Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#102801 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

tovarish wrote: 29/12/2020 10:44 Bitno je da mi možemo Evropu igrati kući, ali ako kao klub nastavimo da rastemo, pravit će se sigurno i funkcionalniji stadion,vjerovatno na drugoj lojaciji.
Ne vjerujem. Ako se potpise na 25 godina oda je Kosevo opcija. Vidjet cemo, da ne prejudiciramo sta je plan i sta ce od ovoga ispasti.
tovarish

#102802 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Grean wrote: 29/12/2020 10:46
tovarish wrote: 29/12/2020 10:44 Bitno je da mi možemo Evropu igrati kući, ali ako kao klub nastavimo da rastemo, pravit će se sigurno i funkcionalniji stadion,vjerovatno na drugoj lojaciji.
Ne vjerujem. Ako se potpise na 25 godina oda je Kosevo opcija. Vidjet cemo, da ne prejudiciramo sta je plan i sta ce od ovoga ispasti.
Naravno da ne trebamo žuriti sa zakljucima. Ovo su samo naša razmišljanja, a na kraju će biti šta će biti.

Bitno je dovesti Koševo u kategoriju 4 i da budemo rahat, koliko-toliko.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#102803 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ma ko ce skrhati desetine miliona za nas 2k koji su redovni. Evo da je nov stadion ne bi vise od 5k redovnih bilo glavu dajem. E hajde sad ti tu izvadi investiciju!? Osim toga infrastruktura oko Koseva zlata vrijedi zasto Grbavica nikada nece u Cat.4? Bolan oni i ovako za nategnutu 3. otmu parkinge raji iza Lorisa a gdje da smjeste samo 150VIP parking mjesta koja trebaju za Cat.4? Nije Kosevo uposte tako lose. A sad da se jos mora zemlja kupovati... ode to pod oblake ulaganjima.
Kad aBd :mrgreen: budemo redovni ucesnici grupnih faza onda ce mozda vrijediti ovaj plan o novom stadionu, ili eventualno kak'e sadake u vidu necije zaduzbine gradu.
I meni je ovo sasvim OK.
Analiticarr

#102804 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Prosla su vremena kad je stadion bio samo fudbalski teren. Ako Kosevo do kraja 2022 ne postane nase 1/1 krenuce se u izgradnju najsavremenije arene sa svim mogucim popratnim objektima koja donose veliki novac a ujedno sluze klubu za normalno funkcionisanje.
svi u napad

#102805 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Mislim da mi prvo trebamo dobiti Kosevo u vlasnistvo kao sto su kone dobile Grbavicu. Tu im se mora skinuti kapa jer je njihova uprava izmuljala politku da dobiju stadion u vlasnistvo. Oba stadiona su napravili komunisti i oba su bila drstveno vlasnistvo no nekim cudom Grbavica pripade Zelji a mi ostadosmo kratkih rukava. Naravno treba uzeti u obzir da je pored nespsosobne uprave otezavajuca okolnost sto je stadion od istorijskog znacaja zbog odrzane olimpijade. E sad niko se nije pocesao osim malih sminkerskih blefova da nesto uradi za ovaj objekat. Koliko god ovaj stadion ima mana ima on puno vise dobrih strana i sad treba zapoceti sa renoviranjem. Kao prvo mora se napraviti teren a onda poceti sa dizanjem krova na zapadnoj i istocnoj tribini. Kad bi se to uradilo vidjeli bi kako bi stadion izgledao i svi vi koji sada kritikujete bi promjenili misljenje. Naravno ovo nece doci samo od sebe ali treba poceti sa necim. Ako su kone dobile teren od Saveza hajde da i mi to trazimo i dobijemo. Hajde da gazda zajedno sa Kantonom i opcinom napravi i uredi zapad a mi navijaci, sponzori, bivsi igraci napravimo istok. To se moze napraviti u roku od 5 godina. Poslije prekriti Sjever i Jug i onda cemo se samo diviti Kosevu cak i oni najveci kriticari. Ko god je krenuo praviti kucu napravio ju je. Pogledajte samo na Velez. jesu li oni bolji i mocniji od nas? Nisu. Dakle napraviti prioritete i krenuti polaka sa realizacijom. Bir ce to sve u redu akb. Zivjeli.
tovarish

#102806 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Jug ne pokrivati. Bezveze se bacati u taj trošak. Nek kisnu.

