Nemogu da ostavim temu,jer se bliže upisni rokovi,raja luta..traži štele,
a još se nezna kako će startati ova god.
Bolonja u SA kantonu se razlikuje od "iste" u Tuzli...
Zakon o visokom školstvu koji treba da riješi dileme "još na čekanju",ali zato danas naši poslanici hoće da "proguraju" Zakon o njihovim pravima.Penzija sa 55 god,osnov oko 1400 KM,a topli obrok i ostala apanaža u paketu.
Tito je imao omladinu koja ja bila indikator stanja,npr.68,80....a ovi nas naučili da crnčimo ,slušamo i po potrebi ginemo,kad zarate.
Šta li misle mladi ljudi koji treba da se upišu na fak:???
Došao sam sa Jadrana,ništa mi ne fali,pregledam malo ovu stvarčicu pa mi osta čudno:prošao prvi upisni rok a tako malo pitanja,traženja savjeta i sl....Jel to raja pametna,ili ko ima internet pristup riješio probleme....
Poz...
FIT Mostar vs SSST
Moderator: Chloe
-
IDEA
#52 Re: ..
Davno sam pokušala postaviti temu - odmah poslije mature. .. I dobila vrlo malo savjeta - ali dobrih. Obišla sam forume svih fakulteta koji su bili u mom krugu interesovanja i ništa posebno nisam saznala. Ili svi imaju veze ili većini nije ni stalo šta će na kraju upisati (završiti je druga priča). Da li sam ja pogriješila ... vidjet ćemo za 3+2 godine.senadd wrote:Nemogu da ostavim temu,jer se bliže upisni rokovi,raja luta..traži štele,
Zakon o visokom školstvu koji treba da riješi dileme "još na čekanju",ali zato danas naši poslanici hoće da "proguraju" Zakon o njihovim pravima.Penzija sa 55 god,osnov oko 1400 KM,a topli obrok i ostala apanaža u paketu.
Tito je imao omladinu koja ja bila indikator stanja,npr.68,80....a ovi nas naučili da crnčimo ,slušamo i po potrebi ginemo,kad zarate.
Došao sam sa Jadrana,ništa mi ne fali,pregledam malo ovu stvarčicu pa mi osta čudno:prošao prvi upisni rok a tako malo pitanja,traženja savjeta i sl....Jel to raja pametna,ili ko ima internet pristup riješio probleme....
Poz...
Sretno nam!
-
senadd
#53 Re: ..
Nešto gledam,prođe skoro godina,od ove priče.IDEA wrote:Davno sam pokušala postaviti temu - odmah poslije mature. .. I dobila vrlo malo savjeta - ali dobrih. Obišla sam forume svih fakulteta koji su bili u mom krugu interesovanja i ništa posebno nisam saznala. Ili svi imaju veze ili većini nije ni stalo šta će na kraju upisati (završiti je druga priča). Da li sam ja pogriješila ... vidjet ćemo za 3+2 godine.senadd wrote:Nemogu da ostavim temu,jer se bliže upisni rokovi,raja luta..traži štele,
Poz...
Sretno nam!
Umeđuvremenu :
-Premijer dr,
-tri stotine oficira dobilo ubrzani sedmi stepen
-Bakić-beg nam otvorio hipten fakulteta,za malo para-sedmi stepen
U Tuzli muzu li muzu,sve za pare
-da nezaboravim,i rpemijer kantona-Polić.Dinarić je dr
-joj ko nam je sve u Vladi.......
i šta...ko može ide dalje,a gledam drug iz inozemstva dipl.inž.građ..traži posla.
Kod nas u Sa prošle dvije godine "proizveli "168 svršenika više građ. osobe pojma nemaju,ali imaju diplomu,kanton ih rasporedio i od zajedničkih-naših para im daje godinu platu za pripravnički,a mnogi samo bonove obračunavaju,ali zato pametni idu u Mostar,daju 5000 Evrića,upišu ko drugi stepen,pet puta odu poslije podne i tap.dipl.ing.
Potom prijave stručni,kupe temu i mentora,daju 2-4000 KM i položio.
Ali i to nije problem,jer radit će u komisijama,gdje pamet niko ne kontroliše,a projektovat nesmije ni za milion,dok se ne ušteli i ne nađe crnce..
To je Walter
-
sabanss
Bsc je inzenjer
Msc je diplomirani inzenjer
Situacija je jos uvijek nejasna ali evo:
http://dl.mef.unsa.ba/mef/Fakultet.aspx
@ulicar
U silnom Hermesu o kome toliko pricas rade studenti 2. i 3. godine elektrotehnike. Ne znam da li predstavlja problem sto se osim programiranja, na ETF-u uce i druge stvari. Programer je manuelni radnik prema ostalim zanimanjima u informatickoj struci. Vrhunski programeri su rijetki, a programiranje se moze nacuiti za 3 mjeseca ako mislis imati nivo znanja 90% danasnjih "informaticara"
Msc je diplomirani inzenjer
Situacija je jos uvijek nejasna ali evo:
http://dl.mef.unsa.ba/mef/Fakultet.aspx
@ulicar
U silnom Hermesu o kome toliko pricas rade studenti 2. i 3. godine elektrotehnike. Ne znam da li predstavlja problem sto se osim programiranja, na ETF-u uce i druge stvari. Programer je manuelni radnik prema ostalim zanimanjima u informatickoj struci. Vrhunski programeri su rijetki, a programiranje se moze nacuiti za 3 mjeseca ako mislis imati nivo znanja 90% danasnjih "informaticara"
-
Ice
Savrsen faks ne postoji. Svaki ima svojih pozitivnih i negativnih strana.
Najvaznije je da postoji mogucnost izbora tako da pojedinac moze odabrati sistem koji mu najvise odgovara. Ima dosta ljudi koji u BiH nisu mogli zavrsiti faks, jer im nije odgovarao sistem nastave, a vani su diplomirali, i vrlo su uspjesni, kao i onih koji su sa diplomom iz BiH uspjeli vani. U krajnjoj liniji bitno je znanje
Najvaznije je da postoji mogucnost izbora tako da pojedinac moze odabrati sistem koji mu najvise odgovara. Ima dosta ljudi koji u BiH nisu mogli zavrsiti faks, jer im nije odgovarao sistem nastave, a vani su diplomirali, i vrlo su uspjesni, kao i onih koji su sa diplomom iz BiH uspjeli vani. U krajnjoj liniji bitno je znanje