Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko će pobjediti u finalu EP?

Španija
47
39%
Italija
75
61%

Total votes: 122

LSD

#576 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
dragonz wrote:Da li se iko sjeća španaca do 2008.godine jer do tada smo ih zvali vječitim prvacima kvalifikacija što i jesu bili, ali sad svi lafo navijaju za njih i vole dodavanja od jutra do sutra.
Neko spomenu da li može neko zaustaviti ovu španiju jasno da može jer nije niko dominirao fudbalom duže od 6 godina samo se sjetite njemačke ´90-tih, brazila s početka ovoga vijeka i dr. tako da španija već u brazilu 2014.godine neće biti najbolja bez obzira na smjenu generacija, vremenske uslove, motiv za skidanje sa trona i sl.
Svemu dođe kraj pa i špancima do tada ko hoće neka uživa u dodavanju, ja sigurno neću jer ne pratim modu.
Glas razuma! :mrgreen: Odavno ja o ovome trubim, a doci ce i to ako Bog da, jel tako LSD? :mrgreen: Spanija prije 8 godina i ova sad dva su svijeta razlicita, SPanija je prije bila jedna simpaticna ekipa i nista vise, sa jednim gospodinom Raulom, Morientesom, Sergijem, Helguerom, Casilassom, Albeldom itd, dakle jaka repka ali ne sama krema, a tako ce biti aBd i nakon ove generacije van zemaljaca! 8-) :mrgreen: Ali eto sa ove dvije-tri titule za redom ukljucice se Bogami i u taj sami vrh Evrope, dokad ce tu osatti vidjet cemo, ne predvidjam im dugo. :evil: Vec sam na jednoj od tema pisao o tome, Italija i Njemacka su bas pravi giganti evropskog fudbala a Bogami i svjetskog jer su decenijama u samom vrhu, vidjet cemo da li ce Spanci pratiti taj trend ili ce se vratit tamo gdje su bili prije 10-15 godina...
Pa hoce, doci ce i taj dan ako Bog da :razz: :mrgreen: naci ce se vec neko ko ce im nekad stati u kraj...ali do tog dana, španci ce dominirati svijetom fudbala...kako na klupskom,tako na reprezentativnom nivou...podigli su ljestvicu, odskocili i sad valja drugima stizati to.
Npr. njemcima su nabili komplekse niže vrijednosti pobjedama u prošlom fialu Eura i pobjedom u polufinalu SP....talijane su juce javno ponizili i obrukali sa najvecom pobjedom u historiji EP-a.
Valjda se raji navici na ovu dominaciju španaca..neko brže,neko sporije.
Muhamed Đakmić

#577 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Muhamed Đakmić »

Popljuva ovaj neki bivši član uprave iz vremena Laportinog vođenja Barcelone sve igrače Barcelone koji su igrali, kaže da su izdali Kataloniju.
skenderija04

#578 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by skenderija04 »

Ko zna sta ce biti za dvije godine. Spanija ce sigurno imati kvalitetnu ekipu i bice u krugu favorita ali hoce li bas biti kao ove cetiri godine sumnjam. Nece bas svaka lopta koju sutnu Spanci udariti u stativu i uci u gol, ili ce protivnicki sutevi koji udare u stativu biti odbijeni u teren. Spanija je zasluzeno osvojila ove tri titule, ali budimo posteni, svi kljucni trenuci su isli u njihovu korist . Uz kvalitet je potrebna i doza srece koju je Spanija imala na zadnja tri takmicenja, bez toga nista.
LSD

#579 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

Sarajevo1946 wrote:Popljuva ovaj neki bivši član uprave iz vremena Laportinog vođenja Barcelone sve igrače Barcelone koji su igrali, kaže da su izdali Kataloniju.
Ma jašta...a katalonci su japanci, pretpostavljam - nikako španci :razz: :-) ...taj idol isto Dodik koji ima ogromne moci i ovlasti da vrijednuje i procjenjuje ko je pravi srbin a ko je genetski otpad tog naroda.
BHF_Manijak

#580 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:
Da ce dominirati u buducnosti kao ovako, to ne vjerujem, glupo bi bilo reci da hoce slijedeca generacija biti bolja od vec najbolje repke u historiji

Ali da ce biti pri vrhu i skoro uvijek u finalima/polufinalima to je sigurno, svakog igraca u ovom sastavu mogu zamijeniti mladjim do Brazila i jos ovi ostali jos nisu usli u najbolje godine

Alcantra, Martinez, Munian i jos guta ce da zamijeni Xavija,Iniestu,Villu,Torresa itd..

