Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#13401 Re: FK Sarajevo
Nek' nam je Bog na pomoci
- Pitarrr82
#13402 Re: FK Sarajevo
rashtiman wrote:Nek' nam je Bog na pomoci
Amin
-
north
#13403 Re: FK Sarajevo
Ko da me je neko čuo, prema nekim informacijama koje sam ja upravo načuo, u toku je razgovor između BP i kompletne uprave, gdje nema zalizanog.....north wrote:Apsolutno se slažem, ukoliko uprava ode mi smo donji....naredna skupština možda neće zadugo, klub ne može funkcionisati bez menadžmenta, raspašćemo se u međuvremenu.....BegA_ wrote:"Ipak, za sada ne planiram odlazak prije nego sjednemo i pokušamo analizirati kompletnu situaciju koja vlada unutar kluba. Situacija nije nimalo ugodna i današnje neodržavanje Skupštine daje jasnu poruku i pokazuje stvarno interesovanje pojedinaca za FK Sarajevo".
Nadam se da ce gosp. Rizvanovic ostati
Jedina nada po meni koja ostaje da se sad hitno (već veečras) napravi jedinstvo i kompromis, da uprava i BP i ostali koji su danas bili pod hitno moraju nađi zajednički jezik i stav, usvajanje statuta možda i može sačekati mjesec-dva, ali mi ni dana ne smijemo biti bez uprave koja će normalno nastaviti sa poslom...
U suprotnom ne gine nam sudbina Veleža, Slobode i sl....
Ko zna, možda smo se prerano ohladili.....
Opet ponavljam, statut može malo sačekati, nećemo zbog njega omah propasti, najbitnije je da se nastavi normalno sa radom do naredne skupštine i nastaviti sa radom punim kapacitetima....
Treba se još malo nadati, nada zadnja umire jebi ga....
Svima koji su danas svjesno opstruirali, a takvih je sigurno velika većina, sjetim im se cijele familije
- Pitarrr82
#13404 Re: FK Sarajevo
Piše: A. Beganović
Petak, 17.06.11. 19:46.
Damir Kojašević jedan je od igrača koji se nisu pojavili na prozivci na Koševu. Svima su poznati razlozi tog postupka. Crnogorski veznjak, najvjerovatnije će napusiti Sarajevo.
Kojašević je došao u Sarajevo kao veliko pojačanje na početku prošle sezone. U januaru imao je nekih ponuda, no ipak ostao je na Koševu. Kako stvari stoje, u narednoj sezoni neće nositi bordo dres.
"Najvjerovatnije odlazim, samo ukoliko mi daju papire. Duguju mi pare, zato se nisam ni pojavio na prozivci. Igrao sam, izborili smo drugo mjesto, sada hoće ponovo džabe da igram. Nekada daju papire ili pare", rekao je Kojašević za SportSport.ba, dodavši:
"Ukoliko mi ne daju papire tužit ću ih ili neka mi daju pola duga. Ne tražim sve što mi duguju, samo pola".
Ne znam koji im racku treba uvijek nesto preko novina ili slicno, sve moraju iznositi...
Petak, 17.06.11. 19:46.
Damir Kojašević jedan je od igrača koji se nisu pojavili na prozivci na Koševu. Svima su poznati razlozi tog postupka. Crnogorski veznjak, najvjerovatnije će napusiti Sarajevo.
Kojašević je došao u Sarajevo kao veliko pojačanje na početku prošle sezone. U januaru imao je nekih ponuda, no ipak ostao je na Koševu. Kako stvari stoje, u narednoj sezoni neće nositi bordo dres.
"Najvjerovatnije odlazim, samo ukoliko mi daju papire. Duguju mi pare, zato se nisam ni pojavio na prozivci. Igrao sam, izborili smo drugo mjesto, sada hoće ponovo džabe da igram. Nekada daju papire ili pare", rekao je Kojašević za SportSport.ba, dodavši:
"Ukoliko mi ne daju papire tužit ću ih ili neka mi daju pola duga. Ne tražim sve što mi duguju, samo pola".
Ne znam koji im racku treba uvijek nesto preko novina ili slicno, sve moraju iznositi...
