Po dm-u, cm-u i ostalim radnjama se krade roba. Prijeti se radnicama. Ja gledao na Ilidži u Grandu nekad davno kako kradu iz radnje odjeću. Jedna nosi dijete u naručju, druga krade. Imaju cijelu ekpiu uhodanu. Porodični bizMis. Trebao bi kakav lajv i za to. Poraditi malo na popularizaciji malih porodičnih bizMisa!
Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
-
irconbih
#251 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
-
DonieBrasco
#252 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Predpostavljam da ce gospoda iz pravosuđa da preuzme ove milione i ovaj slucaj je zavrsen, akteri na slobodi.Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#253 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Moram ovo citirati. Zar je moguce da samo ovako podanickog nekog mentaliteta i za sve kazemo "sta os, snaso se frajer"?sehohari wrote: ↑07/04/2024 21:17 Ne ulazim u to kakvih moralnih standarda se koristi ova firma, ali nije nelegalno prodavati ljudima te stvari.
Imate i u zapadnoj evropi hrpu tih firmi sa svakakvim reklamama po internetu, samo što ovdje rijetko ko nasjeda na te idiotluke. Samo po sebi ništa kriminalno nije urađeno.
Kako ti nije prevara LAZNA REKLAMA GDJE HALID REKLAMIRA DA JE IZLIJECIO SECER SA PREPARATOM? KAKO TO NIJE PREVARA?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#254 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
ta facetina je debilcina. Frajer se gubi sta prica, mozda kaze X% tacnih mahalskih prica. Smije pricati o X likovima, a o Y ne smije, okrece temu i slicno. Za gospon Brkicu kaze da je prevarant, a ekvivalent njemu kojeg ne smije uzeti u usta, smatra velikim coekom i olicenjem svega dobrog.
Debil koji prodaje pricu vecini, debilima. Mi sebe previse uzdizemo, a u sustni smo samo neki prosijek.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#255 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Ne znam druže.laserShow wrote: ↑10/04/2024 01:24Moram ovo citirati. Zar je moguce da samo ovako podanickog nekog mentaliteta i za sve kazemo "sta os, snaso se frajer"?sehohari wrote: ↑07/04/2024 21:17 Ne ulazim u to kakvih moralnih standarda se koristi ova firma, ali nije nelegalno prodavati ljudima te stvari.
Imate i u zapadnoj evropi hrpu tih firmi sa svakakvim reklamama po internetu, samo što ovdje rijetko ko nasjeda na te idiotluke. Samo po sebi ništa kriminalno nije urađeno.
Kako ti nije prevara LAZNA REKLAMA GDJE HALID REKLAMIRA DA JE IZLIJECIO SECER SA PREPARATOM? KAKO TO NIJE PREVARA?
Ovdje čitam slične reklame stalno, funkcionišu po istoj šemi, sa njemačkim javnim ličnostima. Ako ovdje to izgleda prolazi, bit će da je tako i u BiH.
Možda se pred sudom vade da je u pitanju neka treća firma kojoj kao davaju pare za reklame, ili se vade da su te reklame napravljene od firmi koje imaju sjedište van BiH, oni samo prodavaju robu.
-
smijesni_ste
- dječak sa šibicama
#257 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Jel opet ovi stoje iza pucanja na Facu?
Inace, klinci im se dive, imaju grupe na tt gdje prate svaki njihov pokret posebno kad divljaju u skupocjenim automobilima.
Inace, klinci im se dive, imaju grupe na tt gdje prate svaki njihov pokret posebno kad divljaju u skupocjenim automobilima.
- Laplace
#258 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Iz sljedeće rečenice je jasno da je riječ o prevarantima:MensurM wrote: ↑29/01/2024 21:19 Strašna tema, hiljade starih i nemoćnih prevareno. Godinama ih varaju, a u našim medijima se šuti o tome. Čak se i hvali ta firma kao jako uspješna, Muzur im otvara poslovnice...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrp ... 29473.aspx
![]()
Recept za uspjeh je jednostavan: bude bez časti i bez obraza, iskoristi zaluđenost naroda teorijama zavjera, iskoristi sveopštu hemofobiju i na prodaji magle zaradi milione.Rekao je da je u čaju GoSlim organsko bilje, da nema kontraindikacija i nuspojava "jer nema kemije u sebi".