Ja bih ga čak i smanjio kapacitetom.
East_side

#102807 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

svi u napad wrote: 29/12/2020 18:29 Mislim da mi prvo trebamo dobiti Kosevo u vlasnistvo kao sto su kone dobile Grbavicu. Tu im se mora skinuti kapa jer je njihova uprava izmuljala politku da dobiju stadion u vlasnistvo. Oba stadiona su napravili komunisti i oba su bila drstveno vlasnistvo no nekim cudom Grbavica pripade Zelji a mi ostadosmo kratkih rukava. Naravno treba uzeti u obzir da je pored nespsosobne uprave otezavajuca okolnost sto je stadion od istorijskog znacaja zbog odrzane olimpijade. E sad niko se nije pocesao osim malih sminkerskih blefova da nesto uradi za ovaj objekat. Koliko god ovaj stadion ima mana ima on puno vise dobrih strana i sad treba zapoceti sa renoviranjem. Kao prvo mora se napraviti teren a onda poceti sa dizanjem krova na zapadnoj i istocnoj tribini. Kad bi se to uradilo vidjeli bi kako bi stadion izgledao i svi vi koji sada kritikujete bi promjenili misljenje. Naravno ovo nece doci samo od sebe ali treba poceti sa necim. Ako su kone dobile teren od Saveza hajde da i mi to trazimo i dobijemo. Hajde da gazda zajedno sa Kantonom i opcinom napravi i uredi zapad a mi navijaci, sponzori, bivsi igraci napravimo istok. To se moze napraviti u roku od 5 godina. Poslije prekriti Sjever i Jug i onda cemo se samo diviti Kosevu cak i oni najveci kriticari. Ko god je krenuo praviti kucu napravio ju je. Pogledajte samo na Velez. jesu li oni bolji i mocniji od nas? Nisu. Dakle napraviti prioritete i krenuti polaka sa realizacijom. Bir ce to sve u redu akb. Zivjeli.
Zanimljivo, posebno boldirani dio :thumbup:
perscitus

#102808 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by perscitus »

svi u napad wrote: 29/12/2020 18:29 Mislim da mi prvo trebamo dobiti Kosevo u vlasnistvo kao sto su kone dobile Grbavicu. Tu im se mora skinuti kapa jer je njihova uprava izmuljala politku da dobiju stadion u vlasnistvo. Oba stadiona su napravili komunisti i oba su bila drstveno vlasnistvo no nekim cudom Grbavica pripade Zelji a mi ostadosmo kratkih rukava. Naravno treba uzeti u obzir da je pored nespsosobne uprave otezavajuca okolnost sto je stadion od istorijskog znacaja zbog odrzane olimpijade. E sad niko se nije pocesao osim malih sminkerskih blefova da nesto uradi za ovaj objekat. Koliko god ovaj stadion ima mana ima on puno vise dobrih strana i sad treba zapoceti sa renoviranjem. Kao prvo mora se napraviti teren a onda poceti sa dizanjem krova na zapadnoj i istocnoj tribini. Kad bi se to uradilo vidjeli bi kako bi stadion izgledao i svi vi koji sada kritikujete bi promjenili misljenje. Naravno ovo nece doci samo od sebe ali treba poceti sa necim. Ako su kone dobile teren od Saveza hajde da i mi to trazimo i dobijemo. Hajde da gazda zajedno sa Kantonom i opcinom napravi i uredi zapad a mi navijaci, sponzori, bivsi igraci napravimo istok. To se moze napraviti u roku od 5 godina. Poslije prekriti Sjever i Jug i onda cemo se samo diviti Kosevu cak i oni najveci kriticari. Ko god je krenuo praviti kucu napravio ju je. Pogledajte samo na Velez. jesu li oni bolji i mocniji od nas? Nisu. Dakle napraviti prioritete i krenuti polaka sa realizacijom. Bir ce to sve u redu akb. Zivjeli.
Aferim legendo :thumbup:
U Butmir se ide da odletiš iz Sarajeva, a ne da gledaš Sarajevo.
Grean

#102809 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Analiticarr wrote: 29/12/2020 16:59 Prosla su vremena kad je stadion bio samo fudbalski teren. Ako Kosevo do kraja 2022 ne postane nase 1/1 krenuce se u izgradnju najsavremenije arene sa svim mogucim popratnim objektima koja donose veliki novac a ujedno sluze klubu za normalno funkcionisanje.
Da budemo jasni, Kosevo ne moze biti nase 1/1, trazi se koncesija na 25 godina kako sam shvatio (za uporedbu, to je varijanta Zrinjski pod BB s tim da je tamo 99 godina od kojih je 25 mozda vec proslo ako su ga dobili odmah iza rata).

