Fizicko zlostavljanje u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
urbanagerila

Post by urbanagerila »

uvjek dobar gost wrote:
A lično ja nisam nikad udario djevojku, nekad kad se iznerviram znam povisiti ton ali to je presedan na pravilo... i fakat ne znam šta bi se moralo desiti da ja .... podignem ruku na djevojku svoju...

Vrijeme je da se krene !!!!
OPA! :D Jel ovo nasilje??? Ili je mozda slicnije upotrebi mis(t)waka??? :D

Za ostale kojima smeta pretjerana upotreba ovih :D samo da pojasnim da se smijem da nebi plakao vise u sarkasticnom maniru :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
urbanagerila wrote:
BHG wrote:@urbanagerila:
haj sad sta reci! :P :D
Haj ti nek ti zena gura auto, iscjepa drva i kupi cvijece onako u duhu ravnopravnosti :D
eto ko nema ih koje i to rade :roll:
herka vratila si se :D nemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu :D
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:Aman zaman! :D
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
pliz nemoj se na Freud-a vaditi...Freud koliko god bio revolucionaran u oblasti psihologije se odavno koristi samo kao referenca o istoriji iste, a u praksi je odavno prevazidjen :D

i da, postoje razlike izmedju muskaraca i zena, ali su individualne varijacije vece nego razlike medju polovima....isto kao sto ima za*ebano jakih zena (fizicki), ima i muskaraca "zenstvenijih" od zena...ti stereotipi o "razlikama" vise ne piju vode....
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

.... :D :D

Vidi ti njega...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
Hajmo ponovo ..... ostavimo serijat po strani ako vas toliko boli iako niste u pravu po pitanju istog.... vec sam rekao da serijat zenu stiti bolje nego bilo koje drugo pravo .... eto pade mi na pamet Freud .... relevantan naucnik koji isto tako jednostavno objasnjava razliku M/Z ...
pliz nemoj se na Freud-a vaditi...Freud koliko god bio revolucionaran u oblasti psihologije se odavno koristi samo kao referenca o istoriji iste, a u praksi je odavno prevazidjen :D

i da, postoje razlike izmedju muskaraca i zena, ali su individualne varijacije vece nego razlike medju polovima....isto kao sto ima za*ebano jakih zena (fizicki), ima i muskaraca "zenstvenijih" od zena...ti stereotipi o "razlikama" vise ne piju vode....
Nije izvadak pokusaj da se prebaci teziste sa rasprave o serijatu kao zakonu i uvodjenje naucnih referenci za dokazivanje istog. OK pustimo Sigmunda jel ti priznajes Dr.John Gray-a kao relevantnog pa da nastavimo??? :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

uvjek dobar gost wrote:.... :D :D

Vidi ti njega...
Nije vidi njega nego priznaj :D Ili mi nemoj vise "pomagati" :D
anais_nin

Post by anais_nin »

rashid wrote:
anais_nin wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Samo kazem da je srce vrlo osjetljiv organ za igranje...nisam za ubijanje, ali ni za zavlacenje nekog pa mu onda hladno rec da vise ne zelis bit s njim. A primjer samuobistva sam naveo samo kao dokaz da je mnogima ta osoba/veza bitnija i od njihovog vlastitog zivota, sto osobi koja ostavlja ocito nista ne znaci! Inace, citao sam o ovom slucaju i u drugim medijima pa znam da je upravo takvo nesto u pitanju.
:? :? :? ona ga zavlacila, prema tome zasluzila je da joj on glavu razbije??????????????? :?