- Laplace
#259 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Ovo je glavni uzrok stanju u kojem nam se nalazi država - priča "snašao se". Za svakog korumpiranog političara, za svakog kriminalca, za svakog prevaranta,... naši ljudi kažu "snašao se".laserShow wrote: ↑30/01/2024 09:57Je li se salis? Je li ovo govoris radi mahalanja da je doticni platio predizbornu novom nacelniku?tramvajtrojka wrote: ↑29/01/2024 22:19 zna znanje prepoznao je nesto sto je svima bilo toliko ocito a da to niko nije uzeo u razmatranje jednostavno on je moderni zepter i top shop za 21 vijek
Je li zaista mozes smatrati lazno oglasavanje i prodaju "cudotvornih" cajeva s time "snas'o se"?
Takve je spomenuo Balašević u "Plavoj baladi", kad je ironično otpjevao "snalažljivci".
- Laplace
#260 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Lik koji diže u nebesa neškolovanog prevaranta na drugoj temi na svaki način pljuje prosvjetne radnike. Da se zamisliš.sumirprimus wrote: ↑30/01/2024 11:10 Lik je bukvalno priznao da je neskolovan i neobrazovan i da ga skOLa nikad nije interesovala.
I ja sam mislio po njegovoj prici da je it firma i da je i on sam programer.
-
DonieBrasco
#261 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Ne rade institucije svoj posao da rade takve osobe ne bi postojale, bilo bi ljepo na primjer da ove blogerice infulenserice - šminka i frizura objasne kako se stanovi, putovanja, poršeji, saloni, sva skupa markirana roba kupuje i placa porez.
- Laplace
#262 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Još jedan koji nastavnike naziva uhljebima, a kriminalce hvali za "snalažljivost". Jasno je da je takvima obrazovan i učen čovjek smetnja a oni koji djecu obrazuju su im trn u oku.sumirprimus wrote: ↑30/01/2024 13:18Pa i nije bas, ono za sta ih ovaj tekst tereti...MehmedPasaMoric wrote: ↑30/01/2024 13:14 Ne razumijem o kakvoj se prevari ovde radi? Narucis caj, platis, dobijes caj i to je toSvaka cast ljudima za biznis ideju
- Laplace
#263 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Da, ali se (najmanje) desetak godina sve agresivnije gura priča o famoznoj "farmakomafiji" - očigledno da bi se otvorio prostor za biznis ovakvim prevarantima.detroit-mercy wrote: ↑30/01/2024 15:27Pa kod nas svijet vjeruje u cajeve vise nego u lijekove. Caj za sveMehmedPasaMoric wrote: ↑30/01/2024 14:31Pa ovde niko o tome ne prica koliko vidim, nego se zale nekakvi "jadni" penzioneri koji eto toliko lose zive da im nije puno dati 50 ili 100 maraka za 100 grama caja.
Edit: tek sad vidjeh tweet par postova iznad gdje kaze da je cijena caja 290 marakaal uzet tabetu za pritisak ili kolesterol (koju mu regularni dokotr prepise), ma ni za zivu glavu
. Daj cajeve za sve, lijece sve osim smrti
i onda kad ih neko zajebe, lopovi.
A i ti stari, nisu se stari rodili, pa majku mu, vecina ih je prije 15-20 godina bila u naponu snage i valjda su razumjeli nesto, pa nije se svijet promijenio toliko od prije 15-20 godina. Nisu se rodili prije 200 godina, pa ih iznenadili TV-om ili ponudom cajeva na TV-u. Btw, nisu ovo prvi cajevi koji se pojavljuju i na koje raja nasjeda, tako je vec zadnjih 20tak i kusur godina.
Kod mene stara 85ta, ne vjeruje ni u sta sto doktor ne prepise i to njen licni doktor. Ne kvazi dokotori iz reklama.
I ne, nisu podložni tome samo stari. Sve češće i sve više ove priče gutaju i mnogo mlađi.