Cak i da bude opcija II, novi stadion, ni tad se nije islo na 1/1 vec se trazilo zemljiste na koncesiju.
Baltazar_khan

#102810 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

fiorentina U-17 ovo ono :izet:
molotovljev

#102811 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Analiticarr wrote: 29/12/2020 16:59 Prosla su vremena kad je stadion bio samo fudbalski teren. Ako Kosevo do kraja 2022 ne postane nase 1/1 krenuce se u izgradnju najsavremenije arene sa svim mogucim popratnim objektima koja donose veliki novac a ujedno sluze klubu za normalno funkcionisanje.
Interesantna politicka bajka. Vrijeme i dodatni glasovi - u prevodu; pusti crva i podijeli navijace.
Nisam do sada upratio ovaj nick, mozda i jesam ne znam, nisam bas cesto na forumu,
pa prelistah unazad postove i vidim da se predstavlja kao neko kompetentan.
Drug, bez obzira da li je ovo sto si napisao plod tvoje maste ili je istina i ideja koja kruzi u
prostorijama Kluba, od ovoga nema nista da se razumijemo.
Nemate zeleno svijetlo niti cete ga imati. Zavrseno, ne otezavajte sebi!
Fokus je na nasem Kosevu, to je nas dom bio i bice...

NASA ZAKLETVA
ugly duckling

#102812 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ugly duckling »

Logovan

#102813 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Odličan video! :thumbup:
Analiticarr

#102814 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

molotovljev wrote: 30/12/2020 16:17
Interesantna politicka bajka. Vrijeme i dodatni glasovi - u prevodu; pusti crva i podijeli navijace.
Nisam do sada upratio ovaj nick, mozda i jesam ne znam, nisam bas cesto na forumu,
pa prelistah unazad postove i vidim da se predstavlja kao neko kompetentan.
Drug, bez obzira da li je ovo sto si napisao plod tvoje maste ili je istina i ideja koja kruzi u
prostorijama Kluba, od ovoga nema nista da se razumijemo.
Nemate zeleno svijetlo niti cete ga imati. Zavrseno, ne otezavajte sebi!
Fokus je na nasem Kosevu, to je nas dom bio i bice...

NASA ZAKLETVA
Prije nego sto ti odgovorim na ovu pomalo smijesnu optuzbu za nekakve podjele navijaca volio bih znati za koga navijas. Zna se ko je to radio i ti neljudi su otjerani iz naseg kluba.
molotovljev

#102815 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Pitas me za koga navijam?! Iskoristio bih dzoker pitaj publiku. Pitaj publiku.
Sto se tice optuzbe, s razlogom, predlazem ti da detaljno analiziras post, pa onda repliku,
i shvatit ces da su optuzbe u stvari posljedica tvog besmislinog posta.
Zasto je besmislen? Prije svega pokazao si nepostovanje prema navijacima, nepromisljeno
i hajde da kazem da nisi imao tu namjeru... i onda naletis na posljedicu tj. mene,
koji ima visoko misljenje o navijacima, jer smatram da su navijaci 'generator' FKS.
Dakle, poenta je da nijedna velika odluka ne moze se donijeti bez saglasnosti navijaca.
Do unazad mjesec dana imali smo politicku prepreku kada je u pitanju stadion Kosevo,
I pazi sad, ko je otklonio tu prepreku, navijaci naravno. I to na kakav nacin, kulturno...
I onda se pojavis ti sa pricom o nekakvom ultimatumu od dvije godine, pa onda samouvjereno
kazes krenuce se... Kontam sta pise ovaj, vec vidim bagere u daljini, sva razpoloziva
masinerija na jednom mjestu, gradi se grande arena 80 miliona dolara, ma hajde zezas.
Postavlja se pitanje gdje su navijaci tu u prici, sta kazu?
Uostalom, nema potrebe potencirati tu pricu kada evo vidis i ti da se konacno pitanje
statusa stadiona nalazi na radnom stolu. Mozda to ne izgleda u ovom trenutku tako,
ali vjerujem da cemo svi biti odusevljeni novim izgledom stadiona, nadam se u sto kracem roku.
tovarish

#102816 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

@molotovljev

Nemoj se truditi oko njega i trošiti svoje mentalno zdravlje. Sam si rekao da rijetko naletiš ovdje, pa ti je on očito promakao. Na njega ovdje niko ne obraća pažnju, većini je na ignore listi, tako da i ti uradi isto.