Znaci filozofija i stil ce im jos dugo dugo godina ostati isti, samo ce igrace mijenjati koji ce pratiti sadasnji model Xavija, Alonsa i slicno
Meni malo na nerve ide ta prica "gaje istu filozofiju", ko da je jebem ga ja Spanija ili Barca tu filozofiju razvila dolaskom Guardiole! :-) Ja otkako pratim fudbal spominje se to forsiranje Barcinog totalnog fudbala, i sem spetakluarnih tekmi sa bruku golova nije bilo skoro pa nikakvog znacajnijeg uspjeha dok se nije pojavila strasna generacija igraca koja ce se tesko vise ikada zadesiti na jednom mjestu! Dakle ta prica kako Spanija gaji tu filozofiju pada u vodu, jer ne gaje oni to od prije 4-5 godina, vec ihihi unazad, samo sto nije bilo igraca koji ce to na najbolji moguci nacin sprovesti u djelo i da to bude ultra efikasno i dobro, u tome je sustina. Gaji ce to oni i u buducnosti, kao sto su gajili i prije 15 godina, no da li ce biti igraca tipa Xavi, Iniesta, Puyol, Xabi Alonso itd koji ce 1/1 odgovoriti tom sistemu, eh to cemo vidjeti.
Mozda i bude, pa se ja za guzicu ujedem s ovim sto pisem, ko zna...
5 0 5

#581 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by 5 0 5 »

@BHF_Manijak:

pa dobro. ne mozes usporediti ni kompjuter iz 1970 s danasnjim. tako i ovo. sistem se usavrsavao i sad je kakav jeste. i van gaal je pokusavao nesto sa svojim sistemima, kada su igraci bili uglavnom holandjani dok su puyol, xavi, iniesta, kasnije messi ucili/usavrsavali svoje stilove. rajkard je isto imao dobru karijeru u barceloni.
del boskova je genijalnost da je to uspio izvuci i za reprezentaciju i uklopiti ih u spansku reprezentaciju. druga je prica sto to drzi na vrhu vec 4 godine (sto nikome nije prije uspjelo, ni brazilu, ni argentini, njemackoj, urugvaju...)
od 2008 do danas je promijenio tacno pola tima, sto (meni) govori da taj sistem ima neki kontinuitet u spaniji. nije sporadicna sreca i navala gomile talenata.
todd_smith

#582 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by todd_smith »

Sadasnja repka:
Image

Igraci koji ce igrati za Spaniju u narednih 5-10 godina, ako gledamo po trenutnoj starosti ce ostati isti osim eto Puyola i Xavija, Vilje i Torresa eventualno Ikera ali golmani inace do kraja 30tih igraju...jos sad umjesto njih dodaj Muniana,Thiaga, Montoyu, Domingeza, Adriana

Znaci dominacija Furije traje i kroz Brazil mes`cini :mrgreen:
salle_eh1986

#583 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

kad odu xavi i iniesta tad je i kraj španske dominacije
Atticus Finch

#584 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Atticus Finch »

Poštovanje za gospodina.
todd_smith

#585 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by todd_smith »

Atticus Finch wrote:

Poštovanje za gospodina.
ovo mi je nekako snishodljivo, kao sviraj da ih bezveze ne mucimo vise :lol:
5 0 5

#586 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by 5 0 5 »

najveci je.
Muhamed Đakmić

#587 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Muhamed Đakmić »

Glupo mi je govoriti o nekom kraju dominacije, kad nema ekipe na svijetu koja je makar trenutno blizu Špancima. Možda bi do 2014. to mogli biti Nijemci, eventualno da bljesnu i Argentinci, i to je to. Sve ostale evropske reprezentacije su daleko, a Brazil definitivno nikad nije bio gori i biće im veliko razočarenje činjenica da na vlastitom terenu neće osvojiti Svjetsko. Mano Menezes je totalni promašaj od selektora, da su zadržali Dungu možda bi i imali neke šanse.
Admiral Fox

#588 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Admiral Fox »

Atticus Finch wrote:

Poštovanje za gospodina.
nes kontah sta se desava ovdje... zasto ovo govori sucu??
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#589 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by bordo gandalf »

Da svira kraj, nema potrebe vise da se muce i jedni i drugi
Logovan

#590 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Logovan »

Image

Neka se nastavi ovako... :thumbup:
ascari

#591 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by ascari »

Danas pocinje U19 prvenstvo. Vidjecemo kako stoji Spanija :-D (nije nuzno, ali tu su zablistali mnogi koji danas igraju za reprezentaciju)
Madrid

