenom za komazeca
realno mozemo ocekivati nadoknadu dva boda zaostatka
internazionale

#42013 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

s tim sto su ti ove dvije tvrdnje kontradiktorne
Cafe Camargue

#42014 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cafe Camargue »

internazionale wrote:

s tim sto su ti ove dvije tvrdnje kontradiktorne
zato sam i stavio navodnike
Dr. Kuca

#42015 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

omega369 wrote:
Tacno, treba prave ljude dovesti u klub. recimo tebe, tvog havera, imal vas jos....
Radi svoj poso i to je to. Mani se laprdanja po forumu i nekih teorija zavjere. Pa vam onaj smrdo irfan odvodi igrace kako hoce, a kleli ste se u njega :o .

Nego nama treba desni bek, jedno ili dva krila, zadnji vezni i 2 spica. Opet idemo iz pocetka i opet januar presudan za klub. Koji je ovo, jedno 76i. Nek nam je sa srecom. Nadam se tituli amin ilahi jarabi, inace nece se gradom moci hodat, ionako nam se smiju svi, evo 7-a godina.
omega369

#42016 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

ti ljudi bi radili posao kad im ti i tvoji haveri ne bi konstantno zagorcavali zivot. ali jos par dana do skupstine i mozete se slikati kolektivno :wink:
Alkos

#42017 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Čitajući komentare stičem utisak da je ova sezona bez titule ravna propasti svijeta i gašenju kluba, povlačenju para, Sir Tan će izgubiti milijardu $ preko noći, sve će nestati, propasti...?! Tolike godine smo izdržali bez trofeja, vala mogu još ako treba, pa makar čekao pijetliće da istrče na teren, djecu koja će biti produkt sistematskog rada Akademije.

Sama ova, kako je neko dobro nazva, "euforija-panika-euforija-panika" situacija je odraz onoga što je rađeno proteklih godina i na šta smo navikli. Dovedi "lafo pojačanje", nakon 3-4 utakmice se ispostavi da je dotični krampa, a onda ga nabij s noge na nogu. Ili toliko mu je dobro ovdje da ode da igra za klikere u Tunguziju. I tako je tom politikom u zadnjih 10ak godina prodefilovalo kroz klub brdo igrača, toliko da čovjek ne može sjetiti postave FKS od prije 2-3-4-5 godina.

Polako ljudi. Koji će nam kurac opet posudbe, Stevanovići, ugovori na 6 mjeseci, ugovori na 12 mjeseci, ugovori na 48 mjeseci bez odštete, ugovori koji su na štetu kluba. Bolje dovesti 2 kvalitetna, bolje reći provjerena igrača, koji će činiti okosnicu tima i narednih godina, nego dovesti 5 "lafo zvučnih" imena od kojih je jedan prosječan igrač. Sa takvim hvala Bogu imamo iskustva.

Tolike godine smo čekali, a da ne možemo još jednu polusezonu, vala mi se čini kao glupost. Sve ovo što i UO rada je iskreno na silu, da se pokuša titula preko noći osvojiti kako bi zadovoljili navijače i kako bi sezona bila spašena. Sezona je po meni spašena čim je amidža Brko pristao uložiti novac i time otvorio neko novo poglavlje i postavio ga koliko toliko na zdrave noge i bolju budućnost. To nešto "nasilu" može nam se samo na kraju odbiti o glavu, ne daj Bože!!
Logovan

#42018 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kusturica :thumbup:
Eldinn

#42019 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Eldinn »

U subotu u 11 sati je skupstina :-D
Baltazar_khan

#42020 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

hoće li se pojaviti braco gumena glava, hadži nasir jabučar i ostale ublehe koje veze nemaju s klubom? jesu li kupili koji ulog :oops:
omega369

#42021 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

naravno da nisu kao ni kucini haveri....a znaju vaziti
R2D2_SA

#42022 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Baltazar_khan wrote:hoće li se pojaviti braco gumena glava, hadži nasir jabučar i ostale ublehe koje veze nemaju s klubom? jesu li kupili koji ulog :oops:
Predstavnici malih dionicara :-D :-)

Nego polako raja, nije se jednom desilo da nekoj ekipi odu najbolji igraci ali zato ekipa zaigra puno bolje. Trener je novi, a on je ipak dirigent, ako je pravi napravice i od govana pitu.

Ide laganice Skupština, trebaće vremena i poslije nje da svi zauzmu pozicije, počnu raditi, tako da vam je moj prijedlog da saburate :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#42023 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Dakle, subota u 11h. Pocetak novoga iskoraka. :thumbup:

Vincent Tan odlučio: Edis Kusturica novi je predsjednik FK Sarajevo

Sarajevo će u subotu dobiti novog predsjednika, a sasvim je izvjesno da će to biti dosadašnji potpredsjednik Edis Kusturica.

Epilog je to višednevnih razgovora vodstva kluba iz Titove 38b s predstavnicima malezijskih vlasnika skupštinskih uloga.

Čekat će se samo formalna potvrda, Alen Hujić će nakon 365 dana napustiti mjesto prvog čovjeka kluba, ali ne zbog nerada ili slabog rada kako je to kod nas manje - više uobičajeno, već samo i isključivo zbog želje Vincenta Tana koji je u Kusturici prepoznao kvalitetnog sagovornika u kreiranju klupske politike u godinama koje slijede.

Tanova želja
Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i sam budući bordo predsjednik, posla i odgovornosti se ne boji. Spreman je, tvrdi, da nastavi put kojim Sarajevo korača već nekoliko godina.

''Dakako da sam spreman, bit će mi ogromna čast voditi klub koji volim, klub koji raste iz dana u dan. Mi smo ključni korak već napravili, potrebno je samo posao privesti kraju'', govori Edis Kusturica za Radiosarajevo.ba.

Kako naglašava, prioritet će mu biti nastavak aktivnosti na pripremi dokumentacije za gradnju klupskog kampa i akademije.

Vincent Tan (FOTO: Arhiv)

''To je prioritet. Smatramo da svaki ozbiljan klub mora imati izuzetno razvijen sistem ulaganja u mlade, želimo osigurati svjetlu budućnost Fudbalskom klubu Sarajevo, a to ćemo postići tako što ćemo povećati brigu o mladima'', smatra Kusturica.

Prezadovoljan je napretkom kluba u svakom segmentu njegovog funkcionisanja.

Ozbiljan rad i konstanta napretka
''Strašan napredak smo postigli u rekordnom roku. Ne bih rekao da se prema organiziranosti bilo ko u BiH može porediti s nama. Prije dvije godine u klubu smo imali jedan računar koji nije radio, danas kada uđete u naše prostorije utisak je potpuno drugačiji. Ozbiljnost i predanost radu može se pročitati iz svakog našeg uposlenika pojedinačno. Pohvale na račun rada naše marketing i PR službe stižu svakodnevno. Lijepo je biti dio naše priče, nijedan navijač Sarajeva nema pravo biti pesimista. Toliko lijepog, toliko slavlja i pobjeda nas tek čeka'', optimista je budući predsjednik Sarajeva. 

Sjednica skupštine kluba zakazana je za subotu, 18. januara od 11 sati. Očekuje se da nikakvih turbulencija neće biti.

Hedg

#42024 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Hedg »

HVALA KURCU ZA HRELJU!
Dr. Kuca

#42025 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

omega369 wrote:ti ljudi bi radili posao kad im ti i tvoji haveri ne bi konstantno zagorcavali zivot. ali jos par dana do skupstine i mozete se slikati kolektivno :wink:
Ko mi sad haver jos pored muce jos? :lol: :lol:
Locked