FK Crvena Zvezda

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bolton93

#876 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Još jedna najava

Најежио сам се док се вијорила застава....
lester burnham

#877 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

bolton93 wrote:Dobra najava - navijačka budnost mora biti na adekvatnom nivou. 8-)

marketing 10!
Bokas

#878 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Bokas »

lester burnham wrote:
to da, t.karadzic gura partizan, i tako u nedogled...
torca je definitivno najjaca navijacka grupa uz delije!
moram ti reci da sam zadnja tri ljeta dolazio u split maksuz makar na 3-4 dana, a i zimi, dva poslijednja puta sam dolazio na sajam nautike, u februaru cini mi se,
obilazio poljud i sve one silne pomocne stadione sa vjestackom travom, a na svakom puno omladine treniraju... sto je za pohvalu, da se razumijemo... :) na neki cudan nacin mi je drag split, uz sa i bg, najdrazi od gradova bivse juge... e da dobri su i grafiti duz obale od opuzena pa do splita... najjaci: u raju je lepo al u paklu je torcida...

:) ;-)
Slazem se, bio sam proslo leto isto na par dana, 'ajduk je tamo smisao zivota, nisam nigde sreo takvu ljubav prema klubu, Poljud je kao Monte Carlo u tenisu, odmah pored more, klinci od sabajle treniraju kondiciju na Marijanu, cak i neke zenske koje sam upoznao su lude za fudbalom :-)

Rivalstvo Hajduka i Zvezde je epsko, dobise nas u zadnjoj tekmi posle Barija, Boksic za 1-0 i kup, steta sto nema vise takvih tekmi...
bolton93

#879 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Uz svo poštovanje prema Torcidi, Delije su daleko snažnija navijačka grupa u svakom pogledu.
bolton93

#880 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Najava

8)

I ne treba da čudi što na utakmice protiv Čukaričkog, Jagodine, Metalca...dolazi i po 25 000 ljudi. :)
lester burnham

#881 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

Bokas wrote:
Rivalstvo Hajduka i Zvezde je epsko, dobise nas u zadnjoj tekmi posle Barija, Boksic za 1-0 i kup, steta sto nema vise takvih tekmi...
al su bili i prvi zvanicni gost u domu prvaka evrope...

bolton93

#882 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Najava za gostovanje u Smederevu

bolton93

#883 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Najava "Колико нам значи !?!?"

bolton93

#884 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Делије- Најава за 138. дерби

1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#885 Re: FK Crvena Zvezda

Post by 1pajdo »

Bokas wrote:
radostan dan wrote:Od svega toga, ja se samo u Prosinečkog uzdam.
Uzgred, skrivio je neki dan lakšu saobraćajku. Izašao i džentlmenski ponudio nadoknadu štete. Tip mu rekao - ne pada mi na pamet legendo, samo ti njih razbucaj (glodare). tananananananana Robert Prosinečki, Robert Prosinečki.
I ja...

Robija je stvorio pravu atmosveru, nije placenik koji je dosao da uzme kintu i nestane, on sigurno voli klub, i vise nego ikom mu je stalo da se prave rezultati.

Al ne moze sam, mora klub da stane iza njega, da mu pomogne, realno, igracki kadar nam je zivi prosek, ako i uzmemo titulu, ovakvi u Evropu ne mozemo.
Teško će Zvezda do titule ove godine. Samo da ne napravite istu grešku kao i čelnici Hajduka prošlih godina, da ne otpuštate trenera i prodajete glavne igrače pa se morali uigravati u sred 7. mjeseca. Evo Hajduk to nije napravio ove sezone i odmah ušli u Europu. Poklepović izvukao maksimum iz limitirane momčadi, ali uigrane.
Robi je držao konce u stručnom stožeru reprezentacije dok je Bilić samo jedan obični mlatimudan. :mrgreen: Čim je otišao igra se raspala.

Gledao sam dio derbija na satelitskoj RTS i niste uopće loši. Dobar je onaj Borha i onaj Brazilac (ne mogu se sjetiti imena sad :mrgreen: ), ali ostatak ekipe nije me se uopće dojmio.
lester burnham

#886 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

radostan dan wrote:Od svega toga, ja se samo u Prosinečkog uzdam.
Uzgred, skrivio je neki dan lakšu saobraćajku. Izašao i džentlmenski ponudio nadoknadu štete. Tip mu rekao - ne pada mi na pamet legendo, samo ti njih razbucaj (glodare). tananananananana Robert Prosinečki, Robert Prosinečki.
...vrh :D
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#887 Re: FK Crvena Zvezda

Post by 1pajdo »

lester burnham wrote:
1pajdo wrote:
lester burnham wrote:Image
Premoćno!