P.S. moja perspektiva toga bi bila da je on idiot sto joj je dozvolio da ga zavlaci....a osobama kojima je veza bitnija od vlastitog zivota je potrebno lijecenje :roll:
Pa nije to bas tako .... :x :x
u vecini slucajeva niko nam ne moze raditi (tj drzati nas u vezi) ono sto mu mi sami ne dozvolimo (ne govorim u ovom slucaju o bilo kojoj vrti nasilja....nego o tom "zavlacenju")....znaci ako ja svjesno ostajem u vezi sa osobom koja me ne usrecuje, koja me vuce za nos, zavlaci me emocionalno, sve u nadi "promjenice se" i onda jos budem sokirana kad me ta osoba ostavi, pa se ponizavam da je vratim, DO MENE JE.... :roll: kad se predje granica u zlostavljanje e tek onda krivica prelazi na tu drugu osobu....
Last edited by anais_nin on 21/12/2006 16:23, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

... povišen ton.... ma neću više... sutra ću nagovoriti djevojku da u moje ime kaže šta pametno...ili da me malo opere.. naravno ako još može....
urbanagerila

Post by urbanagerila »

uvjek dobar gost wrote:... povišen ton.... ma neću više... sutra ću nagovoriti djevojku da u moje ime kaže šta pametno...ili da me malo opere.. naravno ako još može....
od cega da te opere ??? sta si pogresnu uradio ??? ugrozio neciji integritet time sto si povisio ton, ili jos gore psihicki je zlostavljao time ???
polako dolazimo do odgovora .... :D i rekoh ti nemoj mi vise pomagati :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Pearl wrote: to sto si pozelenio slova, poenta nije bila da ostane kod majke, nego da i majka kretenusa smatra da je ok da joj neki idiot dijete bez razloga tuce.. moja majka bi mene u tom slucaju primila.. nije me ona radjala da me neki kompleksas ubije jer mu supa nije dovoljno slana
potpisujem :D
uvjek dobar gost

urbanagerila wrote:
uvjek dobar gost wrote:... povišen ton.... ma neću više... sutra ću nagovoriti djevojku da u moje ime kaže šta pametno...ili da me malo opere.. naravno ako još može....
od cega da te opere ??? sta si pogresnu uradio ??? ugrozio neciji integritet time sto si povisio ton, ili jos gore psihicki je zlostavljao time ???
polako dolazimo do odgovora .... :D i rekoh ti nemoj mi vise pomagati :D
:roll: :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
Pearl wrote: to sto si pozelenio slova, poenta nije bila da ostane kod majke, nego da i majka kretenusa smatra da je ok da joj neki idiot dijete bez razloga tuce.. moja majka bi mene u tom slucaju primila.. nije me ona radjala da me neki kompleksas ubije jer mu supa nije dovoljno slana
E ne moze! Izvlacenje iz kontexta nije nikakav argument !!! :D
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:

Nije izvadak pokusaj da se prebaci teziste sa rasprave o serijatu kao zakonu i uvodjenje naucnih referenci za dokazivanje istog. OK pustimo Sigmunda jel ti priznajes Dr.John Gray-a kao relevantnog pa da nastavimo??? :D
nemoj pokusavati ovu raspravu voditi na mom terenu....samo zato sto neko ima titulu Dr. ispred i poznat je sirokim narodnim masama ne cini ga "relevantnim" u tom strucnom polju.....i ako vec skreces temu i pokusavas uvesti naucne reference onda to radi sa onima koje su relevantne.....postojalo je doba kada su naucnici odgovorno tvrdili da je zemlja ravna :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:

E ne moze! Izvlacenje iz kontexta nije nikakav argument !!! Very Happy
ovo je replika na ono sto si ti rekao da je pravilno po serijatu.. da me mama ne vrati razgovorom, nego otjera nazad muzu nakon sto me je izdegenecio...

zato, ni jedne vise!!
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Opet manipuliras cinjenicama !!! :D Ne dolazi u obzir !
Hajmo konkretno. Jesmo li isti psihicki i fizicki ??? Nemoj mi prodavati Oxfordsku teoriju molim te .... Znas dobro o cemu govorim i pazi dobro da se ne upecas kao i perlica pa da mi ne dokazes suprotno .... :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Pearl wrote:ja mislim da je @urbangerila u stvarnom zivotu jedan cool lik i da nas samo za*ebava, gdje zna da najviise boli...

u svakom slucaju, to mi je lakse da pomislim, nego da ima ljudi sa ovakvim razmisljanjem :d
ignorance is bliss, zato cemo mi da umremo u neznanju, kad je tvoja zivotna filozofija u pitanju ;)
ma jasta nego se ze*ebava :lol: :D ali posto je ovo ozbiljna tema moramo tvrdoglavo nastojati da onima koji ovo citaju a stvarno tako razmisljaju malo pomjerimo parametre razmisljanja :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:
Pearl wrote:
urbanagerila wrote:Aman zaman!

