Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Reglan

#13201 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

U redovima prvaka BiH, Borca iz Banje Luke, svjesni su da moraju pojačati igrački kadar ukoliko žele da naprave rezultat na međunarodnoj sceni.

Saša Kovačević, veznjak Rudara iz Prijedora, potencijalno je pojačanja banjalučkog Borca, koji će ove godine prvi put igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.

Darko Ljubojević, sportski direktor Borca, istakao je da bi Kovačević bio više nego dobro pojačanje za "crveno-plave", ali je naglasio da razgovora s njihovim klubovima još nije bilo.

Radi se o kvalitetnom igraču koji bi bio pravo pojačanje za sve klubove u Premijer ligi - rekao je Ljubojević za "San".

Borac je navodno zainteresovan i za Branislava Arsenijevića, desnog bočnog Sarajeva, koji važi za ponajboljeg igrača u Ligi na toj poziciji. U protekloj sezoni za Sarajevo je nastupio u 26 mečeva i postigao pet golova.

Arsenijević jeste sjajan igrač, ali mi nismo zainteresovani za njegov dolazak, niti smo ga kontaktirali - opovrgnuo je Ljubojević pisanja pojedinih medija.

Ipak, prvo pojačanje Borca trebao bi biti Lazar Marjanović, fudbaler Leotara, koji bi ovih dana trebao da potpiše ugovor.

zonbirile

#13202 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

Dialer wrote:Realno, vise mi je pun krc i BP-a. Sta su oni konretno uradili za dobrobit FKS-a? Stoje sa strane i seru po svemu, pa de uradite nesto konretno!
-------------------------------------
problem je u kasi i sada se presipa iz šupljeg u prazno dok se lonci ne poderu.
ultima_palabra

#13203 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Pa jednostavno je... postoje (barem) dvije struje koje grade sebi poziciju pred privatizaciju. Sve već viđeno u regionu, a i kod nas u drugim granama... srozaj do dna i kupi za marku.
north

#13204 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Odbijanje statuta i odlazak uprave u ovom trenutku kada počinju pripreme je nešto najgore što bi se moglo desiti. U tom slučaju klub bi upao u još daleko težu situaciju, na neka pojačanja ne bi mogli računati, Arsenijević, Šćepanović i Kojašević bi vrlo vjerovatno nastupili klub, a to nam je realno haman pola tima.....do nove skupštine i biranja novih ljudi bi prošlo dosta vremena, a do tada bi mi već vjerovatno ispali odmah na početku ervopske lige, a i vjerovatno bi i PL počela i tu odmah na startu počeli zaostajati.....

E sad ima i ona kako prihvatati statut ako tu ima fula, nisam pravnik niti sam ga detaljno pročitao, tako da ne mogu na prvu sad da nešto palamudim, ali ako ima imalo razumnih ljudi na toj skupštini, neka satima vijećaju na toj jebenoj skupštini, neka se predlože neke dopune i izmjene koje bi eventualno zadovoljile i drugu stranu i neka se nađe kompromis...

U suprotnom, po meni svi ti ljudi će biti podjednaki krivci za ponovnu, možda još i goru krizu nego ranije, u koju ćemo upasti i iz koje se zadugo nećemo izvući....
zonbirile

#13205 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

ultima_palabra wrote:Pa jednostavno je... postoje (barem) dvije struje koje grade sebi poziciju pred privatizaciju. Sve već viđeno u regionu, a i kod nas u drugim granama... srozaj do dna i kupi za marku.
------------------------------------------
pa upravo viđeno te demantuje,niza marku niko neće,jer Sarajevo nema ništa,sem lošeg brenda,ako je to uopšte brend,igrača i opreme,sve ostalo je tuđe,sa klupskim prostorijama zajedno.O dugu od 5 mil.ne bih i tako nema tu te šeme.
agent_001

#13206 Re: FK Sarajevo

Post by agent_001 »

north wrote:Odbijanje statuta i odlazak uprave u ovom trenutku kada počinju pripreme je nešto najgore što bi se moglo desiti. U tom slučaju klub bi upao u još daleko težu situaciju, na neka pojačanja ne bi mogli računati, Arsenijević, Šćepanović i Kojašević bi vrlo vjerovatno nastupili klub, a to nam je realno haman pola tima.....do nove skupštine i biranja novih ljudi bi prošlo dosta vremena, a do tada bi mi već vjerovatno ispali odmah na početku ervopske lige, a i vjerovatno bi i PL počela i tu odmah na startu počeli zaostajati.....