-
MHAB
#13405 Re: FK Sarajevo
Jahović potpisao u Švici za drugoligaša, a izgleda da Torlak večeras potpisuje za Zagreb.
- Pitarrr82
#13406 Re: FK Sarajevo
MHAB wrote:Jahović potpisao u Švici za drugoligaša, a izgleda da Torlak večeras potpisuje za Zagreb.
Divota u pm...
- bordo gandalf
#13407 Re: FK Sarajevo
Odakle ti ovo za torlakaMHAB wrote:Jahović potpisao u Švici za drugoligaša, a izgleda da Torlak večeras potpisuje za Zagreb.
- Pitarrr82
-
MHAB
#13409 Re: FK Sarajevo
Izvor njegov menadžer.rashtiman wrote:Odakle ti ovo za torlakaMHAB wrote:Jahović potpisao u Švici za drugoligaša, a izgleda da Torlak večeras potpisuje za Zagreb.
- van Basten
#13410 Re: FK Sarajevo
čitajući samo ovih par imena, čovjek ne može a da se ne zapita - kako se i na koji način biraju delegati za skupštinu? kako neko postaje delegat i na koji način se briše iz spiska istih? Ima li mehanizma uopšte kako neke neaktivne delegate brisati sa liste? Pritom ne mislim na ono baljkovo dopisivanje rukom, nego na to šta kaže aktuelni statut, poslovnik ili šta već reguliše rad skupštine.
Mislim, svaka čast Halidu, ali po kojim kriterijima je on u Skupštini kluba? wtf is Jabučar pa da bude u Skupštini? Ima takvih imena sigurno još podosta, ali eto ovi su izbačeni javno pa mi upali u oči. A Paji, Hadžiji, Granofu i ostalim legendama i "legendama" kluba neka je na čast ovaj nedolazak
Mislim, svaka čast Halidu, ali po kojim kriterijima je on u Skupštini kluba? wtf is Jabučar pa da bude u Skupštini? Ima takvih imena sigurno još podosta, ali eto ovi su izbačeni javno pa mi upali u oči. A Paji, Hadžiji, Granofu i ostalim legendama i "legendama" kluba neka je na čast ovaj nedolazak
- jalijas74
#13411 Re: FK Sarajevo
cirkus od kluba smo postali
-
north
#13413 Re: FK Sarajevo
Već dugo vremena smo prijatelju, ovo sad je samo vrhunac i kulminacija......u zadnjih 15 godina se ne mogu nabrojati tri svijetle sezone gdje je sve štimalo.....najozbiljnii pokazatelj je broj osvojenih trofeja u tom periodu....jalijas74 wrote:cirkus od kluba smo postali
Sramota....svi nam se smiju i to s pravom, drugi dovode pojačanja, predstavljaju nove dresove, prave neke planove, uveliko se pripremaju, a mi ne možemo održati dugo najavljivanu jebenu skupštinu, gdje se drznici usude da samo tek tako ne dođu i sve upropaste.....igrači nam bježe iz kluba glavom bez obzira.....
Nigdje toliko ološa i dušmana ko u FCS.....Strašno....
-
Eborg
#13414 Re: FK Sarajevo
Postaneš član kluba i možeš prisustvovati skupštini i glasati. Ali hajde postani član, to je svugdje problem.van Basten wrote:čitajući samo ovih par imena, čovjek ne može a da se ne zapita - kako se i na koji način biraju delegati za skupštinu? kako neko postaje delegat i na koji način se briše iz spiska istih? Ima li mehanizma uopšte kako neke neaktivne delegate brisati sa liste? Pritom ne mislim na ono baljkovo dopisivanje rukom, nego na to šta kaže aktuelni statut, poslovnik ili šta već reguliše rad skupštine.
-
MHAB
#13415 Re: FK Sarajevo
Mislim, svaka čast Halidu, ali po kojim kriterijima je on u Skupštini kluba? wtf is Jabučar pa da bude u Skupštini? Ima takvih imena sigurno još podosta, ali eto ovi su izbačeni javno pa mi upali u oči. A Paji, Hadžiji, Granofu i ostalim legendama i "legendama" kluba neka je na čast ovaj nedolazak[/quote]
Halid je Baljkov haver pa ga on stavio na spisak kao priznatog estradnog umjetnika.