Zvezdu sam uvijek poštovao i gotivio više od Partizana. Smatram da su i dvije navijačke grupe poput Torcide i Delija najjače navijački na prostoru ex-yu.

Kakvo je stanje u srpskoj ligi? Čuo sam da se Zvezdaši žale da je Partizan privilegiran u odnosu na njih? Nešto kao Hajduk s Dinamom.
to da, t.karadzic gura partizan, i tako u nedogled...
torca je definitivno najjaca navijacka grupa uz delije!
moram ti reci da sam zadnja tri ljeta dolazio u split maksuz makar na 3-4 dana, a i zimi, dva poslijednja puta sam dolazio na sajam nautike, u februaru cini mi se,
obilazio poljud i sve one silne pomocne stadione sa vjestackom travom, a na svakom puno omladine treniraju. sto je za pohvalu, da se razumijemo... :) na neki cudan nacin mi je drag split, uz sa i bg, najdrazi od gradova bivse juge... e da dobri su i grafiti duz obale od opuzena pa do splita... najjaci: u raju je lepo al u paklu je torcida...

:) ;-)
Tu sam i ja nekada igrao u sklopu studentskog doma. Dosta je studenata koji samo iskorištavaju free terene. :mrgreen:
Ali pogriješio si, nisam Splićanin nego iz Mostara. :)

Morao bih i ja nekad do Beograda onda da i to posjetim jer nisam baš putovao nešto puno po ex-yu. :dance:
lester burnham

#888 Re: FK Crvena Zvezda

Post by lester burnham »

to da, bg je prebrz...
svidi se brzo svakom ko ima iole "normalna" interesovanja danas- sin city :)

vazda me mostar na marinka prvo asocira, cuj dva`est tri`est... dvjesta trista...
aj fino,
i mostar dobro poznajem...

posto vec tri-cet`ri stranice nije bilo cetnicke internet propagande, da zakljucimo vecerasnje divno druzenje sa jednom zajednickom za sve prisutne,
jako emotivnom situacijom... :)

http://www.youtube.com/watch?v=bkarwj8g ... re=related

najjace je kad pjeva stadion... :D
Chisum

#889 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Chisum »

Koja patetika....

Nego, hajde postavi ovo na zvanicni sajt Delija, pa se pohvali, pa ces dobiti pedalu u roku od par sekundi...

Mnogim se stvarima nekada pjevalo, ali jedna je istina... svi VI, i sve vase grupe i grupice, i vi radio-navijaci, i seoski drotovi kaldrmasi, i satro neutralni ljubitelji fudbala - svi vi na kraju stadoste pod jednu jedinu zastavu.

Image

Sve sto sam ikada na netu procitao nakon ove utakmice, a kao navijaca me ove stvari interesuju, a da je bilo kontra ove koreografije, bile su prituzbe nekih Delija na crno-bijele boje... i nista vise... Od stranica na kojima pisu delije, do "srpske tribine"

I treba da se ponovi svakih par dana, da vide moderatori, koji, vidim, ni ne poviruju na ovu temu, a i da vidi Sarajevo-x forum, ko ovdje pise i o cemu...
Ali neka, mnoge Bosnje vole da ga razvlace ispod deke gledajuci slike Zvezdinih koreografija. I njima treba ugoditi.

Ne radi se ovdje vise o fasizmu i antifasizmu... pa gledajuci juznoslovenske narode i Balkan uopste, sve je to manje-vise bila i ostala gomila isfrustriranih vazala koja je jedva cekala da se nekome za male pare najebe majke... da Tito nije zavrsio kao pobjednik, ista ona gomila naroda koja ga je docekala, klicala bi i velicala fasiste, zanosila im muda u okukama... Nikada i nisam sumnjao u to.

Ovdje je rijec o onome sto se DESILO NAMA, nasem gradu. Od istih ovih smetljara sa slika koje se ovdje postavljaju.
Pa, ako neka seljacina iz Mokrog ili Romanije misli da moze o tome da palamudi, a da mi sutimo i uzivamo... tesko. Znamo i dobro ko nam je otkinuo pola mladosti i cije nas je guslanje unazadilo za 100 godina.