#592 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Madrid »

salle_eh1986 wrote:kad odu xavi i iniesta tad je i kraj španske dominacije
Ja bi tu dodao i Alonsa, mnogi su slijepi zbog nekih drugih stvari, pa ne vide kolko taj covjek znaci i za klub i za reprezentaciju...
Kad se sjetim kako se vec na SP 2010 dovodio u pitanje njegov polozaj u prvom timu pored Fabregasa od forumskih strucnjaka :D
dragonz

#593 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by dragonz »

Better Man wrote:Mislim da svi treneri svijeta i igrači trebaju kao obaveznu literaturu imati snimak sinošnje utakmice, jer onon je savršenstvo i bolje od onog ne može! POsebno me Impresionirao potz Torresa, koji umjesto da sam proba završiti, nesebično asistira saigraču za 4 gol! Čast mi je što mogu da gledam i da se divim najboljoj reprezentaciji svijeta svih vremena, jer ova generacija Španjolaca to i jeste!
Image
todd_smith

#594 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by todd_smith »

ascari wrote:Danas pocinje U19 prvenstvo. Vidjecemo kako stoji Spanija :-D (nije nuzno, ali tu su zablistali mnogi koji danas igraju za reprezentaciju)
Jordi Alba pozvan, ne znam kako momak ima snage vise :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#595 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by odesveuhonduras »

ne rađaju se ovakve generacije svake hefte, ni u barceloni, ni u španiji.. načekat ćemo se dok u jednom klubu vidimo u istom trenutku xavia, iniestu i messia, ili prvu dvojicu u reprezentaciji

sad se svaki novi malac koji se probija u barcelonu smatra nekim vanzemaljcem, a to baš i ne ide tako ;-)
Edin H.

#596 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Edin H. »

Admiral Fox wrote:
Atticus Finch wrote:

Poštovanje za gospodina.
nes kontah sta se desava ovdje... zasto ovo govori sucu??
Koji licemjer :x

Nije trazio od suca da svira kraj kada ga je Miske izdominirao na Mesai :x
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#597 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by Velkoski »

todd_smith wrote:
ascari wrote:Danas pocinje U19 prvenstvo. Vidjecemo kako stoji Spanija :-D (nije nuzno, ali tu su zablistali mnogi koji danas igraju za reprezentaciju)
Jordi Alba pozvan, ne znam kako momak ima snage vise :lol:
:?

On ima 23 godine ? :D

Da nisi pomiješao sa olimpijskom repkom ? :mrgreen:
LSD

#598 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:ne rađaju se ovakve generacije svake hefte, ni u barceloni, ni u španiji.. načekat ćemo se dok u jednom klubu vidimo u istom trenutku xavia, iniestu i messia, ili prvu dvojicu u reprezentaciji

sad se svaki novi malac koji se probija u barcelonu smatra nekim vanzemaljcem, a to baš i ne ide tako ;-)
Jah, al zato je apeninac Pirlo bolji od tih koji se cekaju decenijama...mislim, tako se pisalo danima nakon jedne panenke :razz: :-D
skenderija04

#599 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by skenderija04 »

To je to. Olimpijski tim.

Golmani: David De Gea (Manchester United), Joel Robles (Atlético de Madrid), Diego Mariño (Villarreal).

Odbrana: Azpilicueta (Olympique de Marsella), Jordi Alba (Barcelona), Javi Martínez (Athletic), Domínguez (Borussia Mönchengladbach), Montoya (Barcelona), Botía (Sporting de Gijón), San José (Athletic), Iñigo Martínez (Real Sociedad).

Sredina: Thiago Alcántara (Barcelona), Ander Herrera (Athletic), Koke (Atlético de Madrid), Oriol Romeu (Chelsea), Isco (Málaga), Mata (Chelsea), Muniain (Athletic).

Napad: Adrián (Atlético de Madrid), Álvaro Vázquez (Espanyol), Tello (Barcelona), Rodrigo (Benfica).
salle_eh1986

#600 Re: Finale: Španija - Italija, 01.07. 20:45

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:
odesveuhonduras wrote:ne rađaju se ovakve generacije svake hefte, ni u barceloni, ni u španiji.. načekat ćemo se dok u jednom klubu vidimo u istom trenutku xavia, iniestu i messia, ili prvu dvojicu u reprezentaciji

Jah, al zato je apeninac Pirlo bolji od tih koji se cekaju decenijama...mislim, tako se pisalo danima nakon jedne panenke :razz: :-D
hoćeš da kažeš da je pirlo lošiji od njih
da italija ima 2-3 pirla kao što španija ima xavija, iniestu i još par igrača vrhunske kvalitete kurac bi španci onako lagano uzeli finale
Locked