Halid je Baljkov haver pa ga on stavio na spisak kao priznatog estradnog umjetnika.
- emigrazione
#13416 Re: FK Sarajevo
Ma jebo Halida i tog nekakvog Jabucara (
), ali sta je sa pajom, sta je sa hadzijom ide u Zenicu da baci oko na nekakvu njihovu vukojebinu gdje ce nesto da se gradi a nema vremena da dodje na skupstinu, pa mislim fakat....da ovim ljudima nije stalo do sarajeva to nikad nisam mogao da vjerujem, a evo sad se i to pokazalo...
- Reglan
#13417 Re: FK Sarajevo
Svi su oni jaki na rijecima.Pa prvi Hadzibegic je godinama u Francuskoj pa se nije sjetio da posalje pisljivu loptu u Sarajevo da pomogne svom klubu.Legende ovoga kluba su Hase,Skoro,Hadzic,Zeka...
- bordo gandalf
#13418 Re: FK Sarajevo
Na koji nacin mislis "clan kluba" ja imam clansku i "clan" sam ali nemam pravo glasa kao i mnogi koji su clanoviEborg wrote:Postaneš član kluba i možeš prisustvovati skupštini i glasati. Ali hajde postani član, to je svugdje problem.van Basten wrote:čitajući samo ovih par imena, čovjek ne može a da se ne zapita - kako se i na koji način biraju delegati za skupštinu? kako neko postaje delegat i na koji način se briše iz spiska istih? Ima li mehanizma uopšte kako neke neaktivne delegate brisati sa liste? Pritom ne mislim na ono baljkovo dopisivanje rukom, nego na to šta kaže aktuelni statut, poslovnik ili šta već reguliše rad skupštine.
- bordo gandalf
#13419 Re: FK Sarajevo
arshavin wrote:Svi su oni jaki na rijecima.Pa prvi Hadzibegic je godinama u Francuskoj pa se nije sjetio da posalje pisljivu loptu u Sarajevo da pomogne svom klubu.Legende ovoga kluba su Hase,Skoro,Hadzic,Zeka...
- Baltazar_khan
#13420 Re: FK Sarajevo
paja u americi. a hadžija nešto pričao oko kluba na hayatu. standardno od njega, jedna te ista demagogija.U periodu od 18. i 22. juna u Louisvilleu (Kentucky USA), pod nazivom 'Bosnian Legends, a u organizaciji Fazlagic Soccer Academy bit će održan fudbalski kamp.
Predrag Pašić, Sead Kajtaz, Nenad Vidaković, Sead Gruda i Toni Franković (bivši fudbaleri Sarajeva i Veleža) bit će u ulozi trenera i predavača.
- jalijas74
#13421 Re: FK Sarajevo
Svaka ti je na mjestu kao i do sada cesto citam tvoje pisanje.north wrote:Već dugo vremena smo prijatelju, ovo sad je samo vrhunac i kulminacija......u zadnjih 15 godina se ne mogu nabrojati tri svijetle sezone gdje je sve štimalo.....najozbiljnii pokazatelj je broj osvojenih trofeja u tom periodu....
Sramota....svi nam se smiju i to s pravom, drugi dovode pojačanja, predstavljaju nove dresove, prave neke planove, uveliko se pripremaju, a mi ne možemo održati dugo najavljivanu jebenu skupštinu, gdje se drznici usude da samo tek tako ne dođu i sve upropaste.....igrači nam bježe iz kluba glavom bez obzira.....
Nigdje toliko ološa i dušmana ko u FCS.....Strašno....
Nije ovdje vise stvar ni politike niti bilo cega drugog jednostavno smo "ljigavi" kao ljudi, savijamo se kako puse vjetar u ovom slucaju su struje bile bara-bara pa se ovi koji se nisu pojavili jednostavno nisu zeljeli da svojim prisustvom prevagnu na jednu stranu jer bi se onda zamjerili ovima drugima.