E sad ima i ona kako prihvatati statut ako tu ima fula, nisam pravnik niti sam ga detaljno pročitao, tako da ne mogu na prvu sad da nešto palamudim, ali ako ima imalo razumnih ljudi na toj skupštini, neka satima vijećaju na toj jebenoj skupštini, neka se predlože neke dopune i izmjene koje bi eventualno zadovoljile i drugu stranu i neka se nađe kompromis...

U suprotnom, po meni svi ti ljudi će biti podjednaki krivci za ponovnu, možda još i goru krizu nego ranije, u koju ćemo upasti i iz koje se zadugo nećemo izvući....

Predlozeni su amandmani na prijedlog novog statuta, da nefulim, al nema puno satvki koje bi trebale da se promijene, a glavna je da se nipod kakvim okolnostima nemjenjaju ime, boje kluba i grb, sto UO jos uvijek ne zeli da prihvati, dopis u klub su poslali i BP svoje amandmane i UNFKS ne amandmane nego zamjerke!

E sada problem je sto niko nezna koliki je stvarni broj delegata us kupstini, po broju zadnje skupstine ih ima oko 70 mozda i vise, tu su razni ljudi i neljudi, tipa (neko spomenu) cevabdjija, raznih lezihljebovica koji vrebaju sansu da nesto usicare tipa gumene glave i slicnih, koliko znam ukoliko se neusvoje amandmani bp-a njihovi us kupstini ce glasati protiv, a jedini zahtjev je to da se nesmije mijenjati ime kluba, grb i boje, a u statutu stoji odredba da za milion eura, dobijes ime koje hoces !!!
Reglan

#13207 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ako se ne usvoji statut sva krivica ce se svaliti na BP.Realno i bit ce najveci krivac,onda kad ne bude uprave,kad ne bude love onda nek supljiraju u prazno.Samo nek mi navede neko sta su oni uradili za klub.Mozda grijesim ali posljednjih par dana sam stekao jako los utisak o tim famoznim Bordo prijateljima.
zonbirile

#13208 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

priča je so simlpy 5milKM povjeriocima+2 mil za 2011/2012g i mirna Bosna.LOVA,lova je problem zato i jeste uz zid,dotjeralo cara do duvara,pribvatizacija qurčeva rabota,prodaja još i gora,e da je naći levata da ljujne 7 mil,bilo bi opet "ljubitelja" kluba ko muha na govnetu.
Dialer

#13209 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

Realno, kakvo mjenjanje imena, bacili tu suplju da se raja digne da se ne usvoji.
theprodigy

#13210 Re: FK Sarajevo

Post by theprodigy »

arshavin wrote:Ako se ne usvoji statut sva krivica ce se svaliti na BP.Realno i bit ce najveci krivac,onda kad ne bude uprave,kad ne bude love onda nek supljiraju u prazno.Samo nek mi navede neko sta su oni uradili za klub.Mozda grijesim ali posljednjih par dana sam stekao jako los utisak o tim famoznim Bordo prijateljima.
to je to brate, ako ne mozes ta uraditi povuci se i suti. mogu i ja svakog kritikovati, a nista ne uraditi
agent_001

#13211 Re: FK Sarajevo

Post by agent_001 »

I da u poslovniku o radu skupstine za ovaj saziv je izbacena tacka razno, tako danema komentarisanaj statuta, prijedlozi, sugestije, izlazak za govornicu, ovo ono, nego samo hoces - neces
mirzarb

#13212 Re: FK Sarajevo

Post by mirzarb »

The 51st State

#13213 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Dialer wrote:Realno, kakvo mjenjanje imena, bacili tu suplju da se raja digne da se ne usvoji.
realno pricas gluposti, ko se jednom opeko i u jogurt puse, ne vjerujem nikome i ako u statutu pise da se za milion eura moze dodavati sufiks pored klupskog imena, nema razloga da ne vjerujemo da nece, ja na to ko navijac fudbalskog kluba sarajevo ne mogu pristati, ime kluba nije samo marketinska stavka i tu za mene svaka prica zavrsava. ako su im namjere postene i ozbiljne sta je problem sa mjenjanjem te odredbe statuta?
Last edited by The 51st State on 15/06/2011 10:32, edited 2 times in total.
Pitarrr82

#13214 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

north

#13215 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ako se na kraju samo ime spomene kao razlog problema, onda se može sa sigurnošću reći da fakat nije bilo dobrih namjera.....U košarci je to normalno da pored većine klubova stoji ime sponzora, fudbal je jebi ga nešto drugo, ja ne znam ni za jedan klub u Evropi izuzev Salzburg-a (RED BULL) koji ma tako nešto pored svog imena.....Ako investitor želi silnu reklamu, može ga dobiti na miion drugih načina: reklame na stadionu, oprema za sve kategorije igrača, mediji....ali u ime se ne bi trebalo dirati....