Radi se o umišljenom liku koji očito ovdje dolazi da liječi svoje frustracije. Mogao bih i nagađati o uzrocima tih frustracija, ali možda bih dobio ban zbog vrijeđanja, a ono nije vrijedno toga. Nemali broj puta je bio banovan zbog trolanja i sl. Nekoliko je puta uhvaćen u direktnoj laži, tj. predstavljajući se da je iz klub obećavao je neke karte ljudima, što nije ispunio. Iznosio je nebuloze kako se redovno čuje sa Namom i čak mu jednom nije odgovorio na poziv jer je imao goste.

Redovno su mu na udaru pojedinci iz kluba. Prvo je bio Husref, a sad je Emir Hadžić. Zbog ovakvih postova, nekad pomislim da je ovdje i po zadatku, da za nečiji interes unosi nemir među navijače, a samim tim i u klub, što bi ga svrstalo i u kategoriju zlonamjernika i bezobraznika.
Analiticarr

#102817 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

molotovljev wrote: 31/12/2020 12:30 Pitas me za koga navijam?! Iskoristio bih dzoker pitaj publiku. Pitaj publiku.
Sto se tice optuzbe, s razlogom, predlazem ti da detaljno analiziras post, pa onda repliku,
Zasto je besmislen? Prije svega pokazao si nepostovanje prema navijacima, nepromisljeno
i hajde da kazem da nisi imao tu namjeru... i onda naletis na posljedicu tj. mene,
koji ima visoko misljenje o navijacima, jer smatram da su navijaci 'generator' FKS.
Dakle, poenta je da nijedna velika odluka ne moze se donijeti bez saglasnosti navijaca.
Do unazad mjesec dana imali smo politicku prepreku kada je u pitanju stadion Kosevo,
I pazi sad, ko je otklonio tu prepreku, navijaci naravno. I to na kakav nacin, kulturno...
I onda se pojavis ti sa pricom o nekakvom ultimatumu od dvije godine, pa onda samouvjereno
kazes krenuce se... Kontam sta pise ovaj, vec vidim bagere u daljini, sva razpoloziva
masinerija na jednom mjestu, gradi se grande arena 80 miliona dolara, ma hajde zezas.
Uostalom, nema potrebe potencirati tu pricu kada evo vidis i ti da se konacno pitanje
statusa stadiona nalazi na radnom stolu. Mozda to ne izgleda u ovom trenutku tako,
ali vjerujem da cemo svi biti odusevljeni novim izgledom stadiona, nadam se u sto kracem roku.
Ukratko: 1. Prijatelju, ne zivi se od proslosti niti od imena ili nekih uspomena. Najbolji primjer toga i sta se takvima desi su nase komsije.
Mi moramo gledati naprijed i raditi ono sto je najbolje za nas klub.
2. Sto se tice navijaca, pokazali smo se kad je bilo najpotrebnije. Tada nas je samo nekoliko bilo spremno da pomognemo i spasimo nas klub. Sada kada je stanje u klubu najbolje otkada postojimo, javljaju se navijaci predvodjeni nekakvim ''legendama'' koji bi da se nesto kao pitaju. E pa ne moze to tako dragi prijatelju.
Znam ja i da je bilo raje koja bi pomogla kada je trebalo ali jednostavno nisu bili u mogucnosti. To su one prosjecne 2000 zaljubljenika u nas klub koji su redovno clanovi i na taj nacin pomazu koliko mogu. E njima bih ja dao da se nesto pitaju ili da imaju 1 glas ali ne znam koliko je to moguce i je li izvodljivo. Fudbal se odavno ne igra zbog publike nego samo i izricito zbog novca i sve dok to klubovi ne shvae nema im napretka.
Sto se tice Koseva i tih nekakvih emocija, to je samo jedna velika kocnica za dalji rast kluba. Ako nam ga ne daju, treba i mora se traziti novi ''dom''
Pozdrav i svako dobro tebi i svima kojima je bordo boja na srcu.
Analiticarr

#102818 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

tovarish wrote: 31/12/2020 13:38 @molotovljev

Nemoj se truditi oko njega i trošiti svoje mentalno zdravlje. Sam si rekao da rijetko naletiš ovdje, pa ti je on očito promakao. Na njega ovdje niko ne obraća pažnju, većini je na ignore listi, tako da i ti uradi isto.