Biseru moj, vidim ja da ti bas i ne znas puno o serijatu zato se ne upustaj o raspravu o necemu u sta nisi sigurna..... ovo zeleno je upravo i ispravno serijatski .... predpostavimo da jojje majka pruzila utociste kako bi se to odrazilo na odnose u njihovom braku??? Mora se znati "ko kosi a ko vodu nosi" :D "ko mijesa malter a ko drzi visak" :D Poguraj auto, kupi dragom cvijece, iscjepaj drva, placaj racune, uplati mu beauty treatment.... radi nesto!!! Ili muci zeno dok cojek govori :D
Mrzim da sam sebe citiram :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:
urbanagerila wrote:
Pearl wrote: Mrzim da sam sebe citiram :D
sve si sam rekao :D nema potrebe da bilo sta dodajem :D
Pearl

Post by Pearl »

urbanagerila wrote:Opet manipuliras cinjenicama !!! :D Ne dolazi u obzir !
Hajmo konkretno. Jesmo li isti psihicki i fizicki ??? Nemoj mi prodavati Oxfordsku teoriju molim te .... Znas dobro o cemu govorim i pazi dobro da se ne upecas kao i perlica pa da mi ne dokazes suprotno .... :D
ja ti nisam dokazala suprotno...

ima rijec: ironija.. ima pojam: sarkazam :D nisam znala da cu morati da naglasim to..

kako sam rekla, tebi i takvim kao sto si ti: daleka vam kuca od moje :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Perlice ti molim te rascisti sama sa sobom pa onda meni sve fino objasni :D pusti mi herku ona je pravi igrac za mene :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Maraschino wrote:Samo maloumne osobe mogu trpjeti nasilje bilo ono psihicko ili fizicko.
Niko nikoga nije duzan da trpi,VOZDRA
ovi stavovi su mi "najdrazi" :oops:

naravno s tim pod ruku ide da u situacijama kad je ona njega za nos vukla ONA JE KRIVA :roll:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
Maraschino wrote:Samo maloumne osobe mogu trpjeti nasilje bilo ono psihicko ili fizicko.

naravno s tim pod ruku ide da u situacijama kad je ona njega za nos vukla ONA JE KRIVA :roll:
Necemo o krivici :D Ajmo o razlogu, povodu, osnovnoj razlici pa ce mo nadoci na rjesenje :D
BHG

Post by BHG »

anais_nin wrote:

naravno da je ona kriva...ona je njemu slomila srce a on njoj glavu...koji mekusac jebote.... :roll:
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:
urbanagerila wrote: Haj ti nek ti zena gura auto, iscjepa drva i kupi cvijece onako u duhu ravnopravnosti :D
eto ko nema ih koje i to rade :roll:
herka vratila si se :D nemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu :D
ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto gurala :D i nije jednom on sude prao :D razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe" :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:Opet manipuliras cinjenicama !!! :D Ne dolazi u obzir !
ne postoje 2 osobe na planeti koje su iste....cak i blizanci se razlikuju.... :D ali to nema nikakve veze sa X i Y hromozomima nego sa indvidualnim razlikama.....opet ti kazem ima zena koje su fizicki jace od dosta muskaraca, isto kao sto ima muskaraca koji recimo poznaju sve kozmeticke proizvode i tokove mode bolje od bilo koje zene (a koliko znam i dalje su MUSKOG RODA)......prema tome te spolne razlike o kojima ti pricas su davno prevazidjene....
Post Reply