Koliko god mi mrzili recimo Hamu Granova taj covjek je primjerice obecao 100 000 KM Zahirovicu (nikad mu nije dao ovaj iznos), 50 000 KM Zukicu ... nije imao da da pare ali je nasao foru da se recimo Zuki da neki GOLF 4 preko sponzora i svi mirni ... danas zelis da dovedes nekoga da ga debelo platis a da mu to sto si obecao izvrdas na razno razne nacine vise toga nema, od ljubavi se ne zivi.
Mislim da koliko god mi njega ne volili da je MUco jedini bio na cistaca sa igracima ja sam te doveo ja cu te placati, dobro nama nije na trosku igrac ima i stan i hranu i platu jos ako klub sta cvakne dobro i jest.
A ovo dans je kazem ponovo "cirkus".
Nista se ne zna a pripreme pocinju, odakle nam pare za Sloveniju za Medjugorje necemo ni do Hadzica stici ako ovako nastavimo, a vrijeme curi u ponedeljak je izvlacenje parova, igramo drugo pretkolo kao nosioci sa velikom sansom za prolaz dalje, bojim se da cemo ljeto docekati sa pjesmom "nadaj se, nadaj se"
- metar_drva
#13422 Re: FK Sarajevo
moram ovo prokomentarisati, iako sam navijač želje...arshavin wrote:Svi su oni jaki na rijecima.Pa prvi Hadzibegic je godinama u Francuskoj pa se nije sjetio da posalje pisljivu loptu u Sarajevo da pomogne svom klubu.Legende ovoga kluba su Hase,Skoro,Hadzic,Zeka...
hadžibegić, pašić i mnogi drugi igrači koji su legende fks neće da se valjaju po blatu premijer lige sa raznim mesarima, pijačarima, berzanskim mešetarima, tj. zelenašima, itd. pa svako iole pametan vidi da će se upustit u borbu s vjetrenjačama u kojoj može izać samo uvaljan u blato i govna u kojima se ovi vrlo dobro snalaze.
nije to samo problem fks, isto ili slično je bilo i u želji, a naročito u i oko reprezentacije. do dolaska ovog komiteta za normalizaciju svi (govorim o fudbalskim znalcima i veličinama naše rodne grude) su u širokom luku obilazili fs. jedino što vam preostaje (a i meni sa vama, jer svi živimo u ovom šupku od države) je da se nadate da ničija nije do zore gorila i da sve ima svoj kraj. mislim da nema potrebe da se blate veličine poput hadžibegića, pašića, itd. ljudi su jednostavno iznad situacije i ljudi koji se vrte oko klubova, a nisu u stanju rastjerat bagru jer živimo u neuređenoj državi, gdje skoro svako može radit šta hoće.
-
Eborg
#13423 Re: FK Sarajevo
Ne znam tačno kako to vaš trenutni statut regulira. Svi klubovi u BiH su udruženja građana i svaki član kluba (odeš, učlaniš se i platiš članarinu što je otvoreno za sve osobe) ima pravo da prisustvuje skupštini i glasa.rashtiman wrote:Na koji nacin mislis "clan kluba" ja imam clansku i "clan" sam ali nemam pravo glasa kao i mnogi koji su clanovi
E sad, pitanje je jesi li ti član u punom smislu riječi (čisto sumnjam), prije bih rekao da si neki "član" kao sporedni element, tj. nešto kao pomažući član kluba ili šta već, tj. nemaš nikakva prava. Ne brini se, dobro su se svi klubovi u BiH zaštitili kako bi minimizirali ulazak novih ljudi u iste.
- Obuca9
#13424 Re: FK Sarajevo
Svako Udruženje građana (a u BiH je svaki klub registrovan kao udruženje građana, takav zakon) mora održati redovnu sjednicu Skupštine svako 4 godine. Ukoliko se ista ne održi, Udruženje prestaje da postoji.Eborg wrote:Koliko se često skupštine (u bilo kojem klubu) održavaju?
Je li to možda ovako na početku i kraju sezone ili recimo svaka 2-3 mjeseca?
Eh sad, vanredne Skupštine (kao što je trebala biti ova danas) ti možeš organizovati i mimo tog roka.
-
Eborg
#13425 Re: FK Sarajevo
Svake 4 godine?
Sjajno. Nešto ne znam da se vanredne sjednice održavaju tako često, čak ni jednom godišnje...