Radi se o umišljenom liku koji očito ovdje dolazi da liječi svoje frustracije. Mogao bih i nagađati o uzrocima tih frustracija, ali možda bih dobio ban zbog vrijeđanja, a ono nije vrijedno toga. Nemali broj puta je bio banovan zbog trolanja i sl. Nekoliko je puta uhvaćen u direktnoj laži, tj. predstavljajući se da je iz klub obećavao je neke karte ljudima, što nije ispunio. Iznosio je nebuloze kako se redovno čuje sa Namom i čak mu jednom nije odgovorio na poziv jer je imao goste.

Redovno su mu na udaru pojedinci iz kluba. Prvo je bio Husref, a sad je Emir Hadžić. Zbog ovakvih postova, nekad pomislim da je ovdje i po zadatku, da za nečiji interes unosi nemir među navijače, a samim tim i u klub, što bi ga svrstalo i u kategoriju zlonamjernika i bezobraznika.
Zao mi je sto cu te razocarati ali ja nikada nisam rekao da sam neko iz kluba. Rekao sam da imam upravljacka prava, a ne radim niti zelim raditi u klubu. To nije isto.

Banovan sam zbog istine koju sam ponavljao a koja je tada smetala mnogima jer jednostavno nisu mogli vjerovati da njihov idol radi iza ledja klubu. Mnogi su mi se kasnije javili privatnim porukama i izvinjavali i zahvaljivali se zbog toga.

O kakvoj lazi pricas? Evo nek administracija dozvoli da objavim razgovor u vezi tih karti. Javio se lik koji je zivotom bbranio jednu osobu i izdizao je iznad kluba i otkako je stanje u klubu dobro vise ni ne pise ovdje, i ja sam mu pripremio ulaznicu za vip lozu ali je na kraju odustao jer uopste nije iz Sarajeva nitn ide na utakmice. To mi je on odgovorio, pa evo zamoljavam administraciju da objavim razgovore pa da vidimo ko laze.

Da, i dalje se cujem sa gospodinom Namom.

Da husref mi je bio na udaru i evo na kraju se ispostavilo da sam bio 100% u pravu. Hadzic mi nije na udaru nego sam kritikovao njegov rad jer mislim da je sramota na koji nacimn smo ostali bez napadaca i da nas je to najvjerovatnije kostalo prolaska u grupne faze EL. I takodje smatram da postoje drugi klubovi osim onoga iz njegovog rodnog mjesta od kojih bi trebali KUPOVATI igrace. O tome je upoznata i direktorica i problem je rijesen.

Jedini koji su unosili nemir medju navijace bili su hm sa svojim saradnicima i nalogodavcima uz pomoc 3 ili 4 takozvane vodje sa tribina ali to je sada proslost i svi smo ponosni na sve sto se sada desava u nasem klubu.
GandalfSivi

#102819 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Sretna vam Nova godina bordo braco, da ovo bude jedna stbar u zivotu gdje cemo nastaviti kao u 2020...
Logovan

#102820 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

SRETNA NOVA GODINA!!!!

I da nam Sarajevo bude prvo u ligi!!!!
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#102821 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

molotovljev wrote: 31/12/2020 12:30 Pitas me za koga navijam?! Iskoristio bih dzoker pitaj publiku. Pitaj publiku.
STA SU BOLAN NAVIJACI OTKLONILI?
Analiticarr

#102822 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

F&N wrote: 01/01/2021 09:29
STA SU BOLAN NAVIJACI OTKLONILI?
Pusti ga. Sve je OK :thumbup: :kiss:
k4mi

#102823 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by k4mi »

molotovljev wrote: 31/12/2020 12:30 Uostalom, nema potrebe potencirati tu pricu kada evo vidis i ti da se konacno pitanje
ma tesko cemo u skorijoj buducnosti docekati novi izgled stadiona. Da se "malo" (na kosevu nista nije malo) usminka za evropu, novi teren i to je to. Ja ne ocekujem nista vise.
Analiticarr

#102824 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Nguyễn Hoài Nam

Dear my beloved Sarajevo Football Club and fans, The only team in Europa without loss in domestic competitions in 2020
As 2021 has come, I want to take this as an opportunity to extend my heartfelt greetings for the season and appreciate you all for your accomplishments and achievements for last year. I also want to say thank you for the fans always support the club. Because of love, we are all united.
Have a great holidays and wish you a best of luck!
Happy new year !
P/s : Lời chúc đến Sarajevo FC, CLB Duy nhất của châu Âu bất bại trong giải vô địch quốc gia nguyên năm 2020.
:thumbup: :bih:
Logovan

#102825 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Sretna nova godina, svima želim sve najbolje. U maju opet pred vječnu ako Bog da. :D
Locked