Ako se vec govori o Zvezdi, Partizanu... zasto onda ne reci sve?

Kakvi crni zasebni slucajevi... kakvi crni pojedinci... od transa u hali Pionir, pa do mahanja raznim zastavama, srpskim tribinama jedno je zajednicko... od Beogradjana pa do ovih bosanskih seljacica koji bi da budu Beogradjani.

Image

Image

Kakav crni Tito, Hajduk, kurci, palci i slicne patetike... Zna se koja je danas pjesma... I nemoj samo da mi neko sere da se radi o pojedincima, grupama i grupicama, jer znam kojom je pjesmom odzvanjala Marakana.

O ovome ce se govoriti dokle god ova sramna tema bude postojala na ovom forumu. Ovaj grad jeste pun bezlicnih majmuna koji pamte kao ribe - tek par minuta... ali ima i onih koji se sjecaju. Dugo, hvala kurcu.

A ovi sto im je zao sto se neko ovoga svega sjeca, pa ne mogu na miru da lijepe slike sa simbolima prosloga rata, zivo me zaboli... neka zahvale braci po boji.
Nekako s proljeća

#890 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Nekako s proljeća »

http://www.alo.rs/vesti/33044/Delije_is ... anta_Zelju

Zelja,Šuca, Arkan....stvarno se moderacija igra sa našim dostojanstvom. :shock:

Image

Uploaded with ImageShack.us
Last edited by Nekako s proljeća on 14/04/2011 09:52, edited 1 time in total.
radostan dan

#891 Re: FK Crvena Zvezda

Post by radostan dan »

1pajdo wrote: Teško će Zvezda do titule ove godine. Samo da ne napravite istu grešku kao i čelnici Hajduka prošlih godina, da ne otpuštate trenera i prodajete glavne igrače pa se morali uigravati u sred 7. mjeseca. Evo Hajduk to nije napravio ove sezone i odmah ušli u Europu. Poklepović izvukao maksimum iz limitirane momčadi, ali uigrane.
Robi je držao konce u stručnom stožeru reprezentacije dok je Bilić samo jedan obični mlatimudan. :mrgreen: Čim je otišao igra se raspala.

Gledao sam dio derbija na satelitskoj RTS i niste uopće loši. Dobar je onaj Borha i onaj Brazilac (ne mogu se sjetiti imena sad :mrgreen: ), ali ostatak ekipe nije me se uopće dojmio.
Naš igrački potencijal je - nula bodova. Ono što si vidio je rezultat činjenice da ih je Žuti napalio ko' mlade majmune, pa su dali 200 posto od sebe. Plus, nisu se smjeli obrukati pred njim, jer se Žuti nekad igrao sa Partizanom ko' dijete sa zvečkom. :mrgreen:

Znači ima istine u tome da je Robert postavljao Biliću igru? Pratim Cro štampu, al' sam mislio da je to šuplja priča.

U vezi ovoga što pišeš o otpuštanju trenera - znaš, ima nešto simptomatično kada je u pitanju Prosinečki. Navijači su ispičkarali Piksija, evo vidiš da se slažemo da Džajića treba osuditi ako je drpao novce, ali Prosinečki je nešto - spešli. On je za Zvezdaše... nema tog termina kojim bi se moglo opisati. mnogo je dao Zvezdi, kao i Zvezda njemu.
I nikad nije, što se ovdje kaže - guzicom vrata zatvorio. Ni u Zvezdi, ni u Dinamu, ni u obje reprezentacije. A to se posebno cijeni kod ljudi.
Stoga ne vjerujem da ima psiha koji bi se usudili da ga maknu, i ako se ne uzme titula ove godine.
Nadam se da će izgraditi ime, i onda, kao nekad, svijetla obraza otići u neki od top 10 klubova na Zapad.
Nekako s proljeća

#892 Re: FK Crvena Zvezda

Post by Nekako s proljeća »

Kuliraš naše komentare , kao ništa to nije bitno. I to na dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Đon obraz, šta li?
bolton93

#893 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Image
bolton93

#894 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »

Image
bolton93

#895 Re: FK Crvena Zvezda

Post by bolton93 »