Mada ja mislim da nije sve u imenu......znati će se sve za dva dana, mada moram priznati da sam mali pesimista...
Dialer

#13216 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

The 51st State wrote:
Dialer wrote:Realno, kakvo mjenjanje imena, bacili tu suplju da se raja digne da se ne usvoji.
realno pricas gluposti, ko se jednom opeko i u jogurt puse, ne vjerujem nikome i ako u statutu pise da se za milion eura moze dodavati sufiks pored klupskog imena, nema razloga da ne vjerujemo da nece, ja na to ko navijac fudbalskog kluba sarajevo ne mogu pristati, ime kluba nije samo marketinska stavka i tu za mene svaka prica zavrsava. ako su im namjere postene i ozbiljne sta je problem sa mjenjanjem te odredbe statuta?

Fk Sarajevo ce uvjek ostati kolko sam skonto, boja, grb sve... Ako se doda sufiks il nesto boli me krc, ako ce budjet biti 2 miliona maraka ako cemo svake godine bit prvaci, igrati evropu(grupnu fazu LE), plate biti redovne, bez afera, ako ce se znat ko sta radi, gdje idu pare, godisnje, normalan ulaz na stadion, normalne stolice itd. itd. da sada ne nabrajam,, bolje to, nego ovo sto sad imamo. Ko voli Sarajevo zeli mu uspjeh! :thumbup:
Pitarrr82

#13217 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

north wrote:Ako se na kraju samo ime spomene kao razlog problema, onda se može sa sigurnošću reći da fakat nije bilo dobrih namjera.....U košarci je to normalno da pored većine klubova stoji ime sponzora, fudbal je jebi ga nešto drugo, ja ne znam ni za jedan klub u Evropi izuzev Salzburg-a (RED BULL) koji ma tako nešto pored svog imena.....Ako investitor želi silnu reklamu, može ga dobiti na miion drugih načina: reklame na stadionu, oprema za sve kategorije igrača, mediji....ali u ime se ne bi trebalo dirati....

Mada ja mislim da nije sve u imenu......znati će se sve za dva dana, mada moram priznati da sam mali pesimista...

Sve ih vise ima, ako se ne varam Getafe od sljedece sezone nosi u imenu dodatak Katar... nesto ili slicno...
Pitarrr82

#13218 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Pitarrr82 wrote:
north wrote:Ako se na kraju samo ime spomene kao razlog problema, onda se može sa sigurnošću reći da fakat nije bilo dobrih namjera.....U košarci je to normalno da pored većine klubova stoji ime sponzora, fudbal je jebi ga nešto drugo, ja ne znam ni za jedan klub u Evropi izuzev Salzburg-a (RED BULL) koji ma tako nešto pored svog imena.....Ako investitor želi silnu reklamu, može ga dobiti na miion drugih načina: reklame na stadionu, oprema za sve kategorije igrača, mediji....ali u ime se ne bi trebalo dirati....

Sve ih vise ima, ako se ne varam Getafe od sljedece sezone nosi u imenu dodatak Katar... nesto ili slicno...

Nije Katar ali... http://www.guardian.co.uk/football/poll ... -team-name

http://soccernet.espn.go.com/news/story ... er?cc=5739
Pitarrr82

#13219 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20890

:shock:

Kojasevic i nekako ali Bane i Vucina... :x
theprodigy

#13220 Re: FK Sarajevo

Post by theprodigy »

Pitarrr82 wrote:http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20890

cekaju ljudi pare
Pitarrr82

#13221 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

theprodigy wrote:
Pitarrr82 wrote:http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20890

cekaju ljudi pare

Ma jasno je da cekaju jbg...
Obuca9

#13222 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Haskić i Šmigalović se pojavili na prozivci. Oni bi bili solidna pojačanja.
Pitarrr82

#13223 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

hz__semir wrote:Haskić i Šmigalović se pojavili na prozivci. Oni bi bili solidna pojačanja.

Napad obojica ako se ne varam?
Pitarrr82

#13224 Re: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Reglan

#13225 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ode sve u picku materinu.Jesu se nasli i svadjati kad ne treba.Otjerati zalizanog,otjerati i BP i vratiti Sumija :D
Locked