- Laplace
#264 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Da li je moguće da smo u tolikoj mjeri truhla nacija?oldtajmer wrote: ↑03/02/2024 10:31uskoro se moze vjerovatno ocekivati da ovi cajevi idu i na receptU BOSANSKOHERCEGOVAČKOJ tvrtki MonetizeAd, koja je prodajom čajeva zgrnula milijune, radi i Una Suljić Fatić, koja inače obnaša mjesto predsjednice Komisije za stavljanje i skidanje lijekova na liste lijekova u Kantonu Sarajevu.
jebli svoju majku pa ima li ovdje iko ziv da je na nekoj funkciji a da nema prste u nekom lopovluku
- holowey
#265 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
para vrti gdje burgija ne moze...Laplace wrote: ↑05/06/2024 19:23Da li je moguće da smo u tolikoj mjeri truhla nacija?oldtajmer wrote: ↑03/02/2024 10:31uskoro se moze vjerovatno ocekivati da ovi cajevi idu i na receptU BOSANSKOHERCEGOVAČKOJ tvrtki MonetizeAd, koja je prodajom čajeva zgrnula milijune, radi i Una Suljić Fatić, koja inače obnaša mjesto predsjednice Komisije za stavljanje i skidanje lijekova na liste lijekova u Kantonu Sarajevu.
jebli svoju majku pa ima li ovdje iko ziv da je na nekoj funkciji a da nema prste u nekom lopovluku
- _Reds_
#266 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Ljudi imaju pare, i potkupljuju sve redu, jasno ko dan.
Da se neko od vas ovim pocne baviti, ujutro bi vam sipa bila na vratima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/una-sul ... /210615028
Imala je placene reklame i na klixu, sta mislite ko je platio ?
Da se neko od vas ovim pocne baviti, ujutro bi vam sipa bila na vratima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/una-sul ... /210615028
Imala je placene reklame i na klixu, sta mislite ko je platio ?
-
1Dante1
#267 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Za sve one koji su opravdavali "ma ne nudi lijek, kakva prevara, snasli se" molim da pogledaju video. Ja sam se sokirao.
- dječak sa šibicama
-
1Dante1
#269 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Pa sta si mi rekao? Ovo je reklama koja ide na FB, naravno da je generisano, lazno, kao i stotine puta do sada od hanke, halida i ostalih licnosti. Samo sam citao temu i reagovao na one koji kazu "ne navode da je lijek" i koji su opravdavali ovaj nacin dovodjenja u zabludu.
- semsasuljakovic
#270 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Meni mater priča kako ima neki lijek koji sve liječi, slušala doktora na fb.
E takvi i ciljaju na starije, a ne na nas informatički pismene.
U BiH je takvih kao moja mama sigurno milion+. Neloša baza.
E takvi i ciljaju na starije, a ne na nas informatički pismene.
U BiH je takvih kao moja mama sigurno milion+. Neloša baza.
- Laplace
#271 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
https://www.paragraf.ba/propisi/bih/zak ... tvima.htmlsehohari wrote: ↑10/04/2024 01:28Ne znam druže.laserShow wrote: ↑10/04/2024 01:24Moram ovo citirati. Zar je moguce da samo ovako podanickog nekog mentaliteta i za sve kazemo "sta os, snaso se frajer"?sehohari wrote: ↑07/04/2024 21:17 Ne ulazim u to kakvih moralnih standarda se koristi ova firma, ali nije nelegalno prodavati ljudima te stvari.
Ovdje čitam slične reklame stalno, funkcionišu po istoj šemi, sa njemačkim javnim ličnostima. Ako ovdje to izgleda prolazi, bit će da je tako i u BiH.
Možda se pred sudom vade da je u pitanju neka treća firma kojoj kao davaju pare za reklame, ili se vade da su te reklame napravljene od firmi koje imaju sjedište van BiH, oni samo prodavaju robu.
-
Karikaturist
#272 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Sta je sa ovim - tresla se gora isprdio se mis?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#273 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Ma covjek genij...pametan, sta drugo reci..
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#274 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Iskreno, nisam siguran koliko mi je zao ljudi koji vjeruju u pogubnost vakcinisanja, ljudima gusterima i generalno zatupljenom svijetu kojeg ne mozes razuvjeriti u njegova predubjedjenja u teorije zavjere ni cinjenicama.
Uljucujuci meni drage ljude.
Uljucujuci meni drage ljude.
- Dope_Man
#275 Re: Firma iz BiH zgrnula je milione prevarom, a bh. mediji i pravosuđe šute
Takvih mi nimalo nije zao, pa makar mi rodjena mater bila.
Medjutim, ne mislim da je u BiH toliko tih, koliko je jednostavno ocajnih starijih ljudi koji traze slamku spasa kad im doktor kaze da im ne moze puno pomoci, a onda vidi na reklami Halida il Hanku kako prodaju magicni caj koji sve rjesava.
Nezz, nemamo podatke naravno, al ipak nesto mislim da je vise takvih medju zrtvama ove firme, nego ovih imbecila kojima je sve zavjera protiv njih licno.